Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Opkøbskandidat?


6328 Hegu 30/3 2009 17:41
Oversigt

I lørdagsudgaven af den norske "Finansavisen" blev NEC nævnt i en artikel som en oplagt opkøbskandidat med en fair kurs på nkr. 10.
Med tanke på Statoils seneste opkøb i områderne ved siden af NECs besiddelser USA, så er det absolut en mulighed at dette store selskab
kunne finde på at sluge myggen eller indgå i et samarbejde omkring udvinding fra Marcellus. NEC har ihvertfald valgt den samme mægler til sin søgen efter en jv-partner, som stod for aftalen mellem Chesapeake og Statoil.

Idag kom så nedenstående på Hegnar og kursen fløj i vejret.


"Kan gassknøtt gå til himmels?
En superpositiv artikkel i en amerikansk lokalavis kan tolkes positivt av aksjonærene i Norse Energy. Dette sier analytikerne.

Artikkel av: Øystein Byberg (HegnarOnline - 30.3.09 11:06)
Tips en venn Skriv ut
Se aksjeticker
NEC


Ifølge professor Terry Engelder ved Penn State-universitetet er naturgass-reservene i Marcellus Shale-formasjonen så omfattende at folk vil ha problemer med å fatte viktigheten av den potensielle innvirkningen dette har på økonomien i Pennsylvania, skriver avisen Sun-Gazette, som er lokalisert i Williamsport i Pennsylvania, i en artikkel datert 26. mars.

Engelder, som er ansett for å være en ledende autoritet på Marcellus Shale, sier at formasjonen kan inneholde mellom 167 og 515 billioner (515.000.000.000.000) kubikkfot med naturgass.

Bare South Pars i Qatar og Urengoy i Russland er større, mener enkelte.

Engelder sier at hans kalkulasjoner viser at Marcellus Shale er 50 ganger større enn U.S. Geological Survey har estimert.

Norse Energy
Norse Energy eier 130.000 acre i Marcellus Shale. Analytiker Irmantas Vaskela i Orion Securities sier til HegnarOnline at det er vanskelig å kvantifisere hvilket potensial dette representerer for Norse, men at det kan være stort.

Analytikeren mener dette spesielt kan øke interessen fra større oljeselskapet når det gjelder oppkjøp av Norse' posisjon på Marcellus. En av dem kan være StatoilHydro, som allerede har kjøpt 600.000 acre i Marcellus, som ligger like ved Norse' område.

Vaskela mener Norse' muligheter for å selge sin Marcellus-andel med stor fortjeneste øker og kan føre til en kraftig oppgang i Norse-aksjen.

- Det er vanskelig å si hvor mye, sier han.

Statoil kjøpte Chesapeakes andel for 5.600 dollar per acre i november. Det impliserer en pris på 728 millioner dollar for Norse, noe som tilsvarer 14 kroner per aksje. Prisen kan imidlertid være en helt annen nå enn da Statoil foretok sitt kjøp, presiserer analytikeren

Carnegie om artikkelen
Vi har også spurt Carnegie-analytiker Marius Gaard om hvordan han vurderer artikkelen i forhold til Norse Energy.

- Det er en av mange positive uttalelser om ressurs-potensialet i området. Men på dagens gasspris er vel neppe det økonomiske potensialet like stort, sier han."

Med venlig hilsen

:)Hegu




30/3 2009 18:18 stengård 06331



det vil glæde mig rigtig meget hvis det sker - vel at mærke på et ordentligt niveau. Der bør være en belønning for at have holdt ud så længe

stengård



30/3 2009 18:27 Hegu 06333



Jeg har aktien, fordi jeg oprigtigt tror på at den kan gå 10-15 gange op i takt med, at værdierne i USA og muligvis også Brasilien bliver synliggjort og produktionen hele tiden øges. Så et salg af hele selskabet til f.eks. kurs 10-15 er ikke lige mit ønske.
Det vil dog glæde mig såfremt at rettighederne til Marcellusus blev delt med en jv-partner, således at NEC fik penge til at udvikle Herkimer, Utica og de andre lag. Denne partner kan sagtens tænke sig at være Statoil.

Med venlig hilsen

:)Hegu



30/3 2009 19:53 Hegu 06340



Over 14 millioner aktier omsat og en pæn stigning på 7,33 %.
Hvad kan det dog ikke blive til, når der kommer rigtige nyheder?

Med venlig hilsen

:)Hegu



30/3 2009 20:15 Hegu 06344



Hold på hat og briller når du læser denne her:

http://geology.com/articles/marcellus-shale.shtml

Med venlig hilsen

:)Hegu



30/3 2009 20:17 stengård 06345



Det ser ret spændende ud.... gid du får ret :)

stengård

Nu - men indsend knap !



TRÅDOVERSIGT