Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tørlast - spørgsmål til forum


56836 Rodion 13/5 2012 09:26
Oversigt

Det er snart nogle år siden, jeg gik ud af tørlast, og siden er hele sektoren faldet ganske enormt. Desværre tog jeg lidt af faldet, fordi jeg var for sen til at opdage tendensen.
Mit spørgsmål til forum er, hvor jeg kan finde en god analyse, der kan gøre mig lidt klogere på området. Jeg har altså brug for et fremtidsscenarie. For jeg har en stærk fornemmelse af, at sektoren på et eller andet tidspunkt må komme i omdrejninger igen.
Når jeg snakker tørlast tænker jeg f.eks. på D/S Norden og de norske rederier som f.eks. GOGL. GOGL er iflg. Hegnar faldet hele 88,91 % fra all time high. Men har jo klaret sig igennem krisen uden at gå konkurs, og den nuværende kurs har været endnu mere underdrejet end den er nu. Tidligere på året var kursen 3.90 og er 4,90 NOK nu.
Spørgsmålet er så nu, 1) om man kan regne med, at der kommer bedre tider for tørlast inden for nogle år, og 2) hvis ja, så er spørgsmålet, hvornår det kunne tænkes at vende.
Jeg spekulerer meget på, om det ville være en ide at opkøbe nogle af disse aktier nu og så vente i nogle år.
Håber på, at forum kan komme med nogle indspark.
Venligst
Rodion13/5 2012 12:19 akademikeren 056838https://www.bimco.org/en/Reports/Market_Analysis/2011..

Jeg vil godt lige vende tilbage senere på ugen med en kommentar for det er ret interessant hvad der vil ske i 2013 og frem.13/5 2012 12:34 Rodion 056839Tak for linket. Det ser rigtig spændende ud, og jeg vil læse det med interesse.
Venligst
Rodion13/5 2012 15:59 turin 056844Jeg tror ikke at du skal sætte næsen op efter at tørlastrederier tjener de store penge de næste par år. Jeg var også én af dem der tjente styrtende på bl.a. D/S Nordens himmelflugt. Pt. kan jeg ikke se nogen speciel grund til at være i tørlastrederier. Overkapacitet er overskriften for nærværende.

- turin13/5 2012 18:55 HeyimnotCram 056847turin . Jeg tror, du har ret i, at overkapacitet er overskriften i disse tider, men det ved enhver skoledreng efterhånden så mon ikke det er ved at være indregnet i kursen. Men jeg synes alligevel, at der er grunde til at være lang i exempelvis D/S Norden fremfor at være kontant. Her er nogle mulige argumenter.
- Man er eksponeret mod mulig M&A aktivitet. M&A plejer at ramme kvalitetsvirksomheder og det er D/S Norden.
- Man kan købe til en historisk fornuftig kurs. Jeg anerkender at bundfiskeri er en svær kunst og muligheden for billigere aktiekurser foreligger altid.
- D/S Norden vækster deres lastmængde og den dag raterne stiger så må man udfra almindelig sund fornuft også forvente at deres earning stiger, ovenikøbet med en lille ekstra faktor da deres faste udgifter jo er nogenlunde de samme på bunden af cyclen som på toppen.
- Den faldende Aktiekurs i D/S Norden har udelukkende været et udtryk cycliske problemer i makroøkonomien. Man hører aldrig om strukturelle problemer i selve virksomheden, hvilket jo er super godt.

Læseren har nok gættet, at jeg selv er aktionær i D/S Norden og det giver selvfølgelig mine ovenstående betragtninger en bias.

Jørgen.14/5 2012 10:23 Tonny9 056859Norden sejler rigtig meget tørlast til Kina, så det jeg kunne frygte lidt er, at Kina's vækst falder og dermed importen af tørlast.

Så vil der være både for mange skibe i vandet og et tørlastmarked hvor behovet for at fragte tørlast falder kraftigt.

Jeg tror nu nok Norden skal klare det, men aktiekursen bliver i hvert fald noget lavere end nu.

Omvendt, så er det jo ikke sikker at det sker, men det ligger alså bare lige og "gnaver" lidt i baghoved hos mig.TRÅDOVERSIGT