Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Appel til snyderne: Fortæl det nu!


61675 Jamesol 27/10 2012 03:28
2
Oversigt

Et moderne tema: Snyderi. Jo, snyderiet har da nok fundet sted, lige siden det første menneske tænkte en selvstændig, uærlig tanke, en gang... ja, way back. Han var frontløberen. Men i moderne tider vinder snyderiet jo unægteligt frem. I takt med utakten. I takt med moralens forfald. I takt med opsplittelsen af kulturen i subkulturer. I takt med den aftagende respekt for de, der er anderledes. Eller bare for 'de andre' end mig selv, altså i takt med egoismens fremmarch. I takt med frisættelsen af kreativiteten. I takt med den vigende opdragelse. I takt med en uforstandig ungdoms langemand til de ældres livserfaring. Ude af takt med takt og tone. I takt med de øgede udbredelsesmuligheder især via internettet. I takt med erkendelsen: snyd eller bliv snydt. I takt med synergi-effekten af alle disse egenskaber ved det moderne.

Men er det sådan, vi vil ha' det? Vil cykelryttere spurte i al fremtid på ulovlig brændstof i venerne ned langs iskiasen? Tager de sig også fremover ret til ved egen æreløse, laurbærbekransede hyldest at afholde de rene pedaltalenter fra som de rette at betræde cykelsportens hall of fame? I stedet for at disse, som nu, smides i de navnløse vandbæreres ukendtes fællesgrav. Vil republikanske ledere fortsat obstruere i kongressen og producere falsk spin blot for at beskytte deres milliardformuer på 300 millioner amerikanske borgeres bekostning? Vil disse falske politikere få Abraham Lincoln, en ægte republikansk demokrat, der med rette stolt kunne se sig selv på sine talrige portrætfotos i øjnene, til at vende sig i sin grav? Skal Venstres 'unge løvers' endeløse spind fortsat have lov til at stalle den ægte demokratiske proces hertillands? Skal alle disse spilvirksomheder, der popper op overalt, hvor der findes en reklameblok eller blot den mindste opkobling til internettet, fortsat få lov at snyde millioner af kunder for formuer - hvad enten det 'bare' drejer sig om at udnytte den spillelidenskab, de bevidst fremelsker hos de kunder, de holder så meget af - eller at det måske også (jeg tror det) foregår ved decideret snyd med softwaren? Kan de navnkundige pokerstjerner bag de store netpokervirksomheder virkelig se sig selv i øjnene, HVIS de ved snyd i softwaren udraderer selv de mest talentfulde pokerspilleres drømme, og på denne æreløse måde 'tjener' de millioner, som de bruger fra til at betale sig ind i de WPT-turneringer, som de soler deres pokerfaces i?

Og fra denne tilnærmelse til min egen situation nu helt tæt på: Får jeg mon nogensinde en forklaring fra journalisthøjskolens optagelsesnævn på min 21. plads på ventelisten året inden, jeg blev optaget med næsthøjest mulige point, når det udtrykkeligt stod i materialet, at kun - og altså kun - 20 ansøgere ville få plads på ventelisten? En ejendommelighed, det ikke bliver mindre relevant at få svar på efter et uddannelsesforløb, der tydeligvis ligeledes indbefattede SNYD rettet imod mig. Jeg har tidligere beskrevet forløbet i denne blog: http://jamesol-spytter-ud.blogspot.dk/p/chikaneret-ud-af-journalisthjskolen.html

At jeg spørger til netop 21. pladsen på ventelisten i det korrupte snydspækkede forløb fra journalisthøjskolens side, skyldes, at jeg håber, at denne placering uden for nummer var et resultat af et kompromis mellem uenige medlemmer af optagelsesnævnet. At der her måske har været nogen på min side af snyderiet, som jeg så nu kan appellere til: Giv mig nu den forklaring! Ellers har jeg nemlig ikke fået øje på sprækker i den meget frimureragtigt lukkede journalistverden, der tilsyneladende ikke frygter selv at blive ramt af de afsløringer, der ellers især er en af journalistikkens forpligtelser i et retssamfund.

Til slut vil jeg lige kort nævne grinets by, Århus. Ja, Steffen Brandt kaldte forleden byen for 'smilets by', unægtelig en anderledes positiv konnotation end min, hvor han så har fået den idé fra. Ikke fra virkelighedens verden, som jeg kender den, i hvert fald. Som jeg kender Århus Kommune, så tyvstjal de en pæn formue, som jeg havde arvet efter min far. Og da jeg gjorde opmærksom på fejltagelsen i en klageskrivelse og omhyggeligt forklarede den rette sammenhæng, så spillede de dislektiske, de kommunalarbejdere, der blev sat på sagen. Så det fik jeg ikke så meget ud af - eller tilbage af. Men nu erfarer jeg så, at kommunen har brugt pengene på mine vegne til en gave til dronningen. Det ku' de sgu da bare ha' sagt! I stedet for at spille snydedumme. Så dronning, tillykke med føs'dagen, jeg håber, du ku' li' min gave, ellers må du bare sende den retur, så ser vi på det!29/10 2012 00:39 Jamesol 161693(Min og) Århus Kommunes hang til at tækkes den royale elite via mit (ganske ufrivillige) sponsorat, sættes jo i markant relief af denne nyhed fra nyhederne.tv2.dk inden for temaet snyd:

"Arbejdsløse i Aarhus Kommune bliver aktiveret med at ommærke chokoladeplader, nougatslikkepinde og sukkerstokke i tusindvis, så de får ny holdbarhedsdato, skriver 24timer."

(Min kilde: http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-59339180:arbejdsl%C3%B8se-sat-til-at-omm%C3%A6rke-slik-med-et-helt-%C3%A5r.html)

Jeg må sige, at jeg bliver oprigtigt chockeret over, at det her er noget, der kan foregå i Danmark anno 2012 og ikke i en eller anden bananrepublik. Men det bekræfter desværre mit indlægs temas aktuelle relevans.

Ikke alene tyvstjæler Århus Kommune tusindvis af kroner fra mig, der (må jeg jo indrømme) ganske ufrivilligt tilhører en af de absolut lavest vurderede socialgrupper i dette samfund, samtidig med at kommunen stopfodrer en repræsentant fra eliten (dronningen) med kulturelt guf - nemlig den skulptur hun får i fødselsdagsgave fra kommunen.

Men Århus Kommune mener åbenbart også, at repræsentanter fra socialgruppe Under-Danmark (afdeling Århus) skal tvinges til at medvirke i et bedragerisk snyderi, der består i, at slikmunde, potentielt fra alle samfundsklasser (dog), uvidende skal proppe sig med ulækkert tudsegammelt slik.

Fy føj for en rådden kommunalmoral, siger jeg bare! Og jeg forstår nu endnu bedre karakteren af 'sagsbehandling' i min klagesag: Der var reelt ingen.29/10 2012 03:18 Hjulmand 061695Enig. Det sætter bare debatten i tråden "Aktiemarked er sygt" i relief.29/10 2012 15:04 Jamesol 161705Takker for henvisningen. Rart at finde meningsfæller herinde med samme velbegrundede mistro til styrende samfundsaktørers ageren som min egen!

Altså: Min egen mistro, ikke ageren29/10 2012 17:19 Jamesol 061709Mange læsere - hvis der var mange - vil nok beskylde mig for at være sådan en samfundsoprører, der gerne så dronningens hoved på andet end et spillekort. Men den antagelse kunne ikke være mere forkert! Lad mig som et sidste svirp med fiskehalen i denne tråd fortælle, hvorledes jeg i januar af bekymring for netop vort overhovedes mentale ve og vel sendte mailen, som er gengivet nedenfor, til... ja nemlig, rigtigt gættet: Århus Kommune!

Hvor det dog hænger sammen altsammen.

"Dronningens nervesystem

Det ser jo fint ud med den nye asfaltering af den hidtil meget ramponerede Kongevejen. Men for cyklister, der cykler op mod Marselisborg Slot, risikerer den manglende omtanke ved placeringen af stenene mellem cykelsti og vejbane at blive både brækkede arme og ben, eller det, der er værre. Stenene er nemlig skråtstillet, så de stikker et pænt stykke op.

Når cyklisten skal passere en af de mange motionister, der kommer løbende, både alene og i større flokke, eller familier med barnevogn, fordi de fejlagtigt tager cykelstien for et fortov, så må cyklisten jo hensynsfuldt trække ud til siden.

Men hvis man som jeg, bliver en anelse usikker med balancen på den tohjulede, når passagen er så snæver mellem gående og cykelsti-kant, som den er, så skal der ikke så meget til, før man ender helt ude ved kanten. Og når så de dér sten så stritter så meget i vejret, så bliver hjulene hængende mod indersiden af stenene, mens cyklisten selv mister balancen og vælter ud på vejen. Når vi dertil, så træder naturlovene i kraft, og selv cykelartister ville få problemer. Ja, i hvert fald Fränk Schlecht havde da stået på hovedet. Og hvad ville dronningen ikke tænke, hvis hun lige kom forbi...

Heldigvis er det kun stenene for de opadbakkecyklende cyklister, der er lagt helt håbløst. Jeg tør da slet ikke tænke på, hvad der kunne ske dér ovre på den anden side, når cyklister i fuld fart ned ad bakke pludselig skal undvige en forhindring. Men der har de gående og løbende deres eget fortov, som de vel holder sig til, så risikoen er nok ikke så markant.

I bliver nødt til at få de sten lagt fladt ned, helt ned i plan med cykelstien, så de ikke længere er en fysisk hindring for cyklisterne, men kun udgør en visuel markering ud til vejbanen.

Venlig hilsen
...
cyklist"

Problemet viste sig så at være, at man ikke havde fået asfalteret færdig, så asfalten ikke nåede op på niveau med kanten af sten. Et par dage efter cyklede jeg der igen, og da var tingene blevet bragt i orden. Så jeg trækker lige Trafik&Veje-afdelingen ud af min kritik af Århus Kommune.

I sommers kom jeg så i øvrigt alligevel ned at ligge på netop den strækning. En disput i forbifarten med en ung gut, som mente, at han og hans kammerat skulle fylde det hele, udviklede sig til at han med tilløb sprang med benene forrest ind i mit baghjul, så jeg væltede.

Venlig hilsen
JamesolTRÅDOVERSIGT