Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas er ikke konkurs kandidat


60491 cykling 3/9 2012 22:02
Oversigt

Det virker lidt som om at vi har besluttet os for at opkøb af vestas eller indgåelse af alliancer er den eneste og mest rigtige løsning for sikring af vestas fremtid .

Måske vi skulle huske på at Vestas forventer EBIT 0-4 for indeværende år . Og med sine tilpassede omkostninger selv forventer og kunne i møde komme 2013 med et mindre overskud .

Når vi nu prissætter vestas som om, at en evt køber nærmest kommer Vestas til undsætning .

Glemmer vi så ikke og forholde os til at Vestas har flere strenge og spille på og godt kan selv .

Og at en evt køber kommer til og betale for en forretning der kan selv . Og ikke et konkurs bo.



3/9 2012 22:10 MIF 060493



Du har fuldstændig ret igen spin lavet af banker og
Journalister. Gentager man noget mange gange nok
Så tror den menneskelige hjerne til sidst det er rigtigt.

Vi kender det også fra politikernes retorik en metode
Hvor man i princippet hjernevasker svage sjæle.

MIF

Ekspert i psykologisk krigsførsel! Og next move prediction :−)



3/9 2012 22:22 Windstyrke 060494



Det kræver ordrer i 2013. 5GW set med Vestas øjne. Kommer de ikke så bliver der fyret i blandt andet US og V164 bliver sat på standby. Jeg tror Vestas har lært at kapacitets-investere/udvikle ud fra egne behov i stedet for et globalt energibehov. Vestas kan selv er jeg ganske enig i.
Nu skal der foreløblig skabes afklaring om samarbejds- og overtagelsescenariet. Derefter vil jeg vurdere min investering.
DE har tilsyneladende til nytår, så der er tid til en god aftale eller pris.



4/9 2012 07:13 cykling 060496



Og tænke sig.

Nu skal kunderne betale til tiden.

Og Vestas egen udmelding om at adgangen til kreditten på 1.3 milliarder Euro er afhængig af aftaler , som man i øvrigt forventet og nå.

Er nu blevet til henrettelses datoen for Vestas.

http://npinvestor.dk/nyheder/vestas-boersen-skruer-op-for-presset-overfor-kunderne-249822.aspx



4/9 2012 14:07 mccarthy 060502



Hej Windstyrke.
Jeg har sandelig også visse bekymringer omkring Vestas og andre vindselskabers ordretørke. Jeg sætter min lid til at storsællerten V112 møllen stadig teknologisk er marked lead, men at teknik fnidder koster Vestas på bundlinien p.t., hvis prisen pr Mw skal være konkurrencedygtig; ergo må det være i Vestas ( og kundens ) interesse at forhale aftaler indtil Vestas er teknologisk afklaret; altså at Vestas i 2013 har noget på ordre backloggen. Dette er analog til troldmanden, der i sine tidligere indlæg har plæderet for at Vestas V112 projekter udskydes til 2013. Dernæst er der det amerikanske valg som sætter et tomrum, Euro krisen og ikke mindst de aftaler som Vestas har udmeldt at selskabet ønsker at indgå. Jeg har en potentiel ordrelog på ca. 5 Gw hvoraf jeg forventer at godt 1 Gw ( Afrika og nærorienten ) udmyntes i år og tror stadig på 6 Mw for året. Mit umiddelbare gæt er U.S.A.'s PTC ordning forlænges, i en eller anden forstand, dette år og at Vestas har noget på opsparingskontoen ordremæssig. Og bemærk; jeg har før taget fejl!



4/9 2012 22:00 Windstyrke 060515



Ditlev informerer at 2013 bliver et udfordrende år.
Det gør han dels fordi han ved Vestas sidder i forhandlinger om dele eller hele Vestas. Han kender ikke resultat og konsekvens af disse. Hvilke ordrer kan et samarbejde/opkøb resultere i. Derfor udfordrende.
Dels fordi han kender konkurrencen om pris og kvalitet og hvad det koster Vestas at producere. Desuden er US usikker for 2013.
Ditlev fortæller om det han kan se i horisonten og det han har gang i lige nu. Konklusionen er at 2013 bliver udfordrende. Fremtiden for Vestas er usikker og på mange måder kun et gæt.
Det jeg er sikker på er at Vindenergi er her for at blive og Verden har brug for energien.

Lige et link om Texas
http://www.rechargenews.com/energy/wind/article321354.ece



4/9 2012 13:55 Hjulmand 260501



Det kan undre, at dommedagsretorikken blandt journalister fortsætter uforstyrret. Somme tider har jeg den opfattelse, at sensationen ved et evt. Vestas krak er vigtigere at tilstræbe, frem for at hjælpe hvor man nu kan, eller bare afspejle virkeligheden.

For mig er det vigtigt at holde sig for øje, at "overtrækket" bruges til at finansiere produktion af ordre, som Vestas modtager betaling for. Når produktionspresset er overstået, vil der igen være frit cash flow. Mig bekendt, er der ikke ændret på den udmelding.
Det er også vigtigt at huske på, at der ved den første fyringsrunde blev meddelt, at der var tale om flere ansatte med lang opsigelse og den fulde effekt først slår igennem ultimo 2012. Fuld effekt af den sidste fyringsrunde vil først være medio 2013.
Sidst men ikke mindst skal vi huske på, at hvis Vestas var i så store cash-problemer, så lå der allerede en aftale med MHI. Årsagen til, at der endnu ikke ligger en aftale er netop, at Vestas ikke ønskede at sælge ud af sin teknologi.

Det er en offentlig misforståelse, at tilpasning af virksomheden og arbejdsstyrken til de rette forhold, er det samme som krise. Måske er det fordi man ikke er vant til at se det i Vestas, men der er jo kommet ny bestyrelse, direktion og dermed nye boller i suppen. Til hele den journalistiske verden kan jeg så oplyse, at det er helt normalt ude i den virkelige verden, at tilpasse ordre, indtægter og udgifter med hinanden. Personligt er jeg glad for at ledelsen evner at tilpasse og dermed sikre Vestas fortsatte eksistens.

Tilpasning er ikke krise, men kompetence.

Jeg tror og håber stadig på, et teknisk samarbejde med MHI om V164, samtidig med en stor dansk investor der går ind med 10-20 %. En investor der både kan være den sparringspartner bestyrelsen efterlyser og reducere den nuværende rentebyrde, en gang for alle. Se det vil skabe ro om selskabet og give shorterne en lang næse.



4/9 2012 15:06 mccarthy 060507



Der er aldrig røg uden brand. Journalister søger sensation og Vestas har nu i et par år fodret media branchen med mere end godt er! Vestas tilpasning ( personalereduktion ) var i mine øjne utidigt, for sent, og i mine øjne som en hurtig respons på et krav fra markedet. Denne absolute mangel på ledelse gjorde, at Carlsen trak sig og den beslutning priser jeg da stadig og mener manden fortjener ros. Det er jo derfor at der er sat ny bestyrelse! Og vupti.dot. com, så er der nu realitetsforhandlinger med ardre interessenter omkring Vestas manglende likviditet og berettigelse!
Vestas er kommet langt siden ny bestyrelse indtraf, men at direktionen er ny er da i din drøm. D.E., som i mine øjne stadig ikke er forpligtiget ud over sine evner, er ikke et flop, men blot ikke 'the right man in the right place at the right time'. De seneste Vestas udmeldinger syner da klart, at det ikke er direktøren som leder selskabet; og Gud ske lov. Aktien er just steget ca. 100% fra Q1 down, så er det ikke på tide at vi aktionærer holder med bestyrelsen eller modsat direktionen - altså med det 'ny Vestas' kontra det 'Gamle Vestas'.
http://www.vestas.com/en/about-vestas/new-vestas/the-new-organisation/the-new-vestas-organisation.aspx



4/9 2012 15:52 Hjulmand 160508



Ved nu ikke om det er utidigt, men helt sikkert for sent. Jeg ser ikke tilpasningen som et krav fra markedet, mere som en nødvendighed, hvis Vestas skal give overskud igen. Jeg ser tiltagene som et konstruktivt produkt af en ny ledelsesstil.

Jo, direktionen er ny. Før var det alene DE, nu er der tre i direktionen.
DE er entreprenør. Han opbygger og det er han fandens god til. Jeg mener dog heller ikke, at han er den rigtige til at lede Vestas igennem en krise. Problemet er bare at Vestas ikke kan finde en bedre adm. dir. efter krisen, til at opbygge igen. Så han skal ikke ud, hvis det står til mig. Direktionen burde tidligere have ansat en direktør, med speciale i krisestyring, til at styre Vestas gennem krisen, sammen med Engel. Det begynder at få effekt nu, og det er positivt.

Ledelsen i Vestas har nærmest verdensrekord i at pisse på investorer og analytikere.
Regnskabs "omlægning", hvor der er salg der er noteret to gange m.m. Manglende eller mangelfulde åbenhed i regnskaberne. Hvordan kan man forvente at pensionskasserne og andre store investorer køber aktier i et selskab, hvor de ikke kan gennemskue regnskaberne? Eller bliver mødt med tavshed, når de påviser fejl i dem? Men også her fornemmer man en forbedring.

Selskabet skal ledes af direktionen, ud fra de udstukne retningslinjer af bestyrelsen. Husk på, at det er bestyrelsen og ikke DE er bestemmer.
Det er desværre en udpræget misforståelse, at det er DE der har ændret regnskabsprincip og andre uheldige tiltag, men nej. De beslutninger er alene bestyrelsens. Når DE går på talerstolen, så siger han intet og gør intet, som ikke er clearet af bestyrelsen. Hvis det var DE´s l... vi kæmper med i dag, så var han fyret for længst. Vi kan alle kun gætte, men der er en årsag til, at han er den eneste tilbage af den gamle bestyrelse og direktion, og det er ikke fordi den øvrige ledelse var filantroper. Han må have sit på det tørre. Dermed ment, at han må have kæmpet internt, på fronter vi ikke kender og som vi sikkert heller ikke får kendskab til.

Summen er, at jeg har stor tiltro til den nuværende bestyrelse og direktion, men de skal have tid til at arbejde.
I øvrigt falder jeg ikke på halen og 100 % fra bund, der er stadig langt til kurs 300, som er min minimumspris.



4/9 2012 17:33 mccarthy 060509



Hej Hjulmand.
Jeg respekterer din mening og vi er vel alle interesseret i at Vestas begår sig vel. Vi er uenige omkring D.E. som gestalt for et verdensfirma som Vestas, men ikke uenig i hans rolle. Denne diskussion har levet al min tid her på foraet. For mig er det ikke betydningsfuldt at få ret på dette forum, tværtimod. Havde jeg læst og forstået dette forum så var jeg aldrig blevet så involveret i denne Aktie. Afventer stadig den næste ordre.



4/9 2012 20:36 Hjulmand 060512



Hej mccarthy,

Respekten er gensidig og jeg er enig i, at vil Vestas det bedste. Jeg tror ikke vi er så langt fra hinanden, hvad angår DE. Jeg giver ikke en fribillet for ansvaret, men ønsker bare at pointere, at der må være en grund til at lige netop DE er tilbage, som den (næsten) eneste. Der ville jo ikke være noget nemmere end at fyre ham, hvis han var årsag til det hele?? Især når alle medier og investorer skriger efter det. Når jeg skal forholde mig logisk til det, kan jeg ikke finde andre forklaringer. Kan du?

Jeg har brugt meget tid på FA og også en del penge på at lære TA, men alligevel lykkes det mig med stor "succes", at overbevise mig selv om, at blive i Vestas, også efter Q2 2010.
Morale: Uanset visdom, lange diskussioner og gode argumenter, så er ret eller uret både relativt og uvæsentligt. Din og andres mening, men særligt argumenterne, skal jeg bruge til at underbygge egne holdninger, for jeg ved bestemt ikke alt, tværtimod.



5/9 2012 07:19 cykling 060516



Det er ingen nyhed.Syntes bare det fortjener en snak.Det er ikke 7MW .Men det kan heller ikke være en almindelig 3MW.Hvad mon det er ?

http://energyvision.dk/nyheder/2012/vestas-tester-i-oesterild-allerede-i-2013.aspx



5/9 2012 10:08 Hjulmand 060520



Hej Cykling,
Læste det godt, og den første tanke der fløj gennem hovedet var panik. Vi ved at Vestas er presset på Konkurrenternes 6MW og taber terræn på den konto. Man kunne så frygte, at de vil prøve at presse 4 eller 5MW ud af nuværende teknologi. Omvendt, ville det være underligt, hvis ikke Vestas fortsatte sin udvikling af land-møllerne? Og der lod jeg den ligge.



5/9 2012 19:12 MIF 060528



Det kører lige efter syndikatets drejebog. :−)

..........

Alt er planlagt i detaljer og kontrollen med medierne er intakt!

J fra Sydbank burde skamme sig med sine udtalelser!

FIF



5/9 2012 20:10 MIF 060534



Når I engang har solgt alle jeres aktier bør I ikke købe flere af nogen som helst aktier. Syndikater styrer alle børser og gør hvad der passer for egne vindings skyld. Det er vanvittigt de selv ejer børserne og tilsyneladende er der ingen kontrol fra myndighederne. Det er bankstere der leger med alle vores penge. I sidste ende får de de fleste af dem med deres usympatiske og ulovlige metoder.

MIF



5/9 2012 20:31 cykling 160536



MIF Der er intet der får mig til og sælge Vestas.

Kaptajnen bliver på skibet selv om det tager vand ind.

Så vi matroser passer selvfølgelig vores arbejde.Måske dør vi sammen med kaptajnen fattige og til grin.Men ingen raslen med sabler og og lidt bølger får rigtige sømænd til og gå i redningsbådende.



5/9 2012 21:49 MIF 060541



Hørt :−) og bare rolig vi går ikke ned!


MIF



5/9 2012 21:53 cykling 060543



Vestas har ca 6-7000 danske arbejdspladser + ca 7-10000 afledte arbejdspladser i Danmark,Så hvis Vestas lukker og slukker.Så stiger arbejdsløsheden i Dk ca 7-9%.Det tror jeg på nogen politiker tillader.



5/9 2012 21:50 smides 060542



Hvad sker der nu. Både danske bank og Nordea har næsten samtidigt lukket for aftenhandel, vi kan sagtens købe andre aktier men ikke Vestas. Ved de noget vi ikke ved???



5/9 2012 21:55 cykling 060544



Glemte et ikke i min tekst.Men ja smides har set det virker som om noget er på vej.



5/9 2012 21:57 MIF 060545



Vi får nok snart en 5 % meddelse!!! eller bud fra GE eller Siemens!!

Vestas er et røverkøb

MIF



5/9 2012 22:23 MIF 060549



De sidste tåber skulle lige narres i dag for syndikatet kunne få de aktier de mangler. Noget stort erpå vej nu kan det kunm være et spørgsmål om få dage før vi ser noget total vanvittigt :−) Jeg tror sku der kommer flere spillere på banen nu der har interesse i Vestas og har købt pænt op :−)

God vind

MIF



5/9 2012 22:40 cykling 060554



Vestas du vores fædrene havn

Blidt og trygt vi nævner dit navn

Frygt ikke ringagt og tvivl

Tivoli venter med spænding og hvirvl



5/9 2012 23:28 Windstyrke 160555



Se og hør her hvor dine børnebørn skal flytte hen efterhånden som naturen overtager territoriet.
Der bliver trængsel på områderne og brug for enorme mængder energi.
http://thinkprogress.org/climate/2012/09/05/799721/climate-change-how-the-wet-will-get-wetter-and-the-dry-will-get-drier/



6/9 2012 03:07 doodha 060556



Det er i det mindste altid noget, at short-handel bliver gjort mere synligt i EU efter 1. november, hvor en ny EU-forordning træder i kraft.

Jeg tror, det vil få en begrænsende effekt på shorthandel - og sandsynligvis vil der alene af denne grund blive lukket shorts i stor stil i Vestas de næste par måneder.



6/9 2012 08:27 cykling 060557



Ved du om 5% reglen kommer til og gælde for short



6/9 2012 10:41 cykling 060558



Med de her fremtids udsigter så bliver der brug for alle de vindmøller man kan nå og producere.

http://finans.tv2.dk/nyheder/article.php/id-55351062:saudiarabien-kan-l%C3%B8be-t%C3%B8r-for-olie-i-2030.html?rss



6/9 2012 12:21 Windstyrke 060561



Det bliver hele kloden der får behov for mere energi.
Befolkningsvækst, modernisering(fra piskeris til elpisker), nedlægning af atomkraft og kulfyrrede værker, global opvarmning kræver kølesystemer og varmekilder til stabilisering af temperaturen i bolig og arbejdsrum.I 2030 er der sikkert ikke mange benzin og diseldrevne biler på vejene fordi drivmidlerne er for dyre og det vil forlænge oliens levetid.



6/9 2012 11:54 doodha 060560



Ja - og for shorts bliver det en 0,5% flagnings-pligt.



TRÅDOVERSIGT