Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bioporto aflyser emission


61925 akademikeren 5/11 2012 12:14
Oversigt

Det er nok undgået de fleste at Bioporto i den forbindelse samtidigt fik sendt foreløbige hovedtal for kvartalet ud.

Bioporto, Frank Abengale, handelsstatestik, BIOPOR.CO
5/11 2012 13:14 sl65amg 061929Det er svært at sige om det er amatøragtigt eller svigagtigt det der foregår i og omkring Bioporto.

Jeg læste BiopOrBust's indlæg: http://www.proinvestor.com/boards/60643/Keyserens-nye-klaeder

Selvom jeg holder lidt øje med Bioporto, så var indlægget på Euroinvestor røget under radaren. Det er indlæg 255638 på www.euroinvestor.dk

Som situationen er nu, burde Bioporto undersøges for manipulation i markedet - noget som BiopOrBust åbenbart har forsøgt at anmelde.

En del af sagen viser sig ved, at den der kom med påstandende omkring Bioporto og Alere kalder sig Frank Abengale - en svindler der blev protræteret i filmen "catch me if you can".

http://en.wikipedia.org/wiki/Frank_Abagnale

Det vidner om en vis humor, at man anvender et sådant alias. (Lidt ligesom brugeren på EI der kaldte sig John Law)

Det burde være forholdsvist nemt for Euroinvestor at undersøge hvem der står bag aliaset, idet der er betalt for Euroinvestor Plus medlemsskab.

Ang. Bioporto og produktet - så er det synd at de ikke fokuserer på at få nogle indtægter og istedet hele tiden har forsøgt at få de globale aftaler og verdensherredømmet. I romerriget var en del af deres store succes at de praktiserede "del og hersk". Her kunne Bioporto lære noget.5/11 2012 19:48 cfrimodt 061945Jeg forstår ikke dagens fald på ca 40%. For jo det er da ærgerligt, at emissionen af 1.5mio aktier til den gunstige kurs 7.5 misykkedes, men come on!! Det er 11.3mio kr den Emission ville have indbragt, og børskursen var inden da på 270 mio kr (45mio aktier af hver 6kr), mens den nu er på 162 mio kr (i kurs 3.6kr).

Så markedsværdien er altså faldet ca 90 mio kr fordi en Emission til 11.3mio kr faldt til jorden. Er det kun mig, der undres??

Mon ikke det burde være muligt at indhente 11.3mio kr (eller for den sags skyld det 5-dobbelte) uden nogen form for problemer ved at lave en Emission med foretegningsret for de eksisterende aktionærer. Når vi nu værdisætter virksomheden til 270mio kr (eller fra i dag af til 162mio kr), så er 11mio ekstra jo pebbernødder, det svarer til at man skal betale 25 øre pr Aktie man ejer).

Så kan man selvfølgelig mene, at der nok har været en grund til at de to nye aktionærer har valgt at melde pas og trække sig fra emissionen. Men det lader da til at de får lov at gøre det, og da børskursen jo har ligget ca 20% under 7.5kr et stykke tid er der vel heller ikke noget mærkeligt i at de trækker sig hvis de kan (omend det kommer bag på mig at de kan få lov til det(?)).

Måske andre kan kaste lys på hvad alarmsignalet er, eller om det blot er lemmingementalitet, der har sænket kursen 40% i dag...
Jeg har i hvert fald suppleret op i kurs 4...5/11 2012 20:55 akademikeren 261946Hej,

Der er ikke et alarmsignal, men flere. Men du skal læse deres pressemeddelelse så kan du få det fra selskabet selv.

1. Emissionen er aflyst. Og der har ikke været en plan b. Så man skal nu ud og hente pengene hjem på meget kort tid. Det vil sige dette kvartal. Om det er muligt at hente pengene og om der er tale om pebernødder må markedet jo bestemme, men deres plan A gik i vasken med et brag.

2. Bioporto sagsøger Mark Szigerthy personligt og Marienholm Ejendomme for at springe fra deres bindende tilsagn. Det er i og for sig MEGET usædvanligt. Det bliver ikke mindre speget af at Szigerthy står bag det nu konkursramte Korral, der har ageret Corporate Finance hus for Bioporto og en række andre af milliardær klubbens projekter. Det betyder også at selskabet nu er kastet ud i en magtkamp mellem nogle tidligere aktionærer og selskabets ledelse.

3. Kassebeholdningen hos selskabet er faretruende lav. Selvom nogle af os havde skudt den til 3 millioner (som faldt folk for brystet) er den endnu lavere, nemlig 2,2 millioner per 30. september. Med et fortsat burn på omkring 1 million om måneder, så står Bioporto måske kun med 1,2 millioner på kontoen.

4. Salget skuffer. Som vi har drøftet idag kan det, hvor absurd det end lyder efter ovenstående opstilling, være det værste i dagens melding.

40% fald er ikke overgjort, hvilket også understreges af at Bioporto idag er blevet overført til fondsbørsens observationsliste.

Så det bliver altså også set som en banebrydende dårlig nyhed Bioporto kom med idag af fondsbørsen.

Dette er meget alvorligt.5/11 2012 21:13 IFTA.dk 061947Lidt mæglerstats

Mv.http://ifta.dk/

Bioporto, Frank Abengale, handelsstatestik, BIOPOR.CO
6/11 2012 03:54 polopolo 261955Jeg er meget enig med AKA.
Som jeg også skrev på EI så er det bekymrende at et selskab som karakteriserer sig selv som stærkt på vej, snubler i nogle få mio.
De skulle efter ALLE deres egne forudsigelser være i gang med at sælge et godkendt produkt nu. Nogle få mio skulle ikke betyde andet end en kassekredit eller lån med direkte transport i fakturaer, noget regnskabsafdelingen kunne præsentere for ledelsen som en færdig deal.
Derudover så skræmmer denne kontakt til de gamle fra mio-nær klubben. Jeg har ikke styr på alle navnene men efterhånden en fornemmelse af nogle fabelagtige evner til at puste alting op i nogle helt urealistiske værdiansættelser.En kamp mod disse folk om selskabet er nok håbløst! Prisfastsættelser op/ned- manipulation med marked og banker osv osv . Det er ikke noget jeg kan gennemskue.
Jeg troede i årevis på et revolutionerende diagnoseværktøj der ville vinde indpas rigtig mange steder.
Nu tvivler jeg for første gang. Ikke fordi de mangler nogle få mio,men fordi de laver aftaler med de rævepelse og fordi produktet IKKE har solgt nok til at hente nok cash hjem til at åbne en arbejds/kasse kredit.
POlopolo6/11 2012 21:04 cfrimodt 061991Hej Aka og polopolo, jo tak, jeg havde skam allerede læst deres to fondbørsmeddelelser :o) Men kunne ikke rigtigt hidse mig selv op over det jeg læste, fordi den aflyste Emission jo er så bette i forhold til markedsværdien.

Hvorvidt det så er Bioportos egen skyld, at "rævepelsene" er rendt fre deres løfte (om Bioporto burde have kunnet se det komme) skal jeg slet ikke kunne gøre mig klog på.

Hvad det manglende salg angår, er det fra mit perspektiv lidt underordnet om salget rigtigt sparker ind i det ene eller andet kvartal (omend det ideelle jo var, at det var sket nu (og helst sidst år)).

Og der kan da ikke være tivl om at en Emission på under 10% af markedsværdien vil blive fuldtegnet... Det var noget andet hvis de lavede SkjernBank-manøvren og bad om 200% af markedsværdien ;o)

Hmm tjo det kan da godt ske, at det er en anelse suspekt at de ikke blot kan få udvidet kassekreditten med et par mio, men men på den anden side er egenkapitalen jo allerede negativ, så hvis jeg var bank kunne det godt ske, at jeg heller ikke ville være så begejstret for at låne mere ud, da bakens risk/reward ratio jo er langt dårligere end det er for os aktionærer. Bankerne vil jo ikke i samme grad vil have pay day hvis BioPorto får succes - de vil jo kun få deres lån tilbagebetale med whatever rentesats de har fastsat, mens vi aktionærer kan se frem til en mangedobling af kursen ;o)

Det er i hvert fald sådan jeg ser det, men jeg indrømmmer at jeg er aldeles "lægmandsk" på området :o)TRÅDOVERSIGT