Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Brøndby - konkurs står for døren


63793 akademikeren 1/2 2013 15:31
Oversigt

Det er sørgelige tider på Vestegnen, hvor deres en gang så stolte fodboldklub, og Danmarks første professionelle klub, nu er meget tæt på konkursen.

Desværre blev nogle lokket af de forskellige rekonstruktionsforslag, men det hele er ved at løbe ud i sandet, efter års af mismanagement, der vel egentligt startede med opgøret med Laudrup/Faxe.

http://politiken.dk/sport/fodbold/superligaen/ECE1885..

Der har forsøgt at komme i forlig i stand, men jeg tror den meget vigtige melding her er at spillerforeningen ikke bakker af. FC Fyn har erklæret sig konkurs af samme årsag, som det ser ud.

Fodboldklubber burde nok ikke være på børsen, hvis ikke de professionaliserer deres ledelse.

Nu er det ikke for at hænge Håkansson ud, for han er kommet til relativt sent i forløbet, men....han var ude at sige at fodbolden kommer i første række og økonomien i anden række. Det er også allright hvis man er rigmandsejet, fondsejet eller medlemejet...men..men når man er børsnoteret, så synes jeg det er mangel på respekt for de aktionærer hvis penge man skal forvalte og gerne forrente. Man skal ihvertfald ikke forlods opgive muligheden herfor.

Det kommer til at gøre ondt langt ind i Vestegnens sjæl hvis Brøndby skulle gå konkurs, men nu er vi altså tæt på målstregen.1/2 2013 18:48 Occam 363794Fodboldklubber har nogle karakteristiske problemer, der gør dem uegnede som investeringsobjekter:
- folk tegner aktier drevet af lokalpatriotisme og ikke FA, derfor er kursen oftest for høj,
- aktionærerne vil foretrække underholdning frem for udbytte,
- klubberne ledes af amatører med stor social kapital samt pengemænd, hvis kompetence ligger i andre brancher,
- strategien bygger på en højt gearet optimisme: Vi er nødt til at købe nogle dyre spillere, så vi kan vinde mange kampe og tjene spillerlønningerne hjem.

Det minder lidt om en lokalbank.2/2 2013 11:18 nethinde 063798Det er fint beskrevet Occam. De fleste aktionærer foretrækker udbytte, men de kan blive gidsler, hvis majoritetsaktionærerne driver klubben af hobbyårsager.

Sportslig success, og deraf afledte sponsor-, tv- tilskuer- og spillersalgsindtægter er svære at forudse. Modgang avler modgang, og fremgang avler overmod.

FCK har drevet en respektabel forretning de seneste år, og har diversificeret sig indenfor "Entertainment", men de har stadig sit at slås med.3/2 2013 16:28 johnny57 063814Jeg er ret sikker på at det ikke kommer til at ske, ingen har glæde af en konkurs, og ikke kun aktionærerne taber penge, Brøndby har stadigvæk et stort brand, bare tilskuertallet vil være stærkt nedadgående i superligaen, derved også tv rettigheder osv

sent from iPhone3/2 2013 17:20 Bryan 063816Du har ret i at mange vil tabe ved en konkurs, men sådan er det jo altid når et selskab går konkurs. På et tidspunkt er der bare nogen der er nødt til at sige stop og redde hvad der reddes kan. Ansatte der vil have deres løn eller andre der har penge tilgode.

At andre klubber mister tilskuere er i princippet uvæsentligt, da det ikke er dem der har indflydelse på om Brøndby går konkurs. Medmindre du da mener at de ligefrem skal hjælpe Brøndby økonomisk.

Brøndbys brand er vel noget falmet, og der er da noget der tyder på at det ikke længere er nok til at tiltrække investorer. Er vi ikke efterhånden derude hvor de nok havde meldt sig hvis der var nye sponsorer klar. Det er nok heller ikke særligt attraktivt når de første mange mio skal bruges på fortiden ( feriepenge m.m. ) før man kan tænke fremad.4/2 2013 11:00 akademikeren 063824Så er der børspause og beslutningen står for døren. Hvis man ikke præsenterer en samlet plan med en større investor, så er jeg bange for at selv hvis de overlever disse kreditorforhandlinger, så er det en stakket frist.

Men det kan jo også være gameover allerede nu. Troede de havde frem mod onsdag, men måske er den første konkursbegæring allerede indkommet kl 9.00.

Sørgelig slutning. Men ihvertfald 8 års systematisk dårlig ledelse kan jo bringe selv de bedste i knæ.

Som amerikanerne siger: Invest in a company that any idiot can run - because sooner or later one will.4/2 2013 18:50 nethinde 063830Jeg er målløs over at cirkuset fortsætter, jfr dagens børsmeddelelse, uden omstruktureringer, lønnedgange, forlig eller andet, der skaber grundlag for en sund forretning. Det er nogle rigtig søde kreditorer, de har. Hvem pokker vil dog tilføre kapital på det grundlag, WOW!

http://www.proinvestor.com/aktienyt/664958/Broendby-I..4/2 2013 19:48 Bryan 063833Ja det er flot og modigt af kreditorerne. Og Brøndby har da også sagt pænt tak ved at tale om at udvide truppen. Hvis vi skal betale hvad vi skylder går vi konkurs, men hvis vi kan slippe for det øger vi straks omkostningerne. Det er et flot signal at sende kort før man igen skal ud og bede om penge.

Man udsætter bare en masse forpligtelser så der løber endnu flere renter på. Usikkerheden og den negative medieomtale fortsætter. Det kan vel ikke undgå at påvirke spillerne. Og det påvirker vel også potentielle investorer ved den kommende Emission. De risikerer at deres investering kun lige dækker feriepenge og udsatte betalinger til kreditorer. Og nedrykning er stadig en reel risiko.

De har købt sig lidt tid, men der er absolut ingen varig løsning i dagens udmelding.5/2 2013 17:33 akademikeren 063845Nu ser det som om at sagen er mere end blot speget. Måske er den ikke engang kortvarigt løst. Det kunne godt se ud som om at "redningen" blandt andet tager udgangspunkt i at man IKKE mener at de 3 feriepenge sager skal danne præcedens for resten af brøndby spillerne.

Det er af flere grunde en meget tynd antagelse og noget der bør mane til den største forsigtighed for investorernes side.

Never buy into a lawsuit!

http://ekstrabladet.dk/sport/fodbold/dansk_fodbold/su..5/2 2013 20:12 nethinde 063848BIF aktier er junk. Christania folkeaktier er mere respektable, for det sted er mindre bundløst og bedre ledet end svikmøllen på Vestegnen.TRÅDOVERSIGT