Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

SAS:Tilbage i kurs 20+++


62498 Camel 22/11 2012 10:33
Oversigt

Hvis SAS når et overskud på 1,5milliard 2013,skal den vel tilbage i kurs 20+22/11 2012 10:40 162499Nej det tror jeg ikke og hvis den kortvarig skal op, så husk at sælg jeres positioner og beskyt jeres kapital og profit.

SAS bliver aldrig en god forretning, og jeg synes meget tyder på at de ikke har reddet noget som helst endnu.

SAS bliver ejet af bankerne indenfor 2 år.22/11 2012 12:23 Camel 062502Jeg er nu positiv,og tror SAS igen bliver en overskudsgivende virksomhed,2013 skulle byde på et plus på 1,5 mia,nu kommer vi til at se frugter af div tiltag.22/11 2012 12:40 Hjulmand 062503Der er flere mulige scenarier, for SAS om 5 år.

Hvis SAS kan sælge selskaber fra og hente 3 mia., som de forventer, og tilmed vende et truende underskud til et overskud på 1,3 mia. for 2013, så har SAS igen lidt Egenkapital. Og det kan tilmed forbedres ved at bogføre værdien af landingstilladelserne i bl.a. Heathrow. Anslået værdi 2 - 3 mia.

Hovedfokus skal rettes mod SAS evne og mulighed for at udskifte den nuværende flåde, fra tre gamle og dyre flytyper, til kun en af de nye, og brændstofbillige flytyper. Dermed spares der også lager, logistik, uddannelse m.m.

Hvis SAS ikke kan sælge fra med overskud, og ikke kan vise overskud for 2013, så er nye fly udelukket, og SAS er for alvor truet.

Uanset hvilke af de to scener der bliver til virkelighed eller om det bliver en grå mellemting, så skal fokus især rettes mod de tre regeringers handlinger.

En ting er, at de nu siger, at de vil sælge fra. Noget andet er, om de rent faktisk gør det?
Hvis et land vil sælge, køber de andre lande så aktierne?
Sælges de på det åbne marked eller sælger de tre regeringer deres majoritet samlet til en enkelt køber?

Men et er sikkert, hvis SAS ikke forbliver i den nuværende ejerkreds eller lander på danske hænder, så er konsekvensen for Danmark og især København, den samme som hvis SAS var gået ned nu, for trafikken vil stadig forsvinde. Hvis Tinget ikke ved det endnu, så skal der nok være nogle kloge hoveder der forklarer dem det igen.

Jeg har ganske enkelt ikke fantasi til at forestille mig at SAS bliver solgt. Der er så store nationale interesser, at kun Norge kan slippe ud med skindet på næsen.

Ved det bedst tænkelige scenarie, så kan jeg godt se SAS i 20, men det kræver at staterne melder ud og bliver. Jeg kan også se et købsbud i 20, når SAS er oppe at køre igen.

Men risikoen for kurs 2 - 3 er også klart til stede, og der er flere usikkerhedspunkter. Moderat til høj risikovillighed er nødvendig.

Teknisk er der bekræftet køb med ny højere bund. Så hvis man udelukkende handler på TA, så er SAS et oplagt køb.

Jeg holder øje med udviklingen og sælger på S1 eller SL, men flygter ikke ud, endnu.22/11 2012 12:49 Camel 062504Det tyske flyselskab Lufthansa vil ikke udelukke, at de om nogle år kunne finde på at købe skandinaviske SAS.

Det skriver den svenske avis Dagens Nyheter, der har talt med Lufthansas markedschef, Götz Ahmelmann.

Ifølge ham er det 'i øjeblikket' ikke aktuelt at købe SAS, men udelukker heller ikke, at det kan komme på tale om nogle år.

"Man ved naturligvis aldrig, hvad der sker om to til tre år. Vores branche ændrer sig hurtigt," siger Götz Ahmelmann, der tilføjer, at det skandinaviske marked er meget vigtigt for Lufthansa.

"Det er vores største marked i Europa. Det vokser og har mange forretningsrejsende," siger han.

Lufthansa er desuden imponeret over SAS' spareplan, som kom i hus efter en mere end en uges hårde forhandlinger med medarbejderne.

"Det er som en ny start. Det er ikke mange selskaber i vores branche, som er lykkedes med at komme i havn med sådan en aftale. Det skaber forudsætninger for fremtiden," siger Ahmelmann, der indrømmer, at den tyske gigant selv er inde i en lignende proces.

Lufthansa og SAS samarbejder i forvejen gennem Star Alliance-samarbejdet, som blev oprettet for 15 år siden.TRÅDOVERSIGT