Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fælles investeringspulje - hvad er smartest?


60809 Henrikmk7 15/9 2012 23:16
Oversigt

Hej alle!

Vi er to erhvervsøkonomi studerende, som vil prøve kræfter med aktiehandel for at opnå noget erfaring og forhåbentlig noget profit.

Vi vil lave en fælles investeringspulje for at have flere midler at arbejde med - og så vi kan opnå større spredning af vores investeringer, end hvis vi investerede hver for sig.

I den forbindelse tænker vi, hvad der er bedst og nemmest rent skattemæssigt. Vi har tænkt os, at beholde vores eventuelle profit i vores depot til nye investeringer. Hvis vi bare opretter et privat investerings depot, hvor vi begge indskyder samme beløb, så skal vi betale personskat af vores gevinster.

Er der mulighed for at oprette en fond/virksomhed, hvor vi kun betaler skat af fonden/virksomhedens udbytte? Vi er klar over, at som minimum skal betale en eller anden form for virksomhedsskat af fondens/virksomheds profit - men denne er vel mindre end som privat investor?

Hvordan organiserer man fælles investeringer på den mest fordelagtige måde?15/9 2012 23:30 Thomas 060810Jeg tror I skal tænke jer godt om ifb med denne konstellation med dig og din ven - og have særdeles klare spilleregler og en strategi klarlagt osv på forhånd.

Jeg tror ærlig talt ikke det er besværet værd, ift hvad I får ud af det. Men held og lykke med projektet hvis I beslutter jer for det.16/9 2012 08:34 Okonomen 060815Det lyder som en dårlig idé. sandsynligheden for at jeres investeringsprofiler matcher er minimal, så jeres strategi kan nemt gå i vasken hvis i overhovedet kan blive enige om en. pludselig skal en af jer bruge penge og vil hive noget ud, pludselig går det nedad og en af jer vil ud af markedet mens den anden vil blive. Hellere gøre det hver for sig16/9 2012 14:51 akademikeren 060836God ide. Spredning er fornuftigt. Mere spredning fornuftigere.

Stift et ApS med jeres kontanter. Betal selskabsskat af overskuddet og udfør evt. udbytte som så også beskattes. I sidste ende bliver i beskattet på samme måde, men I kan jo akkumulere flere penge at investere med når I gør det i selskabsform.

I kan finde nemme/billige skabeloner hos Stakemann.16/9 2012 17:29 HeyimnotCram 060842Jeg er helt uenig. Spredning er den direkte vej til middelmådige resultater. Play Big, Play Smart er vejen frem især når det er unge mennesker, der skal investere/trade. De har jo et langt liv foran sig hvor de kan tjene mange penge på det arbejde som de måtte få engang. Unge mennesker behøver ikke være så forsigtige, det bliver også alt for kedeligt. Jeg synes spredning er en investerings myte. Blot min mening.16/9 2012 17:41 Kristensen 260843Man kan altid være heldige at ramme de rigtige raketter, men du vil ikke kunne ramme dem hver eneste gang i det lange løb. Så den strategi du beskriver der, er den direkte vej i ruin. Det du siger er sådan set at tager I de forkerte plays, vil tiden arbejde for at rette op i det lange løb. Men så går I samtidig glip af afkast. Risikospredning er den rigtige vej, og samtidig øger i ved at sprede risikoen også at ramme nogle af raketterne.

Jeg henviser lige til et tidligere indlæg: http://www.proinvestor.com/boards/38065/Smart-i-en-fart16/9 2012 17:52 Henrikmk7 060844Tak for svarene.

Enig med Kristensen ift risikospredning.

Med hensyn til konstellationen med mig og min ven, så er vi helt indforstået med vigtigheden af at have helt klare spilleregler fra start. Vi er helt enige om, at vi vil følge vores fælles investeringstrategi, som vi er blevet enige om.

Kender I til muligheder for at lave en fælles investeringspulje - uden at skulle oprette et anpartsselskab (vi tænker, at det vil blive for tidskrævende på andre områder end aktiehandel, da der skal opfyldes en masse krav).

Kan vi bare lave en privat fælles investeringspulje eller er det ikke hensigtsmæssigt med hensyn til skat? Nogen der har erfaringer eller kan komme med gode råd?16/9 2012 18:11 HeyimnotCram 060846Jeg er helt uenig. Det handler slet ikke om held i første omgang. Det handler om at være Smart, have en viden, der kan push the luck. Alle de investeringer som en spreder, spreder sig på kan jo ikke alle være lige gode. Der må jo være en eller to, der har potentiale til at være bedst. Hvorfor ikke forsøge at finde dem? Selvfølgelig skal man være alert og klar til at ændre sin mening. Det er jo kun fjolser, der hænger med en taber Aktie i evigheder, som en dum orangutang mor, der slæber rundt på sin døde unge i evigheder.16/9 2012 19:10 Kristensen 060848Hvis det var så let, som du mener det er, ville din strategi om kun at investsere i ten baggers klart være at foretrække. Problemet er bare at jeg ikke mener det er så let at finde dem, som du beskriver. Derfor er sansynligheden for at jeg rammer en "ten bagger", ved at have 10 aktier i porteføljen, noget større end sansynligheden for at du rammer en, ved at have 1-2 aktier i din porteføljen.
Samtidig kan jeg klare at nogle af mine aktier ikke performer så godt, mens du er stærkt afhængig af at alle (1-2) dine aktier klarer sig godt.
Forskellen er at jeg har indset jeg ikke er bedre end gennemsnittet i markedet, mens du er?16/9 2012 19:48 HeyimnotCram 060850Jeg har en helt klar ambition om at være bedre markedet ellers kunne jeg jo bare købe en indexfund, det ville da være det mest logiske. Jeg kan lide processen med at kigge ud i verden og forsøge at finde temaer/plays. Det er min hobby og interesse. Men ikke det jeg skal leve af endnu. Jeg ville slet ikke kunne overskue 10 aktier, der vil være alt for meget at tænke på. Jeg ved selvfølgelig godt at mange finder sjælefred og redning ved spredning. Det er bare ikke lige noget, der har min interesse. Min stragtegi handler ikke om at finde "ten bagger". Min strategi handler om at være tvivlende, skeptisk, vidende, lang, kontant, overbevist, købende, sælgende og imorgen har jeg sikkert fundet på noget mere jeg skal have med i min strategi.16/9 2012 19:57 Kristensen 260852Ambitionen er en ting, men det er ikke altid det rækker. Hvis du ikke kan overskue 10 aktier, hvordan kan du så overskue markedet, som rummer og er påvirket af langt flere faktorer?
Hvad gør du den dag du tager fejl?

Som Lars Tvede siger; langt hen af vejen, overvurderer investorer deres egne evner.16/9 2012 20:38 HeyimnotCram 060855Nu har du sandelig trængt mig op i en krog med alle dine spørgsmål til min lidt anderledes stragtegi. Jeg må indrømme, at jeg for at forstå markedet benytter mig af et psykologisk trick, der kaldes forenkling. Jeg lytter simpelthen bare til bull Market Ben Bernanke også lukker jeg øjnene og forestiller mig at han peger med sin pibe og siger stay long, stay strong eller noget i den retning. Men for nu at komme tilbage til min strategi så er der jo noget som er bedre end noget andet at være lang i. Det variere hele tiden og det er vel egentlig det, der er min pointe. Og jo Lars Tvede er dygtig og klog. Og jeg overvurderer også mig selv, det er jo bare en hobby, så fred være med det.16/9 2012 21:17 Kristensen 060859Ja nu skal jeg nok stoppe med at stille flere spørgsmål. :)

Min pointe var egentligt bare at få dig til at indse, at du løber en betydelig risiko med din strategi. Nogle kan selvfølgelig "vinde" på den, og rammer man rigtigt går det hurtigt. Men i det lange løb, er det en svær strategi.

Dog er jeg enig i, at det er væsentligt at kunne sortere en masse støj væk i markedet, som du benytter dig af.17/9 2012 16:42 Kristensen 060884Hej Henrikmk7!

Undskyld jeg afsporede din tråd lidt, så nu vil jeg i stedet komme med et svar på dit oprindelige spørgsmål.

For overskuelighedens skyld, er jeg enig med AKA i, at det bedste ville være at oprette et ApS, hvor i hver ejer anpartskapitalen i henhold til jeres indskud - hvilket formentligt bliver 50/50. Hvis I overholder visse spilleregler mht. omsætning og balancens størrelse, er I fritaget fra at skulle have revisorpåtegning når I laver regnskab. Dog skal der fortsat laves regnskab, som skal indsendes til E&S, men dette kan i som erhversøkonomistuderende formentligt selv lave, eller også er der sikkert nogle som kan hjælpe jer.

Ønsker I ikke at lave et ApS, er alternativet vel et I/S, men I/S-kontrakter mv. koster også.

Uanset hvordan I investerer, ville I skulle betale skat af avancen.

Lav en strategi inden I går i gang, således i har et klart mål med jeres investeringer. Overvej også om selskabet skal udbetale løbende udbytte til anpartshaverne, eller om I ønsker at akkumulere overskuddet, hvilket på sigt kan give nye muligheder, hvis I ønsker at investere i andre aktiver, hvor I har brug for mere kapital.TRÅDOVERSIGT