Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Gældskrisen truer igen


57747 3/6 2012 11:35
Oversigt

Vi kommer igen til en runde nu med bankkriser og nationalisering af deres gearede gæld. Der er vel i bund og grund tale om et glidende krak for de fleste i banksektoren.

De europæiske banker bliver regelmæssigt nedjusteret af Moodys og her på det seneste tog mange også af de danske bank flere hak nedad mod Baa1 vudering, som betyder "Rated as medium grade, with some speculative elements and moderate credit risk.". Det gælder altså også Danmarks største bank, med 68 mia i solvensoverdækning!

Når jeg synes det er særligt kritisk for Europa, så er det fordi at vores vækst er meget begrænset, hvis ikke negativ. Vi har demografien imod os, og i særlig grad vores konkurrenceevne. Det er DENNE kombintation med høj gældsætning som ikke er så munter.

Vi er stadig kun på vej ind i krisen i Europa, hvor US er på vej ud af den. Vi mangler fra politisk side et troværdigt svar. Austerity er nok det rigtige, men er blevet afvist af befolkningerne i Europa.

Så nu skal vi igang med en stimuleringsrunde, men hvad er det præcis vi forsøger at booste? Hvis vi generelt har dårlig konkurrence evne, så vil vi ikke kunne skabe varige arbejdspladser, og det er den eneste farbare vej ud af krisen.

Hvordan reagerer markedet? Jo vores aktier går ned. Og vi kan se at dem der har penge/likviditet er paniske.

Nu giver långiver den danske stat penge for at låne penge! Så frygten er til at tage at føle på. Man er simpelthen mest nervøs for at tabe sine penge, at sikkerhed er dagens motto.

Det borger ikke godt for de investeringsstrømme mod jobskabelse, iværksætteri, som jo er præget af meget risktaking.

Kan frygten blive større? Ja da. Hvis Spanien og Italien knækker ser det dystert ud.

Nu ser vi olien og BDI falde, mens guld nok vil får et hak op den næste periode.



3/6 2012 11:38 057748



En oversigt over Danske Bank kreditvurdering.

ESM, makro, Spanien




3/6 2012 12:22 TeamGarlic 757751



Hej Aka
Meget fint indlæg. I Berlingske var nævnt, at der er en samling af tyske lokal-lister, som nu presser Merkel på den borgerlige side med, at der ikke skal gives flere penge til ESM. EURO-kritikerne er så småt ved at få vind i sejlene i Tyskland. De stiller det rimelige spørgsmål: hvorfor skal vi betale og hvad får vi ud af det, når de andre lande bare kræver flere af vores penge ?

Modsat Grækenland, så har Spanien en fordel ved at gå ud af Euro'en, hvilket ud over deres eksport kan vise sig meget nødvendigt grundet den store gældsboble og boligboble, som de bærer rundt på. Spanien menes at have en chance for at klare sig uden for EURO'en modsat Grækenland. Det efterlader Italien lidt alene. De italienske banker er også kriseramte.

Så hvad skal en stimulering rette op på ? Hvem tør bruge penge af frygt for at miste deres job i morgen ?



3/6 2012 12:57 Conner 1357752



Ja, hvad skal en stimulering rette op på ?

Lad os skrue tiden lidt tilbage, da USA gik i gang med deres QE. Jeg fattede for sent hvad de havde gang i, det er nu heller ikke det der er pointen, da det ellers bliver et meget langt skriv, hvis jeg skal opremse, det jeg ikke forstår

Tilbage til US og deres QE. Jeg rystede på hovedet, og fattede ikke, at de ville overvinde en gældskrise med mere gæld. Det lyder jo også meget ulogisk, men hele pointen var at genoprette tilliden til det finansielle system, heriblandt ikke mindst aktiemarkedet. Aktiemarkedet opfatter jeg som THE leading indactor. Aktiekurserne steg og steg og steg, godt hjulpet af nogle julenumre som FED og MSI mfl. havde skruet sammen på en sådan måde at bankerne tjente, da de jo kendte spillereglerne, modsat mange andre på markedet. Det vigtigste var næsten, at indeks steg. Med et stigende indeksfulgte en stigende optimisme, og på forunderlig vis blev en dommedagsagtig pessimisme, afløst af en neutral stemning, som langsomt vendte sig mod noget mere positivt. Dette vil før eller siden afspejle sig i realøkonomien.
BB helikoptertur med dollarsposerne hjalp altså.

Hvad skal vi så med en lignende aktion i Europa ?
Vi skal stabilisere aktiemarkedet, da det er altafgørende for hvorledes erhvervslivet og borgerne ser på fremtiden. Jeg havde gerne set, at de havde hældt ufattelige summer ud i systemet, og taget de nødvendige skridt da Grækenland første gang kom i spil, som en kandidat til udtræden af euroen, sådan blev det så ikke. Det skal ses i lyset af, at en hurtig oprydning, og stimilusindsprøjtning i min bevidsthed er bedst i starten, da det giver et billede af en handlekraftig top, samt at en uventet indsprøjtning, kan få det hele til at vende på en tallerken.
Nu har vi en situation, hvor man nærmest forventer at noget bliver gjort, men det giver ikke brusende lykkefølelse. Beløbet der skal bruges, er ganske givet også hævet markant ift tidligere, for at tilfredsstille aktiemarkedet.

Hvad sker der, hvis vi ikke gør noget?
Det kan man kun gisne om, men der er ingen tvivl om, at det er sundt at skære toppene af konjunkturudsvingene, og i dette tilfælde vil bunden i et konjunkturudsving blive markant, så mange lande og mennesker vil i den grad føle det på pengepungen.

Vi kan så tale om, vi i Europa ikke har den fornødne konkurrenceevne, til at tage kampen op, og betale gælden. Dertil kan jeg kun sige, at hvis vi ikke prøver, ja så har vi ikke muligheden. I de sidste år er der skåret ind til benet mange steder, og vi er blevet meget opmærksom på at der er andet end bundlinjen der tæller. Mange virksomheder har været inde og se på hver enkelt post på budgettet, for at se om vi kan gøre noget anderledes og bedre, så vi står langt stærkere nu end for 4 år siden. Lad os prøve, og lad os så tage den kamp, for den kan vindes, og den skal ikke vindes ved at vi lægger os på ryggen, men ved at vi rejser os op med knyttede næver



5/6 2012 08:47 Aspekulant 157852



"Bank run" er en overskrift jeg tror vi vil se meget mere til den kommende tid. De græske banker har set penge forsvinde ud af landet i et godt stykke tid allerede, og i Spanien ser det ud til at accelerere. I Q1 blev der trukket 119 mia Euro ud af de spanske banker, og det var mens det nærmest så "godt ud" og der var kommet lidt optimisme tilbage i markedet.

"A report from the Bank of Spain showed that depositors withdrew $119 billion out the country's lenders in the first quarter of the year. Of that total, $82 billion was withdrawn in March alone"

Den spanske regering vil ikke bede om en hjælpepakke af EU, da de er bange for det vil svække markedets tillid til dem.. De taler i stedet om alle mulige andre løsninger og krumspring. Vi har hørt eurobonds mange gange fra de spanske politikere, og snak om at ændre reglerne for ESM så ESM skulle kunne hjælpe de spanske banker direkte. Jeg mener også at have læst om en løsning hvor EU's banker skulle garantere hinandens indskud via en fælles kasse..

Ingen af de løsninger er sandsynlige imo, og jeg tror egentlig bare de spanske politikere udsætter det uundgåelige som er en hjælpepakke fra eu, ligesom man udsætter et besøg hos tandlægen - hvorfor gøre noget der er så ubehageligt nu, når man kan vente til næste måned.
Det bør man selvfølgelig gøre da det blot vil være endnu mere ubehageligt om en mdr ;)

http://www.cbsnews.com/8301-505123_162-57446623/spanish-pull-money-from-banks-at-record-pace/

(Ps. Må hellere få ringet til tandlægen)



TRÅDOVERSIGT