Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

"omkostningseffektivitet" - nyt buzzord i hospitalsverdenen


61702 Alberto 29/10 2012 12:50
Oversigt

"Det er ikke omkostningseffektivt. Sådan lyder vurderingen af brugen af lægemidlet Zytiga mod prostatacancer. Det ansete Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm er holdt op med at behandle uhelbredeligt syge prostatapatienter med Zytiga, fordi det er for dyrt." (MedWatch)

I foråret vurderede jeg, at biotech ikke var der, jeg skulle opholde mig investeringsmæssigt - i hvert fald for en stund!

For at udvikling af lægemidler skal kunne betale sig, skal der selvfølgelig være et fornuftigt forhold mellem de meget store midler, der skal kastes i forskningen og den indtjening, det efter godkendelse kan genereres ved salg (- et parameter her er selvfølgelig bla. længden af patentet og beskyttelsen mv.)

På begge sider i dette regnestykke ser jeg biotechindustrien som sådan presset:

Til den ene side mindre risikovillig kapital med større krav til tidsoptimering, omkostningsstyring, afkastsikring mv. Innovationsmiljøet er trængt - det HAR vi set......Til den anden side - som vi jvf. ovenstående citat begynder at kunne skimte nu - stigende krav fra bla. trængte sundhedsvæsener i trængte statsbudgetter om - "omkostningseffektivitet" og sikkert snart hurtigere adgang til kopimedicin (kortere patenter), mindre profitrate mv.

Dette afsætningsmæssige pres vil så virke tilbage på investeringslysten mv. og jeg aner en ond spiral: Sværere vilkår for markedsentréen - både effektivitet og sikkerhed i et produkt vil blive sat yderligere under lup, sværere vilkår for profitgenereringen - pres på patentperiode, pres på pris = endnu sværere investeringsmiljø!

Vi ser Dendreon have store problemer med Provenge, fordi behandlingsmåden er tung og omkostningstung. -Her er Bavarians store konkurrencefordel - som vi diskuterede allerede i det tidlige forår - at behandlingsmetoden er ukompliceret og behandlingens pris derfor væsentlig lavere. Den slags konkurrenceparametre vil i den nære horisont blive væsentlig skærpet!

Til sidst er jeg nysgerrig mht. virksomheder, der fokuserer på effektivisering og behandlingsbesparelser: screenings og test, diagnoseoptimering og tilpasning til behandling og andre tiltag, der for alvor kan rykke ved det omkostningsniveau, sundhedsvæsenet i øjeblikket kæmper en umulig kamp for at få lov at opretholde. Bio Porto er vist sådan ét?

-Og så er vacciner jo også med på positivsiden: Så Bavarian Nordic har jeg slet ikke opgivet - tværtimod! -Prostvac. ligner mere og mere en vinder: God bivirkningsprofil, god "omkostningseffektivitet", måske mulighed for at behandle tidligt i forløbet - alt sammen gode features i fremtidens hårde investeringsmiljø!


A29/10 2012 22:18 fistandanti 061718Interessant, det tror jeg flere på diverse DNDN boards vil være glade for at høre. Mener at Zytiga,som indtages i tabletform dagligt, koster ca. 5000 $/måned,og er godkendt i postkemo regi. Evt. godkendes det til prækemo beh. Provenge koster som bekendt 93.000 $ og beh. er fuldendt indenfor en 1 måned, derimod forsættes Zytia beh. indtil patient dør, som i sidste ende kan overstige prisen for Provenge-beh.
I tilfælde af Romney skulle få præsidentembedet, så vil der ske drastiske nedskæringer inden medicare/medicaid, og beh. som Provenge m.m vil udsættes for sparekniven.29/10 2012 23:10 Alberto 061720Jeg synes ellers ikke, DNDN boards har noget at være særligt glade for - de har en meget dyr og tungt fungerende behandling, og aktiemarkedet er begyndt at se, hvad "omkostningseffektivitet" betyder: "God til prisen" - det er hvad det kaldes i discount detailsegmentet! - Men det skal jo pakkes lidt ind, at man nu for alvor er på vej væk fra dogmet: "Vi vil gøre alt, hvad vi kan"....... og det er jo det virkelig interessante i denne historie.29/10 2012 23:13 Alberto 061721Læg i øvrigt mærke til, at Bava og DNDN's Aktiekurs ikke mere korrelerer - DNDN er på vej ned -Bava holder skansen - måske med et svagt +15/11 2012 08:23 Alberto 062257"NOVO OVERVEJER AT TRÆKKE INSULIN FRA LANDE I KRISE

Kriseramte økonomier i Syd- og Østeuropa fortsætter med at presse medicinpriserne. Senest i Ungarn, hvor Novo Nordisk ifølge lokale medier advarer om, at selskabet vil trække sine produkter fra sygesikringens tilskudsliste."

Sidst var det småt med diskussionslystne, men jeg synes stadig, denne udvikling bør bekymre investorer i selvfølgelig NOVO, men også alt andet dyrt medicin. Jeg tror, vi i løbet af 1-2 år kommer til at se markant fald i profitraterne for medicinalindustrien. - Og hvad så med de dyre forsøg og den dyre forskning? -Og investeringsklimaet? Medicinalindustrien er efter min mening ved at bevægs sig væk fra "safe haven" sekmentet (hvis der er mening i dette begreb i øjeblikket?) "Omkostningseffektivitet" bliver et buzzord i fremtiden - tag jer iagt!

ATRÅDOVERSIGT