Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Oversigt

ProInvestor vil gerne støtte op omkring dette initiativ, så hvis du har navne noteret aktier, kontakt os om at blive medunderskriver: pmk@proinvestor.com

Kære Vestas

Jeg skriver til jer som aktionær og på vegne af en række andre aktionærer. Jeg har igennem de sidste år købt Vestas aktier op, så jeg i dag ejer ca. 50.000 stk. Det har jeg gjort, idet jeg har haft tillid og tro på en positiv udvikling for den alternative energi og fordi Vestas for mig har været manifestationen på en grøn og bæredygtig virksomhed.

Jeg deltager dagligt i debatten på ProInvestor(PI), en investerings side, hvor investorer mødes og argumenterer for og imod deres investeringer. Jeg selv og mange andre har stået på mål for Vestas igennem de seneste års svære tider for så vel branchen som Vestas. Dagligt skal vi, som aktionærer, forsvare Vestas imod den ene mere kritiske overskrift efter den anden. Det gør vi gerne og med ildhu, men det er ikke blevet nemmere!

Vi er en række aktionærer, der godt kunne tænke os at få en hjælpende hånd i kraft af lidt afklaring i forhold til Vestas situationen. Det er svært for os at gennemskue, hvad der reelt sker i Vestas, når den ene mere kritiske artikel efter den anden kastes ud i medierne.

På PI kan I, hvis I vil, møde mange af jeres trofaste aktionærer og selvfølgelig en del som er kritiske. Jeg skriver til jer, i håb om at kunne etablere et møde mellem jer og os på PI. Vi har brug for jeres hjælp til at oplyse os om og afklare, hvad der er op og ned.



9/11 2012 17:02 golfhouse 162109



Jeg er frisk, flot skrevet Cykling



9/11 2012 17:51 MIF 262110



Hvorfor piver I DE ved da hvad han gør?

Der foregår et taktisk spil lige nu hvor Vestas skal holdes nede i værdi i en periode før vi ser den hvide ridder komme på banen som storaktionær og med en ordentlig håndfuld penge i rygsækken.

Jeg tror der kommer 2-3 hjælpere i et koordineret forsvar for Vestas og fordi de kan se værdien af guldet der blinker forude specielt med deres entry!

P.s Miffen ser den hvide ridder som en blanding af danske og måske svenske "investorer".

Jeg drømmer meget så ovennævnte må ikke tiltros jeg har insiderviden! Men den ligger sku da lige til højrefoden og støtte Vestas med et aktivt medejerskab.

MIF



9/11 2012 17:57 XJK 062111



Hvis i vil tages seriøst af Vestas og andre, bør i nok skifte alternativ energi ud med vedvarende energi. Alternativ energi var noget man sagde, da vindmøller var noget hippier og træomfavnere satte op i deres baghaver ved siden af rodzoneanlægget.



9/11 2012 19:01 pete44.5 462112



Ud over du sikkert har ret, er det en privat herre som har skrevet brevet, og det kan derfor foelgelig ikke redigeres....... jeg har da stadig min traeomfavner.

Ud over det, mener jeg det er paa sin plads at private nu begynder at stille spoergsmaals tegn ved VWS, og at VWS skylder dem noget. Er det 200.000 private investorer som idag ejer VWS, det vil saa sige det er en folke Aktie. Hvis VWS ud over at vaere VWS, ogsaa gerne saa sig selv som et folke ejet firma, burde de i det mindste komme ud af busken paa den ene eller anden maade.
EN kontrolleret QA ville vaere en folkelig maade og goere det paa, og jeg er sikker paa at mange derefter stadig ville vaere trofaste stoetter til VWS.



9/11 2012 19:59 oneofakind 162117



Hvis en sådan henvendelse skulle have nogen som helst indflydelse på Vestas mht. åbenhed og imødekommenhed.. bør i skrabe ca. 1 million aktier sammen i en "forening" eller sammenslutning, og SÅ henvende jer!.. Det ville have en vis "vægt" i modsætning til at små-aktionærer kræver indsigt. Bedste var, hvis alle danske Vestas aktionærer slog sig sammen og f.eks. repræsenterede 20 af den samlede aktiekapial.. her kunne man faktisk med fælles fodslag både få indsigt og indflydelse!.. mvh.



9/11 2012 20:04 google24 062119



Forsøger efter bedste evne og købte i dag ;)



9/11 2012 20:10 162120



Enig oneofakind. Nu er Patrick gået hjem. Men jeg kan sige at ved 18 tiden havde vi samlet 91.500. Lad os gå efter millionen. Vi samler ind i en uge.



9/11 2012 20:20 MIF 162122



Undskyld men spilder I ikke jeres tid? Hvad vil I påvirke? Vi har en proff. bestyrelse & ledelse i Vestas der gør hvad de er bedst til!

Tålmodighed folkens så skal I bare se løjer.

MIF



9/11 2012 20:22 262123



Nogle ting er værd at forsøge. Vi vil godt støtte de private aktionærer i deres ønske om direkte dialog med selskabets ledelse. Der er som Bryan anføring blot ønske om god investorpleje ved hjælp af direkte information.

Tålmodighed. Tror tiden er til levering nu.



9/11 2012 22:16 Uheldig 062128



Du kører på endnu MIF.
Ja, troen den kan åbenbart ingen tage fra dig.
Uanset hvor slemt det ser ud.

Nu har EDPR søgt om udsættelse til leveringen af møller frem til 2015.
Det ser jeg bestemt ikke som positivt.

Bare et lille FIF til dig <span><img src=
" title=":−)" />



9/11 2012 23:00 MIF 062131



Ja det ser jeg primært som EDPRs problem vi ved jo ikke hvor meget de har udnyttet pt. af rammen? Når det er sagt ja så påvirker det i sidste ende Vestas og andre mølle producenter at det reelt er kunderne der lider. Se bare Dong! Som jeg husker det var en hel del af rammen primært til berammet til nordamerika og hvis Vestas har rigelig travlt her så er det da fint de kan udskyde nogle af MW i denne ramme til fremtiden? Husk også de kan udvide den med 600 MW og det havde naturligvis været fint hvis de ubetinget havde udnyttet denne option nu!

Så ja en svag nyhed men måske i både EDPRs & Vestas interesse?

Hun god kundepleje betyder alt det er dem man lever af.


MIF



9/11 2012 23:15 MIF 062132



Husk også der under fremlæggelsen flere gange blev påpeget at V112 performer langt bedre end forventet. Det er også kommet frem at projektet Vestas er med i med V80 - flydende vindmølle netop ud for Portugal allerede har leveret langt mere strøm end forventet og klaret bølger over 15 m.!

Alle de steder man er i tvivl om Off-shore her vinder flydende møller fordi man psykologisk ved de ikke skal stå der til evig tid! De kan fjernes!

MIF



10/11 2012 08:41 mccarthy 062136



Jeg mener at EDPR har udmeldt at firmaet ikke ønsker at udnytte optionen. Og jeg læser historien som at EDPR for nærværende ikke ønsker at købe møller i stor scala fra Vestas.



10/11 2012 14:13 MIF 062141



Enig i det med optionen men det gjalt jo onshore møller! Kunne det tænkes at denne udskydelse er fordi de faktisk nu står og skal bruge mange penge i de flydende møller?

Vestas kan jo sagtens få en kæmpeordre her tillige på 2-3 MW! Det virker jo fint så og MW priserne bliver meget spiselige modsat dem der fikseres på havbunden!

Med Japans behov for energi på dybt vand er det daogså bare med at komme igang. Jeg tror det er der pengene skal bruges?

Det er et portugisisk firma og det er Portugal der testområdet og det kan give mange arbejdspladser til et også trængt Portugal.



10/11 2012 16:03 mccarthy 062144



Jeg elsker dig MIF. Fakta bider squ ikke på gammel hud. Jeg erkender din skrive ret, men du plejer at have noget mere substans i dine indlæg. Jeg skulle være den sidste til at moralesætte, men lidt selv 'justice' ville fan'me være på plads når dine indlæg skader Vestas.



10/11 2012 20:54 MIF 062159



<span><img src=" title=":−)" /> spørgsmålet er netop hvad der er fup & fakta i forbindelse med Vestas?

Jeg skader da ikke Vestas men " The White Knight" må god snart komme frit frem ad busken! Specielt inden medierne bevidst ødelægger Vestas renome fordi de er nogle fandens røvere <span><img src=" title=":−)" />

Køber aldrig dagbladet Børsen mere - De stinker!Q!!

MIF



10/11 2012 21:44 mccarthy 062160



MIFen jeg giver op, men tilskriver dig at knægten ringede og aftalte golftur i morgen. Du er og bli'r min ven. Det bli'r er god søndag. Måske Thomas også vinder i fjernøsten.



10/11 2012 17:33 UCP 162148



Kære Administrator

Med den største undren har jeg idag læst Administrators opfordring til Vestas om at deltage i den debat som foregår på PI og fremlægge deres problemer til offentlig beskuelse på PI?

Undskyld jeg bruger et af de udtryk som jævnligt forekommer på PI, nemlig "Har Administrator drukket af natpotten"?

Er PI virkelig så naiv at tro, at Vestas skulle åbenbare sine problemer på PI så er man virkelig langt ude i hampen! Har PI positive tanker for Vestas, så burde man bakke op om de aktionærer som har sluttet sig sammen i en forening, der dækker ca 2.000.000
aktier eller 1 % af aktiemassen og har tæt kontakt til yderligere 12 % af aktiemassen.

Foreningen har fremsat forslag til afhjælpning af Vestas problemer, og det viser sig nu at Vestas bevæger sig præcis i de retninger af tiltag som foreningen længe har argumenteret for.

Smertelige men nødvendige tiltag som foreningen mener skulle have været iværksat for længe siden, og endda mener foreningen at der stadig er behov for "cost cut" i produktion og udvikling, samt en langt bedre styring af kalkulationer.

Foreningen har udpeget en af Danmarks mest erfarne energi virksomhedsledere som kandidat til en bestyrelsespost i Vestas og har søgt tilslutning til dette kandidatur hos en betydelig del af aktiemassen.

Vi må erkende, at kun gennem virksomhed i Vestas bestyrelse kan vi opnå den indflydelse der tilstræber konsolidering af Vestas økonomi.

Jeg har noteret mig alle de mange forskellige indlæg
om Vestas, der næsten alle forekommer positive for Vestas Ve og Vel!

Er disse udtalelser alvorligt ment, så burde man melde sig ind i foreningen og sammen med foreningens nuværende medlemmer forsøge at hjælpe Vestas i den nuværende situation. Privat små investorer besidder idag 61 % af Vestas aktier, så det burde være en smal sag at erhverve kontrollen over Vestas, såfremt man virkelig ønskede at gavne sine egne investeringer.

Tal fra sidste GF i Vestas viste, at med 10 % af aktiemassen havde man majoriteten af afgivne stemmer.

Vagn



10/11 2012 18:02 cykling 162150



Vagn

Vi forsøger og etablere et vindue hvor vi kan møde Vestas fordums frit og med det ene formål og skabe dialog og forståelse.Altså et helt almindeligt møde mellem investorer og Vestas

Vi har ingen planer om hverken indflydelse eller opstilling af kandidater til bestyrelsen.

I det omfang at du skulle have lyst til og bakke op om ideen.Er du som alle andre velkommen til under skrive brevet med vores henvendelse til Vestas.

Venligst Cykling



10/11 2012 18:46 oneofakind 062152



Jeg tillader mig lige et ekstra indspark! HVIS en forening eller et investor-site eller lignende indhentede fuldmagter fra private investorer, og HVIS disse androg f.eks. 5 % af den samlede aktiekapital, eller måske mere.. Ja, så VILLE denne "sammenslutning" eller forening faktisk have både rettigheder og indflydelse på Vestas!.. Og være en "partner" Vestas ville gøre de samme tjenester, som når de holder lukkede "kapitalmarkedsdage" for stor-investorer.. Skulle denne forening så efterfølgende vælge at informere medlemmerne.. Tjah, så var det jo ikke ansvarspådragenede, og samtidig ville private investorer sidestilles med f.eks. storbanker og stor-aktionærer!.. Ikke værst vel?.
Det kræver lidt kreativitet mht. automatisering af fuldmagter og justering af porteføljer, men så skulle den ellers kunne rulle ud af landevejen.. ikke blot i Vestas..
Et scenarie var jo, at DAF gjorde kunststykket med alle medlemmer og alle dansk-noterede aktier, for herefter at søge indflydelse på selskaberne med % dele af aktiekapitalen i ryggen i form af fuldmagter.. At organisere dette er ikke blot en drøm, men en måde, mindretalsaktonærer kan blive sidestillet med stor-aktionærer og banker!.. mvh.



11/11 2012 00:17 chano 362164



Jeg er glad for cyklings forsøg på at skabe en direkte informations vej til Vestas så vi slipper for diverse analytiker spin.

Jeg er også glad for at målet ikke er et forsøg på direkte indflydelse på Vestas da jeg mener at den opgave bedst vartages af vores nuværende Bestyrelse/Direktion.

Jeg kan dog forstille mig at Vestas vil fortrække at få vores spørsmål så de har lidt tid til at formulere et ordenligt svar der er så informativt som muligt uden at skabe problemer for firmaet. (det er jo ikke alt de kan offenligøre)

Chano



10/11 2012 19:14 pete44.5 662153



Vagn, nu er PI jo heldigvis et sted, hvor ordet er frit, og debattoerer samt forum deltagere ikke behoever at stille sig paa raekke efter chefen og bare nikke........ At din webside er blevet en total fiasko er jo helt din egen skyld, for indflydelse vil du aldrig faa, og ganske simpelt fordi du censurerer. Jeg forstaar 100 pct. ledelsen i VWS ikke gider snakke med dig, hvordan i himlens navn havde du forestillet dig at du skulle representere smaa aktionaerer i en virksomhed naar du ikke engang magter at drive en webside.



10/11 2012 19:53 Jackinvestor 062154



Hvad er det for en forening du refererer til og hvordan kommer man i kontakt hermed...Tak...



10/11 2012 20:00 cykling 062155



Vestassharholders



10/11 2012 20:02 cykling 062156






11/11 2012 12:51 UCP 262170



Kære Cykling

Dit initiativ er prisværdigt men uden realitet. Foreninegen Vestas Shareholders har jhævnligt kontakt med Vestas IR under fortrolighed, hvilket betyder at der ikke refereres om samtalen til vore medlemmer, men vi får en vis grad af informationer. Vi blev også inviteret til Kapitalsmarkedsdagen, ligesom vi er inviteret til at besøge Vestas herudover. Vi skaffer os også informationer ved kontakt til 12 % af aktiekapitalen i Vestas, som tilsyneladende har samme opfattelse af Vestas situation som os. Det er et gennemgående tema for os alle, at indflydelse kun kan opnås gennem den siddende bestyrelse, som suverænt bestemmer hvem der skal besidde posten som CEO. Vi kan være enige eller uenige i deres valg, men vi accepterer "at sådan er det jo".

Vi har søgt om foretræde for vor kandidat hos Bert Nordberg, for at forelægge denne vore hensigter og få dennes accept af vor kandidat.

Det er den indflydelse som vi kan forvente såfremt bestyrelsen også vil foreslå vor kandidat i så fald vil denne blive indvalgt.

Bliver vor kandidat ikke foreslået af bestyrelsen, er der en helt ny situation og der vil så blive tale om et kampvalg, hvor alene foreningens stemmer + andre af de 61 % små aktionærers stemmer bliver afgørende. I sidste tilfælde må vi forvente, at flere af de sovende aktionærer mobiliseres.

Vore (og kandidatens) synspunkter går i den retning som den nuværende ledelse har iværksat, men vi savner på nuværende tidspunkt at cost cutting virkelig slår igennem.

I den nuværende situation har ledelsen fokus på cost cutting mere end vækst og det er præcis hvad der behøves. Den tilsyneladende udeblivelse af ordrer kan vække bekymring, med den dermed udeblevne forudbetaling for indgåede kontrakter (ca 10 %), hvilket også blev afspejlet i det nylig fremlagte regnskab for Q3.

Med den udstrakte produkt palette, der omfatter de fremste produkter som findes på markedet burde Vestas have en klar fortrinsstilling, alligevel ser vi her for nylig at Siemens frfemviste et regnskab, der på alle punkter overgik Vestas med en EBIT på 9,0 % mod Vestas 0,7 og med sorte tal på bundlinien. Dette faktum kan kun rette kritik mod en person nemlig ham der gennem årene har haft det øverste ansvar og har haft fingeren på pulsen.

Vestas kan ikke undskylde sig med et vidt forgrenet net af globale virksomheder. Mange andre og større virksomheder klarer dette med bravour! Den pågældende CEO i Vestas har svigtet på dette punkt og det er dette faktum som jeg har fremhævet og det er dette faktum
som er årsag til mine holdninger til DE.

Lægger man til alle de vilde visioner som De har fremsat og lokket investorer til at købe Vestas aktier i ehn alt for dyr kurs, så har man et totalt billede af en CEO der for det første er utroværdig, og for det andet fejlplaceret i job.

Til Pete vil jeg sige, at vi censurerer ikke indlæg i vort forum, men vi vil ikke bringe indlæg af en karakter som de slettede indlæg var udtryk for. De var simpelthen for lave og havde ingen relationer til vor sag.




















som er skyld i Vestas nuværende situation






















virksomhed

er



11/11 2012 14:08 golfhouse 062174



Undre mig lidt over hvad IR kan oplyse VS om som i ikke kan give videre.

Vagn jeg husker jo du fik mine privat oplysninger i en privat besked, og valgte fordi vi var uenige at ligge dem online, så kan ikke se der ville være nogen der turde give dig oplysninger du ikke kan fortælle åbent.

Du skriver i har næsten 2 mio. Aktier, det ser ikke sådan ud i dit eget forum, så var jeg IR ville jeg nok vente til i kan dokumentere nogle medlemmer efter 1.1.2013 da jeg tvivler på i er andre end dig og din søn og bestyrelsen tilbage.

Er Søren stadig aktiv eller er han smuttet sammen med Peter?

Kom nu med et sobert og seriøst svar!



11/11 2012 14:08 Triplus 062175



Modsat Vestas Shareholders, som jeg aldrig vil støtte, ser jeg Cyklings initiativ som værende yderst relevant.
Det er ikke sikkert vi får DE i dialog, men Vestas vil have meget svært ved at ignorere en henvendelse fra en kreds af investorer, som ønsker svar på deres spørgsmål. Især set i lyset af, at selvsamme investorer er dem som skal redde Vestas ved en evt. kommende Emission.



11/11 2012 15:06 pete44.5 062177



UCP, lad os lige faa 2 ting paa det rene.

NR1
Her soeges ikke om indflydelse, her soeges om information sikkert kendt information men til beroligelse af diverse VWS investorer.

Nr. 2, lad os side det paa denne maade, du ville aldrig faa informationer af VWS IR eller andre indenfor VWS som ikke er kendt, dette er direkte usandt fra din side, og laengere er den ikke.

Det kan godt vaere du syntes det lyder godt og vigtigt, men tror ikke du skal fortaelle det til VWS, for saa lukkes de sidste doere for jer.

Bent Norberg gad ikke se jer, det tror da f.... naar i gaar efter hans CEO.....

Som jeg fortalte dig dengang du foreslog at private investorer skulle staa sammen i VWS, fortalte jeg dig at der aldrig ville kunne opnaas enighed blandt de private, og det vil aldrig ske.

Forklar lige kontakt til 12 procent af aktiekapitalen, har du kontakt til Blackrock da, for det kan jeg checke.



11/11 2012 14:13 MIF 062176



Et eller andet stedbør I alle give Vestas ledelsen ro til at arbejde! Det er helt uhørt at høre foreninger og enkeltpersoner tror de skal blande sig i ledelsen eller få oplysninger vi andre ikke får. Jeg har købt aktier i Vestas fordi jeg tror på Vestas den dag jeg ikke gør det længere kan jeg vælge at sælge eller bare lade dem stå "glemme dem".

Til Vestas kan jeg kun sige en ting: uanset hvad så meddel alle jeres ansatte de skal gå 10 % ned i løn pga. krisen.

MIF



11/11 2012 15:55 UCP 162178



Jeg har egentlig ikke beskæftiget mig med læsning af PI særlig ofte, fordi jeg finder at usagligheden og manglende stillingtagen til realiteter er det fremherskende fra de fleste debattører. Her undslår man sig ikke fra at forvanske indlæg, eller komme med skældsord eller tilmed injurierende påstande, men det er ikke noget nyt fra de af "Tordenskjolds soldater", som til stadighed ikke forstår at føre en seriøs og saglig debat.

Til Pete må jeg sige, at du i høj grad tilhører denne kategori, hvornår har jeg sagt at IR meddeler informationer som man ikke har videregivet til andre? Du tillader dig ovenikøbet at være injurierende!Med hensyn til din indgang til BlackRock, så burde du nok have søgt oplysning, hvorvidt vi har kontakt til BlackRock inden du kommer med din påstand!

Med henvisning til MIF´s rigtige bemærkning om at blande sig i Bestyrelsens arbejde, så falder dette helt i tråd med foreningens opfattelse og ageren, men det udelukker ikke, at vi søger indvalgt vor kandidat til bestyrelsen.

Jeg må sige, at det er svært at finde hoved og hale i jeres mange forskellige statements.



11/11 2012 16:40 actdk 662179



".. hvornår har jeg sagt at IR meddeler informationer som man ikke har videregivet til andre?"

"Foreninegen Vestas Shareholders har jhævnligt kontakt med Vestas IR under fortrolighed, hvilket betyder at der ikke refereres om samtalen til vore medlemmer, men vi får en vis grad af informationer." citat dig selv kl 11.51

____

"Jeg må sige, at det er svært at finde hoved og hale i jeres mange forskellige statements."

Det er fordi der er mange forskellige debattører med mange forskellige holdninger - og det har du tilsyneladende svært ved at forholde dig til baseret på din ageren i Vestas Shareholders!

____

Hvis du ikke kan lide PI og debattørerne hvorfor så blande dig i denne sag? Lyder til det går strålende i VS, så hvorfor forsøge at hente medlemmer blandt "de vilde"?



11/11 2012 16:41 pete44.5 362180



UCP

Fra dit eget indlaeg forklar venligst

Foreninegen Vestas Shareholders har jhævnligt kontakt med Vestas IR under fortrolighed, hvilket betyder at der ikke refereres om samtalen til vore medlemmer, men vi får en vis grad af informationer.

Nu ved jeg ikke om du har en kalender, men det soendag og jeg formoder ikke der er mange tilstede af de jeg kender i Blackrock, men vi bliver klogere imorgen for der har jeg talt med dem.

At jeg er kritisk overfor VWS, hvad har det med useriositet at goere, hvis du taenker tilbage paa dengang du koebte VWS aktier, koebte du for at tjene penge korrekt ?

Jeg har tjent fint med penge paa VWS, og skal ikke klage.

Injuirende, jamen saa sagsoeg mig, det skal staa dig frit for.

Nu har jeg ikke mere at sige til dig idag, for dette er ikke EI, og skal ikke vaere skueplads for skaenderier.

Ang. Blackrock kommer der en kommentar imorgen.



14/11 2012 16:50 golfhouse 062246



Her er så svaret fra Vestas IR, og skal sige jeg lod dem selv læse Vagn´s kommentar med et link!


Kære Peter,

Selvfølgelig får Vestas Shareholders ikke information, der ikke også tilgår markedet.

Der er ingen aktionærer, hverken private, institutionelle, danske/udenlandske, der får information, der ikke også tilgår markedet.

Lars


Yours sincerely / Med venlig hilsen


Lars Villadsen
Senior Vice President, Investor Relations

Vestas Wind Systems A/S



11/11 2012 16:54 polopolo 162181



Hvad sker der lige her!
Som ejer af en lille (meget lille) portion Vestas aktier OG som interesseret læser her på siden bliver jeg forskrækket.

1 Hvis Vestas valgte at dele info ud her på sitet så ville jeg miste respekten for deres IR . No offense PI men dette er ikke en scene der har publikummer nok.

2 Når nogen tror at den slags er realistisk så bliver jeg bekymret over deres dømmekraft.

At en samlling af aktionærer FORMELT ORGANISERET selvfølgelig kan få en bedre service end små aktionærer er til gengæld helt klart derfor er AKA's indlæg relevant nok.
Til det er der så bare at sige at så skal ledelsen i denne formelle sammenslutning huske at dele sin info med de registrerede medlemmer. I modsat fald bliver det lidt komisk- Lidt a'la Shareholders der siger : Vi får info qua vores størrelse. MEN det er hemmelig info.



11/11 2012 17:28 MIF 062182



Alle aktinærer bør få samme oplysninger om virksomheden i form af fondsbørsmeddelser og oplysninger på hjemmeside for dem derikke er kurspåvirkende!! Hvis Black Rock (BR) har fået insiderviden pga. de ejer lidt over 5 % er det sku da problematisk fordi denne viden er brugt mod alle vi andre aktionærer.

Jeg kunne med nød og næppe forstå man blev inddraget hvis man besad 20 % og derover af aktierne men igen ikke måtte handle på det. De skide amerikanere har shortet skidtet hel i bund fordi de ingen moral ejer men kun tænker på penge.

Det eneste I kan gøre er at holde jeres aktier. De trofaste skal nok blive belønnet fordi de stjæler jo værdierne fra jer der er bange!!!

MIF



11/11 2012 17:35 oneofakind 062183



Kære MIF! Det minder mig altså ret så meget om situationen Torm var og er i.. dette her! Manglende ordrer, skærpet konkurrence, hvilket presser indtjeningen, høj bank-gæld, der er svær at betale tilbage/forrente, og ikke mindst.. svære fremtidsudsigter grundet finanskrisen.
Og hvis du ser hvordan Torm roder rundt lige nu.. tjah, så er det måske scenariet for Vestas om 1-2 år, medmindre!.. Og det er nok dette "medmindre" der får private aktionærer til at købe lodseddeler i selskabet, frem for at sætte et stramt SL ved køb!

Blot en tanke!

mvh.



11/11 2012 18:49 pete44.5 062186



Polopolo, jeg kan forsikre dig om, som ogsaa skrevet ovenfor et eller andet sted, at det ikke er for at faa nye og epokegoerende oplysninger, jeg tror alle paa dette site er klar over hvad der maa oplyses og ikke oplyses.

Til gengaeld ville det vaere rart at VWS kunne vise lidt folkelighed (kva det er en folkeaktie) og stille op til et QA, hvor de selfoelgelig ville kende spoergsmaalne foerst.... dette er jo ikke anlagt paa at skyde dem i saenk.

Og med hensyn til den formelle organasitionsom du kalder den, kan jeg garantere dig for at ingen oplysninger gives til dem uden at det er offentligt kendt. Tror ikke Vestas IR afdeling er stolt over den udtalelse som er ovenfor et sted angaaende det.

Men det ville da vaere rart at du saa ogsaa signede op, kan man regne med det ?



11/11 2012 20:34 UCP 062188



Kære Pete

Jeg håber for din egen troværdigheds skyld, at du kan gøre rede for dit forhold til BlackRock, for det kan jeg, endda skriftligt om nødvendigt.

Hvad jeg ikke forstår er, hvad er egentlig jeres ærinde med den meget kulørte debat, som I fører her på PI? Er det kun nysgerrighed for at kunne fortsætte med de luft-kasteller og ønsketænkninger, som ofte fremsættes her på sitet, og som ikke har sin gang på jorden.

Hvornår har vi set et eneste konstruktivt forslag til at afhjælpe Vestas problemer her på PI? Ja jeg spørger bare, hvad er det I vil opnå, der kan gavne Vestas.

I er negative på enhver tænkelig måde, og undser jer ikke for at bruge alle mulige fordrejninger og insinuationer i jeres debatter, anstændigheder og sagligheder er for jer en by i Rusland.

Min indgang til denne debat var, trods min erfaring med debattørerne på PI, den utrolige naivitet som kom til udtryk i jeres ønske om debat med Vestas her på PI! For at gentage et af de meget anvendte udtryk her fra sitet "I må have drukket af natpotten".

Kære venner begynd at koncentrere jer om realiteter, og benyt jer af sandheder omkring de debattører som mishager jer, og lad være med at skyde dem alt muligt "shit" i skoene. Det vil hæve debatten, men det er nok for meget forlangt.

Mvh

Vagn



11/11 2012 20:42 golfhouse 062189



Vagn

Så kender vi dig igen, en masse tomme ord og igen ikke et svar på ovenstående, netop derfor VS er blevet en Tom id'e.

Du svare heller ikke her på spørgsmål men går igen efter personerne herinde.
Prøv lige at kigge indad, undre det dig ikke at VS hjemmeside er død?
Har du prøvet at Google dit eget navn, du fremstår jo som en kværulant.
Kom pænt igen og svar ordentligt, så er du velkommen, og selv du vil lære en masse.



11/11 2012 21:19 UCP 162196



Kære Golfhouse

Et gammelt ordsprog siger, at en tosse kan spørge om mere end 10 vise mænd kan svare på.

Da jeg ikke anser mig selv for vis, har jeg ikke til hensigt at bruge min tid på spørgsmål, som ingen relevans har til det som burde optage dig mere.

Du blev, i sin tid, ikke anset som et egnet bestyrelsesmedlem i den påtænkte forening, og derfor har du et ambivalent forhold til Vestas Shareholders og min person.

Hvad jeg ikke forstår er hvorfor min person er så vigtig for debattører på PI? Jeg er kun talerør for foreningen, og er til enhver tid parat til at vige pladsen, såfremt en bedre egnet person viser sig! Der er sagen det drejer sig om, ikke enkelt personer, hvad der øjensynligt ikke er gået op for mange af PI´s debattører!

Men fortæl mig, hvad er det I vil med jeres megen ståhej, hvornår hører vi noget konstruktivt frem for person fnidder fra jer?

Kom med noget konstruktivt, og vis at du ikke tilhører den kategori, som indgår i ordsproget.

Jeg venter spændt på at høre dine ideer om, at hjælpe Vestas i den nuværende situation

Mvh

Vagn



11/11 2012 21:39 golfhouse 362198



Vagn

Du ved godt det sorte er bogstaverne ikke, jeg var faktisk stadig for din forening umiddelbart efter i startede.
Men det ødelagde du med din personlighed.
Husker også godt vores snak du havde lavet vedtægter og du ville sammensætte en bestyrelse, Vagn sådan foregår virkeligheden ikke.

Det klogeste VS kunne gøre nu var at lade Søren som er formand, komme til orde og du skulle trække dig pga. Din skadelige virke for foreningen.

Vagn, hvorfor vil i ikke svare på spørgsmål, her er chancen for at værge medlemmer.

Hvordan kan i få fortrolige oplysninger af et Børsnoteret selskab, skal det ikke ud til alle på samme tid?

Hvorfor kan i ikke som i andre foreninger have åbent dialog, du nævner man kan finde pressemeddelelserne på nettet, hvorfor hjælper du ikke bare medlemmet ved at smide det på?

Hvorfor går du i krig mod et debatforum som er din bedste markedsføringsplads til aktive investorer?

Hvorfor tror du i kan drive Vestas bedre end dem som sidder på posterne?

Hvorfor forventer du at VS kan få dialog om en plads i bestyrelsen og PI ikke kan få dem i dialog om almen viden?

Vagn brug nu fornuften og bed evt. Søren (hvis han stadig er med dig) om at svarer høfligt og konkret.

Jeg vil dog gøre som Pete, og sende både en skærm kopi herfra og fra jeres side hvor du siger du har insider viden, videre til Vestas og Finanstilsynet.



11/11 2012 21:00 BiopOrBust 262190



Hvor ville det dog være rart hvis du var en mand af dit ord Vagn:

"Jeg opfatter hylekoret som useriøse, og uden fornemmelse for, at man selvfølgelig beskytter sin kilde. Det er en skreven lov, som alle journalister henholder sig til, her har vi et kor, der for at tækkes sin egen nysgerrighed fremsætter det ene ukvemsord efter det andet, og oven i købet udsætter sig for retsforfølgelse ved at have fremommet med injurierende usandheder.

Vagn

vil ikke spilde mit krudt på at gå videre i sådanne ørkesløse, og unyttige diskussioner, så min deltagelse i PI er hermed slut"

http://www.proinvestor.com/boards/59634/Vestas-nye-moerke-skyer-paa-horisonten

Du har vist travlt og skal videre...



11/11 2012 21:03 pete44.5 062191



Vagn, for vi er med sikkerhed ikke paa kaere niveau........ hvem jeg kender i Blackrock kommer saadan ikke dig ved, jeg kender faktisk ret mange i de forskellige hedgefunde. Du svarede stadig ikke paa spoergsmaaletomkring IR i VWS, hvorfor jeg imorgen vil copy paste dit indlaeg herpaa siden, og maile de til VWS oig forespoerge hvad dette dog kan vaere.... saa nemt er det som.

Forstaar egentlig ikke du kommer her for at debatere hvis vi er saa userioese herovre, du har dit helt eget debat forum hvor du kan boltre dig som du vil...... men der er maaske kun ekko ????

Du har din sag, PI har en anden ide og lad det vaere det. Er du nervoes for at de faar den succes du ikke fik ?



11/11 2012 21:16 actdk 462195



Ville egentlig ikke have deltaget i denne debat, men følte mig desværre provokeret til det.

Og det er lige præcis det der er problemet - du formår at provokere en masse af de gode debattører til at deltage i debatter de ellers normalt ville holde sig fra. Det kan jo som sådan være fint nok, men problemet er at de ender i et meget kedeligt niveau (ikke helt som EI, men dog alligevel).
Det gør du blandt andet ved ikke at forstå at PI handler om mange forskellige tilgange til investering: Nogen har ualmindelig specifik viden om enkelte selskaber, andre finder nyheder, nogle er dygtige til det tekniske, andre til makro, nogle kommer med professionel baggrund osv. Det er udvekslingen og debatten om denne viden der er interessant!

Desværre vil du ikke acceptere at man kan være interesseret i et selskab og have viden om det (og evt. være aktionær) uden at ønske og blande sig i selskabets drift. Og når du så samtidig fremfører denne holdning på arrogant vis ved at provokerende kalde debattørerne for kandestøberier og sige at de spilder deres tid, ja så er debatten død og man beder selv om at niveauet falder hjulpet af dem der fornøjes af at provokere yderligere.


Heldigvis er der også plads til at diskutere selskabsdrift og hvordan man kan hjælpe et selskab. Det der ikke er plads til er at have en holdning om at alle andre er fjolser fordi de ikke er enige!



11/11 2012 21:33 BiopOrBust 162197



Av actdk, bortset fra at mit niveau ofte er særdeles tvivlsomt - selv uden Vagns påvirken, så følte jeg mig nu alligevel ramt. Skulle jeg lave en top 5 over de laveste indlæg jeg har skrevet på PI, så skal jeg vist bare lede i tråde hvor Vagn optræder.

Når det er sagt, så er det lige så meningsløst at debattere med Vagn som det er at dividere med nul...



11/11 2012 22:05 actdk 062202



Tænker ikke på nogen specielt, men mere disse tråde generelt..

Og kan bestemt heller ikke selv sige mig fri for at have deltaget!



12/11 2012 04:11 Hjulmand 1162204



Kære cykling,

Jeg er oprigtig ked af, at dit initiativ er blevet snavset til, ved Vagns indblanding i debatten. At få Vestas i tale er tvært nok i forvejen, og det er ikke blevet nemmere af denne tråd. Vi holder normalt et højt niveau, men debat på dette niveau, er der bare ingen seriøse virksomheder der ønsker at deltage i.

Når jeg blander mig i denne debat, så er det en henvendelse til alle jer gode debattører på PI, og ikke en henvendelse til Vagn.

Jeg ved godt, at det er ufatteligt let at blive provokeret af Vagns indlæg, og at det er svært at lade det fare, men det er det eneste rigtige at gøre. Læg mærke til debatformen, først et nogenlunde fornuftigt indlæg, og i de efterfølgende indlæg tilsvines både PI og debattørerne. Flere farer så i blækhuset og skriver sig ud af deres i øvrigt berettiget harme, og så har Vagn opnået sit må. En useriøs debat.

Vi ved alle, at vi har en god tone i vores debatter. Vi diskuterer uden personlige argumenter og det er vi gode til. Vi har tilmed, for ganske nylig, ført debat om moral og etik, uden at blive personlige. Vi værner om den gode tone med en vis form for selvjustits, hvor jeg selv og flere andre, tillader at gå i rette med debattører der kommer galt af sted.

Jeg er ikke klogere end folk er flest, men ved dog at jeg begår fejl. Jeg er en af dem der "drikker af natpotten", som synonym for at have kvajet sig, ved at skive noget sludder. Jeg er for nylig blevet rettet af Troldmanden for at skrive noget forfærdeligt sludder, som jeg tilmed selv ved var forkert. Selv om jeg bliver gal på mig selv, når jeg kvajer mig i 8. potens, så sker det altså bare når man er menneske, og det skal der være plads til og det er der plads til på PI.

Nogle mennesker er bare så fejlfrie, at de ikke selv kan se det og dem kan man ikke diskuterer med, kun skændes. Andre mennesker har det ene mål, helt bevidst ikke at debattere, men kun at være destruktive. Vagn er en cocktail af disse og deltager ikke i debatten for at hverve medlemmer eller bare for at være et aktiv.
Hans eneste motiv er at ødelægge seriøsiteten og trække diskussionsniveauet ned på EI og VS niveau, og dermed ødelægge PI´s muligheder for at fremstå som et gennemført seriøst forum, og måske komme i realitetsforhandlinger med Vestas om dialog.

Lad os lige bruge ti sekunder på at være professionelle. Alle der tror på, at Vestas´ IR har givet VS fortrolige oplysninger, ræk hånden i vejret?

Tak, jeg ser ingen.

Jeg er til gengæld fuldstændig sikker på, at Vestas IR har givet VS oplysninger, og efterladt VS i den tro, at de var fortrolige. En fin øvelse for at se om VS er professionelle nok til at håndtere det.
VS og Vagn evnede ikke engang, at holde på Golfhouses private data.
Vis mig en eneste virksomhed der ville acceptere denne adfærd, blandt deres fortrolige. Fint nok, at VS har indstillet deres kandidat til bestyrelsen, det kan alle gøre, noget andet er at lykkes med forehavendet.
Vagn har nu lavet et kæmpe selvmål i denne tråd, så noget godt har det trods alt medført.

Der er ingen forskel på PI som debatforum og Vestas som selskab, holdt oppe imod alle andre. "Dem som intet ved, siger meget. Dem som ved, siger intet". Vagn er i samme båd som os andre, han ved intet om Vestas.

Vi kan tapetsere alle Kronborgs vægge med konstruktive forslag og idéer til VS, men de er ikke i tråd med VS destruktive holdning og opførelse over for Vestas, så det er spild af tid.

Jeg er bare ærgerlig over, at vi springer efter hans pibe. Igen, læg mærke til mønstret, Vagn holder sig væk i flere uger, for så at hopper ind i debatten igen, med ukvemsord og pladder, også selv om han skriver at nu har han fået nok af os. Jeg ved ikke om det er kedsomhed eller bare en trang til at afreagerer, men hans motiv er ikke pro PI, tværtimod, og fortjener ikke jeres opmærksomhed.

Jeg har det med Vagn og VS, som jeg har det med Johnny Hansen og NSAP, de skal ikke forbydes eller smides ud, de skal mødes med en mur af tavshed. Vagn har ved flere lejligheder bevist, at han ikke evner at tage fornuft til sig, og at diskussion er nyttesløs. At I lader jer provokere til at diskutere med Vagn, er blot næring til hans bål.

Jeg er fuldstændig i samme båd som BioOrBust. Jeg har ikke skrevet et eneste personligt indlæg på PI, ud over Vagn indlæg, og det jeg vil gerne være foruden.

Nok for denne gang.

Hjulmand



12/11 2012 08:08 Nick60 562206



Helt enig med dig, Hjulmand.

Jeg er en rimelig nybegynder indenfor Aktie køb/salg og har i et godt stykke tid fulgt de forskellige fora herinde med stor fornøjelse. Og 99% af tiden er det gode professionelle indlæg og også lidt ´pjat´ af og til, hvad der skal være plads til. Samt at der kan debatteres sagligt, sommetider ophedet, da man jo ikke alle kan have samme mening - men sjældent man ser personlige fornærmelser, mudderkastning etc. herinde.
Og dit forslag om at ignorere sådanne indlæg, synes jeg er rigtig godt, også selvom det måske kan være svært. Men lad os alle gøre vort bedste for at holde vore meninger på et sagligt niveau.

Bare min mening og god dag til jer alle.



12/11 2012 10:37 MIF 162208



Guruen over alle guruer har set lyset eller skal jeg rettere sige "set vinden" <span><img src=" title=":−)" />

http://www.rechargenews.com/energy/wind/article327259.ece

MIF



12/11 2012 10:46 MIF 062209



Tænk børsværdien af Vestas udgør nu kun en ordre på 700 MW! Det viser med stor tydelighed Vestas er alt for billig lige nu bare deres egen beholdning af MW under opførelse er 2649 MW pr. 30 Sep 2012!

MIF



12/11 2012 11:33 UCP 162211



Man bliver helt rørt til tårer når man læser de mange indlæg om forfulgte uskyldigheder, og hvad de har måttet lide på grund af en nederdrægtig person, som ikke blankt accepter at lade sig nedgjort af foreningen af kandestøbere.

Det må have ramt hårdt for jeg har endnu ikke set et eneste argument mod min påstand at forslaget om dialog med Vestas udbredt på PI, var helt ude i hampen?

Istedet har det sædvanlige hylekor kastet sig ud i personlige bemærkninger, og undslår sig ikke for at påberåbe sig mangel på debat? Kære venner hvad er det som skal debatteres er det min person eller jeres naive initiativ til debat med Vestas.

Ligeledes bruger i tid på en formålsløs debat med påstande om hvorvidt Vestas IR har givet foreningen fortrolige oplysninger som ingen andre har fået! I forstår ikke engang det danske sprog men mener at information om at foreningen er i dialog med Vestas IR under fortrolighed er det samme som at Vestas har afgivet fortrolige oplysninger til os. Således forvansker I kendsgerninger og det er ikke første gang. Nogle af jeres debattører som også er iblandt de nuværende, har på det groveste tilsidesat enhver anstændighed med usande påstande alene med den hensigt at svine vor forening til.

Det som jeg ikke fatter er at I bruger så megen tid på Vestas, uden at det bringer noget som helst positivt for Vestas med sig. Nogle af jer bruger tid på at indhente artikler og nyheder om Vestas som jeg finder værdifulde, hvorfor vil I ikke bruge tid på at pleje jeres egen formue?

Der er mere end 170.000 private småinvestorer i Vestas, som såfremt de samledes i en forening kunne beherske Vestas helt og holdent, og da en forening er et demokratisk organ ligeledes omdanne foreningen, såfremt man ønskede at ændre på denne ikke alene i personspørgsmål, men også i vedtægter.

Foreningen Vestas Shareholders har materiale parat til at kunne afholde afstemninger, såfremt der opstår situationer der kræver medlemmernes stillingtagen og i sådanne tilfælde vil afstemningen være åben for alle Vestas aktionærer uanset medlemskab.

I sådanne tilfælde vil aktionærens holdning være helt afgørende, og kun foreningens anbefaling vil kunne påvirke akmtionæren til at træffe sin beslutning.

Således er forholdene for Foreningen Vestas Shareholders, og min person skal absolut ikke være nogen hindring, såfremt der blandt medlemmerne fremstår en person som vil bruge sin tid på at tjene samtlige 170.000 aktionærer herunder aktionærer blandt PI´s debattører.



13/11 2012 06:50 Rizla 362232



Hejsa alle .

Herlig debat i har kørende herinde . Jeg læser med stolthed , at her på Pi er ytringsfriheden intakt . Tilsyneladende har det gjort Pi så populært , at selv mennesker der er modstandere af ytringsfriheden , har fået øjnene op for hvor dejligt befriende det er , at kunne få lov til at sige sin mening . Jeg vil såmænd ikke blande mig i debatten , men i stedet give et seriøst bud på , hvorfor debatten , ikke har det så let med at komme videre mod det oprindelige mål . Jeg synes min lille historie , kommer ind på det helt rigtige sted - men døm selv :

Det koleriske temperament .
Kendetegn: Udadvendt; elementet Ild; astrologiske tegn: Vædder, Løve, Skytte
Det koleriske temperament er som ilden, der flammer op og fortærer alt omkring sig. Alle indtryk sparkes væk eller sluges med lynets hast. Kolerikere kan karakteriseres som hidsige og opfarende mennesker, der kun lever i fremtiden. De ønsker straks at nå målet og styre verden.
Kolerikere er energiske og sammenbidte og ofte i besiddelse af en utrolig sejhed, der kan holde til de utroligste sportspræstationer. Kropssproget udtrykker stor selvstændighed og målrettethed, og blikket er ofte udfordrende og bydende. Bevægelserne er korte og knappe, og gangen er energisk og målbevidst. Andre tror ofte, at der er sket noget alvorligt, når en koleriker kommer farende - men det er blot deres måde at bevæge sig på.
Ung og egoistisk
Kolerikere udviser i ungdommen en udtalt herskernatur og sætter deres vilje igennem uden hensyn til andre. De er dominerende og har en psykisk styrke, der ofte bliver endnu stærkere ved modstand. Kolerikere kan ofte være brutale i både ord og handling.
Kolerikere elsker konkurrence og bøjer sig nødigt for andre. De får ofte mange fjender, fordi de sætter deres mening igennem uden hensyn til, hvad andre mener og siger. De tåler dårligt kritik og har svært ved at give en undskyldning, idet de aldrig tager fejl. Det kan være meget svært for omgivelserne at tolerere i længden. Men hvis man sætter sig op imod dem, bliver man enten knust eller får dem som fjende, hvilket er ganske ubehageligt - især hvis kolerikeren er chef, og man selv er medarbejder.
Koleriske chefer kan optræde enevældigt og uden videre forlange andres accept og respekt. Da de ikke interesserer sig for detaljer, er det tit svært for medarbejderne at fuldføre en ordre. Hvis man konfronterer kolerikeren med det, risikerer man enten at blive betragtet som dum, eller at blive overfuset på det groveste.
Koleriske chefer har en tendens til at blive på chefposter længere end godt er. Hvor andre ville trække sig og overlade posten til andre, bliver kolerikeren stædigt siddende på sin position og holder på sin ret. De er nemlig bange for, at andre kan løse opgaven lige så godt eller bedre end dem selv.
I øvrigt kan det være meget svært for to kolerikere at samarbejde. De vil begge søge at herske og dominere uden respekt for den anden.
Midaldrende med en vis erfaring
Som midaldrende udvikler kolerikere en begyndende respekt for andre. Hvis man forstår ikke at træde dem over tæerne, er de meget nemme at have med at gøre. Faktisk har kolerikere et meget følsomt sind, som bare ikke så ofte kommer til udtryk. De er desuden meget hjælpsomme og vil strække sig langt, hvis andre er i nød.
Ligesom de øvrige temperamenter er kolerikere afhængige af kvalificeret modspil for at nå til andet stadie. For kolerikere er det særlig svært at stille og honorere de samme krav til sig selv, som de kræver af andre og at erkende, at man ikke kan være leder for andre, når man hverken har lært at lede sig selv eller at yde selvkontrol og selvdisciplin.
Mange kolerikere kommer ikke længere end til andet stadie. Det er ærgerligt, da kolerikere er fødte ledere, hvis de forstår at bruge deres evner rigtigt.
Ældre og afklaret
Den ældre koleriker ønsker at støtte og hjælpe andre. Som chef har de lært at anerkende andres arbejde og udtrykker gerne tilfredshed med indsatsen. De tager initiativer til forbedringer i personaleforhold og bruger deres organisatoriske evner til fordel for andre.
Hvis kolerikere ikke får tilpas modspil i livet, bliver de uudholdelige. Herskernaturen slår ud i lys lue, og der er ingen, der hverken kan hamle op med dem eller gøre dem tilfreds. De betragter deres omgivelser med overlegenhed og foragt, og den mindste ting udløser vreden, som for det meste ligger og ulmer lige under overfladen.
Imidlertid ville vi blive langt bedre til at finde os selv og vore egne værdier, hvis de koleriske sider blev udviklet på rette måde.

"Giv mig sindsro til at acceptere, hvad jeg ikke kan ændre, mod til at ændre det jeg kan - og visdom til at se forskellen". (Marcus Aurelius, 150 f.Kr.)

PS - Hjulmand er inde på det helt rigtige - lyt til ham og i kan komme videre med det oprindelige projekt !

Mvh. Rizla .



12/11 2012 12:42 Administrator 562213



Hej alle

Tak for jeres opbakning. Vi har på nuværende tidspunkt 12 aktionærer og 127.688 aktier.

Vi håber, at I vil støtte op omkring projektet. Kontakt kan tages til pmk@proinvestor.com.

Med venlig hilsen
ProInvestor



12/11 2012 12:44 golfhouse 162214



Det er da godt gået

Så kære venner,

Har i ikke meldt jer til, så er det tid at gøre det. husk vi skal ikke ind og drive Vestas, bare have en dialog, som vi har med Genmab



12/11 2012 16:35 MIF 062217



Nogen der ved hvor mange egne MW Vestas har udover de 100 MW i Peru? Af regnskabet fremgår de dækker 56 % af deres energiforbrug! Et % tal jeg kan se har været støt stigende gennem de sidste år.

MIF



12/11 2012 16:37 MIF 062218



Dette kunne tyde på skjulte værdier i mia. klassen!

MIF



12/11 2012 16:47 MIF 062219



I 2008-2011 investerede Vestas knap 23 mia. Det er absolut ikke fabriksværdierne alene. USA er "kun" 4-5 mia. mener jeg.

MIF



12/11 2012 17:41 MIF 062221



Se i sidste regnskab på side 33

Extern omsætning 1988 mio (og det tal kender vi jo) , intern 1433 mio ialt skriver de også 3421 mio Euro??


MIF



12/11 2012 17:43 MIF 062222



OK de 1267 er godt nok produktionsenheder men diff. 1433-1267 må være egne mølle investeringer?

MIF



12/11 2012 17:53 golfhouse 062223



Mif kom over i Vestas Chat og vær med



13/11 2012 00:50 troldmanden 062231



Deres projekt er selvfølgelig låne finansieret. Så der er ikke tale om skjulte værdier for mia. Men i stedet for måske 30-50 mio Euro. Lidt har dog også ret



13/11 2012 08:47 mccarthy 062233






13/11 2012 10:20 cryoid 062234



Selvom Chile mølleparken er låne finansieret vil det vel give fuld effekt cash flow mæssigt?



13/11 2012 15:24 mccarthy 062235



Hej croid om andre.
Er der nogen der kender sandheden omkring Chile parken?
Jeg husker sagen som, at Vestas ansatte en eks. chilensk politiker. Måneder? efter fik Vestas en 100 Mw ordre fra netop Chile. Dernæst blev det oplyst at Vestas skulle stå for financieringen, hvilket Vestas dementerede. Og sluttelig så måtte Vestas bide i æblet og acceptere at firmaet nu pludselig ejede en møllepark, og dette samtidig med at man udbasunerede at ejerskab af parker ikke lå i Vestas strategi.
Jeg kan huske at Dumbbell, fra den alternative kanal, kommenterede på at Vestas regnskab dette år havde ekstraordinære poster. Jeg tog disse som en del af dækningen af Chile morskaben og har faktisk regnet med at der var 1 Mia i indtægt altså på CF.



13/11 2012 18:41 Jackinvestor 062236



Det kommer vel an på hvordan projektet er finansieret. Hvis finansieringen er komplet op på projektet, så indfrier man jo gælden hvis projektet sælges og dermed er cashflow effekten minimal.



13/11 2012 19:32 MIF 062238



Jamen det er da ikke anderledes end evt. salgspris mellem 0,750 - 1 mia minus den costpris Vestas har haft på møllerne! Burde give et overskud men det forbedrer da Vestas gæld eller likvider med salgsprisen uanset hvad!

MIF



13/11 2012 20:08 Jackinvestor 062239



Ja, selvom cashflow effekten måske er minimal, så har det jo fuld effekt på nedbringelse af gælden, hvilket vel er det vigtigste i vestases nuværende situation. Mit svar forudsætter at projektet primært er finansieret med lånoptagelse.

Hvor mange penge har Vestas egentlig bundet i vindmølleparker de selv ejer. Vestas ejer disse møller for, at kunne sige, at de kun bruger grøn strøm på deres fabrikker. Jeg så gerne Vestas solgte disse møller. Det vil alle kunne forstå nu hvor man mangler penge.



13/11 2012 20:29 cryoid 062240



jeg er ikke helt med - jeg mener at have lært følgende:

Vestas har bygget parken incl det hele(de har investeret $250 mill ifølge 2010 artikler)
De $250 mill er brugt, og de har lån på 250 mill, der modsvarer dette. Dette lån er opført i Vestas regnskaber, da det er et 100 % ejet projekt.

De sælger parken for $300 mill, det giver et overskud på $50 mill.

Men jeg vil mene, der er et frit cash flow på $300 mill, det frie cashflow FCF beregnes udfra operating cash flow - capital expenditures. Capital expenditures er negativ 300 mill. Ændringen af gælden modvejer de frie cash flow(positivt eller negativt)



13/11 2012 21:00 MIF 062241



Det giver vel et frit cash flow uanset hvad fordi de her og nu får $300 Mill. mens gælden fortsat afdrages over år. Spørgsmålet er også om de så smider nogle af pengene i deres likvider og afdrager gæld for resten.

Min pointe var da jeg skrev om "skjulte mia." at det ser ud til Vestas løbende de sidste år har opstillet mange MW udover Chiele projektet for at bidrage nu med 56 % af deres energiforbrug. Når aktviteten falder i 2013 vil de måske uden yderligere investeringer i egne møller ha en % på 75 % relativ jo til det lavere energiforbrug!

Så Vestas viser de selv har en grøn profil men de er også delvis uafhængige af elselskaberne hvis der kommmer krise så nogen lukker ned eller som vi har set strømafbrydelser pga. oversvømmelser m.m.

Politikerne burde lave et system der WW belønnede virksomheder der bruger alternativ energi. 25 % - 50 % og 100 %.



MIF



14/11 2012 01:02 Jackinvestor 062244



Du har ret i at det frie cashflow vil blive forbedret med 300m, modsvaret af negative pengestrømme på 250m fra nedbringelse af langfristede gældsforpligtelser. Netto cashflow effekten på de likvide beholdninger er plus 50m. Det rigtige er selvfølgelig, ligesom du gør, at tænke i frit cashflow, fordi det er netop dette nøgletal, som Vestas har udtalt forventninger til på 0 til minus 500m i 2012, hvorfor salgssummen er mere interessant end provenuet, fordi det vil kunne hjælpe Vestas med at forbedre dette vigtige nøgletal.



14/11 2012 18:36 Administrator 062247



Hej allesammen

Endnu en gang tak for jeres opbakning! Vi har nu rundet de 200.000 aktier, helt præcis er vi på 204.463 aktier og 20 aktionærer.

Vi håber, at endnu flere vil støtte op omkring projektet. Kontakt kan tages til pmk@proinvestor.com.

Med venlig hilsen
ProInvestor



14/11 2012 19:09 MIF 062248



<span><img src=" title=":−)" /> mht. den anden forening som private aktionærer lader råde over sine aktier! Så ved de reelt ikke om de faktisk udlåner dem til shorterne.

Kom hjem fra arbejde og så der lå 2 mails igen vedr. shorting. 2 af demderi forvejen shorter Vestas har øget lidt. Om man fatter hvem der låner dem de aktier?

MIF



15/11 2012 13:41 Windstyrke 062261



For langsigtede i Vestas er det en win win situation. De får aktien tilbage på et tidspunkt og ryster ikke over den falder, fordi de jo ville ligge med aktien alligevel. Skulle aktien stige ja så kommer aktien jo tilbage igen på et tidspunkt. Udlejningen giver et afkast i en eller anden x% som jo bliver ekstra indtægt på aktien.
Aktier bliver på den måde et handels produkt som handleren stille og roligt tjener penge på.
på samme måde som ved udlån af penge.



15/11 2012 15:29 chano 062264



Jeg låner gerne mine Vestas ud til 10% p.a.

Det er da en bedre foretning en at betale Vagn for at låne dem :o)



16/11 2012 14:07 RTH 162302



jeg deltager også gerne med mine 4350 stk. <span><img src=" title=":−)" />



16/11 2012 14:33 Administrator 062303



Det er noteret RTH <span><img src=" title=":−)" />



16/11 2012 16:07 MOVP 162305



Jeg ønsker også at deltage.
6934 stk.
Har prøvet tidligere på ugen at sende en mail. Men har ikke modtaget et svar, så går ud fra at dette er min tilmeldelse :−)
Tak og god weekend
/MOVP



16/11 2012 16:15 Administrator 062306



Hej MOVP

Tak for opbakningen.

Vi bekræfter hermed din tilmeldelse <span><img src=
" title=":−)" />

Du må også have en god weekend



16/11 2012 17:03 UCP 162308



Kære Pete

Den 11. d. m. skrev du at du ville spørge dine venner i BlackRock, hvorvidt Foreningen Vestas Shareholders har haft kontakt til BlackRock? Siden har jeg ikke hørt et kvæk! Nu ville det være rart at få bekræftet om det er dig eller migt der er utroværdig!

Ligeledes ville du rette henvendelse ti Vestas IR for at forhøre om vi havde kontakt til disse? Du havde endog den frihed at forsøge at give det udseende af at vi påstod at have fået fortrolige oplysninger fra IR! At du ikke forstår det danske sprog er tydelig.

Når nu du har anklaget mig for ikke at fortælle sandhed, så burde du her på sitet, såfremt du er hæderlig, forklare sagens rette sammenhæng, selv om den falder uheldigt ud for dig.

Det glæder mig, at I nu er nået op på 215.000 aktier, det er nogenlunde samme antal som flere af vore medlemmer alene er i besiddelse af.

Held og lykke I har lang vej at gå.


Med venlig hilsen

Vagn



16/11 2012 17:09 golfhouse 062309



Vagn

Jeg har talt med IR og Deres svar ligger længere oppe, og jeg linkede til dit skriv inde på VS.

her er det igen

Kære Peter,

Selvfølgelig får Vestas Shareholders ikke information, der ikke også tilgår markedet.

Der er ingen aktionærer, hverken private, institutionelle, danske/udenlandske, der får information, der ikke også tilgår markedet.

Lars


Yours sincerely / Med venlig hilsen


Lars Villadsen
Senior Vice President, Investor Relations

Vestas Wind Systems A/S
T
+45 9730 7201
M
+45 4181 3910
lavil@vestas.com
http://www.vestas.com


Samtidig har du jo indrømmet på din egen side citat: En af vore kontakter til Vestas IR, var, for ½ år siden, ønsket om mere information, hvor vi fik den besked, at man var underlagt lovgivningen omkring udmeldinger, og det måtte vi lade os nøje med,

Så du indrømmer jo i intet kontakt har.

Vagn, du skriver også på trpden på din side vi skal holde os til Fakta, gør nu det samme selv.

Linker til din tråd http://www.vestasshareholders.dk/page1.php?topic=28

Golfhouse



16/11 2012 17:30 Fiskemanden 062311



Nu skal vi jo ikke bruge så meget energi på en privatpersons opfattelse af vores initiativ !!
Vestas er ikke et specielt stort selskab,nu for tiden.
Med en markedsværdi på 5 mia. Har vi jo flere eksempler på selskaber ,i samme størrelse,som med glæde og ydmyghed stiller op på præsentationer og svarer på spørgsmål fra PI,s investorer.
Neurosearch ,da kursen var over 200 representerede en markedsværdi på ca. 5 mia ,og Genmab er heller ikke noget
" lille" selskab.
Men VS og Vagn får det til at lyde som et eller andet ophøjet,at komme i tale med et selskab.
Vi taler jo åben kommunikation og ikke noget ulovligt fortrolighedsmageri !
Lad os se til at få det gennemført,så må andre ha sine meninger om det i fred.
Vi er jo en samling interesserede aktionærer,også selv om vi ikke er en stor procentdel af selskabet.



16/11 2012 18:20 UCP 162314



Gol"fhouse

Jeg beklager at måtte sige, at du fatter intet selvom det bliver skåret ud i pap. Nu har du igen udsat dig for at komme med beskyldninger som er komplet usande, og du har endda fået det forklaret skåret ud i pap!

Hvornår går det op for dig, at når vi i vor henvendelse til IR hvergang skriver fortroligt, så er det fordi vi dermed tilkendegiver, at evt. informationer ikke bliver videregivet. Det betyder at vi henvender os i fortrolighed, som jeg har anført nu adskillige gange. Det betyder ikke at de svar vi får fra IR er så fortrolige at de ikke er offentligt tilgængelige.

Det er kendetegnende her i dette Forum, at debattørerne kun er interesseret i at fordreje fakta på en meget useriøs og uhæderlig måde, enten fordi de ikke forstår det danske sprog eller fordi de ikke vil forstå det! F. eks. så skriver du " så du indrømmer at I itet kontakt har". Jeg formode du mener "ingen kontakt har"!

Kære Golfhouse vi har haft, og vil have masser af kontakt til IR, og vi vil til stadighed anføre "Fortroligt" ved hver indledning af mail, og jeg gentager "vi vil aldrig offentliggøre nogen information fra IR, såfremt IR mod forventning skulle tildele os fortroligt materiale, så enkelt er det, men det er nok for meget forlangt at nu fatter sammenhængen.

Dit forsøg på overfor IR at give det udseende af, at vi påstod at have fået fortroligt materiale fra IR, som ikke allerede var offentliggjort, fortæller lidt om det niveau du bevæger dig på. Så er det sagt endnu engang.

Mvh.

Vagn































"fortroligt"



16/11 2012 17:26 pete44.5 062310



Vagn

du har lang vej igen, nej de har ikke hoert om dig og din forening de folk jeg kender. At du maaske har skrevet en mail til en eller anden der, er en anden sag men opbakning har du ikke faaet.

Golf skrev til VWS, og beviste klart du er fuld af loegn du har aldrig og vil aldrig faa fortrolige oplysninger af VWS, ej heller vil du vaere i stand til at foere fortrolige forhandlinger med dem, det skulle da lige vaere om en banner reklame paa din side.

Du er af Golf blevet stillet utallige spoergsmaal som du ikke vil svare paa, maaske kan du ikke, hvad ved jeg.

Nu begynder du at invitere folk herfra over it dit doede fora, hvor du sidder og goer alt for at undgaa at svare paa spoergsmaal.

Men nu har jeg svaret paa dine saa er det min tur.

Du har en forening siger du, hvor mange medlemmer er der ?.

Du skriver et sted at Peter H Jensen har overleveret sine credentials til BN, et andet sted skriver du BN har kontaktet Peter for samme ? Kan du blive enig med dig selv hvad der er foregaaet ?????

Hvordan kan det vaere at Peter Jensen, var noedt til at melde sig ud, for at han komme i betragtning til noget som helst i VWS.

Saafremt Peter J. kommer i VWS bestyrelse, hvem representerer han saa, sig selv eller VS ?



16/11 2012 18:11 UCP 162313



Pete og Golfhouse

I er begge elegante udøvere af det danske sprog, hvad der tydeligt fremgår af jeres indlæg, men det er da muligt at stave sig igennem jeres sprog, så jeg forsøger at besvare det så godt jeg kan.

Kære Pete du fortæller mig jo ikke hvem du har haft kontakt til hos BlackRock! er det opvaskeren eller en anden af dine bekendte, for det er ihvertald ikke den danske person som tager sig af det daglige og sender betydeligere sager videre til London. Jeg vil selvfølgelig ikke røbe hvad kontakten går ud på, men jeg kan da fortælle at vi er blevet bedt om at sende vort IM på engelsk til viderebefordring til London! Så Pete i dette forhold er du enten direkte utroværdig, eller også betragter BlackRock dig som et nul (det sidste er nok mest sandsynlig).

Med hensyn til Vestas IR, hvor Golfhouse har indhentet svar fra øst, hvor han burde have spurgt i Vest, så ligger det fast, som jeg har forsøgt at skære ud i pap op til flere gange.

I har bragt citater fra undertegnede i denne sag op til flere gange, alligevel fatter I ikke en pind af hvad der bliver sagt! Nu skal jeg gentage det for sidste gang. Hver gang vi henvender os til Vestas IR, er det første som anføres i vor mail "Fortroligt netop for betyde, at eventuelle informationer ikke bliver offentliggjort, hverken fra vor eller Vestas side. Når vi modtager svar på vor henvendelse er dette selvfølgelig også omfattet af den givne fortrolighed.

DET ER IKKE ENSBETYDENDE MED AT VESTAS SVAR ER FORTROLIGT MATERIALE; FORSTÅET PÅ DEN MÅDE; AT INGEN ANDRE IKKE HAR FÅET SAMME INFORMATON ELLER AST DENNE IKKE ALLEREDE VAR OFFENTLIGGJORT!

Nogen sådan særbehandling har vi aldrig påstået, selvom du og Golfhouse til bevidstløshed påstår noget sådant. Jeg beklager at måtte sige det, men I er begge dybt useriøse og fører en uhæderlig debat.

Med hensyn til Peter Høstgaard-Jensen, så er han som kandidat helt sin egen. Det var af hensyn til at kunne bevare sin habilitet, at han udtrådte af foreningens bestyrelse, og Peter kører nu helt sit eget løb, så der er ikke flere kommentarer fra vor side omkring Peter.

Jeg må nu anbefale, at I koncentrerer jer om indhentning af stemmer I har lang vej at gå før man kan tage jer alvorligt, og I har jo lige indhentet IR´s indstilling.

Mvh

Vagn



16/11 2012 18:22 golfhouse 162315



Vagn,

Du er desværre tilbage i dit tåbelige jeg, det danske sprog, vagn, svar lige på de 2 forskeligheder Pete henviser til? og så indrøm det er dig der ikke kan se eller forstå hvad vi skriver.

Husk jeg linkede til din side og spurgte IR om det kunne være rigtigt og deres svar ser du ovenover!

Samtidig har du jo indrømmet på din egen side citat: En af vore kontakter til Vestas IR, var, for ½ år siden, ønsket om mere information, hvor vi fik den besked, at man var underlagt lovgivningen omkring udmeldinger, og det måtte vi lade os nøje med.

Ergo har du jo ingen kontakt, med mindre du betragter en afvisning, som en dialog???

Og igen uhæderlig debat????? er det uhæderligt at smide dine ord tilbage igen?

Beklager Vagn, du er desværre blevet for gammel til at lære, hvilket er vigtigt hvis man skal tilpasse sig.

Synes ærligt du skal holde dig på din side og passe de medlemmer som du har opdaget du ikke har og derfor er nød til at kværulere andre steder.

Bemærk, vi kommer med fakta og du svarer ikke på et eneste af dem.



17/11 2012 09:51 pete44.5 162337



Vagn,

jeg alene har raadighed over 3 mio VWS aktier men de kan ikke registreres, idet de er laant get the drift.

Mit svar til dig kan du se i dit eget forum da det ikke er til spam herinde.. Her taler vi omkring alvorlige ting saasom VWS. Dette er ikke en klub, hvor der opkraeves gebyr for ingenting her foelger der noget med, hvilket man ikke kan sige om din side.

Svar nu paa de spergsmaal som bliver stillet til dig, istedet for at vige udenom.

Og din kontakt ved Blackrosk kan jeg nu lokalisere, tak for det.



17/11 2012 10:31 BiopOrBust 462340



Du kunne muligvis have tilføjet et spørgsmål mere til Vagn, der er ihvertfald en enkelt ting jeg stadig ikke forstår i hans argumentation (ok der er nok flere).

Når Vagn nu har præciseret sin snak om fortrolighed til at VS ikke modtager fortrolige informationer fra Vestas IR, men blot behandler de offentligt kendte informationer de får i fortrolighed - svarer det så ikke lidt til at ringe til DSB og få oplyst afgangstiderne fra hovedbanen, mod at man lover at at behandle oplysningerne fortroligt?

Man fristes jo til at mistænke manden for udelukkende at bruge ordet fortrolighed for at fremstå vigtigere end han er, men det kan da selvfølgelig ikke passe med det fine menneske.

PS: Jeg regner med at ovenstående indlæg vil blive behandlet i fortrolighed af læserne, og ikke spredt til den del af befolkningen der ikke har en internetforbindelse...



16/11 2012 18:41 chano 062316



Velkommen RTH og MOVP jeres opbakning kommer helt sikkert til at hjælpe.

Især hvis UCP og andre ville holde sig til at debatere om Q&A i denne tråd.

Jeg har selv købt lidt flere Vestas aktier idag og støtter selvfølgelig Q&A med dem alle

Jeg har nu 4110 stk Vestas aktier



16/11 2012 21:09 UCP 162320



Golfhouse

Undskyld at jeg nu må spørge er du småt begavet, eller giver du blot udseende af det?

Det er utroligt at du fortsætter som om du umuligt kan forstå hvad der skrives på godt dansk.

Du vrøvler om "kontakt" som om du ikke forstår hvad ordet betyder, gør du det?

Vi har haft masser af kontakt til IR og vil fortsat have det, at IR ikke altid kan give os svar på det vi beder om, betyder jo ikke at vi ikke har haft kontakt.

Du har spurgt IR om noget, som aldrig har været fremsat af os, og således givet IR en urigtig forespørgsel, som IR selvfølgelig svarer på i overensstemmelse med sandheden! Må jeg nu for 10 gang fortælle dig, at vi aldrig har sagt at vi har fået fortrolige oplysninger fra IR.

Du er så indskrænket, at du ovenikøbet citerer vore indlæg, og udsagn som klart (selv om du ikke fatter det danske sprog) fortæller at vi mailer til Vestas i fortrolighed, og derefter modtager information under samme vilkår, men det siger jo ikke, at de informationer vi får er fortrolige som ikke allerede er offentliggorte!

Er din intelligens virkelig så begrænset, at du ikke fatter, hvad der skrives på godt dansk. Jeg må nok skrive til Lars Viladsen og forklare ham sagens rette sammenhæng.

Jeg må sige, at du faktisk er værre end Jens Fup og de andre Landsbytosser, der i sin tid hærgede vor hjemmeside.

Udover ovenstående må jeg betegne både dig og Pete som tidrøvere uden for pædagogisk rækkevidde, og jeg har brugt mere end rimelig tid på noget som kun kan opfattes som ævl uden betydning.

Mvh

Vagn

Vagn



16/11 2012 23:06 Windstyrke 062324



Hej vagn
Jeg har gentagende gange læst at du ser/opfatter VS opgave som, at hæve kursen på Vestas. Er det hvad VS kan tilbyde som central interesse?

Du beskriver Ditlev som en leder du vil afskedige. Hvad er årsagen?

Hvad vil du foreslå bestyrelsen i Vestas sætter som mål for virksomheden?



17/11 2012 10:02 pete44.5 062338



Jamen Vagn, der er soerme ingen som har bedt dig om at skrive herinde, nu skriver vi i dit paradis af et forum, saa kan du jo forholde dig til det.Men du sletter vel bare spoergsmaal og indlaeg derinde, naar det ikke passer herren at svare.



17/11 2012 11:35 UCP 162345



Windstyrke

Jeg overlader trygt afskedigelse eller ej af DE til den nye formand. Hvad årsagen er til min opfattelse af DE kan du læse på Vestas Shareholders.

Til Peter og Co så har jeg sagt det som bør siges om useriøs og uanstændig debat, og det må være nok for nu. Jeg har forsøgt at apellere til en anstændighed debat om et emne, men det er blevet, som sædvanlig, til personfnidder og løgnehistorier rettet mod min person, der, uforståeligt for mig, åbenbart er meget interessant. Emnet som burde diskuteres er der ingen der har lyst til at debattere.

Så tak for sangen selv om den lød lidt falsk og hul. Vi kan tales ved en anden gang.

Mvh.

Vagn



17/11 2012 11:54 golfhouse 062347



He he Vagn.

Du trækker dig ydmygt, som en såret hund.

MEn igen vil jeg kommentere for du trækker dig, med indlæg om vi kommer med løgne og lign.??

Det var dig der påstod fortrolighed, selv IR tolkede dit indlæg forkert?

Det er dig der ikke vil fortælle hvorfor i har fusket med vedtægterne?

Det er dig der ikke har indrømmet du reelt sidder på magten, din formodentlig voksne søn bor hjemme (hmm) og arbejder for dig, hvilket betyder han er underlagt dine mærkelige luner. Søren har ingen hørt fra, end ikke et lille forsvar for dig eller foreningen herinde?

Du svarer ikke på hvorfor Peter H. skulle være inhabil hvis han var repræsentant for VS som sikker står for Vagn Schou. (godt tænkt af dig)?

Du redegør ikke hvad de penge du har indsamlet går til, hvilket en bestyrelse i en forening altid bør kunne gøre. kontoudtog kan jo nemt lægges op på din side og nej det er der intet fortroligt i?

Du svare ikke på om det er dig og din søn (som stadig bor hjemme) der er på valg til næste generelforsamling.?

Men Vagn, ingen her havde forventet du kunne svare på et eneste spørgsmål, så det er helt ok, føler med dig.

Det eneste argument du har haft imod rigtig mange herinde og på din egen side er, at vi andre intet forstår, sørgeligt, men der findes faktisk diagnoser for din personlighed.
Hvis vi andre ikke forstår, kunne det jo være du formulere det forkert, de fleste af os herinde har faktisk nok flere skoletimer bag os end du har.

Men tak fordi du endnu engang har bevist hvorfor man skal holde sig langt fra dig og din søns, både i dette projekt og hvis man skulle støde på jer i fremtiden. indrømmer jeg også er lidt bekymret for Søren, da han plejer at have tid til at debatere, men nu het har trukket sig tilbage, det ville klæde ham at trække sig fra VS inden hans navn også bliver ødelagt.



17/11 2012 12:06 UCP 162348



Hej Lars



Jeg bemærker at Peter Bøgh Larsen har rettet henvendelse til dig for at få din udtalelse omkring en påstået udtalelse på Foreningen Vestas Shareholders hjemmeside. Vedkommende der åbenbart ikke mestrer det danske sprog, kan ikke skelne mellem fortrolighed og fortrolig. Der har fra nogle medlemmer været argumenteret for mere information fra Vestas, til det har vi skrevet på vor hjemmeside, som rigtigt er, at vi har fået visse informationer fra Vestas i fortrolighed, hvilket jo ikke er det samme, som at vi har fået fortrolige oplysninger, hvilket jo ville være i strid med lovgivningen, og vi ville aldrig påstå noget sådant, selv om det havde været tilfældet.



Peter Bøgh Larsen blev i sin tid vraget som kandidat til foreningens bestyrelse, derfor har han et ambivalent forhold til foreningen og min person i særdeleshed.



Vi har forsøgt at fortælle vedkommende, at vi altid indleder vore henvendelser til IR med "fortroligt" som indikerer at vi ikke offentliggør eventulle besvarelser fra IR.



Med venlig hilsen



Foreningen Vestas Shareholders



Vagn Schou



17/11 2012 12:08 golfhouse 062349



Glæder mig til hans svar, for husk Lars har selv læst din udlægning på nettet og selv tolket den :-D

Tvivler på Lars svar er positivt, da jeg som sagt linkede til dit indlæg og spurgte om det forholdt sig sådan, så det er faktisk ham du sviner i mailen, men lov nu at lægge den online

og denne linie er super citat" vi ville aldrig påstå noget sådant, selv om det havde været tilfældet"



17/11 2012 12:17 pete44.5 062352



Vagn, Vestas har jo svaret, at der ikke er noget fortroligt mellem dem og Vestas Shareholders, kniber det at laese dansk.



22/11 2012 09:19 golfhouse 062496



Vagn,

Er der kommet svar på hvorfor Lars, fra IR tolker dit indlæg på samme måde som resten af befolkningen og ikke som du har skrevet det danske sprog?

Vi vil jo gerne se svaret, så jeg kan sende det tilbage og høre hvorfor han har svaret som han har x-D

Og vedr. det danske sprog er du måske den dygtigste herinde, men din pli til at svare høfligt på spørgsmål og lign. der har du en stor brist.

Smider lige dit link, og et af dine medlemmers svar til dig på det.

Kan især godt lide denne linie Citat "Foreningen er til for alle Vestas aktionærer, er deres ejendom og den administreres kun af mig"

Her svarede du jo så løgnagtigt tidligere, at den blev administreret af en bestyrelse og et udvalg?

debat, hjulmand, Korrektion af indlæg, ProInvestor, QA, Verstas, Vestas, VWS, VWS.CO

debat, hjulmand, Korrektion af indlæg, ProInvestor, QA, Verstas, Vestas, VWS, VWS.CO




17/11 2012 12:12 pete44.5 062350



Vagn, man kan undres over du ikke underskriver dig med formand for Vestas Shareholders, er der en specielt grund til det ????

Nu har vi lavet lidt liv i dit eget debat forum, du kan jo saa passende svare derinde.

Spoergsmaalne er ret vigtige for VS, idet de via det korrekte svar vil belyse om VS har indflydelse, eller aldrig vil faa inflydelse



17/11 2012 12:30 MIF 062354



Efter ar ha læst brudstykker af alt det her så burde man oprette en forening der støtter Ditlev Engel <span><img src=" title=":−)" /> Tænk alt det han skal stå model til i det offentlige rum!

Jeg er sikker på hans langsigtet model for Vestas vil vise de er på rette vej og har den rette strategi i det uhyrlig svære markedet som pt. hærger branchen. Ingen havde troet den af syndikatet opfundet finanskrise blev så slem!

Så DE forsæt endelig med dit "Pokerface" og lad dig ikke slå ud. Konkurrenterne er ved at falde fra i svinget <span><img src=" title=":−)" />

MIFFEN



17/11 2012 12:37 golfhouse 062355



MIF

Den eneste der er i krig mod DE er VS og han har ingen opbakning kan du jo se :-D

Det skal dog retfærdigvis siges at han er ved at lave en kovending overfor bestyrelsen og DE.

Golf.



17/11 2012 14:13 Windstyrke 162357



Hej igen Vagn.

Jeg læser ingen svar på mine spørgsmål til dig i det du skriver(henvisning er ikke svar), så jeg paster dem lige igen samt dit svar.
Jeg forstår desuden ikke hvorfor du i dit svar til mig skriver noget jeg anser for fortrolige informationer om dig samt Peter og Co

Jeg spurgte:
Hej vagn
Jeg har gentagende gange læst at du ser/opfatter VS opgave som, at hæve kursen på Vestas. Er det hvad VS kan tilbyde som central interesse?

Du beskriver Ditlev som en leder du vil afskedige. Hvad er årsagen?

Hvad vil du foreslå bestyrelsen i Vestas sætter som mål for virksomheden?

Du svarer:
Windstyrke

Jeg overlader trygt afskedigelse eller ej af DE til den nye formand. Hvad årsagen er til min opfattelse af DE kan du læse på Vestas Shareholders.

Til Peter og Co så har jeg sagt det som bør siges om useriøs og uanstændig debat, og det må være nok for nu. Jeg har forsøgt at apellere til en anstændighed debat om et emne, men det er blevet, som sædvanlig, til personfnidder og løgnehistorier rettet mod min person, der, uforståeligt for mig, åbenbart er meget interessant. Emnet som burde diskuteres er der ingen der har lyst til at debattere.

Så tak for sangen selv om den lød lidt falsk og hul. Vi kan tales ved en anden gang.

Mvh.

Vagn



22/11 2012 15:01 UCP 162510



Kære Venner på PI

Ingen kan som jer give mig et billigt grin. Jeg tror ikke engang at I selv tager jeres udgydelser alvorligt, der må trods alt være grænser. Vås, Vås og atter vås fordrejninger og perfide beskyldninger er hvad I kan præstere. Golfhouse har vist sig fra sin laveste side på vor hjemmeside. Tak for det.
Pete der er så betydningsfuld, at han taler med de fleste Hedge funde (han mener vel fonde), har endnu ikke kunnet bekræfte sin løgnepåstand vedr. BlackRock og så fremdeles, selv læsere der er tilhænger af kulørt læsning, vil have svært ved at tage jer alvorligt.

Derfor fortsæt jeres kandestøberdebatter og illusionsnumre, så holder jeg mig til sandheder og fakts, uanset om I på PI vender det hele på hovededet(undskyld fornuftige læsere på PI, jeg ved udmærket at det kun er nogle få af PI debattører som er uden for pædagogisk rækkevidde).



Med venlig hilsen



Vagn



22/11 2012 15:21 BiopOrBust 262511



Det med den pædagogiske rækkevidde er taget til efterretning Vagn, det er trods alt en ekspert på området der udtaler sig...

Når du nu har travlt med at rette funde til fonde, går jeg ud fra at det er fordi korrekt sprog betyder meget for dig - derfor vil jeg da også gerne hjælpe dig lidt:

fakts, her mener du vel fakta/facts

hovededet, her mener du vel hovedet

Eller er der tale om en såkaldt Freudian slip? Du har jo udvist visse vanskeligheder ved at bruge hovedet til at forholde dig til fakta.



22/11 2012 15:31 golfhouse 062512



Vagn:

Kan du ikke forklare mig, på dit flotte dansk hvor jeg fordrejer eller opføre mig lavt på din side.

Vil faktisk anbefale dig at søge hjælp, du føler dig forfulgt og undersøger formodenligt slet ikke med resten af din bestyrelse om de kan stå inde for dine skriverier, for du er meget langt ude.

Du har ikke smidt en kopi af Lars svar her i debatten, hvorfor?

Men Vagn, har faktisk så ondt af dig, på nuværende tidspunkt, at jeg ikke vil drille dig mere.



22/11 2012 15:52 UCP 162513



Golfhouse

Dine spørgsmål forklarer selv, hvorfor du er uden for pædagogisk rækkevidde. Lars har simpelthen takket for forklaringen. Han forstår åbenbart forskellen mellem fortrolighed og fortroligt. Jeg kan anbefale dig at gå 10. klasse om, og forsøge dig igen.

Mvh.

Vagn



22/11 2012 15:54 golfhouse 062514



LOL

Vagn du gør kun dig selv mere til grin....

Lars, var selv inde på din side og læse.



22/11 2012 16:23 Hjulmand 062515



Der er ikke noget jeg hellere ville, end at debattere med dig, uden personlige argumenter og sjofelt sprog. Jeg kan sågar se gennem fingrene med dine stavefejl og dit håbløse talesprog.

Men Vagn, vil du?

Jeg har skrevet det til dig før, og gør det gerne igen, lad os debattere og sågar diskutere, men første gang du bliver personlig, så er dialogen slut.

Du vælger selv, om det skal være på PI eller på VS.

Værs'go, nu har du fået invitationen.



22/11 2012 16:50 pete44.5 162517



UCP, jeg ved ikke om man skal omtale dig som den mest opblaeste naar paa denne jord, eller om man simpelt hen bare skal have medlidenhed med dig.... det er lidt svaert....... Jeg tror jeg gaar efter medlidensheds stadiet, for du har intet at vaere opblaest over...... Jo en nulbon af et fora, hvor du ikke evner at faa dine egne medlemmer i talepaa en paen og sober maade.

Der er intet som kan debateres mellem dig og VWS i fortroligheds oejemed.... Det eksisterer bare ikke, VWS skriver der gives ingen fortrolige oplysninger til nogen partner store som smaa, det gaelder vel ogsaa dig. Hvad er der saa tilbage at debate i fortrolighed, INTET, med mindre i sidder og debaterer din soen eller andet som er totalt irrelevant for VWS. VWS kan ikke lide dig, det har du maaske ikke fundet ud af endnu,,,,, virksomheder kan ikke lide folk som vil skifte det og det andet, og ved samme lejlighed vil presse sig magtfuldt ind i bestyrelsen...... Det eksisterer heller ikke i den virkelige verden. Maaske en dag ved lejlighed, du skulle tage ud i den virkelige verden, istedet for at smaasvindle dine medlemmer for deres penge, for vi kan vel vaere enigen om at de INTET absolut INTET har faaet for deres penge, undtaget selfoelgelig de fortrolige samtaler dig og VWS imellem omkring din soen.

Lad os nu komme tilbage til de spoergsmaal; som er blevet stillet dig, jeg har svaret paa mine.

Antal medlemmer i VS

Peter Hs manglende tilknytning til VS

Hvad er gevinsten ved Peter Hs eventuelle indtraeden if bestyrelsen, da han har maettet frasige sig alt kendskab til VS, for bare at komme i betragtning ( det er et clue om, at din forening ikke er specielt vellidt i VWS)

Jeg syntes det for at sige det paa alm. dansk er lidt irriterende du dukker op her, tydeligvis har du intet at byde folk her, og din eventuelle blokering har vaeret debateret paa VWS chatten. Folk var dog enige om ikke at blokere dig, ikke saa meget for din viden, men mere for underholdningsvaerdien... Men jeg syntes nu du begynder at skubbe til nogle graenser, som jeg ikke specielt syntes om herinde.....

Ud over det, VS formaal at skaffe en hoejere kurs for VWS aktier, har du checket din hitratio paa den, hvis folk havde koebt din ide og aktier samtidig.



22/11 2012 16:38 Windstyrke 262516



Hej Vagn.

Jeg kan læse hvordan det går dig Vagn. Derfor vil jeg nu give dig ro og ikke stille flere spørgsmål om Vestas Shareholders.

Med håb om alt vel for dig
Windstyrke



22/11 2012 21:12 UCP 162519



Hej Windstyrke

Det går mig rigtig godt, især når jeg skimmer at Pete er ved at gå i spåner.
Drej over på Vestas Shareholders og deltag i en konstruktiv debat omkring Vestas. Det gælder selvfølgekig også Pete, hvis han har hentet sig?


Mvh.


Vagn



24/11 2012 01:03 Rizla 062541



Kan du finde "Holger" ?

kværulantforrykthed, (1. led præs. part. af mlat. querulari 'klage over', af lat. queri 'klage'), vrangforestillinger (paranoia) præget af forurettelse og retfærdighedstrang. Kværulantforrykthed adskilles således fra almindeligt kværulanteri. Symptomerne udvikles ofte gennem et længere tidsrum hos personer med et rethaverisk temperament samt en særlig sårbarhed over for krænkelser. Den pågældende har med rette eller urette været udsat for modgang, fx tabt en retssag. Vedkommende kæmper nu for sin sag, skriver læserbreve til aviser, klager til ombudsmand etc. Hvert afslag får den pågældende til at føle sig dybt uretfærdigt behandlet af et "gennemråddent samfund". Intet kan få den kværulantforrykte til at ændre sin overbevisning. Den fastholdes trods afgørende modargumenter. Det er derfor en vrangforestilling og ikke blot en særlig fast personlig overbevisning. Det kan på kort sigt være vanskeligt at afgøre, om der foreligger vrangforestillinger, men sjældent på længere sigt. Voldshandlinger kan i sjældne tilfælde ses. Da den pågældende ikke mener sig syg, kommer behandling med psykofarmaka sjældent på tale. I det lange løb bleger tilstanden ofte noget af.

Kan du selv se pointen ? - ellers trænger du godt nok til briller !

Rizla.



TRÅDOVERSIGT

62108 Vestas Q&A på PI
9/11 16:38 Administrator 17

















62159 ..
10/11 20:54 MIF 0








62155 Vestassharholders..
10/11 20:00 cykling 0





























62232 Hejsa alle . Herlig ..
13/11 06:50 Rizla 3

















62241 Det giver vel et frit ..
13/11 21:00 MIF 0



62248 ..
14/11 19:09 MIF 0






















62348 Hej Lars Jeg bemærker at..
17/11 12:06 UCP 1