Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tv2 aktie spil


62361 Uheldig 17/11 2012 18:15
Oversigt

Hej,
På tv2 Aktie spil kan man nu i dag se at ikke en eneste af os private investorer er i plus.
Selv ligger jeg midt i med at tab på over 12.000 kr. ca.
Skimtede lige at par af de portefølger i bunden, og de har stort set alle sammen vestas med det største tab.

Blot lige en lille tanke - er vi private investorer for dårlige til og skabe et afkast i forhold til bankerne og de mere profesionelle forvaltere.

Burde vi sætte vore pensions penge i hænderne på profesionelle forvaltere?
Ved godt det lyder kedeligt, men man må vel tænke på ens ve og vel frem for spænding i hverdagen, eller?

Nu sætter jeg selv ca. 6.000 kr på pensionskontoen pr. Mdr (den ene er arbejdsgiverens og har ikke rådighed over den) men den anden er privat som jeg har købt aktier for (med et tab på ca. 70% dags dato) - og ja, der er en del i vestas aktier også...

Blot lige for at høre jeres tanker her rundt.

Mvh.
RB



17/11 2012 22:05 Martin NYSE 262366



Enig på mange punkter med Bryan.

Private investorer er simpelthen også for dårlige til at sprede deres investeringer og risiko. Det ser man gang på gang. Hvis man har overvægt af Vestas, så har man i al fald en meget høj risiko profil. Hvis Vestas fylder 5-7% af porteføljen, så har det jo minimal betydning.

En anden sandhed er også at de fleste kun har en ide om hvad de laver, men langt fra er eksperter. Hvis man taler om beta fx, vil mange spørge om hvad det er. Hvis man spørger om Novo er en høj eller lav risiko Aktie, så vil mange ligeledes ikke vide hvordan de skal betegne den. Sidst men ikke mindst, så er det desværre de færreste der gør sig den ulejlighed at faktisk læse en virksomheds regnskab, forstå forretningen nogenlunde og kende balance sheet (for VWS vil jeg ikke investere i til nuværende kurs med det balance sheet og alle de usikkerheder som ligger deri). Det er jo godt ProInvestor så kan give os alle mere viden og inspiration.

Jeg har ikke selv set på TV2 spillet, men det lyder grelt hvis de fleste er i minus, mens markedet generelt er gået op (nu kender jeg dog ikke perioden det har kørt over, men vi kan godt indse at man har gjort noget helt forkert, hvis man har tabt penge i 2012).

Generelt mener jeg man skal man lade en professionel styre sine investeringer, medmindre man er dygtig og ved hvad man laver. Min pension tager Danica sig af, og de gør det for så vidt fint, udfra mine valg og min risiko profil. Mine personlige afkast er langt højere den seneste 3 år, men set over en periode på 20 år, så er jeg ikke overbevist om at det er det samme billede jeg vil se, Jeg har råd til at gamble med mine likvider, men ikke pensionen. Man kan godt sidde og tro, at man selv er meget dygtigere end Danica etc., men har man, med pensionen, lyst til at lade det komme an på prøve? Jeg er tilfreds med 10% afkast på pensionen årligt, hvis markedet i snit stiger 6% og inflationen er 2%. For god ordens skyld kan jeg nævne at min middel risiko hos Danica har kastet omkring 13% af sig år til dato.

Tag også et kig på andre aktier ude i verden, lad være at fokusere for meget på DK og Europa.



18/11 2012 13:30 JKY_VH 062377



Aktier i pensionsdepot skal købes med lang tidshorisont for øje og kan på ingen måde sammenlignes med situationen i et Aktiespil der løber i 2 måneder. Husk, at "spredning er din redning"<span><img src=" title=":−)" />



TRÅDOVERSIGT