Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Graham Stocks #2: Cliffs Naturlig Resources


58618 Osteomyelitis 24/6 2012 14:24
Oversigt

Graham Stocks #2: Cliffs Natural Resources

Baggrund
Cliffs Natural Resources er et amerikansk mineralselskab, der specialiserer sig i kul og jernmalm til stålproduktion. Firmaet har intet mindre end 28% af markedet for jernmalm, og fra tidligere at være fokuseret på amerikanske ressourcer har firmaet ved opkøbet af Consolidated Thompson Iron Mines i januar 2011 fået adgang til asiastiske markeder og ligeledes opnået aftaler med kinesiske stålproducenter som landgang herfor. Firmaets historie strækker sig tilbage til Cleveland Iron Mining Company i 1847. I begyndelsen af dette årtusind havde firmaet en tumultøs periode, da hele det amerikanske marked for stål var præget af billig import fra Kina. Via øgede toldafgifter tillagde den amerikanske regering en protektionistisk tilgang til markedet fremadrettet.

Nøgletal
Kurs: 47,63 USD
P/E: 4,19
K/I: 1,11
5-års vækstrate i omsætning: 27,73%
5-års vækstrate i EPS: 34,9%
Profitmargin: 26,2%
ROI: 18%
Current-ratio: 1,15
Udbytte: 5,2%
5-års vækstrate i udbytte: 29%
Payout-ratio: 22%
Market cap: 39 mia. DKK
Analytikerforventning: 6 BUY, 8 OUTPERFORM, 8 HOLD (2,09 i gennemsnit)
Sidste fem kvartalers EPS-overraskelse ift analytikerforventninger: 23%, 7%, 11%, 21%, 40%

Hvad siger nøgletallene?
Naturligt er det på baggrund af det igangværende boom i commodities, at Cliffs har så voldsomme væksttal, og at prissætningen derfor ikke har kunne følge med. En P/E på 4,19 og et Yield på 5,2% er superbilligt, ligeledes når det sker med en payout-ratio på 22%. Det er et solidt, højt udbytte som sagtens kan vedblive og endda blive øget fremadrettet. Væksttallene er høje - nogen ville endda sige meget høje - men skyldes de aktuelt høje priser på stål og kul, som har givet en præmie (jf. EPS-overraskelserne). Dog viser ROI, at firmaet grundlæggende kan forrente sine penge ekstremt fornuftigt, og med den nuværende payout-ratio tolker jeg det også som om de ved, at de også må hoarde noget cash til priserne på et tidspunkt normaliseres.

Hvorfor er den så billig?
Lige fra kaffe til guld og bananer er der et boom i commodities ansporet dels af væksten i emerging og next-11, men også grundet den store vækst i money supply, som FED og ECB står for. For Cliffs har det betydet store EPS-overraskelser og store præmier på profitten, som prissætningen slet ikke har kunne følge med. Det er en generel tendens for mange mineralselskaber. Dog mener jeg Cliffs er anderledes end guld- og sølvproducenter, i og med at stål og kul fortsat vil være en konjunkturstabil commodity og konstant stige i efterspørgsel efterhånden som emerging bliver i-lande. De vil blive ved med at tjene penge. Man skal indprise en risiko for, at priserne falder - men det finder jeg ikke sandsynligt for stål og jern.

Disclaimer:
Jeg ejer ikke aktier i Cliffs Resources.

Graham Stocks




24/6 2012 16:50 fcras 258621



Cliffs Natural Resources Inc. (CLF) - website - Stock Quote.

http://www.cliffsnaturalresources.com/EN/Pages/default.aspx

http://www.nasdaq.com/symbol/clf

Graham Stocks




TRÅDOVERSIGT