Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas Short Ratio og Netto salg.


59098 IFTA.dk 12/7 2012 11:35
Oversigt

I kan jo udlede af dette, hvad I vil. Men Vestas er stadigvæk i ekstrem, når det handler om antal af udlånte aktier.

Grafen viser udvalgte mæglerhuses netto Salg/Køb siden d. 8. februar - 2012.

Mv.
http://ifta.dk/

Crazy Retail, Vestas, vws, VWS.CO




12/7 2012 14:37 doodha 059112



Desværre er oplysningerne fra Dataexplores ikke frit tilgængelige længere.

Men jeg har alligevel prøvet at dyrke lidt ud fra de oplysninger, jeg KAN finde.

Nedenfor er Vestas i et link fra Financial Times. Short-andelen er her angivet som "høj".
Tilsvarende for Gamesa er "middel"
Tilsvarende for Nordex er "lav"
Tilsvarende for Repower er "lav"

Fortsæt selv...

Det nævnes ofte, at det ikke er specielt, at Vestas er faldet så meget - det er det samme for alle vindmølleproducenter.

Dér hvor Vestas adskiller sig er tilsyneladende, at Vestas er shortet mere massivt end konkurrenterne. Eller sagt på en anden måde: Faldet i Vestas kan i højere grad tilskrives shorting, end det kan for konkurrenterne.

Det er da interessant - ikke sandt.

http://markets.ft.com/research/Markets/Tearsheets/Summary?s=VWS:CPH
http://markets.ft.com/research/Markets/Tearsheets/Summary?s=GAM:MCE
http://markets.ft.com/Research/Markets/Tearsheets/Summary?s=NDXX.A:GER
http://markets.ft.com/research/Markets/Tearsheets/Summary?s=RTJ:FRA



12/7 2012 14:38 059113



Viser vel egentligt et meget godt billede af at det er de private der køber mens de professionelle sælger.

Indtil videre er de professionelle kørt over.



12/7 2012 19:11 Henne 159114



Der er vel de private som er kørt over ;−)?

Jeg har i dag skrevet et indlæg hos en af konkurrenterne som jeg vil mene er meget relevant i forhold til denne tråd, hvorfor jeg tillader mig at copy/paste det her:


"Hvor får MLI aktierne fra?

Som jeg har skrevet et par gange på det seneste så er det mig en gåde, hvordan MLI kan/skal/vil blive ved at sælge Vestas aktier - det er det denne tråd handler om. Så alt omkring at aktien går konkurs i år, at aktien er i kurs 700 til foråret 2013 eller hvor meget jeg har tabt/tjent på Vestas er ligegyldigt.

Gem derfor gerne det til andre tråde!

I følge Vestas hjemmeside er der 203.704.103 noterede aktier. Det betyder, at for at være storaktionær (5%) i Vestas skal man have 10.185.205 aktier. Altså lidt over 10 millioner. Det er der mig bekendt ingen, der har!

Og så er vi ved at være fremme ved det interessante - nemlig hvorfra får MLI alle de aktier de sælger? Jo jo de låner dem af nogen - men hvem er det, der kan blive ved med at låne dem så mange aktier at de i et halvt år kan være nettosælgere nærmest hver eneste dag? Ud fra min egen analyse så sælger MLI mellem 150.000 - 500.000 Vestas aktier hver dag! I dag når de lige lidt under 200.000; og i går var de på omkring 425.000. Med det tempo så svarer det til at de sælger 3-5 % af aktierne hver måned! Og det er har de så gjort i nu over et halvt år!

Det er klart at der selvfølgelig må være nogle dage, hvor de er nettokøbere - jeg kan ærlig talt bare ikke mindes jeg har set det.

Og også lige for at slå en ting fast: at et mæglerhus over en periode sælger eller køber en bestemt Aktie er selvfølgelig ikke unormalt - det er jeg klar over sker. Men at man kan være største nettosælger i en Aktie dag efter dag; måned efter måned er bare mystisk - og det gør det ikke mindre mystisk at INGEN aktionærer har mere end 5 %. Der er med andre ord ikke direkte nogen at sælge for!

So the question remains: "Hvorfra kommer alle de aktier MLI bliver ved at sælge - og hvad er formålet med det"?

Og nej - jeg køber ikke den med at det "bare" er fordi Vestas er ved at gå konkurs...!"



12/7 2012 19:56 059115



Ja det var selvfølgeligt det jeg mente. De professionelle sælger. De private køber. De professionelle vinder altid. Size matters.




12/7 2012 21:06 Martina 059116



Hej Henne. Jeg har selv funderet over præcis det samme, og en ting har slået mig: kan det tænkes at MLI sælger naked shorts??? Dvs sælger deres kunders Vestas-aktier fra depoterne, uden kundernes samtykke?? Det er hamrende ulovligt, men hvem kan checke det???



12/7 2012 21:18 Henne 159117



Det kan meget vel tænkes der sælges naked shorts.

Har efter mit indlæg set nærmere på grafen, der er indledningsvis i tråden og den bekræfter jo i hvert fald at det nærmest er helt urealistisk, hvor mange flere Vestas aktier MLI har solgt end alle andre. Hvis grafen taler sandt så har MLI solgt mellem 3-3.5 millioner FLERE aktier end næstmestsælgende siden 8. februar! Eller med andre ord:

Den NÆST-MEST sælgende (ENS) har kun solgt ca. 50-55% af hvad MLI har solgt siden 8. februar i år!



12/7 2012 22:58 smides 059120



Ja det ser meget mærkeligt ud og lige så mærkeligt er det at det er vel Danske Bank som har købt størstedelen af det som bliver solgt??
Kanman flytte aktier fra en bank til en anden uden at man sælger aktierne?? Hvis man kan er det da tydeligt at der er en dansker og en amerikaner der har et godt samarbejde, Na´ked shorts så tror jeg der ligger rigtig rigtig mange vestas i depot hos danske bank eller måske de er sendt til MLI.



12/7 2012 22:58 vebrand 159121



Hvis du går længere tilbage, så vil tendensen bare blive endnu tydeligere, det har nok stået på de sidste par år, hvor næsten dagligt at MLI er blandt de mest købende og næsten altid den mest sælgenden.

1)Prøv at sammenligne kurven i en to årig periode
2)Prøv at sammenligne hvem der har den største omsætning i aktien så vil MLI endnu tydeligere vise sit ansigt.

Det er ihvertfald ingen tvivl om at de ønsker at kursen skal syd over, så jeg er overbevist om at de shorter aktien meget kraftigt, og købe lidt ind hen over dagen hvor de kan komme billigt til dem uden at begrænse faldet. Så nej de sælger ikke for Black Rock, for de ønsker selvfølgelig at få så meget for deres aktier som muligt.



13/7 2012 06:45 mccarthy 059122



Hjælp mig lige med at forstå dette med naked shorts.
Jeg har fx. en stak navnenoterede Vestas aktier. Disse er altså registreret i Vestas aktiebog samt registreret i VP. Hvis der er ændringer får jeg vel et advis fra VP, og derved bliver jeg klar over at der svindles med mine aktier? Og det samme er vel gældende for ikke navnenoterede aktier, uagtet hvor disse er købt eller hvem køberne er.
Så hvordan kan man sælge noget som man ikke har?
Hvad er teknikken bag naked shorts?



13/7 2012 10:08 mccarthy 059124



Kan anbefale at læse tråd 256539 på den alternative kanal. Michlaur b.l.a. har en rigtig god forklaring på MLIs seneste udsalg af aktier, nemlig at Vestas forlod MSCI indexet og at dette betød en række store investorhuses salg af Vestas aktier. Og hvorfor MLI har solgt på den lange bane skyldes vel den mistillid til nuværende chef og tidligere ledelse som Vestas selv skabte qua ukorrekte og vildledende udmeldinger. Jeg køber personlig denne forklaring og vender den til noget +'ivt. Hvis Vestas ledelse lever op til udmeldingerne p.t. 0-4% EBIT så flyder kapitalen tilbage.



13/7 2012 10:09 Occam 059125



"hvordan kan man sælge noget, som man ikke har?"

Nøglebegrebet i finansielle transaktioner er tillid. Du ser jo aldrig fysisk dine aktier, kun nogle udskrifter. Og du stoler på, at kontrolmekanismerne (Finanstilsyn, bagmandspoliti osv) vil gøre noget slemt ved banken, hvis den snyder.

Nøglebegrebet i Naked Shorting er misbrug af tillid. Man sælger noget, man netop ikke har. Som regel i forventning om at kunne skaffe det. Det mislykkes så af og til, hvad deltagere i aktiefora har fortalt om. Fænomenet har en betegnelse: "Failure to deliver". Shorteren vil selvfølgelig forklare dette som en teknisk/administrativ fejl, selv om det kun er hensigten, der adskiller det fra gemen svindel.

Jeg savner nogle straffesager mod naked shortere. Muligvis er det for svært for myndighederne at forfølge.

http://en.wikipedia.org/wiki/Naked_short_selling



13/7 2012 10:22 mccarthy 059126



Hej Occam.
Er absolut enig og har læst diverse link omkring Naked Shorting og stadig uden at forstå en meter af det. Kan du i en uendelighed - altså måned efter måned - bedrive Naked short selling? Du har vist 3 dage til at levere de aktier du har solgt ellers bonner du ud på en failure-to-deliver liste. Som jeg ser det så har MLI solgt og leveret det antal aktier som Henne omtaler i sit fremragende indlæg.
Men hamrende enig i at den type derivat kun kunne købes via Danske Spil.



13/7 2012 10:56 Occam 059127



Det kommer an på, hvor tillidsfulde køberne er. Jeg lader mine danske aktier navnenotere. Så har jeg to stykker papir, fra hhv. banken og selskabet, der dokumenterer mit ejerskab.

Men Bernard Madoff kunne svindle i årtier. Folk troede på, at værdierne eksisterede. Det kan vel også foregå i andre situationer.



13/7 2012 17:03 Martina 159134



I taler om failure til deliver - det er altså kun ifm køb og salg at det er aktuelt. Hvis Mr. og Mrs. Hudson og tusind andre amerikanske aktionærer har Vestas-aktier i deres depoter opdager de aldrig at aktierne er væk, dvs lånt af MLI uden tilladelse. I Danmark har vi VP centralen, i USA er det op til banker og mæglerfirmaer at holde styr på depoterne. Det er et kæmpe hul og rystende at det kan lade sig gøre. Nogen burde melde MLI til Finanstilsynet og få dem til at gå handlerne igennem, navne på købere og sælgere og checke op på data.



13/7 2012 17:29 fillandkill 159135



Gad vide hvad der ville ske hvis alle aktionærer ønskede at flytte deres vws aktier til andre depoter end der hvor de er registreret nu..



13/7 2012 23:03 turin 059147



Naked shorts er noget helt andet end at udlåne kundernes aktier. Hvor får i den slags bullshit fra? Desuden er udlån af kunders aktier, der ligger i depot, helt lovligt.

- turin



14/7 2012 08:20 Martina 059150



Dobbelt Sludder Turin. For at sælge aktien på Fondsbørsen skal den være fysisk tilstede i et køb/salg. Når MLI har solgt næsten 10 millioner aktier (Claus Hjorts data) så foregår det naturligvis med fysiske aktier. Det er heller IKKE tilladt at låne fra depoter uden depotejernes samtykke.



15/7 2012 01:05 ToxicAss 059157



ja, sådan mener jeg også det forholder sig... men jeg er ikke sikker på det område. Mener Naked Shorting er et begreb der dækker over salg i markedet af aktier, der aldrig har været i nærheden af at være en aktieposition med et ejerforhold. men igen, jeg ved ikke så meget om det.

Turin er så skråsikker, at han må vide, og derfor bør forklare!



13/7 2012 21:35 flaks 059139



"Shortselling er de onde spekulanters værk, som er ansvarlig for Vestas dramatiske kursfald".
NEJ - glem alle konspirationsteorierne uanset om det er short eller Naked short.
Vestas aktien er faldet så dramatisk i værdi fordi det går rigtig skidt for Vestas, punktum.
Kursværdien af en Aktie fastlægges dagligt ved en "folkeafstemning", hvor køber og sælger finder dagens kurs.
Falske informationer kan muligvis blive plantet af shortsellere og påvirke kursen på kort sigt - men ikke på langt sigt.
En shortseller er en spekulant, lige som dig. Nå ja - så sidder han på den modsatte side af bordet og har i Vestas' tilfældet læst markedet meget bedre end du (og jeg) har.
Jeg har lænet mig op af de danske aktieanalytikere - og de har ikke mere min respekt.
Med venlig hilsen Flaks



13/7 2012 22:02 Windstyrke 059140



En shorter er en destruktiv spekulant en Naked er en kriminel. En der ejer aktier købt på legale anerkendte børser er en konstruktiv investor. Tør du fortælle din nabo baggrunden for du investerer!!!!



13/7 2012 22:10 flaks 059142



Hej Windstyrke
Saglig information er en god medicin imod konspirationsteorier - men uden garanti for at den virker i alle tilfælde.
Kik f.eks. på en god beskrivelse af hvad Shortselling virkelig er på:
http://en.wikipedia.org/wiki/Short_selling
Med venlig hilsen Flaks



13/7 2012 22:15 Windstyrke 059143



Jeg kan læse du ikke er min nabo. Forhold dig dog til det jeg skriver.



13/7 2012 22:07 Occam 059141



Vi kan hurtigt blive enige om, at Vestas' kursfald primært skyldes dårlige resultater, OG en ledelse, der med gentagne og hyppige ændringer af forecasts har vist, at den ikke har styr på situationen.

Men der gives også rationelle grunde for at diskutere shorting: Et effektivt marked - din "folkeafstemning" - forudsætter lige- og velinformerede deltagere.

Antallet af aktier er en vigtig information ved vurdering af kursen. Vi ved alle, at der cirkulerer ca. 203 mio Vestas aktier. Men hvor mange shortede aktier er der? En shortseller udsteder reelt flere aktier, uden at vi bliver ordentligt informeret om det. Lige som en shortseller, der lukker sin position, reelt reducerer antallet af aktier i markedet.

Så vi kan godt diskutere shorting uden at abonnere på en konspirationsteori.



13/7 2012 22:22 flaks 059144



Hej Occam
Dine synspunkter kan jeg sagtens tilslutte mig.
Shortselling kan have en vis betydning for kursdannelsen. Men husk på at det har Køb og Salg af store aktieposter også.
Den megen snak om shortselling og Vestas er ikke ubegrundet. Men det bliver ofte fremstillet som både "suspekt og konspirationsagtigt".
Jeg foretrækker at debattere det som har mest betydning for kursdannelsen.
Shortselling-debatten flytter fokus væk fra det som reelt er væsentligt.
Med venlig hilsen Flaks



13/7 2012 22:25 Windstyrke 059145



Hvad handler det om i dine tanker!!!



14/7 2012 09:49 cykling 059151



Årsagen til short handel er bare et udtryk for mistillid til virksomheden.

Man shorter hvis man tror at potentialet, for fald i aktien er større end en stigning i Aktien.

Hvis Vestas levere varen den 22 August.

Altså fremlægger både hvad man har gjort og hvad man yderligere vil gøre for og trimme Vestas til en mindre og mere variabel produktion.

Hvis det lykkes for dem og overbevise markedet om at Vestas med den nye ledelse er gearet til og tjene penge hvad enten omsætningen er 30 eller 50 milliarder.

Et par positive meldinger om omkostnings reducering af gridstrimmer platformen må der også gerne være samt en partner til V164.


Så finder aktien helt naturligt et mere fornuftigt leje igen og folk lukker deres short da potentialet for stigning så er større end modsat.

Det er ikke ønske tænkning og tro at Vestas når i mål. Det er det man har arbejdet på de sidste 9 måneder.



14/7 2012 22:58 flaks 059155



Har netop fundet en god artikel om shorthandel på dansk.
Læs den og indse at shorhandel er et helt almindeligt financielt værktøj.
En shorthandler får gevinst når en Aktie falder i værdi.
Der er rigtig mange som har fået det galt i halsen og tror at det er shorthandlen som FORÅRSAGER kursfaldet, men dette er helt FORKERT.
Klik på nedenstående link og læs artiklen og forstå hvordan en shorthandler opnår gevinst på sin spekulation.
http://www.finansielt.dk/shorthandel-sadan-fungerer-det/
Med venlig hilsen Flaks



15/7 2012 07:51 cykling 059159



Det som jeg syntes er rigtig spændende.

Er hvornår man skal levere aktien tilbage.

Kan udlåner bestemme det.

Altså kan udlåner af 5 millioner Vestas aktier 15 april 2012 betinge at aktien først skal leveres tilbage den 1 oktober 2012.

Eller hvordan er reglerne for det.?



15/7 2012 09:39 Occam 059160



Det er nu ikke helt forkert at knytte shorthandel til kursfald.

Da markedsprisen bestemmes af udbud og efterspørgsel, og da en shortseller forøger udbuddet, så vil shortsalg på kort sigt bidrage til et kursfald.

Tilsvarende vil shortlukning bidrage til kursstigning. F.eks. som da VW-kursen 5-dobledes i oktober 2008.



17/7 2012 23:18 Windstyrke 059213



Shorthandel handler om spil.
Du satser på at det går skidt for et firma. Som et roulette spil hvor du satser på sort hvis du mener det går nedad(shorting) og rød hvis det går op (aktiekøb). Det handler ikke om værdierne i er selskab, men om spillet uden hensyn til selskabsværdier.
Den form for lottospillerhandel påvirker kursen på blandt andet Vestas. Den bygger på markedskonturer som finanskrise, samfundsbehov, politisk engagement etc. Den udhuler tilliden til et selskab som Vestas gennem shorting på trods af der er saglige grunde da flere og flere selskaber finder vindenergi interessant og går ind i udvikling på forskellig måde.Dette er jo netop Vestas centrale evne og viden, men det er ikke den der angribes i debatterne, men markdeskonturene.



14/7 2012 11:06 IFTA.dk 159152



Vestas handelsaktivitet pr. børsluk 13. Juli-2012 og fra d. 8. Februar-2012.

http://ifta.dk/page89.html

Lidt video's om bl.a. Hedgefunds - short selling og Naked shorts. De kan alle findes på enten YouTube eller Google og andre lign. sites. Til tider opstår der et "dødt" link, grunden til dette er ofte at videoen er fjernet af forskellige årsager.

Mv.
CHjort - http://ifta.dk/

Crazy Retail, Vestas, vws, VWS.CO

Crazy Retail, Vestas, vws, VWS.CO




14/7 2012 12:27 cykling 059153



Hej CHjort

Har du et bud på hvad det er for et spil der spilles i Vestas.



15/7 2012 10:09 IFTA.dk 059162



Ja, og som medlem af IFTA, har man bl.a. adgang til den type af information.

Mv.
http://ifta.dk/



14/7 2012 12:32 HeyimnotCram 159154



Hvorfor er det så mystisk at MLI åbenbart har solgt mange Vestas aktier. Det er vel blot en afspejling af den aktivitet deres kunder har. Blot fordi at vi retail investorer ikke helt forstår, hvad der foregår så behøver der jo ikke at foregå noget, som er forkert. Børsen er iøvrigt ikke det eneste sted, som der handles aktier. Jeg har vedhæftet en lille video om dark pools.



TRÅDOVERSIGT



























59151 Årsagen til ..
14/7 09:49 cykling 0