Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

ABB: Ny software giver store energibesparelser for skibe


58744 fcras 29/6 2012 10:13
Oversigt


Fredag 29. juni 2012 kl: 10:02

ABB er i gang med at udvikle en komplet samling af software produkter, som angivelig kan reducere skibes brændstofforbrug med helt op til 20 procent. Det vil i giver fald kunne spare et mellemstort tørlastskib for en brændstofudgift på op til en million dollar om året.

"ABB er tæt på at gøre disse store energibesparelser til virkelighed gennem udvikling af en samling af softwareprodukter, der skal overvåge, kontrollere og optimere energiforbrugsprocesser under drift af fartøjer", skriver ABB i en udsendt meddelelse.

ABB udvikler vertikalt integrerede løsninger, der indsamler og behandler data fra hele skibets komponenter og systemer, hvilket giver ejere og operatører fuld indsigt i, hvordan skibet og dets energiforbrugsprocesser klarer sig.

Produkt- og systempalletten dækker instrumentering, kontrolsystemer, automatisering, navigationsoplysninger, rådgivningssystemer, energioptimeringssystemer, støttesystemer til besætning og operatører samt flådestyring. Desuden leveres rapporteringssystemer, der viser data og oplysninger i realtid til autoriserede brugere, fx ledende officerer.

ABB forventer, at den komplette pakke af smarte marineintegrationsprodukter vil være klar i 2015. Flere elementer er dog allerede tilgængelige i dag,.

Brændstof er den største udgift til disse skibe. Det tegner sig for mellem 30-40 procent af omkostningerne ved at drive et krydstogtskib og mellem 50-60 procent for de fleste handelsskibe. Reduktion af brændstofforbruget med bare én pct. kan betyde en årlig besparelse på 50.000 dollar for et mellemstort tørlastskib og 300.000 dollar om året for et stort containerskib.

Kilde: ABB
http://www.maritimedanmark.dk/?Id=14955

http://www.abb.com/cawp/abbzh259/a15cb0e57aa72cf6c1257919004a548f.aspxTRÅDOVERSIGT