Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Topos CEO gyder olie på vandene efter fredagens tsunami


60461 Jamesol 31/8 2012 20:50
Oversigt

Det var dagen, da tsunami-varslet blev aflyst ved Filippinerne. Til gengæld havde mange topoaktionærer travlt med at finde det øverste punkt i dagligstuen og putte sig dér, da fredagens tsunami-agtige topo-kursfald satte ind. Panderynker kom der i hvert fald væltende en hel masse af.

Jeg har hele tiden, mens det generelle kurspres i lange perioder gennem årene har stået på, følt splittelsen: Mellem fornøjelsen over de ekstremt billige aktier i et selskab, TopoTarget A/S (herefter benævnt 'Topotarget'!), hvis blockbusterpotentielle stof, Belinostat, jeg aldrig har tvivlet på, nok skal klare skærene. Og så ærgrelsen over min formues konstante imploderen.

Har jeg syntes, at jeg gjorde et godt køb i topoaktier en måned, så har blot få dages yderligerere raslen ændret det til en træls følelse over, at havde jeg dog bare lige ventet nogle få dage/minutter/øjeblikke, så kunne jeg have fået aktierne for yderligere en foreløbig slik - eller trælsheden over, at jeg endnu engang hoppede i en af de fælder, som jeg ser, de store stiller op for de små: Som senest: "Hæj, vi har lige lavet nogle fede, positive efterberegninger, nå men nu skrider vores CEO forresten!" Nå, jeg tænker nu ellers mere på de store investorhajer.

Så derfor er det selvfølgelig ikke sikkert, at det var tanken hos Topotargets folk, at markedet skulle gå i selvsving i sådan en nedadgående selvmordsspiral på grund af meddelelsen om mandefaldet. Selv om de nok efterhånden, belært af erfaringen gennem årene, havde fornemmet, hvor det nok bar hen.

For mon ikke vi små-aktionærer alligevel - ja, da ikke mig, jeg købte jo som sædvanlig gladeligt op, forleden i kroner 1,29, lige øjeblikket inden kursen en overgang hed 1,15-stykker og om fredagen i 1,03, idet kursen passerede mit udbud på sit dyk ned - lod os gribe af en gedigen omgang kone-hysteri, da vi vendte nyheden på hovedeet og derefter tolkede og handlede i samme moment.

Men: "Hallo dér, nogen har jo bare skiftet job!" Selvom... det måske ikke lige skete på en måde vi almindelige folks/fodboldfans/hjemme-i-stuen-helte/neglebidende topo-elskere/etc kunne have tænkt os det, ved at man i stedet havde sparket fordøren af hængslerne i sit adjø fra det franske visit. Som vi vel selv havde gjort det, havde det været os, nu vi lige tænker over det. Men nej, de skulle absolut snige sig ud af bagdørens kattelem med opsigelses-aftalepapirerne godt skjulte i baglommerne.

Så derfor har vi altså solgt vores topo-aktier. Så kan de lære det!

Og nu til de beroligende ord, som i virkeligehden var det, som fik mig til hakkebrættets afløser: En aktiv topo-aktionær på euroinvestors debat mobilede den fungerende CEO, Anders Vadsholt for at høre nyheden forklaret fra hestens egen mund. Nu havde en flok larmende æsler jo været i gang hele dagen: "IIH HÅÅÅ, IIH HÅÅÅ, IIH HÅÅÅÅÅ..." - arh, det sidste var min egen friske opsummering af dagens forløb.

I emne nr. 257754, en topotråd, som Romlund86 startede, fordi han ville oplyse os andre om snakken, er der en særlig bemærkning, som han citerer CEO'en for, og noget en leder af et aktieselskab aldrig ville lyve om, ikke her i landet, i hvert fald:

"Anders tilføjede, at det ærgede ham at se den seneste tids kursudvikling, og han kunne se at det var de små private der solgte i panik og de store banker der samlede op, som han udtrykte det," skriver Romlund86.

Så nu ved vi altså, at det er panik hos små-investorerne, som vi jo godt ved sværmer om selskaber af Topotargets karakter, og ikke fordi der er noget galt med virksomhedens produkt. I de mængder kan vi gøre stor skade på os selv, hvis det er det vi vil. Og det ville vi!



1/9 2012 11:52 Alberto 560468



I forbindelse med Martelets afgang og strategiskiftet er dette min analyse:

Toplinedata fra BELIEF studiet trækker ud og bestyrelsen kan se, at det bliver svært at få pengene til at strække til indsendelse af registreringsansøgning på PTCL.

Samtidig viser CUP data med al tydelighed, at det vil koste flere studier, mere tid og flere penge at få Berlinostats potentiale afdækket og teknologien modnet tilstrækkeligt til at få en - anden - stor partner med. Tid og penge er det svært at se, hvordan Topo skal skaffe - udover de milestonesbetalinger, SPPI står for i forbindelse med PTCL. -For en Emission i det nuværende investeringsklima og med den relativt umodne afdækning af berlinostats muligheder er ikke en løsning, der falder lige for! Her går jeg ud fra, Topo ledelsen HAR afsøgt mulighederne hos SPPI - og fået at vide, at det ikke er sammenfalden med SPPI´s strategi at gå videre med Berlinostat i andre indikationer end PTCL i øjeblikket. Man kan nok ikke udelukke, der kunne ligge noget forhandlingsstrategi her, men OK - det er vilkårene for et lille biotechfirma......

Som økonomisk ansvarlig bestyrelse er et strategiskifte hen imod et salg af virksomheden således ikke et egentligt valg - men vel eneste farbare vej! -Også selvom det sikkert vil betyde en regulær udvanding af den potentielle værdi, Berlinostat kunne se ud til at få - for stoffet er jo stadig særdeles lovende, hvad secondline dataene fra CUP jo også - igen - fortalte.

Jeg tror, der i bestyrelsen og ledelsen har været markant uenighed i denne analyse af situationen. Martelet og hans fløj har villet forsøge at fortsætte endnu 1-2 år på de midler, milestones i forbindelse med registreringen i PTCL kaster af sig - bestyrelsen derimod har set det længere og mere risikable perspektiv og har peget på afvikling! Diskussionen har pågået med intensiveret styrke, efter SPPI´s interesse i Berlinostat er kølnet i løbet af 2012 - også som følge af SPPI´s køb af Folyton, og har nu mundet ud i, at Martelet og hans fløj er gået.....

Hvad betyder dette?

Efter min bedømmelse betyder det, at bestyrelsen vil forsøge at sælge hele butikken hurtigt og mest fordelsagtig - læs: til højestbydende i et ophørsudsalg! Dette skal gerne ske FØR PTCL topline data, da denne event er Topo´s eneste egentlige tidsprogressive salgsargument. Herfra kan en køber så måske forhandle med SPPI om rettighederne til BELIEF studiet og registreringen i PTCL og på denne måde få adgang til markedet i denne indikation, som SPPI efter købet af Folyton måske - måske - ikke er så interesseret i længere?

Hvad kommer Topo til at koste?

Tja, egentlig tror jeg, Topo er til salg for de milstones, SPPI står til at skulle af med. -Der er jo risiko at afdække, så risikopræmien kunne være resten af Topo - er dette for pessimistisk eller er det realistisk? Hvad dette så er i Aktiekurs har jeg ikke gjort mig den ulejlighed af undersøge, men måske en anden? Hvem der kunne tænkes at være køberen, ved jeg heller ikke - men det kunne være interessant med nogle bud....... måske SPPI???

Topo til trods god weekend til alle

A



1/9 2012 13:04 Jamesol 060470



Meget velargumenteret analyse. Men jeg vil lige se et salg, før jeg tror på det. Forhåbentlig er der i så fald en enig flok aktionærer, der er parat til at stille sig på bagbenene.

Måske en profession som krimiforfatter lå lige for med de evner for at få øje på et komplot, og hvor hunden (måske) ligger begravet.

Stavekontrol: Belinostat



1/9 2012 20:00 greatrosser 160473



Er enig i adskillige pointer i din analyse. Vi er efter CUP nået et punkt, hvor der skal investeres store summer i nye studier. Topotarget har ikke skyggen af chance for at få dette finansieret via Emission og eventuelle milestones fra Spectrum er også irrelevante. Der skal simpelthen andre muskler til, som der også skrives. Desto før desto bedre, uden at forhaste.Har også min tvivl om Spectrum har hvad der skal til. De gaber allerede over meget synes jeg, så måske Belinostat skal tages af deres hænder.

Når nu Topotarget skal sælges, mister PTCL studiet meget af sin betydning. Studiet var en vigtig milestone indtægtskilde, men det er ikke der fremtiden ligger. PTCL er ikke i sig selv videre interessant for mange andre end Spectrum. Big Pharma er primært interesserede i Belinostats potentiale indenfor solide tumorer. De reviderede CUP data indikerer, at der virkelig kan være noget at komme efter her. Hvis en køber ser potentialet, er PTCL ligegyldigt. Dermed er jeg, med andre argumenter, enig i at vi kan se et bud inden PTCL topline.

Jeg tror ikke et bud kommer fra Spectrum. Er ret sikker på de allerede har indikeret hvad de er villige til at betale for Topotargets pipeline, og det er ikke fundet interessant. Vil tro de vil betale hvad PTCL er værd, ifølge Anders 5 kr. per Aktie.

Jeg vurderer en købspris skal over 10 kr. per Aktie, da de ellers aldrig vil opnå accept fra 90% af investorerne. Størstedelen af investorerne er ikke på noget tidspunkt gået i panik og solgt. 10 kr. per Aktie kan sagtens retfærdiggøres såfremt en køber tror på potentialet indenfor solide tumorer.

Hvem kunne en mulig køber være? Deres rådgiver, ABGSC, er meget nordisk orienteret, så AstraZeneca er mit bud. Her ville Belinostat passe fint ind.

Så alt i alt, den nye udvikling gør at Topotarget ikke længere skal vurderes ud fra den risiko der selvfølgelig ligger i PTCL topline. Disse data er simpelthen blevet mindre vigtige.



1/9 2012 21:21 pete44.5 060474



Hmmm forklar hvorfor nogle skulle betale 5 eller 10 gange markedsvaerdi ?



1/9 2012 21:37 greatrosser 060475



Der bliver næsten ingenting handlet til markedsværdi. Kun en lille brøkdel af aktionærerne er villige til at sælge til denne pris. Hvis man skal have accept fra 90%, skal budsummen have en helt anden størrelse.



1/9 2012 22:52 Alberto 060477



Det ville da være skønt med et salg med Aktiekurs på 10 kr kr.! -Det tror jeg dog ikke på! Dertil er forhandlingssituationen alt for meget i favør af køber og tidspresset alt for manifest for Topo. Jeg tror desværre - som jeg skriver - mere på ophørsudsalgs scenariet. Mht. 90% opbakning skal man nok overveje alternativet til et ja: En emmision på meget svær baggrund uden mulighed for at rejse tilstrækkelig kapital...........

A



1/9 2012 23:27 greatrosser 060478



Bare det, at der vises reel interesse betyder at Topotarget aktionærerne bliver bekræftet i casen. Samtidig ligger risikoen der for positive PTCL data. Efter et bud og positive PTCL data skal Topotarget nok klare sig, med eller uden Emission. Dog vil Belinostat stadig ikke kunne få den finansiering den fortjener.

Hvis man vil have fat i Topotargets pipeline og se hvad den kan trække, er man nød til ikke at fedtspille. Man vil være på den sikre side. Et fornuftigt bud vil være bedst for Topotargets aktionærer, køber og Belinostats fremtid.

Men lad os nu se, har en ret god mavefornemmelse. Tror godt AstraZeneca kunne bruge Belinostat i pipelinen efter et par kiksere.



TRÅDOVERSIGT