Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Smithfield Foods. Agricultural Play.


56879 HeyimnotCram 14/5 2012 22:19
Oversigt

Jeg har forfattet en lille analyse som jeg lige vil bidrage med. Den lille analyse omhandler Smithfield Food, som er verdens største svineproducent og slagterivirksomhed. Smithfield Foods ejer hele værdikæden fra jord til forædlet produkt. Set i lyset af Kinas vækst og de store folkemasser, der træder ind i middelklassen, mener jeg, at man bør have Smithfield Foods på sin radar både fordi det er spændende at følge med i de bevægelser, der foregår i verden, men også for måske at kunne tjene en skilling eller to, på disse bevægelser.

Smithfield Foods har givet underskud i både 2009 og 2010, hvilket ikke er noget som tiltrækker nye aktionærer og aktiekursen har da også været fodslæbende og på ingen måde præsteret godt. I 2011 er tingene imidlertid forandret for virksomheden og der er frembragt et overskud på bundlinien på hele 521 millioner dollar. Mr. Market har på ingen måde opdaget dette og aktiekursen er ligeså fodslæbende som altid. Aktien handler p.t. lige omkring de 20 dollar, hvilket åbner op for beregningen af nogle interessante nøgletal.

Marketcap kan beregnes til: 20 dollar * 167,2 mio. Weighted average diluted shares outstanding = 3344 mio. dollar.

P/E = 3344 mio. dollar / 521 mio. dollar = 6.42

K/I = 3344 mio. dollar / Shareholders equity 3545,5 mio. dollar = 0,94

Dernæst synes jeg, at det er værd at bemærke, at Smithfield Foods forstår at afvikle sin gæld.
Net debt. 2009: 2786,6 mio. dollar. 2010: 2556,9 mio. dollar. 2011: 1747,6 mio. dollar.

Dernæst har jeg fundet på et par bullish og bearish argumenter, blot for at give lidt nuance til analysen.
Bullish argument. Udviklingen som vi ser i Kina er på ingen måde på vej til at stoppe. Kina har igennem de sidste mange år beviset at deres styreform er vores demokrati overlegent. Gang på gang beviser Kina at de vedholdende evner at trække millioner af mennesker ud af fattigdom, hvilket indbefatter bedre mad og dermed også grisekød fra bla. Smithfield Foods.

Bearish argumenter: Hvis prisen på hvede og soya stiger for meget, så vil det betyde at fodret til grisene bliver dyrere og det kan blive et problem at få den omkostning hentet hjem på slutproduktet ude ved forbrugeren. Stigende priser vil på et eller andet tidspunkt føre til demand destruktion.

Jeg ejer ikke selv aktier i virksomheden og jeg har ikke nogen planer om, at jeg skal købe. Indlægget er tænkt som inspiration til selvtænkende adfærd.



15/5 2012 20:58 TeamGarlic 056929



Hey HeyImNotCramer
Tak for at bringe aktien ind på min radar. Læseværdig indlæg fra din hånd.
Har du bud på den lave prissætning på trods af det fine overskud ?



16/5 2012 18:03 HeyimnotCram 056980



Hej TeamGarlic. Jeg har da tænkt lidt over det og jeg synes, at der et par mulige forklaringer. For som du selv siger så ser aktien billig ud.
1) Det er meget muligt at aktien er overset af markedet, hvis man søger på aktien inde på cnbc så kommer der ikke rigtig noget resultat.
2) Jeg mener at have læst noget om tørke i sydamerika, der vil påvirke mængden af soyabønner på markedet. Soyabønner er en vigtig proteinkilde i grisefoder.
Det er mine bud sådan lige nu og her. Jeg har ikke lige investeret så meget tid i at snage på internettet om aktien, men prøv selv at grave videre, hvis du har lyst.



16/5 2012 18:46 Kristensen 056988



Fint indlæg - godt med lidt andre aktier end de "sædvanlige".

Smithfielt Foods får jævnligt omtale i de danske landbrugmedier, men skal ærlig indrømme, at jeg ikke var klar over de var børsnoteret.

Jeg er enig med dig i, at efterspørgslen efter svinekød formentligt vil stige, i takt med den øgede befolkningstilvækst og især fra asien. Der går nok endnu noget tid før vi får overbevist mellemøster.

Årsagen til den billing prissætning på aktien, kan vel også findes i de tidligere års knapt så gode resultater. Med en lidt dårlig track record, vil investorerne formentlig se resultaterne, før man springer på. Endvidere er den jo en hård branche, konkurrencen er hård og priserne meget svingende - ikke kun svinepriserne, men også råvarerne/forderpriserne. Som HC rigtigt nok er inde på, skal der ikke meget til at forværre bytteforholdet og vi har de seneste år set at det kan gå stærkt. Og stigende forderpriser er ikke altid synonym med stigede svinepriser.

Lytter man til "de kloge" skal svinepriserne stige de næste år - vi har allerede set tendens så småt, selv her i DK. Spørgsmål er blot om foderprisern så vil stige forholdsvis mere, og opveje denne stigning?

Jeg har ikke meget kendskab til selskabet, ejer de også jord, eller køber de alle råvarer fra 3. part?



TRÅDOVERSIGT