Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
      

Listen til Nohope år 3


63551 collersteen 19/1 2013 01:51
Oversigt

Så er listen allerede på gaden - den som alle har ventet så spændt på... :-)
(Her er en lile forklaring til yngre PI'ere:
http://www.proinvestor.com/boards/53311/Listen-til-No.. )

Resultatet er med 8,48% i år bedre end sidste år, men ikke voldsomt imponerende ift. benchmark. Korrigeres der hurtigt for lidt udbytter og for at Satair ikke bør tælle med i gennemsnittet bevæger afkastet sig nok lige op over 9%.
Listen skal tages med alle de forbehold den overhovedet kan og egentlig blot tages som lidt historisk sjov og spas, og måske også inspiration til fremtiden. Bl.a. er der en række tekniske forhold omkring matematikken og afkastberegningen der kan laves på 1000 måder og så er der t-retter, udbytter, osv. Det sidste er i hvert fald med til at resultatet på 3års bliver undervurderet i opgørelsen, og det er jo altid et udmærket udgangspunkt rent sikkerhedsmæssigt.
Bemærk også, at det jo er en fuldstændig statisk liste uden årlig tilpasning af nogen art.


Sidste år fik jeg lovet nohope at kigge på en opdateret liste - det skal jeg nok gøre i år.

SmallCap Denmark inv.forening som vel er det nærmeste vi kommer en "konkurrent" skrev således den anden dag:

"Årets afkast blev 5,5%. KFMX-indekset, foreningens benchmark, steg i 2012 med 14,1%.
En markant underperformance i DLH (afkast i 2012 ‑39,4%), H+H (‑38,7%) og Topsil (‑20,8%) er årsagen til det utilfredsstillende resultat."

Retteligt skal det dog også nævnes at Small Cap A/S'et klarede sig noget bedre med et afkast på 11,7%
Se mere i pdf'en - det hele giver egentlig sig selv. Og husk også at se de tidligere indlæg fra år 0 og 1. Der står også et par interessante ting (hvis jeg nu selv skal sige det)

Mvh
collersteen

P.S. (gentaget fra sidste par år, da jeg synes det er ganske fint)
Aktiemarkering er blot en kopi af det oprindelige indlæg, så de kan findes samme sted, hvis det en dag bliver nødvendigt. Der er ingen større bagtanke udover at det vil være sundt for Nye Investorer at få denne aha-oplevelse inden man bliver drevet ud i all-in gambling på de "populære aktier". Investering drejer sig om fornuftigt spredning og det lange seje træk for 99% af aktieinvestorerne - og det er desværre også for langt de fleste af os et langt sejt træk før vi opdager/lærer det.... :(
pdfListen_til_Nohope___Sheet1___Kopi.pdf21/1 2013 12:21 chrhall 063581Fedt indspark, den skal jeg helst sikkert kigge lidt mere på.

I øvrigt er jeg vild med navnet: "NoHope SmallCap Index" :-)TRÅDOVERSIGT