Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

American International Group (AIG) - selvstændig igen


62332 Martin NYSE 17/11 2012 01:20
Oversigt

Mod slutningen af 2008 stod verdens finansmarkeder foran et kollaps af hidtil usete dimensioner. Først kollapsede Lehman Brothers hvilket førte en lavine med sig, som destruktivt ødelagde værdier for milliarder af kroner verden oven. Mange følte den globale finanskrise tæt på - desværre også i Danmark.

Blandt de største skurke var, udover bankerne, American International Group (AIG). Verdens største forsikringsselskab, havde forsikret kunder mod subprime tab. Dette kunne i værste fald medføre fremtidige tab på imod 182 milliarder dollars (1000 milliarder kroner!). AIG måtte overleve for at begrænse omfanget af skaderne på de finansielle markeder. Den Amerikanske stat overtog kontrollen med selskabet gennem TARP programmet og blev hovedaktionær. I dag, blot 4 år efter krisen begyndte, er AIG krybet ud af dybet igen. I al ubemærkethed og imod de flestes forventning. AIG har på nuværende tidspunkt betalt næsten 80% tilbage til staten og har dermed igen kontrol over sin egen skæbne. Tilbagebetalingen er endvidere godt foran den ellers planlagte tilbagebetaling. Den Amerikanske stat kommer ud af sit bailout uden tab.

AIG lider stadig under sit dårlige ry fra 2008. De var et perfekt eksempel på den overflod af forbrug, bonusser, al for aggressiv risiko profil og lidt for kreative produkter. Det var alt sammen noget som kendetegnede sektoren før krisen - men få opdagede det da. Det vil tage år at rette op på det image. Så hvorfor overhovedet overveje AIG? Derfor!

Firmaer som alle hader sælges med stor rabat. Imens de private investorer har vendt AIG ryggen, så har hedgefonde og milliardærer gjort deres indtog i aktien. Senest i dag har man kunnet læse disclosures fra blandt andet George Soros og David Tepper, som begge har købt op i aktien.

AIG har en book value på $55 per Aktie. AIG lukkede i kurs $31 i dag. Du kan dermed købe $55 i værdi for $31. Kort sagt, man får $1,77 for hver $1,00 investeret (56 % vs book). AIG er endvidere i gang med at købe egne aktier, hvilket de således gør med stor rabat - til glæde for os, ejerne. Bookvalue er en accepteret og god måde at ansætte værdien af et forsikringselskab. Der er dog en undtagelse; vi kan ikke bruge book value til noget, hvis AIG pludselig kommer i en kritisk situation, hvor man skal holde udsalg over sine værdier. Så hvor stor en risici ser vi for dette? Forsvindende lille. AIG er kommet ud på den anden side af krisen.

AIG havde en omsætning på $64 mia. i 2011. De genererede $15 mia. profit og afkastet på kapitalen landede på 26 %. Ser vi et år frem, tror vi at AIG vil generere profit på $3.45 per Aktie og ved en P/E på 11 mener vi at vores kursmål på $38 er realistisk, om end konservativt. Oveni potentialet for kurs stigninger har CEO Benmosche indikeret dividende fra andet halvår af 2013. Vi forventer en dividende kommer til at ligge på omkring $1,00 per Aktie (en tilbage betaling på 29 % af EPS), hvilket ved vores kursmål indikerer en dividende på 2,6 %. Dette i sig selv bør være med til at stabilisere aktien og fjerne yderligere downside.

Man behøver ikke skynde sig med at købe AIG. Den Amerikanske stat har stadig aktier som skal sælges i markedet, hvilket er med til at holde kursen nede. Når dette salg er slut vil vi se nævneværdige stigninger. Vi tror AIG vil handle mellem kurs $28 og $33 er stykke tid endnu til dette salg er ovre. Vi betragter dog kurs 31 som en attraktiv kurs at etablere en position.

Vores gennemsnits kurs ligger (desværre) på omkring $34. Det var dårlig timing og en fejl vi hurtigt kunne erkende. Vi fortsætter opkøb ved dette niveau og vil derigennem reducere vores gennemsnitlige pris.

AIG er et solidt selskab med et dårligt renomme. AIG vil vende tilbage til fordums styrke over de næste år.


"I would suggest the first thing that would make me feel a little bit better toward them [AIG executives] is if they'd follow the Japanese example and come before the American people and take that deep bow and say, I'm sorry, and then either do one of two things: resign or go commit suicide."

Senator Charles Grassley, 2009


http://stockbloggen.dk/american-international-group-a..24/4 2013 21:22 Martin NYSE 165031Vi har set et rigtigt godt run-up og ca 30% return. Jeg holder ved AIG, men sælger ca 40% her og tager lidt profit. Jeg tror AIG vil forblive i en trading range på mellem 38-44 et stykke tid. Skulle vi dykke ned mod 36, så bliver sparegrisen tømt. Fundamentalt mener jeg dog stadig AIG er 'billig', men omvendt ser jeg også en mulighed for et generelt pull-back som vil præsentere nye muligheder.31/5 2013 18:21 Martin NYSE 065511Har igen set igennem min case for AIG, efter jeg tog lidt profit (5% for tidligt, men det er svært at time). Jeg har ikke solgt mere efterfølgende og holder ved aktien. Jeg er klar til at supplere op, hvis vi kommer ned i 36-37 range. Kommer vi op mod 50 hurtigt, uden de store nyheder, så vil jeg nok tage lidt mere.

Fundamentalt mener jeg AIG bør ligger i kurs 55-60 pt.11/9 2013 17:33 Martin NYSE 066431AIG fortsætter op og har ramt mit tidligere mål på 50. Jeg holder ved min position og sætter mit kursmål til $55-60 indenfor 12 mdr.

Det dyk jeg håbede på kom ikke, men kommer det, så er jeg stadig frisk på storkøb.

Hvor højt skal kursen op? Det er jo en ren gætteleg, men uden at skulle gøre det kompliceret, så er kurs 75-95 understøttet af en stærk dividende på et par USD ikke umuligt, indenfor en 12-36 mdr.TRÅDOVERSIGT