Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Graham Stocks #5: Intel Corporation


63194 Osteomyelitis 22/12 2012 23:02
Oversigt

Kære ProInvestor-medlemmer.

Efter en lang pause, som jeg beklager, ønsker jeg igen at komme med bud på tidens bedste value-aktier. Det er aktier udvalgt fra en filosofi om at value-filosofien altid giver de bedste resultater, og at man skal investor skal investere i selskaber frem for papirer.

Baggrund:
Intel Corporation er en amerikansk chipproducent, der siden 80'erne har været en dominerende faktor i PC-branchen for sine processorer, der altid har haft en afgørende fordel både teknologisk og prismæssigt i forhold til hovedkonkurrenten AMD. Desværre er Intel som en del af pc-branchen knækket gevaldigt under Apples indtog i branchen for tablets via deres processorer, der er bygget af ARM Holdings. Intel er dog stadig bag processorerne i Macbooks og hovedparten af pc-markedet, ligesom firmaet også står bag det nye Ultrabook-koncept for bærbarer, der har sat en fælles standard for udformningen af tynde og batteriholdbare bærbere. Efterhånden er disse også smeltet sammen med tabletmarkedet, som vi har set det med Lenovos nye modeller.

Hvorfor er aktien billig?
Intel er et megacap firma med en anslået markedsværdi på 600 mia. dollars. Normalt er disse stabile, dyre firmaer højt i valuation-ratioer, men Intel er grundet det ret store frasalg i forbindelse med den rygtede 'pc-død' sat til en P/E på 9,1 og en P/B på 2,09. Det til trods for at firmaet på forrentningsmarkører faktisk har en ROE på 21%, lav gæld og en skrap Margin. Mest bemærkelsesværdigt i mine øjne er at firmaet faktisk betaler 4,38% i udbytte, mens de har øget deres udbytte med 14% hver år de seneste fem år -- og det er en tendens, der kan spores langt tilbage. Baggrunden for de lave prismarkører er en naturlig frygt for, at Apples dominans vil fortsætte og markedet for pc-produkter aftage. Det er en risiko, som også præger Dell og Seagate og Microsoft, men jeg mener den er stærkt overvurderet over den næste 5-10-års periode med de nøgletal, Intel præsterer, og de enorme summer, som det skal påpeges at Intel bruger på R&D - netop for også at implementere tabletmarkedet i sin portefølje. Jeg mener det er et stærkt køb. Det kan ske at bunden er lidt lavere ned, men over de seneste år har der været stærk støtte i omegnen 18-20 dollars.

Pris: 20,76
Market cap: 603 mia. USD
Yield: 4,38%
P/E 9,1
ROE: 21
ROI: 25
P/S: 1,91
P/B: 2,09
P/FCF: 31,57
5-year Yield growth rate: 14%
Payout-ratio: 40%
5-year sales growth rate: 9
5-year EPS growth rate: 23
Debt-to-equity: 15%
Profit Margin: 23%

Disclaimer: Jeg ejer selv aktier for 25.000 danske kroner i Intel Corporation.

China Mobile, cloud, graham stock, graham stocks, harddisk, intel, SSD, value




23/12 2012 15:54 NedOp 063198



Du skriver at Intels mcap er 600 mia USD. Så vidt jeg ved har Apple et mcap på 500 mia USD, og er samtidigt verdens højest prissatte børsnoterede selskab.

Det overrasker mig meget at Intel er 20% større end det største selskab.

Spøg til side: Udmærket anbefaling af en fornuftig Aktie. Intet vanvittigt ved Intel, men en relativt sikker Aktie til en god pris.

Warren Buffett: "It's far better to buy a wonderful company at a fair price than a fair company at a wonderful price."



23/12 2012 16:50 Osteomyelitis 063200



Skal beklage. Der er tale om 600 mia. DKK.



23/12 2012 22:39 Razorgarf 063203



Jeg tror ARM processorer engang i fremtiden vil presse Intel ret alvorligt.

Jeg er i Nvidia.



27/12 2012 11:19 TeamGarlic 063209



Hey Osteomyelitis !
Tak for dit indlæg - godt at læse noget fra din hånd igen.
Jeg har bemærket, at det primært er erhvervslivet, som trækker læsset for Intel. Udviklingen er vel ikke overraskende ? Hvor mange af os skifter ikke SmartPhone eller Tablet hurtigere end en bærbar/stationær og ved ny-indkøb tror jeg ikke bærbar/stationære står først på indløbssedlen. Jeg ville tro SmartPhone, Tablet og konsol. Dermed presses Intel virkelig heftigt - det er ikke bare en midlertidig nedtur, men et trend-skifte. Hvad med SmartTv (når det kommer til at virke virkelig fremragende) - hvor er Intel involveret hér ?
Med online-office-programmer og blot en mulighed for at fjernstyre din arbejdscomputer via Remote Desktop, hvor mange har så brug for en PC mere ?



5/1 2013 15:44 Osteomyelitis 163269



Du indrammer meget af den frygt og skepsis omkring markedet, og jeg vedkender også at der er risici forbundet med Intel. Man kan frygte at mønstret er det samme som for Research in Motion, der først taber forbrugerne og så erhverslivet.

Skulle jeg ud fra en vækstorienteret tilgang investere i semiconductors er Qualcomm klart den bedste med deres del i mobilmarkedet, men jeg mener ikke der er så meget upside over en 10-års periode som med Intel.

I øvrigt hæfter jeg mig ved, at mange de pc-firmaer, der er banket meget ned i kurs igennem et halvt år (Seagate, Dell, WD, Intel) faktisk begynder at få outperform- købsanbefalinger og for nogles vedkommende pæne kursstigninger. Der er nogen, der ved noget, andre ikke ved!



5/1 2013 19:27 Kristensen 163271



Tak for en fin gennemgang, @Osteomyelitis

INTC har jeg også tidligere været i mine tanker, men jeg er ikke stærk i IT-branchen, så har haft svært ved at gennemskue konsekvenserne og konkurrencen fra de mobile enheder. Der er vel næppe tvivl om at INTC har sovet lidt i timen på den front og mon ikke der går en del udviklingstimer på mobile segmentet.

På kort sigt, har jeg dog svært ved at se at Intel marked skulle blive fuldstændig udkonkurreret. Men på længere sigt kan jeg godt forestille mig, at de mobile enheder ryger i en dock, og så styres alt derigennem, hvor både tastatur og større skærm er tilgængelig. På server-delen vil der nu nok blive ved at være et pænt marked.

Der er ingen tvivl om at Qualcomm er i et "hot" segment pt., men det kommer også til udtryk i nøgletallene. Jeg kan huske Qualcomm faktisk var positivt omtalt herinde for et par år tilbage da den blev handlet omkring kurs 30.



5/1 2013 21:02 Osteomyelitis 263274



En gut på Motley Fool har lavet lidt uddybning om Intels position på mobilmarkedet, som er rigtig god læsning (og som byder på rigtig meget jeg ikke vidste i forvejen).

Kort fortalt i forbindelse hermed, så ser jeg Intels store styrke: de har (eller får) en fod indenfor alle markeder og bruger så tick-tock-roadmappen til langsomt at kunne udkonkurrere ARM og Qualcomm når Intel kommer ned på 14 nm-teknologi.

http://www.fool.com/investing/general/2013/01/04/rip-netbook-its-time-for-atom-to-shine.aspx



6/1 2013 21:17 TeamGarlic 063302



Hej Osteomyelitis
Eller rettere: tror de ved noget ! <span><img src=
" title=";−)" style="width: 22px; height: 22px;"/>
F.eks. er Dell også slået ind på en anden vej end den hidtige, da de også ser PC-salget falde og så må de finde på noget nyt.Seagate og WD må egentlig også blive presset både af PC-salget, men også på harddisk vs. SSD. Intel er med på SSD - har selv én, men mig bekendt ikke Seagate og WD. Ydermere må det også presse dem, at så mange begynder at lægge data i skyen og så selvfølgelig streaming af indhold - musik og film. Det centraliserer behovet for storage, når f.eks. det kun er TDC, som skal opbevare filmen og streame den til dig. Vi kan være vidne til game changers for disse firmaer.



27/12 2012 12:06 XJK 063210



Jeg faldt lige over et skriv om Intels Cloud-RAN satsning og virtualisering af mobilnetværksinfrastrukturen i samarbejde med China Mobile.

http://www.businessweek.com/articles/2012-12-19/the-future-of-mobile-networks-beyond-4g

Der henvises i artiklen til følgende skriv, som har knapt et år på bagen:

http://gigaom.com/2012/01/23/intels-next-big-wireless-play-its-not-smartphones/

Og der er lidt mere at hente om Cloud RAN her (fra 2011):

http://www.telecom-cloud.net/cloud-ran-radio-over-fiber-cloud-paradigm-for-cellular-networks/



TRÅDOVERSIGT