Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Cobham er begyndt at rasle med sablen


56884 fcras 15/5 2012 08:29
Oversigt

Tirsdag 15. maj 2012 kl: 07:00

Kort før den britiske elektronikgigant Cobham's tilbud til Thrane og Thranes aktionærer om - at opkøbe deres aktier til kurs 435 - udløber, melder briterne nu ud, at de går hårdt efter at opnå fuld kontrol med selskabet.

Cobham har allerede sikret sig over 50 procent af aktierne i det danske satellitkommunikationsselskab, og dermed ledelsesretten. Men der er stadig et godt stykke op til de afgørende 90 procent, der gør det muligt for Cobham, at tvangsindløse mindretalsaktionærerne.

Selskabets topledelse strammer nu retorikken over for tvivlende aktionærer. Bl.a. kan de kigge i vejviseren efter udbytte fremover.

"Hvad skulle være motivationen til at fortsætte med at udbetale udbytte i fremtiden, hvis vi sidder på f.eks. 85 procent. Det er der ikke megen mening i at gøre. Så vil vi hellere lade pengene blive i selskabet", siger David Johnston, der er strategidirektør i Cobham, til dagbladet Børsen.

Næste milepæl for Cobham er at sikre sig to tredjedel af aktierne. Det vil give Cobham mulighed for selv at vedtage kapitaludvidelser i selskabet, hvilket kan blive afgørende for forsøget på at afnotere selskabet.

Kilde: Dagbladet Børsen
http://www.maritimedanmark.dk/?Id=14430

http://borsen.dk/nyheder/investor/artikel/1/232737/thrane-koeber_rasler_med_sablen.html

http://www.thrane.com/
http://www.cobham.com/

THRAN.CO




TRÅDOVERSIGT