Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas og spillet


60725 cykling 13/9 2012 06:35
Oversigt

Der er store interesser i Vestas. Som har satset på af Vestas må smide håndklædet ringen.
Ca 25% af aktierne er lånt ud på et væddemål om af at Vestas ikke klare deres problemer. Uden Emission, og deraf følgende udvanding af kursen .

Vestas har dog, om end lidt sent nu taget fat på en omlægning af virksomheden.
Det fik ikke emissions spillerne til og ryste på hånden. De blev og de vil se blod og penge .

Jokeren blev så spillet af BN. Som fortalte markedet at Vestas leder efter en investor der vil ind i selskabet med en ejerandel på 10-20 procent. Og som ser deres investering som langsigtet .

Efterfølgende annonceres det af MHI og Vestes er i dialog uden det dog nødvendigvis er det BN talte om .

BN talte om investor .MHI og Vestas taler om samarbejde . Oven i hatten kommer der så et rygte om kineserne med rådgivere sidder i Hamborg og overvejer hvordan de skal overtage magten i Vestas .

Disse nye muligheder har over den sidste tid fået Vestas til og stige fra 25 til 50.Nogle få analytikere har endda hævet deres kurs mål .

Det passer overhovedet ikke ind i emissions spillernes plan, at der nu arbejdes med muligheder som kan vise sig og være gunstige for kursen og Vestas .

De sidste dages kurs tilbage fald og en meget negativ udmelding fra Bernstein. Tror jeg ene og alene bunder i emissions spillernes sidste forsøg på af få aktien ned . Inden de tiltag Vestas selv har udmeldt iværksættes og konsolidere aktien med tab til følge for emissions spillerne.



13/9 2012 08:46 160726



Der er noget sensationssystematik i det der rapporteres http://www.business.dk/investor/vestas-i-bitter-valutastrid-med-kunde

Tag nu ovenstående. Overskriften og teksten taler om tab på 200 mill på en argentinsk kunde der vil betale i pesos. Alvorligt nok skulle man mene. Men at læse ud fra artiklens egne ord, så er det samlede tilgodehavende 200 mil. Og valuta effekten omkring 33% altså 66 mill, ikke tab på 200 mill.



13/9 2012 09:40 doodha 060727



Det ses desværre igen og igen, at danske erhvervsmedier systematisk gør tingene værre, end de egentlig er for Vestas.

Og i morgen-panikken er det da også danske investorer som er netto-sælgere – mens udenlandske er netto-købere. De får nok nok lige lukket nogle shorts her til billige penge...



13/9 2012 13:04 060731



Bloomberg rapporterer om mulig Emission på 500 mio Euro.

Hvis det er rigtigt så skal vi nok ret langt ned mod de 25 desværre.



13/9 2012 13:38 Hjulmand 160734



Det er nok rigtigt, at vi skal langt ned, hvis der kommer en Emission, men hvori består nyheden? Jeg troede efterhånden at de hysteriske tøser var beroliget, men nej.



13/9 2012 18:06 cfrimodt 060741



Hvis det "kun" er 500mio Euro de vil hente ved en Emission, er det da ikke så galt endda.
Så vidt jeg ved er der 203mio aktier. Dvs at for hver nuværende Aktie vil der skulle rejses 500/203 = 2.17euro/aktie = 16kr pr Aktie.

Så med Emission er man maksimalt 16kr værre stillet pr Aktie end uden Emission.

Hvis der pt er 50% sandsynlighed for Emission burde der være 0.5x16kr=8kr indiskonteret i kursen.

Dvs kursen burde stige 8kr hvis vi slipper for Emission og falde 8kr hvis der kommmer en Emission (i hvert fald hvis folk reagerede 100% rationelt). Og så er der ikke en gang taget højde for at egenkapitalen jo stiger lidt hvis der kommer en Emission, så de 16kr man skal indskyde ekstra pr Aktie er jo ikke bare tabt.

Mvh Casper - absolut ikke fan af emissioner, men denne vil trods alt være relativt beskeden :o)



14/9 2012 04:27 Hjulmand 060751



Hej cfrimodt,
Der er intet i vejen med dit regnestykke, men to faktorer mangler dog: Hysteri og sensationsluderne.

Først og fremmest forudsætter jeg, at stigningen fra 25 og op, hovedsagligt skal tillægges rygtet og bekræftelsen af rygtet om MHI. En forhandling vi dybets set intet ved om, andet end at ledelsen arbejder på sagen. Indtil vi får rigtige nyheder, vil kursen falde tilbage efter en tid, og kursen vil falde tilbage til et "normalt" leje, efter Q2, som i øvrigt var positivt.
Mit bud er ca. kurs 30. Først herefter skal emissionen indprises og så er vi i kurs 22 ved 50 % sandsynlighed. Hertil skal først indregnes en faktor for hysteri, for dem der ikke kan holde på positionerne ved så lave kurser. Herefter skal der indregnes en faktor for produktionen af sensationsnyheder, der digtes for at opretholde presset på Vestas. Og så har vi end ikke tillagt short nogen betydning.
Hvor er vi så? Kurs 16? Kurs 10?

Når det så er skrevet, så har jeg bare et spørgsmål til pressen, hvem siger at Vestas skal bruge 500 mio Euro? Det er endnu et rygte, og smart er det. Mon det er de samme personer, der først lækker rygtet om forhandlingerne med MHI, shorter, og herefter lækker et rygte om Emission?



14/9 2012 18:21 cfrimodt 060760



Hej Hjulmand, du har ret i at hysteri, imbicile medier mv også har negativ inflydelse på kursen. MEN blot fordi vi tidligere har været nede og rode rundt i 30 er det jo ikke ensbetydende med, at det er et "normalt" (eller i hvertfald "rimeligt") niveau.

Hvis en fremtidig indtjening på 10kr/aktie er inden for rækkevide indenfor 2-3-4år (mit gæt), bør kursen til den tid hedde ca. 150kr og derved ville en kurs på 80-100kr i mit hovede være rimelig pt (excl emissions-risiko). Derved burde kursen ligge 72kr og 92kr incl 50/50 emissions-risiko ;o)

Jeg har det dog også selv med at ryge i den fælde at opfatte en ellers komplet uhyrlig lav prisfastsættelse som værende helt normal (læs: rimelig) blot fordi aktien har været prissat sådan i nogle måneder/kvartaler. Men så må man sætte sig lidt og stirre på K/IV samt forventede fremtidige PE-værdier, og så kommer man som regel til fornuft igen ;o)

Bemærk i øvrigt at tallene i dette indlæg blot er nogle jeg lige slasker ud fordi de omtrænt lyder rimelige i mine ører - intet nærregnet i dem.



15/9 2012 12:56 Hjulmand 060776



Hej igen,

Jeg bakker helt op omkring dine antagelser om et rimeligt kursniveau på kurs 80+-. Problemet er blot, at det ikke er dig og mig, alene der bestemmer hvad kursen skal være.

Marked havde sendt aktien i kurs 25 og det er udgangspunktet for forudsætningen. Q2 burde alt andet lige, være nok til at retfærdiggøre kurs 30. MHI får aktien til at springe, men når nyheden ikke understøttes af flere fakta, og Bloomberg skriver det som andre tænker, ja så falder den tilbage igen.
Jeg burde ikke have skrevet "normalt", men skrevet rimeligt. Beklager.
Jeg antager, at et rimeligt leje så vil være omkring 30, stadig alt andet lige.

Der er nye købere på TA, der må spring fra på deres Stop Loss. Shortere der lige har suppleret på 45-50. Der er rigtig mange der sælger og/eller holder sig væk, alene på rygtet om Emission.
Emission i kurs 16 vil helt sikkert også trykke kursen yderligere, idet rigtige mange er af den fejlopfattelse, at emissionskursen er et udtryk for aktiens reelle værdi. Nogen mener endda, at emissionen skal være i kurs 12, altså en endnu større udvanding af aktien, end dine forudsætninger.

Selv om der er nøgletal der siger at aktien er for billig, og jeg også syntes det, så har jeg svært ved at modargumentere for en fair pris på f.eks. 30.
- Vestas tjener måske nok penge på møllerne igen, men nu sælger de ingen. Der er langt til 7000MW.
- Fyrer de nok?
- Omkostningerne til udvikling belaster.
- DE - effekten.
- Meget mere.

Jeg skriver til alle der gider læse det, at kapitalbehovet på de 500 mio må være opspind, Vestas forventer frit cash flow på 1 mia i Q4. Men jeg står tilsyneladende alene med den opfattelse, selv om det står i 1H. Hvis Vestas nu har et kapitalbehov, så forstår jeg da godt at aktien skal i 15-20. Det er helt utroværdigt, at udmelde de nuværende meddelelser, for derefter at lave Emission. En Emission i foråret, ville have været troværdigt, men ikke nu.

Fælde eller ej, så har jeg ganske enkelt svært ved at se lyset, hvis også den nye ledelse også er utroværdig. Husk på, at langt hovedparten af de store investorer har solgt og bliver væk, grundet mistillid/utroværdighed. En Emission vil ikke gøre det bedre.
En hypotese kunne være, at hvis makro er Status Quo, men Vestas ledelse igennem forløbet havde været troværdige og informative, så havde kursen været rimelig=80??



15/9 2012 13:23 Hjulmand 060777



Hvis nogen skulle læse andre af mine indlæg, så kan ovenstående måske virke lidt selvmodsigende.

Lad mig forklare:
Grundlæggende har jeg valgt at tro på den nye ledelse. Jeg tror på, at de har lært af de tæsk der er uddelt, grundet utroværdighed.
Således tror jeg på, at Vestas meddelelser er rigtige og resten er gætteri og spin.

Men jeg udtrykker også en bekymring for en situation, hvor den nye ledelse også viser sig at være utroværdig. I så fald, er situationen en helt anden. Og ja, jeg sætter lighedstegn mellem en Emission nu, og utroværdighed. Vestas kan ikke udsende en 1H i august, med de beskrevne forventninger til 2H, og efterfølgende lave Emission, grundet kapitalmangel.

Jeg mener, Vestas på nuværende tidspunkt bør koste omkring 80. Men jeg forstår godt, argumentationen for f.eks. kurs 30. Netop fordi, det er faktorer som tillid og troværdighed der har påvirket kursen de sidste par år, og ikke alene nøgletal, så kan man argumentere for begge scenarier, alt efter tro.



13/9 2012 13:31 turin 160732



Nu har jeg i fire år hørt på sangen om at Børsen kører en hetz mod Vestas. Når jeg ser på udviklingen i Vestas's økonomi og kursudviklingen i Vestas, virker det som om Børsen har været relativ tæt på bulls eye - og det over en lang
periode!
Hvem der derimod systematisk har været helt uden for skiven, har været mindre private aktionærer på PI og EI, der i tide og utide har fremhævet Vestas's fortræffeligheder uden på noget tidspunkt at skele til fundamentals. I de seneste fire år er næsten alt gået fra dårligt til værre kvartal efter kvartal.

- turin



14/9 2012 05:02 Hjulmand 060752



Hej Turin

Jeg har brugt meget tid på FA og TA, men alligevel lykkes det mig med stor "succes", at overbevise mig selv om, at blive i Vestas. Det er da for dumt.

Og nej, Der har ikke været meget godt nyt, og jeg har heller ikke det store problem med at Børsen er kritisk, for det har også været berettiget. Men der er vel ingen grund til at gøre alt nyt til dårligt nyt, og det er min oplevelse.

Den nye bestyrelse og direktion er da godt nyt. (Jeg undlader debatten om DE, men konstatere at der må være en årsag til, at han er der endnu).

Siden Q1 har der vel ikke været rigtig dårlige nyheder?

Det bevilget overtræk er gjort til dårligt nyt, men det er noget vrøvl. Vestas går i banken og beder om et overtræk til at dække en unormal høj produktion ind. Det er da godt nyt. Det havde da først været dårligt nyt, hvis banken sagde nej. Såfremt der ikke er frit cash flow ved næste test, så er det dårligt nyt, ikke før. Forventet cash flow ved Q4 er 1 mia Euro.

Forhandlingerne med MHI er vel ikke en dårlig nyhed? Objektivt set er det positivt at der er en kontakt. Ledelsen arbejder på sagen og på flere fronter end vi lige vidste og/eller ved.

Bert efterlyser en investor der kan gå ind med 10 - 20 %. Begrundelsen er ikke pengenød, men et behov for en tungtvejende sparringspartner. Super professionelt. Ikke nok med at Bert får en sparringpartner, men han reducerer formentligt også rentebyrden.

Vestas glipper ordrer og kan nok ikke hente den først udmeldte ordremængde. Men det er først rigtig dårligt nyt, hvis de ikke er i stand til at regulere variablerne og holde tilfredsstillende DG. Det er vel lige netop derfor Vestas undersøger mulighederne for at øge mængden af underleverandører, så de kan minimere mængden af fyringer/ansættelser, alt efter ordremængden. Men det er i sig selv ikke dårligt nyt, at Vestas fyrer folk, tværtimod. At de evner at tilpasse organisationen, så Vestas igen kan give overskud, er positivt.

Hvis du tillægger tidens kursudsving og emissionsrygter væsentlig betydning, så har du ikke din FA på plads.

En udpræget negativ holdning har været berettiget, men er det ikke mere.



13/9 2012 13:38 060733



her emissionsrygtet:

http://www.bloomberg.com/news/2012-09-13/vestas-said-to-weigh-share-offer-if-mitsubishi-plan-fails.html



13/9 2012 18:06 turin 060742



Hvad er dit bud på lukkekursen på Vestas i morgen?

- turin



14/9 2012 19:48 mccarthy 160761



Hej alle.
Bedst som jeg havde regnet ud at Vestas ikke får V112 ordre i 2012 p.g.a. teknologi bøvl og dermed tab på møllen, så landes der sandelig en ordre. Ganske vist er leveringen i 2012 Q1, men Vestas har nok ikke afklaret deres fantom teknologi til det tidspunkt eller? troldmanden og andre er bedre til at informere om dette.
Da Vestas har fraskåret sin chanche for at tilbage vende til den gamle teknologi så er det jo point-of-no-return. Vestas har nu i næsten 1 år kæmpet med denne gennemtestede teknologi, der pludselig ikke virker i det virkelige liv, og som er livslinien i firmaet. I, der er så kloge, kan vel bekræftige, at denne fantastiske teknologi er det rene bras ( jeg provokerer ).
Jeg tror at BN er en overdrager, således forstået at Vestas ikke er Dansk, men internationalt ejet om føje tid og med hovedsæde udenfor Danmark. Skulle dette ske så er jeg personlig glad; om ikke andet fordi der igen produceres til miljøets fremme.



15/9 2012 09:09 allankj1 160766



Hold nu op. V112 møllen og teknikken fejler jo ikke noget. Problemet består i at de ikke kan producere dem til de omkostninger de havde regnet med. Eller det kan de måske hvis de netop ville være ligeglade med kvaliteten. Men det vil de ikke. De vil producere til ordenlig kvalitet koste hvad det vil. Kunsten for dem pt. består jo netop i at reducere produktionsomkostningerne på denne mølletype samtidig med at de lever op til deres kvalitetskrav.

Teknologien virker i det virkelige liv.

Læs ordenligt på lektien inden du kommer med ovenstående vrøvl.



15/9 2012 13:32 Hjulmand 060778



Så meget desto vigtigere er det, at Vestas Shareholderes får held med deres forehavende. Det kunne være rigtigt godt, hvis de kunne sikre 10 % i Danmark og forhindre en afnotering.



15/9 2012 14:07 cfrimodt 060779



Afnotering? Er Vestas i fare for at blive afnoteret? (fra hvilken børs)?



15/9 2012 14:16 Hjulmand 060780



Hvis rygterne om salg til kineserne eller MHI viser sig rigtige, så kan en afnotering bestemt ikke afvises.



15/9 2012 19:23 wbi 060797



Kære alle... Tag det nu bare helt roligt ...Emission eller ej... Hvis der kommer en Emission, kan det jo også være positivt... Givet at kursen på nuværende måske allerede indregner Emission og alskens ulykker. Det kunne måske endda være en fornuftigt løsning, da det vil give ro omkring forretningen indtil tingene stabiliseres. Jeg tror ledelsen har fattet budskabet og skærer til og samtidig overgår til safe-mode indtil tiderne forbedres. Derudover frygt ej Emission, udvandingen blir måske heller ikke så stor Egenkapital wise, givet at kurs og indre værdi forholdet er kommet så langt ned. Derudover for os der tror (ja man tror knaps sine egne ord, efter det cirkus vi har været igennem) på casen om et par år, ja vi deltager i en Emission og undgår udvanding. Eks. Har man 1.000 aktier i Vestas og deltager i en Emission til 15-20 kr., ja så er det et begrænset beløb man derved investerer.... Og tro mig det vil fjerne en del bekymringer hos Vestas intressenter.... Dog ikke hos shorterne.... En Emission vil kortsigtet presse kursen p.g.a. Det umiddelbare overraskelsesmoment, men ret hurtigt vil kursen rette sig, når shorterne indser at de alligevel ikke får de aktier de havde håbet på... Fortsat god vind wbi



TRÅDOVERSIGT