Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Grækenlands farvel og hvad det betyder


57068 Alberto 17/5 2012 23:50
Oversigt

Grækenland er på vej ud af Euroen og sikkert også ud af EU. Det er det bedste på den lange bane og andre lande har klaret en konkurs før dem. -Senest Island! Euroen har altid været et fantasifoster og et uigennemførligt projekt. Pudsigt at tænke på, hvem der siden -92 og før for den sags skyld har anført og argumenteret den vej - det var vist ikke de finansielle genier i DK, der forhindrede dansk deltagelse i euroen? Næ - det var noget så sjældent som folkelig opsætsighed og sund skepsis, der gjorde udslaget dengang...... Bankerne, finansverdenen, Venstre mm. syntes jo dengang, det var en ren "Win -Win" - og en katastrofe ikke at komme med.........


Men, meeen: Det der er interessant, er implikationerne: For Grækenlands exit betyder nemlig en hel masse for EU - og for den skyld for resten af verden, hvad vi i øjeblikket ser demonstreret på alverdens børser:

EU har aldrig overbevist om sin handlekraft - snarere tværtom! -Og det tror jeg, vi vil se yderligere udstillet i den kommende tid. Når alt kommer til alt er det vel selve Europas politiske system - det højtbesungne demokrati - der med al tydelighed viser sine katastrofale mangler i en moderne, globaliseret verden. Demokratiet er omtrent lige så gammel som nationalstaterne (ca.150 år) og det virker, som om tiden er løbet fra dem og det! Nationalstaterne er for svage og små, demokratiet for langsommeligt og ineffektivt, men hvad skal vi sætte i stedet? Og vi kan ingen gang lade spørgsmålet gå i udvalg medens globaliseringens rå mekanismer tromler hen over os - det er der slet ikke tid og plads til....EU var tænkt som en moderne institution, der kunne løfte Europa ind i fremtiden i øjenhøjde med USA, Kina,Japan, Indien og de andre store, men alt viser sig nu at være tomme luftkasteller! Og tilbage står vi med forældede politiske systemer og små uensartede enheder, der ikke passer til den verden, de er en del af. Det er ikke mindst dette, der står lysende klart, hvis/når Grækenland forlader Euroen og - sandsynligvis EU.

I første omgang skal vi altså se, hvad den græske befolkning siger til at blive sat under administration? Jeg gætter på, at de tager det ilde op og siger nej - og så er det ud!- Eller vil Merkel - for hun er jo den, der "er" den, er hun ikke? Vil hun i den alvorlige stund vende på en tallerken og give flere - mange flere indrømmelser til den "forkælede" befolkning (der efter min mening har lidt under Euroen siden de fik den)? Det er svært at tro, ikke mindst når Spanien, Portugal og Italien står og puster hende i nakken...... Gad vide hvad der skal ske med gamle, tunge og træge Europa med dårligt blodomløb, velfærdsforkalkning og begyndende demens?

God dag til alle midt i tristessen

A



18/5 2012 23:13 Alberto 357095



Det ser jo desværre ud til, at markederne denne gang er på linje med ovenstående. -Og jeg må indrømme, at jeg ret længe ikke har været i stand til at forstå, hvordan vi kunne fortsætte, som om intet ondt var igang med at ske! Men det stiller vel spørgsmålet: Hvor langt ned er der? Lige nu og på 1-3 mdr. sigt:


Hvis vi sammenligner med de amerikaske index skal vi vel 4-5% ned mandag morgen, meeen: Hvis vi sammenligner med f.eks Sverige er situationen noget værre: Sverige har mistet henved 8% på en uge - og vi bare 1½ - altså en manko på 6½% ! -Og hvis vi ser på udviklingen i det sidste kvartal er vi altså meeeget foran - 10-11%. For hele året er forskellen enorm - også i forhold til hele Europa: 9-35% (og her er Grækenland ude af sammenligningen og Tyskland er på de 9%) - for Sverige alene 13%!!

Så hvis investorerne tvivler på fundementalerne, der ligger til grund for forskellene og der går lidt panik i den, er det faktisk slet ikke utænkeligt, at DK oplever et reelt krak mandag!!!!


Jeg tror dog ikke, det går så galt. I hvert fald ikke på mandag isoleret! Man skal huske på, at Novo vægter 35% af OMX20 og har haft ualmindeligt meget vind i sejlene i Q1........ Men sort bliver det mandag, sorry!

God weekend til trods

A



19/5 2012 10:01 mccarthy 057099



Meget enig i din analyse. Nu skal G8 diskuterer EU problemet.
Hvis jeg spørger folk hvem der p.t. er den vigtigste EU politiker svarer alle A. Merkel - mig bekendt er hun en national politiker! De færreste kender Barroso, enkelte ved at Messerschmidt er EU politiker, og alle er enige om at EU ikke funker. Alle ved at Danmark med ny regering har stoppet grænsehalløjet, men få ved at vi stadig modtager et større antal flygtninge fra Tyskland via sydgrænsen. Alene det sidste - at Danmark modtager personer der flygter fra Tyskland, samtidig med at begge lande er i samme union, udstiller EU falitten :−).
Har du noget forslag til hvad evenbtuelt kunne erstatte EU, eller bringe EU tilbage på sporet?



19/5 2012 12:20 Alberto 057106



Det er meget sigende, hvad du skriver! Og bare for at tage fat i den: Hvad gør det ved flygtningeproblemet generelt i Europa, at Grækenland er blevet transitland, fordi hverken politi, embedsværk eller sociale myndigheder fungerer bare rimeligt tilfredsstillende? Jeg er ikke opdateret på de andre sydeuropæiske lande, men er overbevist om, at samme tendens findes her! -Et sådant spørgsmål er G20 jo også nødt til at berøre, tror jeg!

Og endelig: Det højt besungne, blomstrende poetisk udlagte "arabiske forår" - er jo slet ikke den demokratiske vækkelse, som vi er blevet fortalt i demokratinaive dagblade i DK! -Som jeg ser det er det noget så simpelt - men MEGET effektivt - som socialt oprør, forankret i elendige sociale og økonomiske horrible tilstande med ekstra accent efter 2008 finanskrisen! -Gigantisk arbejdsløshed bla.! -Så hele middelhavsregionen er, som jeg ser det, i færd med at blive totalt destabiliseret! Hvad G20 tænker om det, må de græske guder vide?

Tilbage er så EU's fremtid: Jeg er meget pessimistisk og mener simpelt hen, at før Europa tilpasser sig en levestandard og økonomiske vilkår som resten af verden (Kina, USA, Indien mf.) er der kun én vej...... ned! Og der er med debatten om det politiske system in mente ikke megen logik i at tro, at vi politisk har mod og mulighed for at ændre radikalt ved tingene! Såååå...... tja! Hvad med at sælge Europa som et frilandsmuseum over en kultur, der over 1000 år styrede verden?

A



19/5 2012 18:00 mccarthy 057113



Det er en kendt sag at Grækenland, Italien og Spanien har forsøgt at rejse sagen i det berømte EU tempel. Grækenland ønsker/er i gang med at bygge et hegn mod Tyrkiet p.g.a. den illegale invandring. Italien gav op og sendte indvandrene videre mod Frankrig - derfor rejse Frankrig en grænsemur mod Italien. Spanien har også forgæves forsøgt en fælles løsning, og som jeg hører det sender de invandrene nordpå - hvad skal landet ellers gøre når magtfulde Merkel styre klatten. Disse stakler sendes videre fra EU land til EU land indtil de når Danmark - vi kan jo ikke sende dem videre - Norge har grænsekontrol. Tak og Gud ske lov så' har SF Villy ( Holker og konen siger nej til Unionen ) nu taget fat på et af problemerne i denne politik, men i hans fortolkning af Vølvens spådomme er illegale bosættelser i Danmark jødiske og ikke islamistiske - denne mand er og forbliver en gåde. Jeg vil væde på at når Villy opnår ministerpension så er han ude af butikken og har tiltusket sig et ben. Håber du forstår min grumme humor. Tøhø.
---



19/5 2012 18:27 mccarthy 057115



Hej Alberto.
Denne update er kun til de danskere som har gået i skole siden 1975 ( Ritt B. skolereform ). Grækenland er IKKE landfast med resten af Europa.
Flygtninge ruten fra nærøsten var fra Grækenland til Brindisi i Italien, men er nu 'stoppet'. Så nu går ruten fra Grækenland over kommende EU lande og er en fed forretning. Og dette med fuld tilskyndelse fra den danske regering og EU. Og nu vil man smide Grækenland ( fader af demokratiet ) ud af EU? Ak ja, historien ser ud til at gentage sig.



19/5 2012 19:29 Alberto 157117



Det er lige som om, du ser illegal indvandring (flygtninge) som selve problemet? -Jeg ser det mere som et symtom! -På den destabilisering af middelhavsregionen, som er igang. Og så mener jeg faktisk, vi skal tage os så godt af de mennesker, der kommer til os, som det er os muligt - og lidt til......Ingen - absolut ingen - mennesker forlader deres familie, venner, land eller område uden store menneskelige omkostninger. Min kone har som sygeplejerske passet bla. irakiske flygninge fra Sadams styre -og der er absolut ingen bekvemmelighed i det - kun traumer!!

Når det er sagt, har du ret i, at EU's håndtering af disse sager også er præget af vægelsind og tilbøjelighed til at skubbe sagen ind under gulvtæppet og overlade ansvaret til de enkelte medlemslande, der - selvfølgelig - ikke er i stand til at håndtere sagen tilfredsstillende.

Men som sagt: Flygtningespørgsmålet er et symtom - ikke det egentlige problem. Det ligger ikke mindst i vores politiske tradition og styreform!

A



21/5 2012 09:50 mccarthy 057146



Hej Alberto.
Jeg får det altid svært når humanitetskortet bli'r smidt på bordet. Så jeg takker af her. Det var en fornøjelse.



TRÅDOVERSIGT