Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

BioPorto. Kommer den globale aftale på onsdag....?


60495 troldmanden 4/9 2012 01:12
Oversigt

BioPorto kom med regnskab den 23/8. I det regnskab var der et par interessante detaljer

1) BioPorto har i Q2 afsluttet med succes valideringer af Roches maskiner. Ergo er de nu klar til at indgå en global distributions aftale. Men hvornår kommer den?

2) Helt som ventet annoncerede BioPorto en Emission i forbindelse med regnskabet. Men flere ting ved emissionen var ikke ventet. Dels var det en garanteret Emission til en kurs der lå 25% højere end den på daværende gældende kurs. Det er ikke ret ofte man ser det. Men hvad der var helt unikt ved emissionen er at BioPorto kan vælge helt at droppe den. Der er ganske enkelt en klausul at BioPorto kan vente helt til den 14/9 med at udnytte den ellers garanterede Emission. En sådan aftale har jeg ALDRIG hørt om før. Og dem jeg har talt med har heller ikke hørt om det før. Så hvorfor mon Bioporto har valgt at få indført den klausul? Ja det må vel nærmest være fordi de har set en mulighed for at de måske kan lukke en endnu bedre aftale der overflødiggøre den ellers allerede indgåede aftale. Og Bioporto har seriøst brug for de penge. Så de må virkelig tro på der er en anden mulighed.

Men hvad sker der da på onsdag vil du kære læser nok spørge? Jo der afholder Roche deres årlige store kapital markedspræsentation. Og de har bla et indlæg om diagnostik. Så det vil nærmest være det perfekte sted for dem at annoncere en ny aftale. Lige foran alle analytikerne og et hav af medie folk. Og ja det er faktisk en del brugt at de store selskaber prøver om de kan annoncere nye aftaler på en kapital markeds præsentation.

Vi har længe ventet på en aftale. Men HVIS det sker på onsdag så betyder det også der vil være 1-3 slides der fortæller om det store potentiale. Og DET tor jeg vil få en noget større effekt på kursen end "blot" en "alm" børsmeddelelse.

En ønske aftale med Roche vil indeholde flere ting 1) en rettet Emission på ca 5% af kapitalen. Og det til en kurs der ligger 10-30% højere end de sidste 10 dages gennemsnit. 2) at Roche forpligter sig til at tage +500.000 test over de første 12 mdr.

Siger jeg så det er done deal at der offentliggøres en aftale på onsdag? Nej det gør jeg ikke. Men jeg synes det virker relativt plausibelt. Det passer rigtig godt sammen med valideringen af Roches maskiner er færdig. At det er indenfor den periode hvor BioPorto kan vælge at trække sig fra den allerede annoncerede Emission. Og det er noget nær det perfekte sted for Roche at annoncere en aftale.


Man kan følge Roches præsentation live på onsdag via nedenstående link

http://www.roche.com/investors/ir_agenda/ir_day-2012.htm


Bliver onsdag den dag vi længe har ventet på eller skal vi vente endnu længere? Bliver i morgen sidste dag man kan købe aktien inden de lander den første store aftale eller har man god tid til at købe? Svare på de 2 spørgsmål får vi om mindre end 32 timer


Vh
T.

PS en ting nager mig dog i forhold til en mulig aftale på onsdag. og det er sidste uges insider køb. For en aftale nu vil jeg mene er for tæt på et sådan insider køb. I hvert fald hvis ikke han skal komme i problemer. Men alt andet passer meget godt så det.......



4/9 2012 10:25 Insolvens 060498



Ja. Der har været spekuleret i, om den klausul vedrørende emmissionen skulle betyde, at der kommer en aftale før den 14. september. Usædvanlig er den i hvert fald. Og den har måske også en vis signalværdi i forhandlingsøjemed. Derfor er dit gæt/bud vel heller ikke usandsynligt. Og når det kobles med, at BIOP har færddiggjort valideringen af Roches maskiner, så er Roche selvfølgelig den mest oplgate aftalepartner.

Personligt tror jeg nu ikke på en aftale hverken onsdag eller før den 14. september. Trackrecord for BIOP vedrørende aftaler peger mere i retning af, at en aftale indgås senere end forventet.

Mvh.

Insolvens



4/9 2012 10:43 troldmanden 060499



Nu må vi se. Rent statistisk er sandsynligheden for det lige skulle blive i morgen jo ikke specielt stor. Men der er i hvert fald et interessant sammenfald mellem nogle foskellige punkter. Så finder det et plausibelt bud. Men der er lige den der med insiderkøbet.....



4/9 2012 14:08 overleif 060503



Er det ikke normalt med et vindue til insiderkøb omkring regnskab?



4/9 2012 14:30 fillandkill 060505



Jo, det er helt normalt. hvor længe det vindue rækker, er jeg dog ikke helt klar over.

men kan iøvrigt også se at Roche har endnu en præsentation inden d. 14 september.

Denne gang på US soil

New York, USA, September 10, 2012
Morgan Stanley, Global Healthcare Conference

http://www.roche.com/investors/ir_agenda.htm



4/9 2012 14:50 overleif 060506



Dermed behøver insiderens køb jo ikke være dubiøs.

Iøvrigt kan han vel dække sig ind under, at vi har jo sagt i årevis at den aftale ville komme så hvordan skulle jeg vide det ville lykkes nu. En spøjs undskyldning, men som sådan jo go' nok



4/9 2012 18:17 troldmanden 060511



Der er masser af roche præsentationer. Men det er kun kapitalmarkeds præsentationer der er rigtig detaljerede idet de vare en hel dag. Og det er sådan præsentationer man nogen gange ser selskaberne time større nyheder/licens aftaler.

En præsentation som den hos MS er typisk kun på 30 min.



4/9 2012 18:13 troldmanden 060510



Der er typisk et vindue på 4-6 uger. Men har de helt konkret viden om nogen positivt/negativt må de ikke handle. Og det er derfor jeg nævner insiderkøbet. For det taler imod der skal komme noget allerede i morgen. Modsat er her en konkret event indenfor perioden hvor potten kan takke nej tak til den annoncerede Emission



5/9 2012 10:11 troldmanden 160521



Så er Roche præsentationen oploadet og vedhæfet. Som man kan se nævnes Ngal ikke i præsentationen. Så det blev ikke i dag vi fik nyheden og vi må derfor væbne os med lidt mere tålmodighed.

Retfærdigvis skal det også sige de blot har guidet for en aftale inden udgangen af året. Men jeg holder stadig fast ved at de har set en eller anden mulighed for at undgå emissionen siden de har fået inkluderet den betingelsen. Spørgsmålet er så om den mulighed også bliver en realitet eller ej
pdfRoche_ir_day_2012_dod.pdf



TRÅDOVERSIGT