Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

BAVA vil forbedre produktivitet og indtjening


63414 Pingu 11/1 2013 23:45
Oversigt

BAVA melder i dag ud, at de vil forbedre produktivitet og indtjening på produktionen i Kvistgård. De gør det fordi at de forventer yderligere ordre på Imvamune fra USA. Det er ikke noget nyt da Hr. Hedegård nævnte det på BAVA´s Kapitalmarkedsdag. Han sagde dengang at BAVA var NØDT til at få een mere ordre for at bygge en bro over til lanceringen af den frysetørrede version af Imvamune. Så mth. den kommende ordre fejler selvsikkerheden ikke noget.

Det som er virkeligt interessant i dagens meddelelse er at de også skriver at de vil forberede produktionen i Kvistgård til produktion af prostata vaccinen Prostvac, som på nuværende tidspunkt er i fase 3 og har en SPA fra FDA. Her kan godt nok risikere at gå endnu eet eller to år før at der kommer de store nyheder.

Jeg synes at det er utroligt spændende. Er det tilfældet at der går fx to år før at der kommer en nærmere ende på Prosvac, så kunne det falde oveni med lanceringen af den frysetørrede udgave af Imvamune. At de samtidig flytter produktionen af klinisk prøve materiale til Kvisgård, og lukker den nuværende produktion i Berlin, kan være en udmærket idé i et sparehenseende.

Med de tiltag virker det for mig som om at BAVA viser sig mere selvsikre hvor man før i tiden kunne se en mere konservativ Hr. Hedegård præsentere udsigterne(dog skal det nævnes at BAVA også nævner at forberedelse og optimering af produktionen kan gøres med moderate investering).

Kilde:
http://hugin.info/100065/R/1669512/542413.pdf

/Pingu12/1 2013 15:51 TheBekkers 163424Det er positivt, at Kvistgård-produktionen kontinuerligt gøres mere effektiv. Og at der stadig tales om forventes fremtidige ordre fra USA.

Det er for mig dog lidt uklart, hvordan det rent faktisk øger effektiviteten at Kvistgård skal lave mindre batch af forskellige vaccine-kandidater?

Det lader i mine øjne til, at Kvistgård skal omstilles til både at producere Imvamune og PROSTVAC? De skriver, det kun kræver moderate investeringer at stille om til PROSTVAC, hvilket jo er formidabelt. Og at de gør det nu vidner også om en stor tillid til fase 3 resultaterne.

BAVA kan producere Imvamnune med profitmargin på ca. 50% af salgsprisen per Imvamune-vaccine. Prisen på en PROSTVAC-behandling er mange gange højere end prisen på en Imvamune behandling. Og dermed er også Margin for BAVA - HVIS PROSTVAC godgendes. Men vil de begynde omstillingen allerede nu? Dvs. lade én af deres nuværende IMVAMUNE-linjer omstille, lave en ny eller? Deres udtalelse tyder på, at en af deres eksisterende linjer omstilles til PROSTVAC/forsøgsmateriale, og de tre andre skal producere vedligeholdelsesordrer/ evt. nye ordrer af IMVAMUNE. Men det må vi jo spørge ind til ved årsregnskabet eller næste lejlighed?

Jeg er også i tvivl om, hvad der menes med mindre afhængighed af underleverandører, når Kvistgård sammenlignes med Berlin? Nogen bud?

/TheBekkers12/1 2013 17:09 Pingu 063425Jeg ved ikke hvor mange m2 som at der er udnyttet i BAVA´s produktionsbygning, men når dagen er omme er deres endelige produkt på størrelse med en tommelfinger. Skal de så, i batch job levere i etaper, så sendes et der vel et par paller af gangen afgangen. Så lagerplads tager sikkert ikke meget plads. I 2010 blev der bygget om ifølge det her dokument:

http://www.mst.dk/NR/rdonlyres/4D57D2AF-05A4-4AAD-BF20-55ECF27F1E72/0/Afg%C3%B8relseomikkegodkendelsespligtomr%C3%A5deforfiltreringBavarian.pdf

Det har været omkring tidspunktet hvor at BAVA havde udfordringer med effektivitet. Her taler man om 110 m2 som bygges om. Kan man så presse et laboratorie, til produktion af klinisk prøve materiale,ind i et hjørne, så kan det vil også kaldes en ´overall´ øgelse af BAVA´s effektivitet. De har så sparet penge i Tyskland. Har BAVA så flere m2 til rådighed i bygningen er et spørgsmål. Tilsyneladende mener de at det kan lade sig gøre. Jeg synes at det er godt at se, at de som selskab, vil have mere ud af mindre. Skal BAVA kun lave een supplerings ordre mere på den nuværende form af Imvamune, og derefter lave en frysetørret version, så kunne det være spændende at høre hvad at det gør ved produktionslinierne.

Jeg kan ikke lade være med at hænge mig i at BAVA vælger allerede nu at melde ud at man forbereder "COMMERCIAL production of the prosta cancer vaccine Prostvac". Hvorfor ikke nøjes med at annoncere at produktionen af klinisk prøvemateriale flyttes. Det kunne så være inklusive produktion af fx doser til Prostvac fase III. Hvorfor vælger man at melde ud at man forbereder kommerciel produktion af et produkt, som stadig har 1-2 år tilbage i en fase III? Jeg synes altid at BAVA har været beskedne og forbeholdne i deres udmeldinger.

Det er godt at se at BAVA kontinuerligt forbedrer deres effektivitet. Det er godt at høre at de tror på en suppleringsordre fra USA. Det er godt at de har fået en fod ind på det canadiske marked. Men er det nødvendigt at nævne produktionen af Prostvac? Hvad får BAVA til at synes at det skal annonceres nu?

Det samme har jeg spurgt IR afdelingen om i BAVA

/PinguTRÅDOVERSIGT