Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Børsen kører en hetz mod Vestas?


60564 tumle1969 6/9 2012 16:07
Oversigt

Er det bare mig, eller køre Børsen en hetz mod Vestas?
Her på det seneste er der jo kun kommet usaglige indlæg fra Børsen.....virker som om at de har fået ekstra travt med at skrive dårligt om ordretørken (hvad vi jo alle ved), i takt med at kursen er steget? En hvis skribent ved navn Jens Nymark, er ophavsmand til alle de dårlige nyheder, og jeg skal love for at den mand sætter sindene i kog blandt de forskellige læsere (fremgår af div. indlæg på Børsen). Har manden ret, eller er der andre her der synes at han og Børsen generelt, virker lige lovlig negative?
Kunne godt smide et eller flere links til alt den dårlige omtale, men ville ikke vide hvor jeg skulle starte.....svaret giver jo sig selv hvis man læser Børsen!



6/9 2012 16:26 Hjulmand 060565



Du er bestemt ikke den eneste med den opfattelse. Hvis man ikke vidste bedre, skulle man tro at skribenterne har shortet aktien, og bruger avisen til at påvirke kursen. Jeg har altid betragtet Børsen som objektiv og seriøs, men det er helt slut.

Han har jo som udgangspunkt ret i sine påstande, men når journalistikken er ensidig negativ, så bliver jeg godt nok træt.



6/9 2012 23:01 tumle1969 060571



Der er ingen tvivl, hvis man vil grave noget negativt op om Vestas, så er der rigeligt at tale om. Men jeg kunne nu godt tænke mig en noget mere nuanceret tilgang. Der er gået for meget sensationspresse i Børsen og alt skal sælges i overskrifter. Og når vi så taler om Vestas, så har man en uheldig tendens til at køre en noget ensidig form for journalistik :(
Jeg tilhøre som Hjulmand, den del der tidligere værdsatte Børsen's objektivitet, men føler at de er røget ud på et sidespor!
Er der i denne forbindelse, nogen der kan anbefale et seriøst nyhedssite?



6/9 2012 18:06 Kristensen 460568



Der er vel ikke meget positivt at sige? Fakta er at de har tabt ordrer til konkurrenter, og endnu er der ikke faldet en aftale på plads med Mitsubishi, så det kan i princippet lige så godt ende negativt som positivt.



7/9 2012 02:00 Hjulmand 660577



Ahh, du har jo ret, et langt stykke af vejen, Kristensen. Der er ikke meget positivt nyt, men der er vel ingen grund til at gøre alt nyt til negativt nyt.

Lehman Brothers og sub prime krisen ramte hele branchen dobbelt, idet de blev ramt både på finansieringen og subsidierne. Herefter ansatte Vestas ikke i tide, en direktør med speciale i krisestyring, til at hjælpe DE. Han er der nu, men det er 3 år for sent.
Disse to forhold har medført en række fuck up´s hen af vejen, og jeg overdriver vel ikke når jeg skriver, at disse har været en lang række af skidt nyt. Enig så langt.

Det nye er, at bestyrelsen og direktionen nu har taget konsekvensen af det, og har skiftet ud på alle nødvendige poster. Det er da godt nyt. (Jeg undlader debatten om DE, men konstatere at der må være en årsag til, at han er der endnu).

Siden da, har der vel ikke været rigtig dårlige nyheder?

Det bevilget overtræk er gjort til dårligt nyt, men det er noget vrøvl. Vestas går i banken og beder om et overtræk til at dække en unormal høj produktion ind. Det er da godt nyt, set i lyset af, at bankerne sidder tungt på udlånskontoen. Det havde først været dårligt nyt, hvis banken sagde nej, for så havde vi emission/obligationssalg i dag. Såfremt der ikke er frit cash flow ved næste test, så er der dårligt nyt, ikke før.

Forhandlingerne med MHI kan ganske rigtigt gå begge veje, men det er vel ikke en dårlig nyhed? Objektivt set er det positivt at der er en kontakt. For os er det et signal om, at ledelsen rent faktisk arbejder på sagen og på flere fronter end vi lige vidste og/eller ved. Resultatet kan gå begge veje, men den nyhed kender vi heller ikke endnu.

Bert efterlyser en investor der kan gå ind med 10 - 20 %. Begrundelsen er ikke pengenød, men et behov for en tungtvejende sparringspartner. Super professionelt. Ikke nok med at Bert får en sparringpartner, men han reducerer formentligt også rentebyrden.

Vestas glippede en ordre. Er det dårligt nyt? Vestas glipper mange ordrer, men det er vel ikke Vestas ordrer før de rent faktisk har fået dem. At kunden melder tre navne ud, hvoraf Vestas er i blandt, for herefter at vælge Vestas fra, er vel end ikke en nyhed. Det sker jo for alle selskaber der giver bud og bliver valgt fra.

Naturligvis er det skidt nyt, at Vestas ikke kan hente den først udmeldte ordremængde. Men det er først rigtig dårligt nyt, hvis de ikke er i stand til at regulere variablerne og holde tilfredsstillende DG. Det er vel lige netop derfor Vestas undersøger mulighederne for at øge mængden af underleverandører, så de kan minimere mængden af fyringer/ansættelser, alt efter ordremængden. Naturligvis er der et bundniveau for ordremængden, til dækning alle øvrige omk. Men det er i sig selv ikke dårligt nyt, at Vestas fyrer folk, tværtimod. At de evner at tilpasse organisationen, så Vestas igen kan give overskud, er positivt.

Det er en branche i dyb krise, med tårnhøje forventninger.
Jeg ser nu en virksomhed der endelig styres igennem krisen, og ikke længere driver rundt.
Det er rigtigt godt nyt.



7/9 2012 08:15 Giga 060578



Svar: Tumle1969
Det er lidt sjovt at læse dit indlæg, for jeg tænkte præcis det samme den anden dag, de gentagne negative artikler virker påfaldende ensporet...

Når man læser den slags fra enkelte skribenter på en debatside så er jeg ikke i tvivl om motivet, men at en journalist får lov til at være så unuanceret i et dagblad virker foruroligende.



TRÅDOVERSIGT