Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
      

The Outlook for Energy(med groen energi som bagtanke)


57628 Pingu 1/6 2012 05:02
Oversigt

I dagens udgave af The Australian(1 Juni) giver Chairman John Dashwood, Fra ExxonMobil, sit bud paa hvordan at 2040 vil see ud mht energyforbug/fordeling.

Der er idag omkring syv milliarder mennesker paa Jorden. Der estimeres at vaere omkring 9 milliarder til 2040 som alle vil have en behow for energi.

Oven i det estimeres det, af IEA(International Energy Agency) at der idag findes cirka 1,3 milliarder som som mangler adgang til de mest simple former for energi.

ExxonMobil forventer at energy forbruget vil caere 30% hoejere i 2040(4 gange saa hoejt hvis ikke at man iregner en forventet effektivisering af energi forbrug). Samtidig er det en noedvendighed for at vi producerer mindre drivhusgasser.

Det store spoergsmaal er saa hvordan?

Exxonmobile mener at der stadig vil vaere behov for flere af det former at vi har idag, dog vil fordeleningen af ressourcerne vaere anerledes.

Som at der ser ud i dag er kilderne efter procent af energy produktionen saaledes;
1-Olie
2-Gas
3-Kul
4-Atom
5-Biomasse/andet
6-Vind- og solenergi
7-Hydro/Geo

Natur Gas& LNG(Liquified Natur Gas)spaaes til at have den foerende rolle frem til 2040. Det forventes at gas behovet vil stige med omkring 60% frem til 2040. Igen med forbehold for Vores effektivisering af energiforbrug etc.

Mht til sol-, vind- og biomasseenergi forventes den globale produktion at vaere paa cirka 4%.

//-Meget er sket mht debatten om ren energi i Australien siden regeringen i 2004 kom med den sidste Australian Goverment Energy White Paper. Paa den ene side har Australien store brun(sort)kul- og naturgas reserver og paa den anden side lagde regeringen for nylig en beslutning om at beskatte procenter af drivhus gasser mere. Saa paa den ene side kan regeringen ikke give slip paa kul/gas og paa den anden side enables produktion af alternativ energi med stoette fra regeringen og samtidig ved den nyelige stigning af drivhusgasbeskatning.

I Danmark ser vi ud til at vaegte en smule anerledes, MEN I gaarsdage udgave af boersen skrives om solernergi:

"Med udgangen af 2011 var der opstillet 3.000 anlæg. Det tal ventes ifølge Energinet.dk at være vokset til 25.000 inden årets udgang.

- Det er blevet alt for lukrativt for private at sætte solceller på taget, siger Lars Aagaard, administrerende direktør i Dansk Energi, til Jyllands-Posten.

- Der må trods alt være en grænse for, hvor gunstig en ordning kan være, når den bæres frem af finansiering over skattebilletten, mener han."

Kan det her vaere en start paa debatten om at aendre Danmarks syn paa stoette til groen energi nu hvor selv Dansk Energi kommenterer saadan?

/Pingu3/6 2012 11:48 akademikeren 057750Hej Pingu,

Godt indlæg. Det er nok netop støtte til energi renovering der er på dagsorden i de europæiske regeringer både af hensyn til energibehovet, men nok også fordi det er en indirekte statstøtte til byggeriet, som der er meget behov p.t. da vi skal ud af en boligbobbel. Så de håndværkere skal bruges til noget, hvorfor ikke energirenovering?4/6 2012 14:03 Pingu 057793Hej AKA

Taler du om den nye fradrags for boligejere og brug af haanvaerkere til renovering/tilbygning af private boliger? Gaar installering af solcelleanlaeg herunder?

Eller netto maaler ordningen?

Det virker til at Hr Aagaard synes at nu taerer det paa statskassen med alle de borgere som at der investere i solpaneler. Og det selvom at vi ser den oenskede virking i form af at danskerne investerer mere i panelerne.

/PinguTRÅDOVERSIGT