Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bioporto Siemens samarbejde


63578 BiopOrBust 21/1 2013 11:48
Oversigt

Efter sidste uges udmelding fra Bioporto om det afbrudte samarbejde med Siemens, er vi nok mere end et par stykker der har spekuleret i hvad grunden helt præcis kunne være.

Ofte er facts dog bedre end spekulationer, så derfor ringede jeg til Bioporto IR Christina Thomsen og spurgte ind til sagen.

Hun bekræftede det som flere havde antaget (og Thea også er citereret for at formode), at afbrydelsen bunder i jura. Det har således intet med selve testen at gøre, og Bioporto arbejder pt. på at løse problemet med juraen (fik det ikke yderligere specificeret).

Afslutningsvis anbefalede jeg at Bioporto udsendte en opfølgning på sidste uges meddelelse hvor de præciserer at det er juraen, og ikke selve testen - eller noget andet der er galt. Det ville hun gå videre med, så får vi se om der kommer en melding ud af det...



21/1 2013 12:10 fillandkill 163579



Hvis det "kun" er jurisisk, så ændrer det jo ikke ved det faktum at Siemens ønsker adgang til testen, så kom da ud med en meddelelse, at man har afdækket mystikken, og fået konkretiseret problemet, og at det altså bunder i jura.

ved seneste meddelelse bruger Thea ordet mystik, -
Det ord kan jeg ikke lide, ifm. mine investeringer..



21/1 2013 12:14 troldmanden 163580



Tak for info bioporbust. Godt arbejde!. Af dig.

Men hvorfor har BioPorto ikke selv officielt meldt det ud. Det har jo skabt en kæmpe usikkerhed at siemens pludselig trak stikket. Men når der blot er tale om jura så er det kun spørgsmål om relativ få dage så er det på plads igen.

Jeg gætter på det er noget med enten patent ansvar eller produkt ansvar. Og det kan man altså godt nå til enighed om



21/1 2013 23:25 mlama 263605



Man kan spørge sig selv, hvordan et firma som gang på gang fucker op i sin kommunikation med markedet skulle kunne forhandle aftaler med mastodonter som ved at the devil is in the detail. Som investor ville jeg være voldsomt bekymret for om ikke de bliver udmanøvreret by sheer force (økonomiske muskler) eller ren og sker større dygtighed.
Der er så mange hvis'er som gør at jeg ville kigge efter mere oplagte investeringsmuligheder indtil (hvis!) man begynder at se en seriøs salgsvolumen af NGAL-testen.

(I øvrigt, no offense til Christina som jeg opfatter som en af de mest professionelle IR-kontakter jeg har kommunikeret med - underligt nok med tanke på firmaets overordnede kommunikation.)



22/1 2013 10:02 fillandkill 063610



jeg har bedt BioPorto komme med en udmelding, når nu noget af mystikken, og gisningerne er ryddet af vejen, og problemet er indsnævret til noget jurisdisk, som intet har at gøre med testens performance..

Lyder for mig som om man ønsker en endelig afklaring, inden man melder noget ud..

svar:
Jeg forstår godt ønsket om en udmelding, men vi er også nødt til at se på hvad vi har.

Det er rigtigt at vi ved Siemens' juridiske afdeling behandler sagen. Men vi kan ikke melde ud hvad de ser på eller hvor længe, så vores udmelding i sidste uge " BioPorto undersøger nu

baggrunden herfor samt udsigterne til at aktiviteterne kan genoptages." er stadig gældende indtil vi kan komme med noget mere konkret.

Det ville være fint at drage konklusionen at "noget juridisk" udelukker alt andet, men så skråsikkert kan vi altså ikke melde ud på det foreliggende grundlag.

-
på sin vis forstår jeg godt at man vil have noget håndfast, inden man melder noget ud.
men omvendt, så var problemet ikke addresseret ved den forrige udmelding..
Der var det kun gisninger, og mystik.. <span><img src=
" title=":−)" style="width: 22px; height: 22px;"/>



22/1 2013 19:26 leoloo 263639



I fedter da lidt rundt, gør I ikke?.

Hvor mange år har I ikke kaglet rundt i Jeres egen klogskab som grundlæggende er funderet i 3 kilder der ikke har bragt jer nogen vegne;

- Selskabet og dets finansielle sponsorer hvis hidtidige udsagn og ageren ikke har givet jer en dyt. Nada. Intet er der genereret som afspejler sig i kroner og øre. Hold op med at sige at NGAL har solgt noget som helst, for det har NGAL ikke!

- Konkurrenters/maskinproducenters ageren og udsagn i forhold til patentstridigheder og deres deraf følgende egne muligheder indenfor nyretests.

- Videnskabeligt kyndige, kloge indenfor feltet, som nok forsikrer jer i at der er behov og marked, men som intet kan gøre for jer og jeres produkt når det kommer til stykket.

Hvad vil i efter alle de år med det? Hvad er det i hænger jeres investering som mere minder om tro og håb op på? Er det den søde sang om 175 mio x 200 x xx = milliarder af millioner? For usikkerheder er der nok af, i sejler rundt i en pøl af dem

I knalder fuldstændigt ud når selskabet medio december annoncerer en aftale med Siemens, uden at vide en fis om hvad aftalen indeholder eller hvad den kan gøre for BioPorto. I ved at aftalen var uden forpligtigelser for Siemens, ingen upfront, igen forpligtigelse omkring aftagelse af mængder. Men I godtog den jublende , og accepterede at sådan ser en global salgsaftale med major spiller nok ud, og så var der jo samtidig leveret en aftale som var lovet i 2012.

Jeg bliver nødt til kort at inddrage min person. For ja, jeg er kritisk, og er blevet svinet til. Det skal være sådan når man i bagklogskabets klare lys har opført sig lidt tåbet, og er faret så tosset og konfronterende frem som jeg til tider har gjort. Jeg har svinet, bandet og hånet. Og der er kommet igen den anden vej, på forums og endda udenfor forums.

Jeg har ærget mig over det, for det sidste jeg egentlig ønsker er at fremstå som davidoffcv gjorde i GES for 5 år siden på EI. Men en kritikers argumenter er pr. definition sølle og ser ofte hamrende uintelligente ud især når de falder i dialog omkring et selskab som vi dybest set ikke ved nok om, som vi ikke i detaljer kan forholde os til. Vi har dybest set ingen data i Bioporto som vi kan bruge til noget som helst, men må gribe til det vi finder rundt omkring på nettet og i samtale med relevante personer som vi har held til at komme i dialog med. Og tilsvarende havde vi ingen data i GES.
Det eneste vi har i Bioporto er 175m x 200 x ?? = multi mange milliarder.

I GES havde vi, ligesom i Bioporto glødende og dygtige skribenter, herunder den altid kræsne og dengang ihærdige Donlupo. Vi havde selskabets tro på fremtiden og udsigter der opstillet i modeller var garant for en enorm strøm af kontanter der for altid vil flyde i aktionærernes lommer. Det endte brat da finanseringen faldt til jorden omkring et af deres projekter. De solgtelidt fra og lod sig til sidst sælge og til evig tid vil det lyde at det var den altødelæggende finanskrise og bankernes manglende villighed til udlån der slog selskabet i stykker. Vi fik dermed ikke prøvet selskabets model af, husk på at det var en model der inkluderede en emmision på en milliard som aktionærer bakkede op uden at kursen faldt en krone. Da blev jeg målløs og især når jeg så hvor meget aktien fyldte op i EI´s debatspalter. Det var dybest set fup og fidus, finanskrise eller ej, de sande værdier og indtjeningen af disse ville komme frem på et eller andet tidspunkt.

Jeg kunne blive ved i mindst 6 andre tvivlsomme selskaber på den danske børs og flere andre på udenlandske børser som alle efter hype endte i ingenting. For jeg kender historikken godt, og jeg er fristet til at slippe yderligere detaljer løs. Men holder kæft. For nu. Ingen selskaber nævnt, ingen bebrejdet. (hvis den lodne advokat læser med; shape up din idiot)

Så nu spørger jeg; Hvad fanden er det I har i Bioporto?

Jeg vil gerne vide det, for sandheden er at jeg uden Bioporto i porteføljen har det lidt som om jeg har glemt mit barn i Brugsen, om end abstinenserne for at være aktionær i et års tid har været nærmest ikke eksisterende. efter mine egne opkald, mails og sonderinger med det jeg finder værende relevante personer som jeg med lidt held og ihærdighed har haft den fornøjelse at have været i kontakt med.
Igen, Hvad har I ?

Er det de 175 millioner tests og en pris på 200 kr. pr. stk.? Eller alle jeres links til søde nyheder på nettet, de efterhånden gamle og forstøvede af slagsen eller de de nye fra kina, tjekkiet mv. For en seriøs investor vel skal have en jævnlig bekræftelse for at blive ombord. I vil have et fix med mellemrum og i vil svælge i det til at modstå åndsvage meldinger fra det i kalder useriøse skribenter på andre fora hvor der kunne tænkes at sidde skribenter der både tænker over det de investerer i og vil have noget at hænge hatten på.

Hvorfor skriver jeg?

Det skal jeg sige i 5 linier.

I skal samle 100.000 kr. og investere i at 5-6 personer kommer til en egen foranstaltet konference i London.

For at få alt verificeret. Nu kan det fandeme være nok med det luftige fis.

For alt i verden skal i udelukke Bioportos medarbejdere. Ja, alle 30 af dem.

I kunne invetere:
Mr Armond, Caltag Medsystems, England

Frau Fischer, Dianova, Deutschland

Mr Jarlink, ITR, Holland

Mr. X, NICE, England, mon ikke I kan finde en. De har hovedsæde i London. FIND EN!

Og af jeres kontakter fra Tjekkiet eller andet.
En diskussion, en debat, fritflydende informationer, et eller andet i kan bruge til noget kære investorer. For alt i har indtil nu kan i ikke bruge til en skid. Husk at servere god mad, og værn omkring en hyggelig stemning. Måske et par bajere mv. I kan få alt på et sølvfad, alt det i ikke ved en skid om i dag, men konsekvent holder alt for mange investeringskroner i.

I skal vide hvad I har med at gøre. Og nej, 175 x 200 x xx er ikke nok. Fup, pis eller realitet. Jeres CEO har i hvert fald intet bidraget med i de sidste 6 mår. Intet. Nu må I sgu selv finde ud af det.


Vågn op.


Vh



22/1 2013 20:21 BiopOrBust 063640



Godt brølt løve,

Du har jo selv været et af de fremmeste eksempler på en opsøgende aktionær der har ringet land (og især udland) rundt for at få nogen facts på bordet, så jeg vil ikke trætte dig med en opremsning af potentialet i potten - det kender du jo så ganske udemærket...

Istedet vil jeg ganske kort redegøre for mine egne begrundelser for fortsat at være potteaktionær. I bund og grund handler det naturligvis om at tjene penge, og selvom der ikke ligefrem er blevet sprøjtet ngal over disken endnu så har jeg faktisk stadig overskud på mine investeringer i potten. Som jeg lidt drillende skrev i vestas chatten forleden da de blev lidt for friske på pottens bekostning, så har jeg lige købt en stak Nokia aktier for noget af mit overskud i potten - og kunne så ikke undlade at spørge om hvad de kære vestas aktionærer havde brugt deres overskud til (kryler ikke medregnet).

Ting tager tid, Genmab er nok et af de bedre eksempler på et selskab der fra at være børs darling nærmest var lagt i graven, til nu stille og roligt begynder at udfolde sit potentiale.

Sammenligner jeg så potten og Genmab? Ikke udover at det begge er firmaer hvor konsensus over tid er gået fra den ene yderlighed til den anden - hvor ingen af ekstremerne nødvendigvis var berettigede.

Om kursen i Bioporto hedder 3,5,7 eller 10 er principielt ligegyldigt, i alle tilfælde har jeg det lidt som hvis du har afleveret en opgave hvor du ved at det her er knald eller fald, der er ingen mellemvej - og så får en middelmådig respons.

Enten er den rette kurs i Bioporto et rundt 0, eller også er den et endog meget pænt stykke over ATH.

Tror jeg der sker noget voldsomt med salget i år? Næh egentligt ikke, for det kræver at der bliver lavet nogle seriøse studier der udover at dokumentere endnu mere ngals fortræffeligheder, også viser et cost/benefit der kan få dem der skal betale for testen til at købe den.

Det er jo så disse studier vi længe har efterlyst, og som Bioporto nu efter i mange år at have ventet på at Abbott skulle lave, endelig vil gennemføre selv.

Tilføjet efter Thomas´ indlæg: Kritik er altid velkommen, især i den stil leveret af leoloo - skulle man ikke være afklaret om sin investering sætter det forhåbentligt nogen tanker i gang.

Edit tilføjet efter Thomas´ edit: Mit gæt i sin tid på antal solgte tests var nu mest ment som en joke - men uden lige at finde excelarket frem, så står jeg da stadig ved min gamle udregning af kurs/salg <span><img src=
" title=";−)" style="width: 22px; height: 22px;"/>



22/1 2013 20:28 Thomas 263641



Om man er enig eller ej, så synes jeg da det er rart med lidt kritik - ovenstående er noget man kan bruge til lidt ift feks petes pladder.

Som potte-investorer må vi kigge lidt indad for tiden. Aktien klarer sig, med rette, ikke godt. De fleste er samtidig enige om at ledelsens evner lader meget tilbage at ønske, vi står foran et år hvor der, efter min mening ikke står salg skrevet i stjernerne og aktien løfter sig ikke på ellers storartede nyheder som feks patent i Kina.

Om ikke andet kan man da overveje vægten for ens engagement i porteføljen.

Edith: Jeg er i øvrigt enig i at vi ved ALT for lidt om vores investering. Jeg synes der er mange eksempler hen af vejen på ting selv de fremmeste Bioptimister er blevet overrasket over.

Vi kendte nærmest ikke Mayo Clinic før de validerede vores test. - da de så havde gjort det, var det pludselig det vigtigste i verden at de havde gjort det.

Ingen kendte vigtigheden af at der SKULLE laves studier, før salget kunne komme igang. Jeg behøver vel blot påpege fills og BoBs gæt på antal solgte test første år på markedet?

Har vi kendt vigtigheden af den økonomiske krise ift vores case? Jeg var ikke umiddelbart klar over at det betød så meget. Men på IR-mødet fremkom det at det var meget op af bakke at komme med en ny test i EU.

Og jeg kunne sikkert blive ved. BioPorto leves forfra, men forstås bagfra, fristes jeg til at sige <span><img src=
" title=":−)" style="width: 22px; height: 22px;"/>



22/1 2013 21:44 leoloo 063642



jo inden vi farer alt for hårdt frem mod pete så skal vi huske på at han står som den uvidende i detaljerne i Bioporto.

Men når alt suppen er kogt, og når alle regnskaberne er gjort op om say.. 5 år, så bliver det spændende at se hvem der havde mest røv i bukserne....:

den er stod ovenover udgravningen og kiggede på produkt, ledelse, finansering og marked og derefter påstod at det her pis holder ikke en meter

eller den

der lå 2 meter nede i udgravningen med små usle pensler og bad om absolut tysnad for at se alle de små detaljer lige op i røven..

det bliver spændende.

vh



22/1 2013 22:24 BiopOrBust 163645



Jamen Pete kan da sagtens ende med at at have mest røv tilbage - og det er snart længe siden jeg er holdt op med at google alle mulige variationer af ngal kombineret med et væld af triggerord.

Det vil så være på en billig baggrund - lidt på samme måde som hvis jeg gik forbi en snurrende roulette og med fast overbevisning i stemmen proklamerede at kuglen ikke lander på sort, baseret på at dem der har lavet de største indskud på sort ser skumle ud...

Jeg hverken forlanger eller forventer at man har taget en doktorgrad i nefrologi for at man kan have en holdning til Bioporto, men hvis man kalder firmaet et boilerroom uden at vide hvad en cutoff værdi er (ikke tallet, bare begrebet), så har man vist ikke meget belæg for at udtale sig <span><img src=
" title=":−)" style="width: 22px; height: 22px;"/>

Og for the record, så har jeg skam masser af respekt for Pete - og lytter gerne til hvad han ellers har at komme med.



22/1 2013 22:39 leoloo 063647



Pokkers også som jeg kommer til at give point for indlæg når jeg bare vil besvare.. men jeg lærer det nok.

Selvfølgelig vil Pete tabe enhver faglig tvist herinde, det er klart.

Måske ender han med at få ret, og måske viser hans "ovenjordiske" argumenter at være bærende når regnskabet skal gøres op til sin tid.

Ganske almindelig sund bundefornuft, det kommer man et stykke vej med trods alt.

175m x 200 kr x xx ??

vh



23/1 2013 08:54 pete44.5 163653



Leoloo, definer tabe en faglig tvist... jeg regner med det er BIOPOR du snakker om for ellers skal du generelt vaere meget velkommen. Miin mening om biopor bygger paa at der ingen ledelse er, aktien bliver manipuleret, alene den maade de forsoeger(har forsoegt) at skaffe kapital paa vidner om underloedighed i den helt store stil. Deres information til aktionaerer, deres angiveligt given visse aktionaerer forudkendskaber til kommende begivenheder herom snakker jeg omkring emmisioner og ligende.....

Nej jeg vil tabe enhver saglig debat omkring NGAL, det eneste jeg kan se er, at flk ikke staar i koe for at koebe produktet. At der saa kommer laengere forklaringer om at salgstiden paa dette produkt er lang osv osv osv, er fint med mig... hvis der der er noget at saelge. Virksomheden aner ikke hvad de laver for det tilfaelde saa, de skulle jo have skaffet sig penge til hele denne process paa et tidligere tidspunkt, da de vel som de foerste maette kende netop dette.

At investere i en Aktie, med saa stor ugennemsigtighed, samt ingen eller naesten ingen fremsynende ledelse er ikke sundt.



25/1 2013 13:24 leoloo 063702



Pete ja selfølgelig i en debat om Bioporto, og faglige tvister er vist ret tåbeligt formuleret af mig.

Ligesom mestedelen i mine indlæg den aften.

Beklager tosserierne, det er ret pinligt og tæerkrummende at se idag.

vh



23/1 2013 10:15 Hjulmand 163656



Nu er jeg en af de aktionærer i potten, der intet vidste om cutoff værdi, før i dag. Og jeg er stadig ret ligeglad med begrebet som sådan, men tillader mig alligevel at have en holdning til aktien.

Jeg har købt en portion aktier i potten, fordi de har et produkt som er enestående godt, ifølge det materiale man kan komme til at læse. Et produkt, hvis potentiale vi ikke har set endnu, og dermed heller ikke set de økonomiske muligheder der kan være i NGAL.

Jeg har naturligvis også læst om den historiske ballade der har været blandt aktionærerne, og ligeledes også om alles holdning til Thea og co. Jeg har hidtidig betragtet balladen som værende støj fra skuffede aktionærer, der ikke vidste hvad det ville sige, at satse på biotek.

I forbindelse med Siemens, hæfter jeg mig ved pottens velvillighed til at give en forklaring omhandlende jura, men også at de ikke vil give samme forklaring, officielt. Som jeg læser det, så er det beskeden fra Siemens til Bioporto, men at Bioporto ikke selv helt tror på det.

Og i øvrigt, så skulle Fillandkill have information som ikke er offentliggjort til alle, nemlig at de véd at Siemens juridiske afdeling behandler sagen. Eller er det bare "sikker havn", idet en juridisk afdeling altid er ind over, når kontrakter stoppes, uanset årsagen, og at potten reelt intet ved? For mig virker det mere sandsynligt.

Og det får mig så til at undre over Leoloos indlæg. En erfaren herre ud i biotek, ingen tvivl om det. Hvorfor denne reaktion, når der nu er dokumenteret et produkt, og en række patenter? Patenter der er protester imod, men det er jo standard procedure. Tænk hvis en advokat skulle kvaje sig, og et patent blev tabt, eller at selskabet mister pusten inden sagen var færdig.

For det er vel dybets set det, som potten udsættes for, forhaling.
Når havskildpaddens æg udklækkes i sandet, og det unge liv skal reddes, så skal de først krave i den rigtige retning, hvorefter de skal overleve det hav af sultne rodyr, der venter på dem. Herefter skal de finde næring, før de selv bliver føde for de store.

Det er ikke nemt at være en lille ny havskildpadde, eller et lille nyt biotekselskab.

Jeg syntes dog, at det er tankevækkende hvis man kan samle de 5-6 navngivet personer, blot for at få konstateret at NGAL er det rene luft. Ligeledes undrer det mig, at Leoloo tilsyneladende ved bedre, siden han er sikker på at udfaldet af en konference er ny information, som vi ikke har i dag.

I så fald er det jo rigtigt, at vi ikke ved nok om vores investering. Alle med seriøs faglig indsigt, bør vel alt andet lige, komme frem til det samme resultat?

Thomas har ret, det er ikke de bedste udsigter potten har, men hey, det er biotek, højrisiko. Sut eller smut, fristes man til at skrive.

Men er der ikke også et gran af sandhed i Leoloos indlæg? Virkeligheden er jo, at for hvert spørgsmål der besvares, opstår der to nye, og at der hele tiden dukker nye uforudsete hindringer op. Hele tiden nye forklaringer og undskyldninger for vanskeligheder og modstand.

Er det hele varm luft, elles hvornår ser vi noget definitivt?

Hjulmand



23/1 2013 11:21 fillandkill 063657



et rigtig godt indlæg Hjulmand.
Det er jo helt rigtigt alt det du skriver.

Kommer til at tænke på at vi engang snakkede om at Ngal testen adskilte sig markant fra de mange biotec selskaber, som forsøgte at presse et produkt igennem fase 1, 2 og 3, uden at vide om de opnår primary endpoint.

Vi/jeg har hele tiden haft en opfattelse af at vi var sparet de bekymringer, da denne test er en in vitro test, altså en test der ikke på nogen måde kan give patienten nogle direkte påførte bivirkninger, og med alle de positive og meget opløftende studier man har set igennem tiden, så handlede det vel nærmest bare om at få skidtet godkendt i de enkelte lande, hos de respektive myndigheder, før salget for alvor kunne begynde..

Så ja, der er rigtig mange der har set et væsentligt hurtigere salg, end de tidslinier der ellers findes i denne branche.

Det startede jo ellers fint med at Ngal testen blev godkendt til IVD brug i Europa, for.. ja, snart 2 år siden, - og præcis som Pete siger, så burde BioPorto allerede før da, ha været så fremsynede at de havde sat aktiviteter igang, for at fremme salget, og ikke bare læne sig tilbage, og formode at andre gjorde det nødvendige.

Ret beset, kan man vel sige at på nuværende, er BioPorto blevet kølhalet af Abbott.. Hvis man kender casen, så har Abbott hele tiden, konstant, været efter BioPorto, og for mig at se, så ligner det mest af alt at de er ude på at dræne selskabet, for tilsidst at overtage det.
Om det er en bevist strategi fra Abbotts side, at lade BioPorto tro at de kan spare en masse penge, og besvær ved bare at vente på Abbotts resultater, som de så kunne læne sig op af, ved jeg ikke, men det var da en fantastisk strategi, såfremt det var tilfældet, og isåfald, så står BioPorto nu, og indser at... de er blevet.. narret.. egentligt smukt hvis det er tilfældet.

Hurdlen for en overtagelse fra Abbotts side, har jo tidligere været at ingen var parate til at sælge deres aktier, fordi potentialet har været så enormt, -

så.. tja, tænker om det hele tiden har været en bevidst strategisk handling fra Abbott, at dræne aktionærerne, for tilsidst at overtage selskabet..

Bliver spændende at se om den lille nyudklækkede havskildpadde kommer omkring den store væmmelige Abbott..



TRÅDOVERSIGT