Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo Nordisk buldrer fortsat derudad


59908 fcras 9/8 2012 07:14
Oversigt

Torsdag den 9. august 2012, 07:44

Den danske insulinkæmpe kommer stærkt ud af andet kvartal med et nettoresultat, der stiger hele 29 procent. Novo Nordisk opjusterer forventningerne til årets resultat.

Kursraketten Novo Nordisk har muligvis lagt i kakkelovnen til nye stigninger på fondsbørsen. I hvert fald kan medicinalkæmpen torsdag morgen i sit regnskab for andet kvartal melde om stærk omsætnings- og resultatfremgang.

Omsætningen i andet kvartal steg hele 22 procent til 19.468 millioner kroner, mens nettoresultatet buldrede 29 procent frem til 5.346 millioner kroner. Det hele ligger over analytikernes estimater forud for regnskabet.

Det betyder da også, at Novo Nordisk opjusterer forventningerne til salgsvæksten. Før hed den 8 til 11 procent, nu hedder den 9-12 procent i udenlandsk valuta.

Ledelsen i Danmarks mest værdifulde selskab målt på markedsværdi kan dermed notere sig, at Novo Nordisk stadig får sin andel af det stigende og lukrative marked for insulinprodukter.

"Vi er meget tilfredse med den finansielle udvikling i første halvår af 2012, som især skyldes et fortsat stærkt salg af vores moderne insuliner og Victoza. Vi er også glade for de kliniske data for Ideglira, som viser fordelene ved Tresiba i kombination med Victoza," siger Novo Nordisks administrerende direktør Lars Rebien Sørensen i en kommentar til regnskabet.

Kerneområdet i Novo Nordisk forretning er diabetesbehandling, og den viser en omsætning på 15 milliarder kroner, hvor der fra analytikerside var estimeret 14,6 lilliarder kroner. Det tal indeholder også et salg på 2.293 millioner kroner af den fremadstormende GLP-1 variant Victoza. Dete salg ligger på linje med analytikernes forventninger, der lød på et salg på 2.239 millioner kroner.

Den mindre forretning inden for biofarma omsatte for i kvartalet for 4.507 millioner kroner, hvilket er en spids bedre end forventet. Heraf stammer 2.451 miliioner kroner fra salg af midlet Novoseven.

Novo Nordisk-aktien er alene i år steget med over 40 procent og ligger torsdag inden børsåbning i kursen 926.

http://www.business.dk/medico/novo-nordisk-buldrer-fortsat-derudad

http://www.novonordisk.com/9/8 2012 07:52 johnsen 059910Ja, og det er ikke med "tomme tønder", som mange andre. Håber AKA er kommet med på vognen igen.9/8 2012 09:27 mccarthy 059913Der er stadig potentiale for kommende stigninger og mon ikke vi snart ser et Split.TRÅDOVERSIGT