Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
      

J. P. Morgan Chase & Co. (JPM) - Hadet og succesfuld


62333 Martin NYSE 17/11 2012 01:23
Oversigt

JPM har ligheder med AIG; de er begge at finde i den gruppe af virksomheder, som mange Amerikanere absolut hader, som følge af krisen. JPM spillede en central rolle i krisen, omend det var mere igennem opkøb end krise i virksomheden. JPM er kommet godt ud af krisen. CEO Jamie Dimons årlige investorbrev, bærer præg af en mand og en virksomhed i kontrol og med klare mål. Jamie gør også gerne opmærksom på at man tjente $17 milliarder in 2011; det bedste år, det absolut bedste, nogensinde. Til trods for et rekord år er kursen trykket langt ned.

Med en EPS på $4,71 og en markedsværdi på $150 milliarder har JPM en P/E på blot 8,37. Det tal adskiller sig ikke specielt meget fra den øvrige sektor - men det er langt under de historiske tal. Vi er sikre på det næsten udelukkende skyldes det dårlige omdømme og den negativitet, som blev skabt som følge af krisen. Markedet har glemt at fokusere på helheden og det fundamentale.

Der findes en teori om 'contrarian investing'. Kort sagt går den ud på, at masserne altid tager fejl og, at man derfor skal gøre det modsatte af masserne. Denne teori holder naturligvis ikke altid vand og den er ikke holdbar i længden. Men man kan ikke bare uden videre afskrive teorien. Der er dele som ofte viser sig sande. Teorien fungerer til tider, fordi markedet ikke altid reagerer på realiteterne - Mange investerer på basis af følelser og ikke logik. Man behøver ikke at studere mange shortterm aktier fald for at opdage hvad panik kan medføre. Når en krise rammer bliver alle virksomheder, gode som dårlige, skylder ud i toilettet sammen.

JPM har for nyligt måttet videregive dårlige nyheder til markedet. En anden faktor, som naturligvis har en negativ påvirkning på kursen. Først en global krise og sidenhen The London Whale. CEO Jamie Dimon håndterede den seneste krise med stor dygtighed. Alene den måde som JPM håndterede den på, bør bygge enorm tillid til virksomheden og dens ledelse. JPM tabte mange penge, men markedet kender til dette på nuværende tidspunkt og vi kan således fokusere på fremtiden. London Whale er blot en bump på vejen og var aldrig i fare for at true JPM på dens eksistens.

Hvis vi forholder os til det fundamentale, så tjente JPM $17 milliarder i 2011. Konsensus EPS for 2012 ligger på omkring $4,96 eller $19 milliarder. Konsensus EPS for 2013 ligger på $5,26 - altså fortsat forventet vækst. Udover en fokus på kursen så udbetaler JPM også dividende på $1,20 per Aktie årligt. Ved nuværende kurs giver det et afkast på 3 %. En fin betaling for at vente. Vores 12 mdr. kursmål har en P/E på under 10, hvilket historisk er lavt. Vi er konservative og kan bedst lide det sådan.

JPM er et solidt firma. Man har her muligvis den bedste bankmand i verdenen som CEO. JPM bliver ved med at ekspandere globalt, og der er masser af nye markeder at tage fat på. Det dårlige renomme og omdømme vil tidsnok forsvinde og indtil da er vi glade for at kunne få JPM med rabat. Vi er ganske overbeviste om, at Mr. Market nok skal anerkende værdien i JPM på et senere tidspunkt. Vi har investeret i JPM til omkring kurs $34 - trods en fornuftig stigning, mener vi stadig at JPM er et godt køb på dette niveau.

"We all have a vested interest in getting this right." - Jamie Dimon

http://stockbloggen.dk/j-p-morgan-chase-co-jpm-hadet-..19/11 2012 18:58 Kristensen 362413Tak for en fin gennem gang. Lonon Whale var et ærgerligt tab for JPM, men heldigvis ikke noget som påvirker den fremadrettede forretning, når først tabene er realiseret.

Jeg har personligt haft et kursmål på $40 i et stykke tid, da jeg i dette niveau finder den temmelig attraktiv på den lange bane, samtidig med at den i dette niveau yielder med ca. 3%, som du også er inde på. Dette kursniveau gav så mulighed for køb i sidste uge, hvor den røg lidt under $40. Den eneste grund til at jeg så ikke er gået ind, er at jeg på den korte bane tror, at der kan opstå lidt usikkerhed mht. Fiscal Cliff. Jeg tvivler ikke så meget på, om der kommer en løsning, for det er man tvunget til, men det er mere hvilken løsning de ender ud med.

Jeg ved der er flere herinde som holder øje med JPM, så det er bestemt en interessant Aktie.19/11 2012 21:15 Martin NYSE 262417Præcis, London Whale er fortid - Future earnings er ikke videre påvirket. Det glemte markedet for en stund og gav mulighed for at købe til et par og tredive. Jeg mener Dimon håndterede situation godt og kom ud stærkere på den anden side. Han var også sammen med WFC dem som klarede krisen bedst, så jeg er komfortabel med min investering.

De er på vej ind på mange nye markeder og skal nok finde væksten i mange år fremover, om end jeg ikke forventer 10-12% årligt med det første. Men 3% og stigende (og næsten sikker ikke mindst) dividende, så har jeg tid og tålmodighed.

En anden Aktie jeg absolut vil anbefale et kig på er AIG, som jeg tror også blot er ramt af generel dårlig stemning efter krisen. Det fortager sig igen. Som forsikringselskab vil jeg evaluere dem mere på book value end P/E og det ser solidt ud.

Jeg tror/håber fiscal cliff generelt kan skabe lidt bearish stemning - jeg er i al fald klar til at købe op af favoritterne på nuværende niveau og gerne lavere. Når du siger du lægger vægt på hvordan det løses, i hvilken respekt ser du det?19/11 2012 22:03 Kristensen 562420Opdater gerne tråden, hvis du finder nyt om JPM, du følger den nok tættere end jeg gør.

Mht. Fiscal Cliff, så har man ikke råd til at blive ved at forlænge skattebesparelserne, grundet de store statslige underskud, men modsat har man heller ikke råd til at opgive skatte-rabatterne, da disse i stor grad er med til at holde hånden under væksten. Uden skatterabatterne ville den amerikanske økonomi være i recession. Derfor kunne jeg ikke forestille mig, at de ikke finder en løsning, ved måske at forlænge rabatterne og løbende udfase dem over en årrække, kombineret med at gældsloftet bliver hævet endnu en gang.

Vedhæftede illustrerer situationen.

Dividend tax Cliff, Fiscal Cliff, JP Morgan, JPM
20/11 2012 00:14 Martin NYSE 162426Ok, så er jeg med på hvad du mener. Jeg troede det var specifikt omkring JPM. God illustration som du har hæftet ved i øvrigt og tak.

Gældsloftet løftes igen - først skal vi have lidt drama, men der er ikke meget at vinde pt for Reps, og tror man på Boehner, så sidder man sammen ved bordet. Det er dog til tider umiddelbart svært at se, hvordan Obama vil være i stand til at forhandle en aftale på plads, der rykker mange procent points.

Jeg tror dog generelt US er på vej i den rigtige retning. Hvis man tager den daglige larm ud af billedet, så ser vi forbedning i mange nøgletal.20/11 2012 15:09 Aspekulant 262438Tak for gennemgangen Martin, og Kristensen for illustrationen - giver et godt overblik over fiscal cliff. Hvis man er interesseret i lidt flere detaljer omkring forskellen på Rep. og Dem. plan, så kan man sammenligne lovforslagene H.R 8 og S. 3412.

Skat af udbytte/kursgevinst er jo meget relevant i dette forum, og her vil Dem. hæve den til 25% fra 15% for de rigeste, hvor Rep er imod. Det kunne jo få investorer til at realisere gevinster før årsskiftet, men hvilken effekt vil højere skat på investeringer have generelt (og vil højt udbytte blive mindre populært)? Jeg tænker det bliver mindre attraktivt, og dermed lavere aktiekurser..

Lidt læsestof:
http://www.pwc.com/en_US/us/washington-national-tax/n..

http://taxes.about.com/b/2012/08/04/comparison-of-hou..

Et skriv fra Aswath Damodaran: The "dividend tax" cliff approaches: Implications for stocks
http://aswathdamodaran.blogspot.dk/2012/09/the-divide..19/11 2012 19:03 Kristensen 362414...og så er bogen "Last Man Standing" tilføjet til ønskelisten...31/5 2013 18:12 Martin NYSE 165510Jeg har set mit egen case for JPM igennem den anden dag og vil lige opdatere her. Vi har haft er rigtigt stærkt run-up og er idag i kurs 55. En stigning på godt og vel 62% siden November.

Efter at have set på tallene igen mener jeg stadigvæk at JPM har mere i sig på sigt. Fundamentalt mener jeg aktien er undervurderet, specielt når vi ser på, hvad der ligger i det for bankerne generelt, når renten på et tidspunkt begynder at gå op.

Dimon har vundet endnu en battle og sidder solidt på tronen, så han kan fokusere på det han gør bedst. At skabe shareholder Value og udbetale en stigende dividende.

Jeg lægger i hvert tilfælde ikke an til noget salg og tror earnings fortsætter den pæne trend. Ser vi på det tekniske er der ikke meget som ser truende ud. Ser vi en korrektion, tror jeg ikke på vi kan komme længere ned end 49, eller ca 10% under nuværende. Det vil i så fald være et tidspunkt at supplere op. Der kommer ikke nødvendigvis et kæmpe ryk op, det tror jeg er forbi, men på den lange bane ser JPM solid ud.TRÅDOVERSIGT