Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Skal man være aktiv for at realisere fradrag på aktietab?


61157 bergen 2/10 2012 13:36
Oversigt

Jeg kan forstå at aktietab kan fratrækkes skatten på dividender og gevinster og at dette foregår automatisk hvis du har aktier i en dansk institution (i mit tilfælde er det saxo bank). Men jeg vil sælge aktier med tab uden at sælge aktier med gevinst i denne omgang, og jeg har ikke indtjening nok på dividender til at fradraget vil blive slugt 100% af disse. Mit spørgsmål er så: Skal jeg foretage mig noget yderligere for at fremrykke tabs fradraget til næste år og eventuelt næste år igen? Eller foregår dette også automatisk?2/10 2012 13:45 akademikeren 061159Hej velkommen til.

Tabet sker ved realisationen af tabet. Det opgiver du og så kan tabet fremføres hvis du ikke har nok gevinst. Din pligt slutter ved realisationen og opgivelsen af tabet på selvangivelsen.2/10 2012 23:30 nohope 061192Bemærk at der reelt kun er fradragsværdi for 28 % af de sidste ca. 45K du fratrækker af tab i aktieindkomsten, når du helt elimenerer din aktieindkomst. Hvis man på sigt har aktieindkomst der er højere bør man overveje at udskyde realisationen af tab - så at sige fremføre tabet for at maximere fradragsværdien.TRÅDOVERSIGT