Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Gennemsnitsmetoden, SKAT total forvirring


62251 rumlee 14/11 2012 21:41
1
Oversigt

Hej. Jeg er begyndt at købe aktier, og jeg har på nuværende tidspunkt investeret i 5 forskellige selskaber i C20. Jeg troede, indtil i dag, at jeg havde styr på det med betaling af SKAT af gevinst minus tab. Jeg er nu blevet meget forvirret efter at have opdaget "gennemsnitsmetoden". Jeg har forsøgt at læse om metoden på diverse hjemmesider, men jeg kan ikke regne den ud. Så jeg håber, at jeg kan få besvaret disse spørgsmål:

Skal gennemsnitsmetoden bruges, hvis jeg sælger alle mine aktier i et selskab, eller bruges den kun, hvis jeg løbende køber flere aktier i samme selskab? Jeg er meget i tvivl om udregningen. Jeg er også i tvivl om rubrikkerne hos SKAT. Skal jeg oplyse noget til SKAT, eller får de oplysningerne automatisk? Er det selvangivelsen, som jeg skal udfylde, eller årsopgørelsen? Hvilke rubrikker skal udfyldes? Jeg er bare interesseret i at købe nogle aktier og sælge dem alle sammen. Jeg er ikke interesseret i at købe flere af samme Aktie. Hvis jeg sælger en Aktie med tab, hvordan modregner jeg tabet i gevinsten? Modregner jeg den samlede gevinst minus tab, og så udfylder en rubrik hos SKAT på årsopgørelsen, eller er det meget mere kompliceret? Eller er det så enkelt. Lige nu har jeg ingen problemer, så længe jeg ikke sælger noget. Er der en som kan meget simpelt forklare en nybegynder, hvordan jeg beregner og registrerer tab/gevinst, når jeg sælger alle aktier i et selskab?

På forhånd tak....



15/11 2012 02:26 Tonny9 162256



Jeg kan kun bakke Bryan's svar op.

Start med kun og købe danske aktier og når du har mod på mere, så kan du udvide med andre nordiske aktier.

Så burde det gå af sig selv og i mellemtiden får du mere styr på detaljerne.

Hvis du begynder og bevæge dig ud i europa, så skal du havde nogenlunde styr på dobbeltbeskatningsaftalerne med disse lande og om du skal søge for meget betalt udenlandsk a/c udbytteskat retur.

Men som sagt, der skulle være rigeligt og øve sig på i Norden og Danmark.

Når du har forstået hvordan skatten fungerer på aktier, så kan du begynde og tænke skatten ind i dine vurderinger omkring køb og salg.

Iøvrigt - Jeg formoder vi taler aktier købt for frie midler.
Alså IKKE aktier købt til et pensionsdepot.

Jeg skal nok passe på jeg ikke skriver alt for meget, men husk også, at gevinsten af aktier først bliver skattepligtig i det år du sælger aktierne (helt eller delvist) og det er selvfølgelig kun den del af aktierne du sælger der udløser skattebetaling.

Har du aktier i nogle investeringsforeninger så kan du til gengæld risikerer lagerbeskatning.
Men har du kun aktier i "rigtige" selskaber fra C20, kan du glemme det om lagerbeskatning. Så er det ikke aktuelt.

Derudover skal du selvfølgelig også huske, at du skal betale skat af eventuelle udbyttebetalinger fra selskaberne, hvis de betaler udbytte.

Men som Bryan skriver, bare spørg - Vi andre har også godt af lige og få det vendt en gang imellem.



15/11 2012 09:11 rumlee 062258



Tak for Jeres svar. Det er rart, at der er nogen der vil bruge tid på at hjælpe i en ellers så travl verden. Nå men så fik jeg da det på det rene, at jeg ikke behøver at tænke på gennemsnitsmetoden i første omgang. Jeg taler om frie midler ja. Jeg har til at begynde med kun tænkt mig at investere i aktier fra C20 men også danske mid cap og small cap. Jeg går ud fra, at det er samme problemstilling som C20. Jeg vil lige høre om dette:

Skal jeg oplyse hvert salg på selvangivelsen, eller kan jeg nøjes med at oplyse/tjekke det samlede skattepligtige beløb på årsopgørelsen? Hvis ja, hvilken eller hvilke rubrikker på årsopgørelsen skal udfyldes? Jeg tænker på resultatet af gevinst minus tab i løbet af året. Jeg går ud fra, at det er rigtigt forstået, at jeg kan trække det samlede tab fra den samlede gevinst, så længe tabet er realiseret før gevinsten. Er dette korrekt forstået? Jeg taler stadig om danske børsnoterede aktier ved salg af alle aktier i et selskab uden Split eller noget som helst. Helt alm. rookie aktier. :−)

På forhånd tak



15/11 2012 12:09 Emkjær 062260



Jeg er også forvirret omkring skat vedr. aktier.

For som jeg har forstået det, så indberetter din bank selv dine handler til skat.

Men hvis nu f.eks. køber aktier for 100 kr. også sælger dem en måned efter og får "udbetalt" 110 kr. så jeg har en fortjeneste på 10 kr. Så skal der vel betales skat af de 10 kr. som jeg har fået i fortjeneste? men hvis jeg så dagen efter har købt nogle nye aktier for de 110 kr, så har jeg jo købt for nogle penge som skal beskattes, men ikke er blevet det endnu?

Så mit spørgsmål er vel egentlig hvornår bliver der betalt skat, eller hvordan foregår det?

Er sku lidt forvirret.. :S



15/11 2012 17:39 Tonny9 162266



Hvis du køber 1000 aktier til kurs 100, så giver du kr. 100.000,00 samt handelsomkostninger, lad os sige kr. 250.
Den samlede købsudgift er således kr. 100.250,00

Efter et stykke tid sælger du dem igen til kurs 125. Du får kr. 125.000,00 minus handelsomkostninger, lad os sige kr. 300,00.

Købspris incl. handelsomk.. 100.250,00
Salgspris incl. handelsomk. 124.700,00
Til beskatning............. 24.450,00

Så er den handel lukket og du kan "glemme"
den.
Næste uge køber du de samme aktier, samme antal og kurs.
Så er din indgangsværdi kr. 125.000,00 plus handelsomkostninger, ialt kr. 125.300,00 og der bliver først opgjort en gevinst, eller et tab når du sælger disse igen.

Beskatningen bliver først effektueret når din årsopgørelse foreligger, så i princippet holder du pengene for skattevæsnet i en periode.

Havde firmaet, i den periode hvor du var ejer af aktierne udbetalt udbytte, så var der trukket en a/c udbytteskat, men den endelige beregning ville alligevel først blive foretaget med din årsopgørelse.

Havde du blot beholdt dine aktier uden at sælge og genkøbe, så havde du udskudt din skattebetaling (af beløbet på kr. 24.450) indtil videre og i øvrigt sparet nogle handelsomkostninger.



TRÅDOVERSIGT