Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Erria A/S vinder sag mod kinesisk værft.


61410 fcras 11/10 2012 18:36
Oversigt

Torsdag 11. oktober 2012 kl: 13:19


Voldgiftsretten i London, England har afsagt kendelse, som giver Erria A/S fuldt medhold i at rederiet havde lov til at annullere de sidste to nybygningskontrakter. Kendelsen medfører, at garantistillerne skal frigive forudbetalinger på de to nybygninger, så Errias's bankgæld reduceres tilsvarende.

Kendelsen medfører, at Rushan skal tilbagebetale alle forudbetalte rater på 25,4 millioner EUR, cirka 185 millioner kroner, med tillæg af renter på cirka 37 millioner kroner samt godtgøre rimelige sagsomkostninger. Forudbetalingerne er sikret via betalingsgarantier fra en anerkendt kinesisk bank. Fordringerne er tilstillet Danske Bank som sikkerhed.

Erria har gjort krav om udbetaling gældende overfor garantistiller, men har endnu ikke indregnet de eventuelle konsekvenser af voldgiftens kendelse. De eventuelle regnskabsmæssige konsekvenser vil positivt påvirke de ophørende aktiviteter i Erria's koncern- og moderselskabsregnskab betydeligt.

Som led i aftalen om afvikling af tankskibsaktiviteterne har hovedbankforbindelsen akkorderet gælden vedrørende endnu et skib, Erria Julie. Gælden i de resterende seks skibe forventes akkorderet i indeværende år.

Hovedbankforbindelsen bekræfter fortsat at ville arbejde positivt for en finansiel rekonstruktion / refinansiering af Erria A/S, som ligeledes forventes gennemført i indeværende år.

Erria A/S' forventninger til et positivt resultat for 2012 er med ovenstående blevet styrket.

Kilde: Erria A/S
http://www.maritimedanmark.dk/?Id=15985
---------------------------------------
http://www.erria.dk/

ERRIA.CO




TRÅDOVERSIGT