Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Alternativer til Familieinvest?


60127 MicroMacro 21/8 2012 18:46
Oversigt

Jeg leder efter alternativer til TJ's Familieinvest? Måske har jeg været blind men er ikke støt på mange lignende løsninger for folk som mig der ikke har tiden til at dygtiggøre mig på aktier men ikke er interesseret i store tunge bankagtige investeringsforeninger.
Jeg har en privat investeringsrådgiver på nuværende tidspunkt men jeg vil gerne fordele min indsats så jeg ikke 100% baserer min økonomiske fremtid på én persons mening/analysering.21/8 2012 19:31 NedOp 060129Skagen Kon-Tiki har en ca. ligeså god track record som familieinvest. Måske er det en mulighed?21/8 2012 21:20 akademikeren 060146Carnegie Value invest, men jeg har ikke fulgt deres performance på det sidste. Investering-og-Tryghed hvis du har +10 mill. De skriver iøvrigt vores makrougebrav, så der kan du se lidt om deres perspektiv. De er velrespekteret og er vist næststørst formueforvalter herhjemme.22/8 2012 13:38 MicroMacro 060187Tak til jer begge,

Carnegie Value invest virker spændende, jeg har dog ikke kunnet finde ret meget info om deres produkt, men undersøger det nærmere.
Jeg vil også lige skrive at jeg ikke kun er interesseret i forvaltere med præcis samme tilgang som Thorleif, det var bare et eksempel på en sådan 'service'22/8 2012 16:31 cfrimodt 060194Formuepleje har også 7-8 afdelinger, hvoraf de fleste blander aktier og Obligationer (delvist via lånefinanciering). alle på nær en af deres afdelinger beskattes dog som kapitalindkomst efter lagerprincippet og altså ikke som aktinindkomst. Desuden er de gået lidt væk fra den Skagen-fonds-agtige approach med at gøre noget ud af at finde attraktive aktier - de slasker blot de samme i alle deres afdelinger, og de aktier de har nu er ikke specielt attraktive målt på nøgletal, omend de jo også har en mere defensiv karakter.

Så er der Alm Brand formueinvestB, efter nogenlunde samme princip som Formuepleje (også lagebeskattet), men deres track record er ikke i top, og de har mange danske aktier (især en del Novo og DSV - æv!). Til gengæld ligger kursen omkring 20-25% under indre værdi, hvilket man må forvente normaliseres med tiden.

FormueevolutionI og II har også samme princip (I mindre risikobetonet end II). Deres track record er heller ikke helt i top, og deres aktieporteføjle består typisk af andre udbyderes aktieafdelinger, hvilket jo må betyde dobbelt-betaling af administrationshonorar. Til gengæld ligger de også 20-25% under indre værdi pt.

Vostok Nafta har jo færre forskellige aktier (omkring 4-5 stykker) og er derfor nok mere risikobetonet, men de ligger også en del under indreværdi, og Rusland er jo et vækstmarked hvilket betyder at man over tid nok kan forvente en bedre forrentning end det europeriske/amerikanste marked.

Jeg har selv Vostok nafta og en smule FormueEvolutionI for tiden.22/8 2012 21:14 renek 060203Husk at formuepleje fik ultratæsk i finanskrise 1.0 grundet netop gearingen.8/9 2012 15:25 MicroMacro 060608Jeg har været i kontakt med Carnegie og synes de virker interessante. Dog har jeg svært ved at se hvad de egentligt yder af service. De fortalte at de ikke stock-picker men at de bruger firmaer som BLS-Invest som deres Aktie portefølje managers.
Det er en meget uigennemskuelig verden hvor administrationsomkostningerne hurtigt tager overhånd synes jeg.22/8 2012 18:34 Rodion 160200MajInvest
Jeg ved ikke, hvorfor denne investeringsforening er så relativt ukendt. Men hvis man går ind i Morningstar registeret, så kan man rent faktisk se, hvordan de forskellige investeringsforeninger klarer sig i forhold til markedet generelt. Og der ligger Majinvests foreninger (tidligere LD-Invest) i en meget fornem position. Og så er omkostningsniveauet relativt lavt.
Venligst
RodionTRÅDOVERSIGT