Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Waving the white flag: EUR, højere inflation, spanske banker


56862 TeamGarlic 14/5 2012 11:38
Oversigt

John Mauldin begår undertiden nogle gode artikler og jeg synes særligt denne runder den seneste tids begivenheder godt op og udstiller de problemer, som Europa lider under.
Bundesbank opgiver inflationsmål, spanske banker tæt på lukning, Spanien har ikke råd til at skyde kapital ind i bankerne og statsstøtte til bankerne via LTRO.

Link: http://advisorperspectives.com/commentaries/millenium..

Vi kan forvente højere gældssætning og inflation i fremtiden. I min optik taler det fortsat for aktier modsat Obligationer medmindre det er indeks-obligationer (hvor Nationalbanken angiveligt kommer med deres udgave inden sommeren).
Vil dette tale for nye stigninger i guld ?
Andre forslag til strategier ?14/5 2012 16:38 Conner 056870Jeg har et par kedelige kommentarer.

Han skriver, at den tandløse tyske tiger, kun har 2 ud af 23 stemmer i ECB. Det på papiret nok også rigtigt, men i praksis, så ved vi godt, at sådan hænger det ikke sammen. Tyskland har langt mere magt, end stemmeantallet indikerer.

Han beskriver, at der på side 2 i Bild Zeitung, med stor overskrift, bliver skrevet"inflations alarm". Dette er ok, men han beskriver avisen som Tysklands mest indflydelsesrige avis, dette skal nok tages med et gran salt, da avisen har lidt Se & Hør status.

Derefter læste jeg ikke ret meget mere, da det ligner et skriv, der blot vil puste til ilden

Mvh14/5 2012 21:15 Radek 056878Hep!
Nu så jeg jo lige det her indlæg, efter jeg havde lavet mit eget.
:−)
Mit udgangspunkt er altid at prøve at finde ud, hvad der er den ønskede "end-state" for de involverede parter i en krise.
Som jeg ser det, så er det europæisk selvmord at opgive EU, da vi dermed overlader verdens gang til USA og Kina (og Indien, Indonesien, Brasilien, Rusland, Sydafrika (?) med flere) på sigt.

Selv om Tyskland og England er store nationer, så vil de stadig være miniputter om 30 år selv efter konservative fremtidsprognoser.

Der er kun Europa-ideen som mulighed, og derfor vil man i EU finde en løsning, selv om den vil gøre ondt.

I gamle dage havde den nuværende situation for længst resulteret i en krig, men heldigvis er verden anderledes i dag.15/5 2012 11:25 TeamGarlic 056897Hej Radek
Men der er jo også en pris, der skal betales for at have den størrelse, som det nuværende EU har og hvor villig er du til at betale den over tid ?
Er det fair, at de syd-europæiske kan leve over evne i forhold til nord-europa ? Hvem skal betale ? Pt. er det nord-europa, som betaler gildet.
Før EURO'en devaluerede syd-europa for at bevare konkurrence-evne og det kan de selvsagt ikke mere. Der har været mange røster fremme om en NEURO, hvor der vil være mindre kultur-forskel eller større enighed om, hvordan man gør tingene.
Hvor længe kan man udholde tanken om at skulle lide et politisk nederlag ved at splitte EURO'en i to før man kan blive tvunget til det pga. spændinger i EURO'en om den slagne vej ??15/5 2012 12:02 Radek 056903Jeg kan sagtens følge dig.

Jeg tror bare, det er ligegyldigt, om du og jeg finder det rimeligt.
Ud fra et sikkerhedspolitisk synspunkt, så kan EU ikke tåle at vakle i forhold til sammenholdet.

Der er en grund til, at der ikke er meget i traktaten, der omhandler, hvordan man komme rud igen.
Løsningen på sigt er, at vi, som du selv siger, betaler endnu mere for at få de ærgerlige sydeuropæer med.
Det er ikke rimeligt for nutidens borgere i det nordlige EU, men for vores børnebørn og deres børn, så er det det eneste rigtige at gøre.TRÅDOVERSIGT