Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Flot 1Q rapport


57239 TheBekkers 22/5 2012 17:24
Oversigt

Efter at have set lidt nærmere på BAVA's 1.Q. rapport kan jeg konstatere, at jeg er meget positiv overfor driften/fremdriften. Dette skyldes flere forhold:

- prod.omk/omsætning går fra ca. 83% i 2011 til 53% i 1Q 2012, flot arbejde omkring effektivisering af produktionsprocessen. Dette lover godt for helåret.
- Finansiering til udvidelse af fase III for Imvamune sikret.
- Finansiering af mva anthrax i tilfælde af pos. prækliniske resultater.
- Patient indrulning forløber godt i fase III.

Eneste ulempe i regnskabet er udskydelse af markedsgodkendelse i Canada pga. ønsket om yderligere informationer fra BAVA (er dog afsendt fra BAVA) samt at der ikke umiddelbart er den store fremdrift i BAVA's øvrige produktpalette.

Alt i alt dog et meget positivt regnskab, som understøtter en positiv udvikling, der bør afspejle i en anden risikovurdering af selskabet (=højere aktiekurs).

Mvh,
TheBekkers23/5 2012 07:21 Alberto 057257Jeg er meget enig: Kan man tale om en biotech valueaktie?

Spøg til side: Negativt synes jeg ikke, at den amerikanske ekstraordre er ret stor (var det 32 mill.) - der skal altså rigtig mange af dem til at opveje optionen, som i hvert fald nu må betragtes som stendød! Jeg tror, vi skal længere hen i prostvac. forløbet, før vi ser øget volumen og kursstigninger for alvor.....

A23/5 2012 07:32 JKY_VH 057258Hvad mener du med ordre?
Så vidt jeg kan se dækker de 32 mio.USD ekstra udviklingsomkostninger, og det har jeg svært ved at se noget negativt i.
"Bavarian Nordic har i maj fået tildelt ekstra 32 mio. dollar fra de amerikanske sundhedsmyndigheder til udvikling af selskabets tredjegenerations koppevaccine Imvamune.
- Kontraktudvidelsen dækker hovedsagelig omkostninger forbundet med det ene kliniske fase 3 forsøg med Imvamune, der er planlagt til at begynde i første halvår 2013. Udformningen af dette forsøg er større og rummer flere forsøgspersoner end Bavarian Nordic oprindelig havde foreslået som led i kontrakttildelingen under Project BioShield, og derfor havde selskabet, som også tidligere meddelt, med succes anmodet den amerikanske regering om dækning af de relaterede meromkostninger, skriver Bavarian i sit regnskab."23/5 2012 08:39 Sukkeralf 057265Det har intet med optionsdelen at gøre - det er bare en ekstra godtgørelse grundet et dyrere fase III studie end oprindeligt antaget.

Har ikke læst kvartalsregnskabet endnu, men efter sidste PI præsentation, så fik jeg fornemmelsen af, at vi skal ind i 2013 før optionsdelen kommer i spil.

Mvh
Sukkeralf23/5 2012 10:03 JKY_VH 057277Nemlig, og her er i øvrigt Nordea´s morgenkommentar:

"Normalt er det ganske kedeligt, når biotek-selskaber aflægger regnskab, men Bavarian
Nordics (+4,6%) regnskab i går havde flere interessante oplysninger. For det
første har Bavarian Nordic fået optimeret produktionsprocessen af IMVAMUNE,
hvilket vil reducere omkostningerne fremadrettet. For det andet har det amerikanske
militær udvidet samarbejdet omkring fase III-forsøgene med IMVAMUNE og
bidrager nu med ekstra USD 34 mio. Det sidste er positivt, da det øger sandsynligheden
for, at optionen på yderligere leverancer af IMVAMUNE udnyttes engang i år. Nordea Markets fastholder anbefalingen Stærkt Køb og hæver kursmålet til DKK 126."24/5 2012 07:50 Alberto 157306Ja det må I undskylde - havde ikke lige læst meddelelsen, før jeg skrev kommentaren! -Den er da entydigt positiv!!

Egentligt havde jeg kun tænkt at skrive ordet valuebiotech fordi: Bava ER i pengene (selvfølgelig ikke med overskud endnu dog), HAR et produktionsapparat, LEVERER varen, HAR en udviklingsplatform med styr på og HAR et "netværk" med appel! Og det på trods af, at vi selvfølgelig mangler de vigtige faseIII resultater på Prostvac., før missionen "Valuebiotech" er tilendebragt -og en ny kan begynde.......

-Men sådan går det, når man har travlt og forivrer sig: Jeg undskylder...........

A24/5 2012 15:38 JKY_VH 057341Man skal aldrig føle sig for fin til at give en undskyldning. Derfor skal du have et point :−)27/5 2012 00:56 Sukkeralf 057458Fik nu endelig kigget på regnskabet for første kvartal.

Synes nu det rummer et par negative ting mere.

1) Opstart af fase III studiet med Prostvac i de europæriske centre tager længere tid end forventet, så det gør da en urolig om de når indrulningen i 2013, når de tidligere har omtalt den som værende meget ambitiøs !

2) Desuden skuffer det mig en hel del, at optionsdelen nærmest ikke omtales andet end, at BN håber at der kommer nogle ordre som bindeled mellem RFP3 og indtil den frysetørrede version er klar.

Mvh
Sukkeralf27/5 2012 10:50 TheBekkers 057462Hej Sukkeralf

Er ikke helt enig i dit punkt 2. De skriver jo en hel masse om lovgivningen, som først skal være på plads, "I marts 2012 godkendte det amerikanske senat sin version af loven Pandemic and All-Hazards Preparedness Reauthorization Act (PAHPRA). Loven rummer en række bestemmelser af væsentlig karakter for Bavarian Nordic og hele industrien inden for bioforsvar. Vigtigst af alt, tilvejebringer loven den nødvendige finansiering til de amerikanske myndigheder for at kunne fortsætte udviklingen og indkøbet af nye medicinske modforanstaltninger, herunder IMVAMUNE® koppevacciner.
Før den nye lovgivning kan træde i kraft, skal senatets udgave af lovforslaget afstemmes med den udgave, der blev vedtaget i Repræsentanternes Hus i efteråret 2011. Tidshorisonten for disse afsluttende forhandlinger er endnu uvis, men Bavarian Nordic har stor tiltro til, at der vil blive afsat budget til at understøtte nye ordrer på IMVAMUNE® fra den amerikanske regering." For mig indikerer dette, at når lovgivnigen er på plads, så falder vedligeholdelsesordrer på Imvamune.

Vedr. patientindrulningen, så er der mange sites åbnet allerede i USA, mens Europa halter bag efter. Tror ikke dette i nævneværdig grad forsinker den samlede indrulning til forsøgene.

/Mvh
TheBekkers27/5 2012 12:00 Sukkeralf 057463Ja ovenstående er bestemt grunden til at Anders Hedegaard ikke længere siger, at det er dem som svinger taktstokken og at der skal falde en ordre i løbet af 2012.

Måske er det også klogt at holde lidt lavere profil indtil man har vist, at man kan levere de 7 millioner doser i år.

1200 patienter indrullet på 2 år er mange - og specielt når man allerede er bagefter i Europa. Kender ikke fordelingen af centre i USA kontra Europa, men man skal have det lidt for øje.

Jo længere tid studiet tager des dyrere bliver det også - og i min optik er BN´s økonomiske situation bestemt ikke sikker.

Nu er BN jo ikke ligrfem verdensmetre i at holde hvad de lover.

Imvamune produktionen må ikke svigte - og så længe vi ikke har nogen sikkerhed for optionsdelen i en eller anden form, så kan økonomien ganske hurtigt se sort ud.

Mvh
Sukkeralf27/5 2012 17:35 TheBekkers 057468Hej Sukkeralf

Enig, hvis produktionen fejler eller der ikke gives yderligere ordrer, eller Prostvac fejler, så vil det presse Bavarian Nordic.

Men der er jo også den anden side af sagen - når ordren(e) kommer, og når der indgåes en licensaftale omkring Prostvac, når der indgåes licensaftale omkring Panvac, når der opnås markedsføringsgodkendelse i Canada og EU m.fl. osv.

Alle må opveje sandsynlighederne mod hinanden og vurdere det nuværende kursniveau ifht. denne vurdering.

/TheBekkersTRÅDOVERSIGT