Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

DNORD: NPP er verdens 2. største produkttankpool


58794 fcras 29/6 2012 22:35
Oversigt

Fredag 29. juni 2012 kl: 14:43

Norient Product Pool / NPP - det syv år gamle samarbejde mellem Norden og cypriotiske Interorient Navigation Company, er med sine 82 tankskibe nu verdens 2. største produkttankpool. Planen er, at poolen fortsat skal vokse, dog i et lavere tempo end hidtil.

"Poolens reelle styrke er, at den ikke bare er en pool, men et joint venture mellem to meget homogene rederier med ens tilgang til kvalitetsparametre og forretningsetik og ens tilgang til en gensidig pragmatisk løsning for begge parter.

Det er også karakteristisk, at begge parter går efter langsigtede mål - en kæmpe styrke - og ikke efter de kortsigtede optimeringer, som kan forekomme mellem parter, der er usikre på hinanden. Og da begge parter i poolen har haft et ønske om at vokse, er der også en størrelsesmæssig god balance mellem de 2 parter

. Væksten har betydet, at poolen i dag har den størrelse, som er nødvendig for at opnå den geografiske dækning og det serviceniveau, som vi ønsker, og som er nødvendig", siger chefen for Tank i Norden, Senior Vice President Lars Bagge Christensen.

NPPs flåde af består i dag af 82 produkttankere - 51 Handysize, 27 MR og 4 LR1. Dermed er Norient Product Pool i dag verdens 2. største produkttankpool, Yderligere 7 MR-skibe er i ordre.

Størrelsen er dog ikke afgørende for poolens succes. Administrerende director i Interorient Navigation Company, Themis Papadopoulos, siger, at NPPs success ikke har noget at gøre med, om poolen er næststørst inden for sit segment.

Poolens størrelse er kun nyttig i den forstand, at den giver de to ejer-rederier en ægte global dækning inden for de produkttyper, man sejler med. Med en mindre flåde kunne NPP ikke yde samme service verden over.

"NPPs fremtid handler om at konsolidere poolens allerede stærke position på markedet og at fortsætte med at arbejde tæt sammen med kunderne for at møde de krav, der er et resultat af de hele tiden skiftende handelsmønstre.

Vi forudser en vis flådevækst, men formentlig i et lavere tempo, end vi har set de foregående år", siger Themis Papadopoulos.

Tre fjerdedele af NPPs flåde sejler spot - dvs. på korte kontrakter, mens den resterende fjerdedel af flåden er udbefragtet på længerevarerende kontrakter. Fordelingen er udtryk for et bevidst valg, idet NPP p.t. anser upsiden på spotmarkedet for at være større end
upsiden ved at indgå langvarige kontrakter.

NPP flåden har lige nu en udnyttelsesgrad på 82 procent - kun 18 procent af skibsdagene er uden last.

NPP er et dansk indregistreret selskab, hvis hovedkontor deler adresse med Nordens hovedkontor i Hellerup uden for København.

I spidsen for NPP har gennem alle årene stået administrerende direktør Søren Huscher, der disponerer over cirka 55 medarbejdere, hvoraf den ene halvdel arbejder på hovedkontoret, mens den anden halvdel fordeler sig på kontorerne i Cypern, Singapore, USA og Brasilien, hvor der åbnes kontor denne sommer.

Kilde: Nordens News Magasin
http://www.maritimedanmark.dk/?Id=14963

http://www.ds-norden.com/

http://www.interorient.com/profile.asp

DNORD.CO




30/6 2012 06:55 fcras 058795



Welcome to Norient Product Pool / NPP...............................................
http://www.norientpool.com/

DNORD.CO




TRÅDOVERSIGT