Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Lundbeck skærer 600 job væk i kæmpe sparerunde


58300 fcras 14/6 2012 18:29
Oversigt

Torsdag den 14. juni 2012, 13:32

Den danske producent af lykkepiller, Lundbeck, har torsdag annonceret en omfattende organisationsændring, der kommer til at koste 600 jo
Lundbeck vil omstrukturere sin kommercielle organisation i Europa for at opbygge en mere fleksibel kommerciel infrastruktur og fastholde fokus på omkostningerne.

Hensigten med omstrukturering er - ifølge en meddelelse til fondsbørsen - at bane vejen for en vellykket omstilling af Lundbecks europæiske produktportefølje, som omfatter flere potentielle produktlanceringer i de kommende år. Tiltaget skal endvidere imødegå det stigende pres fra sundhedsreformer, generisk konkurrence og usikkerheden omkring prisfastsættelse og tilskudsordninger i Europa.

"Markedssituationen i Europa ændrer sig hurtigt i en tid, hvor Lundbeck har en række nye produkter, som vi står overfor at lancere. For at sikre en vellykket omstilling af vores produktportefølje i Europa har vi behov for at gøre vores kommercielle infrastruktur mere fleksibel samt fastholde fokus på vores omkostninger," udtaler Lundbecks koncernchef, Ulf Wiinberg

Tiltaget forventes at indebære en reduktion på ca. 600 stillinger i Lundbecks datterselskaber primært i Europa.

"Lundbeck tager hånd om de medarbejdere, der måtte blive afskediget. Vi vil gøre vores bedste for at håndtere processen på en respektfuld måde og vil nu indlede en konsultationsproces om de forventede personalenedskæringer med samarbejdsudvalgene på de mest berørte markeder," oplyser medicinalkoncernen.

Lundbeck har informeret selskabets europæiske samarbejdsudvalg om omstruktureringsplanerne.

Ifølge Lundbecks pressechef vil Danmark blive begrænset ramt af den store fyringsrunde.

"Vi kan sige, det er begrænset (i Danmark, red.). Men vi ved ikke, hvor mange, hvordan og hvornår. Det kommer til at afhænge af de forhandlinger, vi skal gennemføre med samarbejdsudvalg og de øvrige faglige interessenter," siger pressechef Mads Kronborg til Ritzau Finans.

Medicinalkoncernen fastholder sine resultatforventninger til driftsresultatet før restruktureringsomkostninger for hele 2012. Men omfanget af disse engangsomkostninger kan beløbe sig til op til en halv milliard kr., oplyser Lundbeck.

http://www.business.dk/medico/lundbeck-skaerer-600-jo..

http://www.lundbeck.com/dkTRÅDOVERSIGT