Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Armstrong interviwev Oprah


63531 akademikeren 18/1 2013 10:51
Oversigt

Så kom indrømmelsen endeligt. Men det er ikke kønt.
18/1 2013 11:17 chrhall 163532Men det er jo ingen overraskelse. Jeg forstå ikke hvordan det kan være en nyhed. Alle vindere i Tour de France har stort set været dopet. jeg synes det er så dobbeltmoralsk at man hylder ryttere som f.eks. Hinault, Merckx og Simpson, der kørte på både amfetamin og alkohol, og så samtidig synes det er forfærdeligt at Armstrong har været dopet. Underholdningen er jo intakt, og det er det det handler om. Moderne atleter har misforstået noget hvis de tror det handler om sejren. Det handler kun om show.18/1 2013 11:22 akademikeren 063533Jeg er ikke uenig med dig chr. ift. resten af feltet og også Tourens historie.

Det springende punkt for mig, moralsk, er ikke kun at man har benægtet det, men også har angrebet dem som har fortalt sandheden og kaldt dem løgnere og det der var endnu værre.

Og så nytter det altså ikke noget at feltet har været underlagt en dobbeltstandard. Gruppettoen som den så hånligt blev kaldt var måske i virkeligheden de eneste rene.

Det er ok hvis cykling skal være ligesom Pro Wrestling, men så meld det ud.

Jeg synes det er sørgeligt. Og det er sørgeligt at han har været på hele pakken. Jeg er skuffet.18/1 2013 11:36 Occam 463534Deminor vil anlægge sag på vegne af skuffede cykelfans og sponsorer. I første omgang kræver de en granskning. <span><img src=" title=";−)" style="width: 22px; height: 22px;"/>18/1 2013 11:45 doodha 263535Her er en indrømmelse mere - eller rettere: En hel lavine af indrømmelser...


18/1 2013 12:07 cykling 263536Er det ikke bare en del af dramaet.Der er vel ingen der realt forventer at sportsfolk på det her plan ikke gør alt og bruger alt.

Der er ingen morale i det her.Folket vil underholdes og det bliver det.Og herre gud det er altså bare en flok mænd der cykler om kap op af et bjerg.

Som iagttager er fornøjelses ikke blevet mindre af at der nu også indgår noget så komplekst som kapløbet mellem udvikling af ikke sporbar doping og myndighedernes halsen efter.

Nyd løbet.Doping har altid været en del af sport og det bliver der aldrig nogen sinde lavet om på.Hvis man sætter pris på det ærlige og helt rene.Så er der ingen grund til og forvente det i denne verden.Det findes ikke.18/1 2013 12:22 Hjulmand 163537Hvis det er god moral at køre "rent", så må det være dobbeltmoral, at være mod doping og alligevel bruge det, som udøver.

Hvilken potens af moral har man så, når man er kontrolinstans for udøverne og siger man er modstander af doping, men modtager "donationer" for at overse visse prøver?

Hvilken potens har moralen, når selv samme kontrolinstans ligger ryttere for had og ødelægger deres karriere, der kun er taget for brud af opholdsreglerne, men aldrig er taget for doping?

Set fra min stol er det dobbeltmoral at påstå, at cykelsporten nu er ren, og det er sværere at dope sig, og samtidig være modstander af doping. Glem ikke, at Contrador var nævnt som medkøber af det blodiltnings apparat, som Michael Rasmussen også blev sat i forbindelse med.

Der er kun en vej ud af dopingproblemet, og det er frit lejde for alle i sporten.

Det er Bjarne Riis og de øvrige holdejere, sammen med deres sportsdirektører, der ved hvordan det cirkus virker, og det er dem der kender lægerne, bagmændene m.m. Men konsekvenserne er uoverskuelige for dem, hvis de står frem, i dag. En ren sport kræver at bagmændene skal knaldes.

Jeg er fuldstændig sikker på, at personer som Bjarne Riis, Brian Holm m.m. helst så en ren sport. Jeg er lige så sikker på, at de gerne vil deltage, men ikke for enhver pris. Hvis priser er, at de også skal slagtes af UCI, som i øvrigt selv er bund korrupte og har stor andel i at sporten er syg, så hellere holde kæft.

Hjulmand18/1 2013 14:42 pete44.5 263543Det er folket som vil have de koerer hurtigere og vildere end foer... Sporten vil aldrig blive ren, glem det, lad det blive frit med doping og Tour de France vil tage 1 uge18/1 2013 19:55 Bryan 163547Det giver bare nogle problemer med "fri doping" som jeg ikke synes om. Hvor skal man stoppe ?

Hvis Tour de France rytterne må bruge doping, må andre vel også ?

De professionelle deltager ofte i løb sammen med amatører f.eks. Danmark Rundt. Må amatørerne så også bruge doping ?

Amatørerne træner og færdes i klubberne sammen med juniorryttere. Må juniorrytterne også bruge doping ?

Tidligere cykelryttere træner ungdomsryttere (børn). Ofte er de ligeså ambitiøse som trænere som de var som ryttere. Skal børn så også have doping ?

Hvis man tillader doping vil det brede sig og stofferne vil flyde overalt i klubberne. Samtidig skal man hele tiden overgå andre for at vinde og dermed tage større risici.

Folket vil ikke nødvendigvis have at de kører hurtigere og hurtigere. Folket vil have spænding. Et cykelløb bliver ikke mere spændende af at alle kører 5% hurtigere. Spændingen opstår af jævnbyrdighed, Armstrong var vel i mange år ved at tage al spænding ud af Touren med sin overlegenhed.

Du har ret, sporten vil aldrig blive ren sålænge der er store penge på spil. Men man er nødt til at kæmpe videre mod doping.19/1 2013 07:23 mccarthy 063552Jeg er nogenlunde enig i din udtalelse Bryan, men undre mig over at cykelsporten anvendes til at flytte fokus fra det generelle problem nemlig at stimulanser anvendes hele kortet rundt.
F.x. har borgmesterne i Hvidovre og Fredericia haft et misbrugsproblem, som total er forbigået i den offentlige debat. Jeg har et større problem med at der anvendes stimuli på Borgen, på de bonede gulve, i elitekredsen ... end at det samme er tilfældet i professionel cykelsport. Det er utopi at tro på at en dansk journalist vender problemet på hovedet og siger: hvis stimuili fremmer den økonomiske indtjening i professionel cykelsport, mon så ikke det samme sker indenfor andre områder.19/1 2013 07:57 cykling 063553Det er faktisk lidt pudsigt at samfundet generelt gør brug af medicinal virksomhedernes landvindinger i et meget stort omfang-Og samtidig forventer vi at sportens verden tager afstand fra de samme muligheder.

http://www.dp.dk/da/Aktuelt/Nyhedsoversigt/Forurolige..19/1 2013 08:13 cykling 063554Noget af det sværeste ved udholdenheds sport som cykling. Er og kunne motivere sig selv selv til og træne længe og hårdt-Er det så ok og hjælpe hjernen lidt med lidt humørpiller ?19/1 2013 09:49 Bryan 063556Forestil dig en tænkt situation. Samme etape køres hver uge.

Et felt med 10 ryttere er ca lige gode og kan gennemføre en etape med 40km/t. Vi får en spændende spurt op ad den sidste stigning.

Så får en af rytterne en "humørpille". Han kan nu køre 41 km/t og vinder derfor klart. Spændingen er væk. Ugen efter får alle rytterne samme "humørpille", og vi får igen en spændende spurt. Ingen bemærkede at gennemsnitshastigheden var øget marginalt.

Næste uge har en rytter igen fået et nyt stof og kan nu køre 42 km/t. Historien gentager sig, de andre er nødt til at følge efter.

Det vil ikke stoppe før rytterne falder døde om.

Man øger ikke spændingen eller underholdningsværdien i cykelløb ved at tillade doping. Man leger bare med rytternes liv og opnår en lidt højere hastighed som ingen bemærker.

Og det vil brede sig lynhurtigt hele vejen ned så det kun er et spørgsmål om tid inden vi også hører om dødsfald eller varige men blandt motionister og ungdomsryttere.

Jeg har selv kørt mange motionsløb, og jeg er helt enig i at det handler om træning og evnen til at bide smerterne i sig hvis man vil prøve grænserne af. Jeg har også kørt sammen med nogle som jeg godt kunne forestille mig kunne fristes til at eksperimentere for lige at blive nogle få procent bedre. Det er foregået i stor stil blandt motionister i motionscentrene og vil også sagtens kunne forekomme i alle andre sportsgrene hvor det har en effekt.

Man er simpelthen nødt til at tage mest muligt afstand fra det og bekæmpe det. Og man må starte med de professionelle som er forbillederne og dem der konstant eksponeres i medierne. Man kan nok ikke stoppe det, men man må og skal begrænse det mest muligt.19/1 2013 10:20 Bryan 063557Det kan jeg da sagtens følge dig i Mccarthy. Det forekommer hvor folk føler sig tilstrækkeligt pressede til at præstere mere. Og det skal naturligvis bekæmpes alle steder.

Men at der fokuseres mere på cykelsporten har jo en logisk forklaring. Sport er populær underholdning som interesserer mange og medierne leverer det folk vil have. Lance Armstrong giver flere seere end en lokalpolitiker i en mindre kommune.

Derfor er det også vigtigt at der fokuseres ligeså meget på Lance Armstrong og Bjarne Riis når de fremstilles som snydere som dengang de blev hyldet som helte.19/1 2013 10:45 cykling 063558Jeg ved godt at der føres argumentation for at det ofte er de lidt svage.Altså dem der mangler de sidste 5% der fristets over evne.

Min oplevelse er dog at de ganske få der har vinder mentaliteten i sig ( tilfældigvis også dem der bliver prof.)Også er dem der er villige til og bruge præstations fremmende midler.

Hvis man ønsker og gøre noget for alvor så skal man ikke gå efter rytterne.Men efter producenterne og det med hårde fængsels straffe.

Det her svare til og dømme narkomaner for deres misbrug.19/1 2013 11:10 Bryan 063559Alle sportsfolk kan bruge 5% mere. Både de stærke og de lidt svagere. Mange cykelløb afgøres med meget små marginaler.

Det bliver aldrig de sidste 5%. Som mit eksempel viste er det skruen uden ende.

Der har været masser af eksempler på doping blandt amatører og motionister. Havde de været underlagt samme kontrol som de profesionelle, havde der været mange flere. Og havde de haft samme interesse for medierne, havde du hørt om mange flere.

Jeg er da enig i at man skal gå hårdt efter "bagmændene". Producenterne er måske ikke altid så heldigt, da mange midler er udviklet til andre formål. Men at man straffer bagmændene udelukker jo ikke at man også kan straffe rytterne.

Din sammenligning med narkomaner holder ikke helt. Der er altså mange millioner kr til forskel på om man er narkoman eller professionel sportsmand. Penge som sportsmanden tager fra andre ved at snyde.19/1 2013 17:37 Hjulmand 063564Mennesker konkurrerer af natur, og ikke for at drive et show. Før sport var der også konkurrence i at kaste længst og løbe hurtigst. Godt nok, med andre mere jordnære præmier, som mad, overlevelse og kvinder. Nedlæg al sport, og vi konkurrere videre på andre niveauer.

Sport er til for at blive, og vi skal naturligvis styre regelsættet. Målet må lige så naturligt være, at sport udøves uden ulovlige præstationsfremmende midler. Det kan godt være at det er børnenaivt, men det er uoverskueligt hvis vi bare lader stå til. Og hvor går grænsen ellers; før eller efter at man monterer hjælpemotorer på cyklerne? Når jeg tænker på dopingmisbrug, så ser jeg altid starten af filmen The Last Boy Scout, for mig. Er det det vi ønsker os?

For mig er det meget vigtigere at diskutere, hvordan man sætter en stopper for doping. Blodpas, er et stort skridt på vejen, sammen med kontrol. Men jagten på bagmændene er meget vigtigere, for det er dem der frister med stoffer fra den forbudte skuffe. Fristelser der kan være umenneskeligt svære at sige nej til, når man står midt i et smertehelvede.

Jeg er ret ligeglad med fortidens synder. Vi ved jo de alle var dopet, også gruppettoen. Men jeg er ikke ligeglad med de fremtidige løb.
For cykelsporten gælder det, at det er de nuværende holdejere, sportsdirektører, og topaktørerne i sportens landsforeninger, uci m.m., der ved hvordan systemet virker. Lad os dog bruge deres viden til en gang for alle, til at stoppe misbruget. Der skal som bekendt en tyv til at fange en tyv.

Frit lejde, og sandheden frem i lyset og fælles kamp om fremtidens sport.

Moralen i Mccarthys indlæg behøver ingen kommentarer, blot anerkendelse og opbakning. Hvordan kan vi forvente moral og etik af fremtidens ledere, med de rollemodeller de ser i dag?

HjulmandTRÅDOVERSIGT