Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

2013 for photovoltaics


63697 Pingu 24/1 2013 22:31
Oversigt

Produktionen af solenergi er over de sidste 10 år eksploderet. Der kæmpes om at tage markedsandele, men kan producenterne overhovedet følge med behovet for 2013?

Udviklingen på mW-prisen idenfor thermo- and photovolatic solar power over de sidste to år har tidligere været debateret. Den nu mere konkurrencedygtige alternative energi kommer tættere på andre alternative former som fx vindenergi.

Produktionen af photovolatic celler er steget med 50-60% hvert år de sidste 3 år. For hvert år der går bliver omkostningerne til cellerne forbedret.:

http://en.wikipedia.org/wiki/Photovoltaics

Firmaer som Trina Solar har været med i nogle år. Den nedenstående nævnte levering viser lidt om et firma med produktion gearet til det kommende behov:

"
MUNICH, Jan. 17, 2013 /PRNewswire/

Trina Solar Supplies 61MW of Solar PV Modules for Green Tower Project In Brandenburg

Selecting Trina Solar as our main module provider was a very good choice," said Alfred Behrens, CEO at AB Unternehmensberatung & Beteiligungsgesellschaft mbH, who initiated the project. "Because construction advanced well ahead of schedule, we ordered an additional 5.5MW of modules, which Trina Solar was able to provide and deliver to the site in just three days. Delivery capacity like that is hard to beat. And in terms of product quality, Trina Solar is top-class."

Kilde: http://ir.trinasolar.com/phoenix.zhtml?c=206405&p=irol-newsArticle&ID=1775554&highlight=

Jeg synes også at talen om levering af Off-Grid celler lyder utrolig interressant. Dette specielt i ydre regioner. Hvis at prisudviklingen fortsætter over en kortere årrække, kunne de ydre regioner accellere behovet for photovolaic celler endnu mere.

/Pingu



26/1 2013 14:39 cfrimodt 063710



Hej Pingu, jeg vil gerne svare på dit spørgsmål: "men kan producenterne overhovedet følge med behovet for 2013?"

Ja det kan du tro de kan!
Det er jo enorm overkapacitet i solcellemarkedet for tiden fordi der skød så ekstremt mange kinesiske producenter op de seneste vel ca 5 år, hvor priserne var høje og alle producenter øgede deres kapacitet.
Lige pt kører stort set samtlige solcelleproducenter med dundrende underskud fordi udbudet er større end efterspørgslen og alle sænker priserne for overhovedet at få afsat sine varer.

"Jammen Casper betyder det så, at du er negativ på solcelleaktier og synes at man bør shorte dem i stedet?" sidder du så sikkert og tænker... Næ, det gør det bestemt ikke, jeg har selv både Trina Solar og JA Solar.
Man bør jo købe aktier når deres kurs er lav, og det er den jo netop når det går dårligt og udsigterne ikke er strålende på kort sigt. Så jeg mener faktisk ikke at solcelleaktierne er for dyre lige nu (selvom de er steget næsten 100% fra bunden for et par måneder siden), men jeg tror ikke at der bliver mangel på kapacitet i 2013, selvom priserne jo (til min store glæde) er steget marginalt de seneste par uger, så jeg mener at man bør væbne sig med tålmodighed - og chokoladefrøer (sidstnævnte har dog ikke direkte noget med investering at gøre, de er bare meget rare at sidde og stoppe i næbtøjet mens man venter) :o)

Mvh Casper



TRÅDOVERSIGT