Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Spectrum som investeringscase


58834 investor1989 1/7 2012 12:54
Oversigt

Først og fremmest vil jeg gerne sige at jeg har ondt af de
investorer der har tabt rigtig mange penge herinde på fredagens data. Jeg kan se herinde at Renminbi, som har været en af de andre spectrumfortalere har solgt stort ud i fredags. Vil derfor gerne komme med en uddybende gennemgang og beskrive hvorfor Spectrum kunne stige 1,5 % på CUP dataene, og hvorfor man stadig kan tillade sig at være langsigtet i SPPI.



Jeg havde som jeg har skrevet på EI en mindre lottokupon i
Topo. Den doblede jeg i morgenhandlen da jeg troede det var panik. Jeg skyndte mig for at sælge omkring 4/5 af hele porten lige da CC præsentationen kom ud og jeg så PFS dataene. Det gav desværre et samlet tab for dagen på ca. 5.000 kr. Mener dog ikke jeg kan tillade mig at have ondt af mig selv, når jeg hører hvad i andre har tabt, og når jeg samtidig tjente langt over det dobbelte på Spectrum i fredags.



Min holdning til data er: Jeg syntes de er mildt sagt
elendige. Ved godt at flere personer gerne vil tale om at det er flotte data mv. men før vi får data fra subgrupperne kan jeg ikke se det store lys i dataene, og vil nok derfor holde mig fra at gå dybere end i dem. Når Topo selv nævner at OS kurven ser ud til at være meget forbedret syntes jeg man bør kigge lidt på grafen som Topo selv præsenterer. Ser man først på PFS grafen er det tydeligt at BelCaP har 0,000 effekt på PFS, hvilket selvfølgelig er rigtig kritisabelt da PFS er det klart vigtigste endpoint i moderne studier. Når man ser på den anden kurve kan det ses at BelCaP har en stor virkning på patienter fra måned 8 til måned 30 ca. hvor der er over dobbelt så mange patienter i live i BelCaP gruppen. Dette er faktisk ret flot. Især skal man nemlig forholde sig til at CUP er en yderst vanskelig indikation. Det kan tydeligt ses på hvor stejle kurverne er til at starte med. 30-50 % af patienter dør simpelthen indenfor meget få måneder uanset hvilken behandling de får. Det er altså tydeligt at nogle patienter er meget syge eller at nogle subgrupper bare ikke responderer på behandlingen. Det kan dog også tænkes at de patienter der på OS virkelig responderer på BelCaP mellem måned 8 og måned 25-30 er en bestemt subgruppe, eksempelvis NSCLC patienter. Hvis det er tilfældet ville en kurve med rene NSCLC patienter jo meget fordelagtig ud for BelCaP, og det er jo dette som Topo vil kigge nærmere på det næste stykke tid. Det er dog stadig bekymrende at der slet ingen virkning er på PFS, ikke bare en lille smule.

Der er dog noget jeg syntes er MEGET kritisabelt. Kan dog
være jeg er dum, eller overser noget her. Men det ser for mig ud til at Topo har tilbageholdt data i meget meget lang tid. De har snakket om at de skulle have 68 events (PFS events) for at bryde randomiseringskoden og har kunnet kigge på data. Som det startes med at fortælles er stort set alle patienter evaluerbare PFS patienter i forsøget. Topo har således skulle have 68 PFS events eller 75 % af patienters PFS event indtruffen for at koden kunne brydes. Ser man på grafen for PFS events ser det tydeligt ud til at de får de 68 events efter 7-8 måneder i begge arme. Når studiet er færdigrekruteret i december 2010 vil der derfor højest sandsynlig være tale om få måneder derfra og til at de 68 events kommer. Det ser for mig ud til at Topo har tilbageholdt PFS oplysninger rigtig længe, fordi de har villet afvente OS data, fordi de har haft et håb om at disse ville være gode. Jeg vil ikke anklage Topo for noget, når jeg ikke er mere inde i området end jeg er, jeg vil dog lige maile Topo og høre hvordan dette kan hænge samme, da det for mig at se viser at Topo har lagt inde med PFS oplysninger i over 12 måneder. Det er jo netop det der har logget mange investorer til at købe, at man troede PFS events trak ud.



Nå, nok om Topo og Belinostat. Lad mig gå videre til det mit
indlæg egentlig skulle dreje sig om, min store guldful, spectrum Pharmaceuticals. Jeg vil starte med at sige, til dem der følger med at jeg har solgt 1.000 stk. SPPI aktier i fredags, således at jeg er nede på nu 10.000 stk. klinikken fejler for tiden hos SPPI, og aktien er steget meget, så en lille smule PP er altid fornuftigt. Jeg følger TA en del, herunder meget den parabolske SAR på daily chartet, som jeg nok vil lade trigge nogle flere salg henover sommeren(da jeg skal på ferie 14 dage). De danske investorer kan ikke forstå hvorfor Spectrumaktienikke er faldet på det forfejlede CUP forsøg. Det skal jeg prøve at fortælle lidt om her:



Spectrum har pt. følgende lægemidler med markedspotentiale i
paranteret:



Godkendte lægemidler:



- Fusilev (500-1.000 mio. $)

- Zevalin mod FL (1-2,5 mia. $)

- Folotyn - i næste uge - mod PTCL (100-150 mio.$)



Herudover har Spectrum i late stage phase III:



- Belinostat mod PTCL (100-150 mio. $)

- Zevalin mod DLBCL (ca. 1 mia. $)

- Apaziquone mod NMIBC (ca. 1 mia. $)



I phase II har Spectrum så:

- Belinostat mod CUP (500-1000 mio. $)

- Folotyn mod CTCL (200 mio. $) - phase I/II

- Folotyn mod NSCLC (1 mia. $)

- Folotyn mod Advanced Esophagogastric Cancer (100 mio. $)

- Ozarelix mod Lower Urinary Tract Symptoms Due to Enlargement of the Prostate (100 mio.$)

- Ozarelix mod Benign Prostatic Hyperplasia (BPH) (200 mio. $)

- Ozarelix mod prostate cancer (1 mia. $)

- Lucanthone mod Glioblastoma Multiforme(GBM) (800 mio. $)

- SPI-2012 mod patients with chemotherapy induced
neutropenia (3 mia. $)





I phase I:



- Belinostat phase I/II mod Ovarian (300 mio. $)

- Belinostat phase I/II mod AML (200 mio. $)

- Belinostat phase I/II mod NSCLC (1 mia. $)

- SPI-205

- RenaZorb

- SPI-205

- Ortataxel


Det er ud fra ovenstående gennemgang at man skal forstå
hvorfor jeg er så forelsket i Spectrum som jeg er det. Det handler selvfølgelig om at Fusilev storsælger og vælter penge ind til Spectrum. Men at Spectrum hele tiden, hver eneste dag, bruger disse penge på at modne og udvikle deres lage stage og early stage pipeline. Når man læser min gennemgang af de drugs spectrum har, med de forskellige markedspotentialer det har, så er det at man kan forstå hvorfor Spectrumaktien ikke falder på dårlige CUP data (halvdårlige vil nogle nok hellere have jeg kalder dem). Belinostat mod CUP indikationen er en dråbe i vandet i Spectrums samlede pipeline. Spectrum har ikke engang fundet resultaterne kurspåvirkende nok til at de har villet komme med en pressemeddelelse (hvilket jeg nok personligt mener er lidt dårligt). Men det sætter Spectrum som investering i relief.



Min egen holdning til Spectrum. I 2012 indtil videre har vi
set at Zevalinsalget endnu ikke er steget, Apaziquone er sat 3 år tilbage (indtil videre i hvert fald) og Belinostat mod CUP er fejlet. Det har altså ikke været lutter gode nyheder. Jeg forholder mig pt. sådan til Spectrum. Jeg glæder mig meget til at Allos handlen bliver lukket indenfor 14 dages tid, så vi får 3 FDA approved drugs. Jeg følger rigtigt meget med i de månedlige Wolter Kluwers data for Fusilev. De data, vil nemlig give mig et fingerprej om udviklingen i Fusilevsalget, og så længe at disse data stiger måned for måned ser jeg ingen risiko i Spectrumaktien, da aktien stadig er rigtig lavt værdiansat bare på Fusilevsalget alene. Fusilevsalget vil helt sikkert holde et højt niveau resten af 2012, og derfor mener jeg det kan være fornuftigt som minimum at holde 2012 ud da man så kan få afklaring på Allos handlen, Zevalin udviklingen samt Apaziquone mødet med FDA, Belinostat PTCL data samt meget andet. Fusilev sælger for nuværende for ca. 75 mio. i kvartalet (bedømt på de seneste WK data) læg dertil 15 millioner i Folotynsalg, 7 millioner i Zevalin salg og 3 millioner i amortisationer. Ja så vil Spectrums omsætning i Q4 altså ramme 100 millioner $, som minimum. Med en Gross Margin på 85 %, vil Spectrum have en gross profit på 85 millioner. Med R&D på 15 millioner og SG&A på 24 og amortisationer på 1 vil de have en EBIT på 45 millioner. Med en skatteprocent der pt. er ca. 10 % (vil stige en del i 2014 og frem - de får dog også Allos underskud de kan udnytte nu) er det altså godt 40 millioner i profit i kvartalet eller 160 millioner i indtjening om året. Med en markedsværdi på godt 920 millioner pt. har Spectrum en P/E på 5,75. Jeg ser derfor som minimum at aktien bør ramme kurs 20 (altså en stigning på godt 25 %) endnu før der bare er lidt fundamental balance. Og ikke engang der, mener jeg aktien er tæt på at være fair værdisat. Aktien handles stadig med omkring 50 % rabat på grund af Fusilevs genereiske konkurrence. Jeg mener ikke den konkurrence reelt er der, og mener derfor ikke den skal handles til den rabat. Jeg vil som sagt følge med i WK dataene hver måned for at følge trenden i aktien. Næste år når både Zevalin, Folotyn og Belinostat hjælper til omsætningen i større omfang, vil investorerne lægge mindre og mindre vægt på Fusilev og dermed kreditere Spectrum for deres rigtige indtjening.



Man skal have i øje at al denne indtjening og fremgang sker
samtidig med at Spectrum hele tiden udvikler og forøger deres klinik. Spectrum trænger dog til succes i klinikken udover Zevalin som har vidst rigtig flotte data. Så Belinostat i PTCL ser jeg som et langt mere major event for SPPI end CUP data var.



/Investor1989



TRÅDOVERSIGT