Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas shorted?


60762 retler 14/9 2012 21:16
Oversigt

Jeg har ikke en sindsyg lang erfaring med at investere, så derfor kan følgende 2 spørgsmål lyde lidt dumme, men...

1. Der er ret mange der mener at mange af de store fald i Vestas i løbet af det sidste år skyldes, at mange af de store investorer har valgt at shorte aktien. Hvis dette er tilfældet, burde Vestas så ikke være en stensikker investering, hvis man mener at disse store investorer vælger at tilbagekøbe når kursen er lav (som omkring nu for eks.?)

2. Hvordan kan man overhovedet vide at aktien er blevet shorted? Kan det ikke også være fordi at investorene har trukket sig "for good"?



15/9 2012 10:12 Hjulmand 160768



Hej Retler

Ingen kan vide om Vestas er en sikker investering, vi kender jo ikke fremtiden. Men alt andet lige, så er kursen meget lav, når indre værdi, ordrebeholdning, markedsandel m.m., tages i betragtning. Situationen er blot den, at hvis Vestas ikke evner igen at tjene penge på møllerne, så er ordre lig med underskud og det er lig med mindre indre værdi, hvilket kan føre til slet ingen markedsandel. Meget, meget forenklet forklaret.

Når man shorter, så sælger man en lånt Aktie. Når man så køber den igen, er det kunsten at købe til en lavere kurs end salgskursen. Altså en omvendt handel. Dem der vælger at shorte, tror på at aktien vil falde. Det er spekulanter og ikke investorer.

Banker m.m. laver en opgørelse af udlånte aktier til short, så man har godt styr på, hvor mange der er shortet.

De investorer der har trukket sig for good, findes nok ikke. Investorer vælger deres investering ved brug af forskellige værktøjer. Når deres værktøjer igen viser, at Vestas er interessant, så springer de normalt ind igen. Men du kan ikke trække en parallel mellem de investorer der har trukket sig og shortere, for det er i stor udstrækning ikke de samme.

Det vi alle venter på, er at Vestas gør sig interessant igen, og nogle af os tror det er tæt på. Andre tror det sker på 2-4 års udsigt. Andre tror på et salg af Vestas.
Du oplever måske, at nogle af os skriver at det er tid til køb, men mange af os har købt i kurs 690 og ned. Det vi søger, er det rigtige tidspunkt at øge vores portefølje, og dermed reducere vores GAK. Vi leder efter bunden, og det er rigtigt svært, men det er ikke det samme som det rigtige tidspunkt for nye investorer. Dertil er risici alt for store endnu, alt andet lige.
For mit vedkommen har det ikke den helt store betydning om jeg køber i 30 og den så efterfølgende falder til 20, min GAK er stadig reduceret betydeligt. Men for en ny investor er det vigtigt, at vide sig bare nogenlunde sikker på, at aktien ikke falder tilbage, med 33 %, som eksemplet her.

Det er vigtigt, at du opfatter dette som svar på dine spørgsmål og ikke som råd eller vejledning. Om hvorvidt du vil købe langt, kort eller slet ikke, skal være dit helt eget valg.



15/9 2012 14:27 pete44.5 060781



Hmmm hvor skriver du at de som shorter er spekulanter, mens andre er investorer..... en herre som Warren B. har ogsaa shortet aktier og han vel mest kendt som investor.....

Long/short fonde er vel ogsaa investorer.

Saa det faktum at du kan gisne dig til hvad der er short i en enkelt Aktie via antallet af udlaante aktier indikerer blot hvad der er udlaant til short brug, men ikke om shorts er blevet effektueret.

Endvidere CFDS er en anden gearet maade at handle shorts paa, og de bliver som regel aldrig 100 procent afdaekket.

Der kommer lidt nye regler omkring shortning senere paa aaret, som goer det lidt mere gennemskueligt men man skal ikke lade sig forblaende af det.

VWS folket har skreget short squeeze siden 220 og nu ligger den altsaa her, og de fleste har braendt nallerne.

Hvis du gerne vil shorte vil jeg anbefale dig at bruge CFDS(lad vaere at bruge gearing). Men for en Aktie som VWS hvor det lige nu er mere nyheds betonet, skal man passe utroligt meget paa. Dit stop vil ikke blive gjort paa din pris og du vil tabe mange penge.

Det har ikke noget med min mening omkring retningen paa VWS at goere, men der ligger et grimt fare moment her.

Kig paa en anden Aktie, den behoever ikke vaere dansk.. kigger selv lidt paa at shorte Appel.



15/9 2012 15:03 Hjulmand 060785



Hej pete44.5

Jeg er slet ikke uenig, men mener du selv, at dit indlæg kaster et bedre lys over de stillede spørgsmål, fra en relativ ny investor?

Det kan godt være at Buffet omtales som investor, men du er godt nok naiv, hvis du tror han ikke også er spekulant.
I min verden er det ikke en investering at spekulere i et kurstab. Du har sikkert en anden holdning, men den diskussion hører ikke til i denne tråd.

Du skriver om CFDS og gearingsprodukter. Det er redskaber for øvede, og i øvrigt slet ikke del af indlægget.

Læs dog på spørgsmål og svar, før du er smart.



15/9 2012 15:16 pete44.5 060786



Nej jeg er ikke naiv, men du betegner shortere som spekulanter og det er helt hen i vejret og total mangel paa indsigt..

jeg skrev til dig, fordi dit indlaeg igen er et af de floedesuppe indlaeg omkring VWS



15/9 2012 15:51 Hjulmand 060788



Ja, ja, så siger vi det. Jeg har en anden holdning end dig, slut. Mht indsigt, så ville min søn have svaret dig med et ord. Spejl.

Kender du til begrebet rettidig omhu?

Dit indlæg er intet andet end støj og kværulanteri, i forhold til de stillede spørgsmål og kun til for diskussionens skyld. Eller er du så klog, at du ikke er i stand til at sætte dig ind i simple forklaringer, på for andre svære spørgsmål?

Hvis du vil diskuterer VWS-holdninger eller investor/spekulant, så start en tråd.

Igen, læs spørgsmål og svar, før du er smart.

Til retler: Beklager, at du skal være deltager i det her. Der er mange herinde, der kan hjælpe med svar på spørgsmål, så lad dig ikke skræmme af utidige diskutanter.



15/9 2012 17:43 cykling 060792



Det er et faktum at Vestas er en af de aktier der er mest shortet.

Men det er også et faktum af man ikke af den grund kan udlede at den er et godt køb.

Det er rigtigt at short skal tilbage levere og derfor skal købe.

Men det er ikke sikkert af det får kursen op.

short spiller på Emission og en kurs mellem 15-20.

Hvis de får ret så er den nuværende kurs høj.

Omvendt så løber de efter min mening en stor risiko.Da et evt,partnerskab af teknologisk eller økonomisk karakter kan få aktien til stige voldsomt.

Efter min vurdering ( ).Så er shorts problem af de undervurdere det langsigtede potentiale i Vestas og derfor også større industriselskabers interesse i et evt opkøb af Vestas.



TRÅDOVERSIGT