Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Nøgletal og marked ude af trit ??


60705 TeamGarlic 12/9 2012 06:57
Oversigt

En enkelt artikel hos Demetra fik mig til at filosofere over, at jeg i nyere tid har set flere artikler med samme bundlinie: er nøgletal og aktiemarkedet ude af trit ?
http://www.demetra.dk/finansblog/pmi-tallene-og-aktie..

Den store udpumpning af likviditet og lave renter giver mangel på alternativer til aktier. Men skabes der herved ikke en boble ? Der er fortsat mange penge på sidelinien (inkl.en del af mine) og tør de blive investeret i aktier ?
Du kan låne til negativ rente på 5 års sigt, huspriserne i Norge når nye højder (det kan ikke længere betale sig at være lærer i Stavanger-området - du kan ikke købe hus - og alle kører i store Audier).
Men samtidig har vi bullish signaler på de fleste indeks og råvarer. Men er der oplæg til topformationer ?12/9 2012 09:16 mlama 060706Ja, det er et dilemma. Lave renter tilsiger normalt at man skal være i aktier, men manglen på investeringsalternativer kan dermed føre til en boble. Omvendt ser virksomhedernes nøgletal pt stadig fine ud og ikke specielt dyre, og krisen har medført at de har gjort sig mere lean and mean og stærkere rustet til modgang, så mon ikke der stadig er lang vej til bobletilstande?12/9 2012 09:38 akademikeren 060707Jeg synes der er rod i makroen. Aktierne er ikke specielt dyre p.t. nogle mener de er billige.

Norge er lidt en outlier med al det olie der kører deroppe.

Råvarer er også lidt shaky, indenfor de sidste måneder har flere tradere været bearish end bullish.

Jeg synes generelt vi har set en flugt til safeheaven, guld, schweizerfrank og defensive aktier, så jeg synes ikke der på den baggrund er grund til at tro vi er på vej mod topformation.

Sådan lidt fra hoften så tror jeg følgende 3 ting kommer til at styre aktierne over det næste års tid.

1. Kina - vækst
2. American housing recovery (som jeg tror på)
3. EU bailout bazooka12/9 2012 19:35 Conner 1607221. Kina forsøger med indenlansk efterspørgsel, men er afhængig af andre. Måske US kan hjælpe, der er vi fremme ved din to´er

2. US har tendenser til stabillisering og vækst.

3. Det er et tveægget sværd, men det ved du godt

Mvh14/9 2012 14:12 Conner 060758Lidt forunderligt at alle tre lande/områder kommer med hver deres type af QE - inden for MEGET kort tid. To dage efter US melder om deres QE, starter problemerne i syd igen.

IMF siger at Grækenland mangler mere hjælp - ikke officielt, men fra en person, som meget tæt på at være øverste mand.

http://epn.dk/okonomi2/global/europa/article4840472.ece

Samtidig, så stykkes der en kæmpe hjælpepakke sammen til Spanien.

http://epn.dk/tema/gaeldskrise/article4840532.ece

Tilfældighedernes spil at tingene falder sammen ? - så er man vist naiv.12/9 2012 15:58 Tonny9 060713Jeg kan ikke finde "den røde tråd" i marked p.t.

Når man kan gå ud og optage lån til en fast rente på 3,50% over 30 år og samtidig kan gå ud og købe aktier i relativt "sikre" selskaber med et udbytte på over ca. 10% så er der noget der ikke hænger samme.

Det retter sig og jeg tror det i høj grad bliver renterne der retter ind, alså faldende kurser på Obligationer.

Nok ikke i morgen, men over de kommende år.

På kort sigt, så må der vel komme en korrektion på de seneste stigninger i aktierne, men på langt sigt er aktierne vel langt mere attraktivt prissat p.t. end obligationerne, hvis man er privat investor og ude for og købe aktier eller Obligationer.

Jeg ser lige bort fra virksomhedsobligationer, som er mere fornuftigt prissat, set med mine øjne.12/9 2012 19:17 renek 460720Hej TG

Spørgsmålet er om der nogensinde er sammenhæng i en målestok som gør at man går all-in uden bekymring. Jeg tror ikke helt på det. Der er altid problemer i markedet og skyer i horisonten. Der er aldrig noget perfekt tidspunkt at investere på. Hvis du venter på en æra uden problemer, uden misallokeringer og udelukkende perfekte løsninger får du aldrig investeret. Så forbliver du en observatør.

Tænk på, at markedet faktisk er steget i 3-4 år. De korrektive faser har været voldsomme (2010 og 2011), men ikke desto mindre har det været korrektioner i en fantastisk optrend. Midt i en af de værste "kriser" er markedet bare steget og steget. En boble? Er det ikke altid det?

Jeg smed en artikel omkring sammenhæng og økonomi for lang tid siden:

http://www.market-trends.net/blog/its-not-the-economy.html" target='_new'>http://www.market-trends.net/blog/hvilket-scenarie-tror-du-pa.html" target='_new'>(you know what I mean)

Men venlig hilsen

René Hansen
http://www.market-trends.net14/9 2012 07:35 TeamGarlic 060753I stand corrected, Sir !
PM sendt.12/9 2012 19:32 Bryan 260721Jeg synes ikke helt jeg kan se den klare sammenhæng han skriver at der skulle være.

F.eks var PMI også faldende i 2002-2003 og røg under 50 som nu. Men her var vi i starten på en lang optur som først stoppede i 2007 ?

Og så skriver han at aktiemarkedet var klar til at styrtdykke da PMI kom under 50 ved finanskrisen. Som jeg ser kurven røg under PMI først under 50 i 2008, mens aktiemarkedet var begyndt at styrtdykke allerede i 2007 ?

Men det er nok bare mig der ikke er god til den slags grafer.

Jeg holder mig til FA. Og her har jeg samme opfattelse som de øvrige i tråden. Jeg mener absolut ikke at aktier er voldsomt dyre på nøgletal. Jeg mener da stadig at der kan findes "billige" aktier i solide selskaber.

Demetra, MAERSK B.CO, Maersk.B
12/9 2012 20:38 HeyimnotCram 260724Aka .
Et 4. tema for efteråret kunne meget vel blive krig mellem Iran og Israel. Uden at jeg ved hvad, der foregår så har jeg også bemærket nyhederne om, at der uddeles nye gasmasker i Israel og folket instrueres i, hvordan de skal forholde sig under krig. Et spil på en sådan hændelse kan udføres ved at være lang Mærsk aktien. Det er mit gæt at Mærsk aktien vil lave et godt hop, hvis først det hele bliver lidt mere end retorik.13/9 2012 21:44 akademikeren 060747Verden bliver åbenbart aldrig træt af krig og jeg tror du har fat i en eksplosiv dagsorden der.

Men med nyt muslimsk styre i Ægypten så angriber Israel ikke Iran. Det ville være så sprængfarligt at jeg simpelthen ikke tror på at regionen holder til det.14/9 2012 13:30 Conner 060756Samt det faktum, at USA og Israel er gode venner, så en krig USA ville skulle involveres i under, eller umiddelbart efter en amerikansk valgkamp, vil ikke være usandsynligt.14/9 2012 21:39 HeyimnotCram 060765Jeg tror ikke at Israel på nogen måde vil tillade at Iran får A-våben. Så det er et spørgsmål om hvornår der kommer et angreb og ikke et spørgsmål om hvis der kommer et angreb. USA har igennem de sidste mange år været bange for at få sejlet en a-bombe ind i en amerikansk havn så deres holdning er meget sandsynligt tilsvarende Israels.
Mht. Egypten så bliver det da spændende at se, hvad der sker. Endnu mere spændende kunne det jo blive, hvis Suez kanalen skulle lukkes for en tid. Det vil jo betyde at sejlruten mellem Europa og Asien forlænges betydeligt og at der dermed tages kapacitet ud af markedet. Endelig er der olie prisen, der vil tage på himmelflugt. Disse betragtninger gør at jeg ser positivt på Mærsk aktien. Andre må selvfølgelig gerne mene anderledes.TRÅDOVERSIGT