Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Skattefradrag på firmabiler - personbiler


58092 overleif 9/6 2012 12:35
Oversigt

Jeg så fornylig et TV-program, hvor Skat lavede razzia på dyre firmabiler.

Mange blev taget i snyd. Det er en ting. De gir' den som store foretagsomme erhvervsfolk, samfundets spidser, men er bare gemene svindlere og platugler. Det afkræver kun foragt.

Men jeg kom til at tænke på noget helt andet. Er der ingen begrænsninger, fradragsmæssigt for hvor dyre personbiler firmaer må købe? Er det f.eks. muligt at købe en Bugatti Veyron og trække hele beløbet fra i firmaregnskabet?

Jeg er ikke, har aldrig været misundelig, men i en tid hvor landet gennemgår en ekstrem krise, hvor de der intet har rammes af vilde nedskæringer, så synes jeg at det ikke bare er unødvendigt men også urimeligt hvis samfundet via Skatten skal finansiere sådan luksus. Det skal selvfølgelig være sådan at et firma kan købe en ordentlig bil til en direktør, men det kan man også få for say 1 million. De skal være naturligivs være mere end velkomne til at købe større og dyrere biler, men så er det uden fradag for den sidste del.9/6 2012 13:05 Conner 358094Jeg kender ikke reglerne, men jeg håber ikke der er nogen grænse. Hvorfor skulle staten blande sig i, hvorledes en virksomhed skal køres.

Der er mange ting man kunne forestille sig, staten skulle blande sig i, hvad f.eks. med beliggenhed, er det i orden ikke at få fuld fradrag, fordi man har kontor på Strøget, hvis man kunne nøjes med Høje-Taastrup ? Hvad med udgifter til overnatning, hvorfor give fradrag for hotel, når der ligger et vandrehjem ved siden af, eller fradrag for suiten, når man kunne få en etværelses i kælderen.

Nu har jeg kun nævnt nogle goder, men hvad med investeringer. Hvad nu hvis staten blander sig i, om den indkøbte maskine, er liiiige i overkanten dyr i forhold til markedet. Skal man ikke kunne trække lønudgifter fra, hvis man har været lige gavmild nok ift. konkurrenterne.

Som du ser, så synes jeg staten skal blande sig mindst muligt, og har direktøren lyst til og mulighed for, at få en Bugatti som firmavogn, så fint med mig. Jeg er forøvrigt ligeglad med, om det er en belønning til ham, eller det er en del af virksomhedens profileringstrategi.

God weekend9/6 2012 17:47 Tonny9 258109Jeg kan kun være helt enig med dig Conner.

Jeg forstår i øvrigt ikke hvorfor så mange danskere bruger så meget energi på og begrænse andres succes og begrænse andres muligheder, i stedet for og bruge denne energi på at skabe sin egen succes.

Jo janteloven lever bedre end den nogensinde har levet her i danmark, hånd i hånd med større og større intolerance og større og større ønske om, at staten blander sig i alt og lovgiver om alt, intet er for småt.

Vi ender med en modernede udgave af det tidligere Østtyskland, hvor staten har ansvaret for alt hvad vi foretager os, men til gengæld også bestemmer, hvad vi skal/ikke skal foretager os.
Men ok jeg erkender - Hvis det er det hovedparten vil, så må det jo blive sådan.
Jeg ønsker bare ikke vi skal udvikle os den vej og ønsker ikke og bidrage til den udvikling.

Men nu er jeg vist kommet lidt for langt væk fra aktier og investering.....9/6 2012 13:58 nohope 258095Du får lagt 25% af anskaffelsesprisen oveni i din indtægt hvert år + grøn afgift. Det er alletiders smækfede fidus for staten at virksomheder køber dyre biler, betaler 180% i afgift + afgifter for alt, herunder brændstof, forsikringer m.m. Moms kan ikke fratrækkes. Derfor er det også ren misundelse og jantelov når du skriver sådan et indlæg. Razziaerne handler om biler på gule plader eller biler på udenlandske plader, ikke om personbiler der er registrerede i DK.
Skrevet af en der selv kører firmabil - Skoda :)9/6 2012 16:52 smides 058106Ja og min kære kone er i et catering firma hvor de bliver beskattet hver månede fordi de spiser morgenmaden gratis. For mig er det helt fair, hvis de bankansatte også blev beskattet af deres billige lån til to procent vi andre giver 8. Hvad med at gøre tingene lige for alle!!!11/6 2012 15:26 Insolvens 258163Der er som udgangspunkt ingen begrænsning skatteretligt for, hvor dyr eller stor bil et selskab kan købe og stille til rådighed for f.eks. direktøren.

Imidlertid beskattes direktøren altså efter LL § 16, stk. 4, af værdien af privat rådighed over en bil, og det gælder også for dyre biler. 25 procent af anskaffelsessummen for en bil på årsbasis er dog også en slat, hvis der er tale om en dyr bil. Altså direktøren skal beskattes af en indkomst på 250.000 kr. for et indkomstår, hvis selskabet køber en bil til 1 mio. kr.

Selskabet kan ikke trække hele bilens anskaffelsessum fra ved købet. En bil er et driftsmiddel, der skal afskrives efter reglerne herom i AFL § 5 om saldoafskrivning. Det vil sige maksimalt 25 procent afskrivning (og dermed fradrag) af bilens anskaffelsessum det første år.

Hele humlen ligger i, om selskabet nu rent faktisk også anser den pågældende bil for at være stillet til rådighed for privat brug for direktøren. Det er her SKATs kontrolaktioner kommer ind i billedet.

Mvh.

Insolvens13/6 2012 11:30 Probez 058224Man beskattes kun med 20% af værdien over 300.000. Jeg ser ingen problemstilling i at direktøren køre i en dyr bil, men han/hun bør ikke unddrage sig beskatning ved at undlade at lade bilen registre som privat disponibel hvis han eller hun i praksis råder over den privat. De fleste firmabiler er omfattet af en form for leasing, her betales der ikke fuld afgift af bilen, men betales i stedet for i rater, også kaldet punkafgift.TRÅDOVERSIGT