Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Trepartsforhandlinger . why should we care?


58088 9/6 2012 11:13
Oversigt

Vi kan åbenbart alligevel ikke skabe konsensus blandt arbejdsmarkedsparter og den politiske elite omkring vores konkurrenceevne.

Som aktionær kan betydningen være lidt svævende - idet de børsnoterede firmaer har optimeret deres kapitalstruktur og organisation at man i store træk ikke får meget konkurrenceevne ud af en enkelt eller to helligdage. Godt er det selvfølgelig ikke men nogen katastrofe nok heller ikke.

For et enkelt selskab kan det dog få temmeligt store konsekvenser. I og med at riget fattes penge og at trepartsforhandlingerne er faldet sammen, så kigger man jo efter nye muligheder. Eller gamle nok nærmere.

Øjnene falder uværgeligt på Nordsøolien, og med Maersk Mckinney død, så kommer det nye formandsskab på en hård opgave.

Vismanden har allerede kaldt det en af to lavthængende frugter.

http://politiken.dk/politik/ECE1651029/overvismand-foreslaar-thorning-at-plukke-to-lavthaengende-frugter/#.T9MO13m7p3Y.facebook



9/6 2012 11:47 Occam 458089



Interessant at høre Lykketoft fortælle om, hvordan de løste den tilsvarende krise for 20 år siden: Fremryk offentlige investeringer og beskat ledig kapital. Old school Keynes.

Lykketoft kritiserer også, at Corydon ikke har gjort op med de borgerlige modeller i finansministeriet.

Hvis socialdemokratiet ikke skal gå helt i opløsning, bliver de nødt til at føre noget mere socialdemokratisk politik.

http://epn.dk/samfund/arbmarked/article4715276.ece



9/6 2012 15:09 Moneyloss 358102



Folk sparer op som aldrig før og der er mere end rigeligt råd til at lade folk betale et par tusinde mere i skat om året. Øg boligskatterne så rammer man primært dem med størst opsparing. I min vennekreds og jeg selv incl. scorer vi lutten i disse år hvor fast arbejde, hus og lave renter virkeligt er noget der giver gryn. Og jeg tror rigtigt mange har det fuldstændigt som jeg - om man skulle smide 2000 om året ekstra i boligskat vil sgu ikke betyde noget.



9/6 2012 16:33 nohope 558104



For det første mener jeg ejerboliger er hårdt beskattede i DK. Jeg har et hus i Sverige og der er reglerne : ingen skatter. Der findes dog en såkaldt kommunal fastighetsavgift på max. 6.825 SEK. Der er ingen beskatning af jord og ingen lejeværdibeskatning/ejendomsværdibeskatning. Der beskatning af evt. gevinst ved salg, men der ROT avdrag for investeringen 50.000,- SEK i din indtægt pr. år - hvert år. Skat ved salg er 24 % af en gevinst.Så er boliger i DK rigtig hårdt beskattede ! Og alt anden fast ejendom er også rigtig hårdt beskattet med skat på omkring 50% ved salg + løbende ejendomsskat og dækningsafgift. For det andet er det dybt umoralsk at beskatte opsparing med henvisning til et fiktivt afkast. Dem der vælger at bruge pengene på druk og hor i thailandske bordeller friholdes for skatten og dem der sikrer deres egen bolig straffes med løbende skat.



10/6 2012 09:40 TeamGarlic 058116



Godt brølt !

sent from iPhone



13/6 2012 09:08 Rizla 058218



Hejsa Aka .

Helt ærligt - skal vi ikke starte med at , udvide arbejdstiden og sende arbejdsløse på arbejde , når firmaerne får ordrerne og dermed i sagens natur begynder at ansætte arbejdskraft igen ?

Hvordan kan man råbe og skrige om , at løse Danmark`s problemer , ved at udvide arbejdstiden i en tid , hvor lavkonjukturen lukker arbejdspladser ?

Hvad ville der være sket , hvis politikerne havde fået deres vilje , da de for ganske få år siden spåede , at vi ville komme til at mangle 40000 arbejdere , som skulle rekrutteres på Bahrain arbejdsformidling ?

Det er ikke ligefrem studenterkasketter , der trykker fjolserne på Christiansborg !
.
Mvh. Rizla



13/6 2012 09:30 058221



Hej Rizla,

Vores arbejdsløshed er 160.000. I gamle dage (inden Clinton/Greenspan) ville man kalde den arbejdsløshed for strukturel.

Danmarks grundlæggende problem er vores dårlige konkurrenceevne. Det er den politikerne forsøger at løse og jeg er helt enig med dem.



13/6 2012 13:16 Rizla 058226



Hej Aka.

Ang. at vi skal forbedre vores konkurenceevne : selvfølgelig skal vi det . Min pointe er såmænd bare , at det er i min optik latterligt , at udvide åbningstiden i en butik , som har faldende omsætning .

Arbejdsgiverne har altid været i stand til , at udvide åbningstiderne i butikken i takt med , at kunderne øger tilstrømningen .

Var det i 1995 at Anders fogh spåede i kaffegrumsen , at Danmark om 10 år ville komme til , at mangle 40000 på arbejdsmarkedet ?

Hvordan ville arbejdsløsheden ha`set ud i Danmark hvis Fogh havde fået trumfet sin vilje igennem på daværende tidspunkt - 160000 + 40000 = 200000 arbejdsløse ca .

Nu arbejder man så med en 2020 plan . Hvorfor skulle politikerne være bedre til, at forudse hvordan verden ser ud i 2020 denne gang ?

Madam blå - alias Helle Thorning er ikke det mindste bedre til at spå end Anders Fogh var .

Hun er EU bureaukrat til fingerspidserne og det har jeg som Dansker , meget svært ved at sætte min lid til . Hun skulle være Socialdemokrat og bla. snakke den lille mands sag , men det tætteste hun har været på , at ha`jord under neglene , er når hun renser ører .

Det er sikkert mit samfundssyn , det er helt galt med , men hvis jeg var politikker , ville jeg starte med , at løse de problemer , jeg havde mulighed for at løse .

Vi kunne feks. starte med , at samle den unge generation op , som vi er ved at tabe på gulvet og sørge for at de alle fik praktikpladser .

Men det er åbenbart sjovere og mere vigtigt i dagens EU , at pumpe uanede mængder penge i banker , som i stedet burde straffes at drive samfundsskadelig virksomhed , end det er at redde mennesker .

Mvh.Rizla .



TRÅDOVERSIGT