Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Køb Sjælsøe Gruppen


64447 knud77 17/3 2013 12:13
Oversigt

Invester i fremtiden. Køb billige langsigtede aktier til i 2,89 kr. pr 15-03.2012!
Aktien stod i over 200 kr. i 2007 (nb. kapitaludvidelseefter...)
En analyse fra Dansk Byggeri viser, at der bliver behov for 375.000 flere boliger i Danmark frem mod 2040. Behovet vil især være i de store byer.
Mange af de boliger vil have et "made by" Sjælsoe Gruppen tag.



17/3 2013 13:06 Martin NYSE 064448



Et lille hop i kursen og der kommer lidt opmærksomhed. De tjener jo styrtende med penge og har meget få gældsforpligtelser - kunderne betaler endvidere til tiden, så likviditet ikke kan blive et problem. Kursen har været 200 før ændringer i kapital struktur, så den må jo nødvendigvis komme kurs 20 igen eller...?

Sarkasme tilside, så er det ikke umuligt de får vendt skibet, hvis markedet vender - men det ligner mest en virksomhed, som ikke har meget at skulle have sagt om egen skæbne.

Udover din observation om behov for flere boliger i Danmark, hvad siger din analyse de tjener i 2013 og 2014? Hvad er dit kursmål og baseret på hvad? De erkender pressede marginaler ved nyindgåede aftaler og har svært ved at få det til at hænge sammen nu. Hvad er katalysten?



17/3 2013 21:45 thro 064454



Boligmarkedet er stabiliseret i de større byer i Danmark hvor de indhenter det meste af omsætningen.
Der er lige her og nu ro på finansmarkederne og renten er ekstrem lav.
Omsætningen for 2012 er bedre end 2011 og de kan sikkert også frembringe forventninger for 2013 som er lidt bedre end 2012.
Der er børsfest over hele verden og daytraderne og og ludomanerne kan meget vel få kursen til at eksplodere på kort sigt, hvis der ikke ligefrem er nogen af Sjælsøgruppens kreditorer som er på krigsstien og vil smide grus i maskineriet, og det tvivler jeg på nu hvor det trods alt ser lysere ud end det har gjort.
Der skal ikke mange af ovenstående til at få markante stigninger i en Aktie med 1 mio i omsætning på en god dag.TA er også med den på kort sigt, selvom det ikke er meget værd med så lille omsætning.
Derudover er jeg helt enige i dine betragtninger på den lange bane.



18/3 2013 14:56 Martin NYSE 064459



Enig omsætning er meget bedre, sådan ca en fordobling YoY hvis jeg husker rigtigt - det betyder dog ikke de har lavet penge på det. Hvis ikke de får betaling fra Sverige, kunne det tyde på de skal ud og lede efter kapital - så der er risici.

Om markedet er stabiliseret får vi at se. Personligt 'tror' jeg det ikke - priserne er stadig for høje hvis du ser på indkomst distribution mod priser. Om de falder yderligere ved jeg ikke, det kan også bare udlignes med mindre stigninger over en årrække. Renten er lav nok til at de bør sparke gang i markedet, men det har vi ikke set endnu efter min mening.

Det Knud kommer med her, undskyld udtrykket, er lomme filosofi og ikke noget målbart.

Flere ting taler for Sjælsøe stiger på den kortere bane - så er man daytrader er det måske et fint objekt - men der skal mere til for at være stabil på den lange bane, tror jeg.



18/3 2013 15:38 Teddyb 064460



Spørgsmålet er mere, om man tror på Sjælsø har ramt bunden, for derfra kan det næsten kun gå stærkt opad. Nuvel - deres tal for året 2012 er rimelig kendte,da de lavede en nedjustering sidst på året. Jeg vil derfor mene at den del er priset ind i nuværende kurs. Uagtet at deres tal ikke er prangende, så må vi ikke se bort fra at store selskaber i 2012 på projektbasis valgte Sjælsø som leverandør. Således er handel for 1,5 milliard lukket med et par pensionskasser, som dels indover byggeriet, sørger for likviditet. Den egentlige fortjenneste ses først når projektet er tilendebragt, og det skulle det være i 2015. Sjælsø har dermed en del tilgode. Ville de nævnte investorer gå ind i et Sjælsø på randen af lukning?
Jeg er inde af den grund (og det vil nogle så syntes er vanvittigt oversatset) at regnskab ikke er så afgørende på tal (de er nogenlunde kendte), men vi skal spejde efter salgsluft og optimisme fra ledelsen fremadrettet, som jeg er næsten sikker på vil komme. I den forbindelse skal man også tolke på de udtalelser, der har været om nedjusteringen fra i efteråret, som iflg. Sjælsø selv ikek skyldes aflyst salg, men udskudt salg...vi kan derfor forvente os en lille smule mere på salgssiden i dette år.



18/3 2013 16:33 Martin NYSE 064462



Lad os håbe det. Det ville være interessant at høre om forventningerne til de tal der forventes. Sjælsøe har aktiver som kan forsvare en væsentligt højere kurs end nu, det er jeg ikke uenig i - på kortere sigt vil det nok anerkendes. På længere sigt skal der mere til. Jeg tror som sådan heller ikke der er nogen risiko et seriøst squeeze pt, medmindre aktiver er overvurderede (og håber så de har taget alt).

Det er ikke udelukkende negativt - men folk skal argumentere mere end blot sige 'køb' med nogle makronomiske faktorer som katalyst.



18/3 2013 16:44 Teddyb 064464



Der kan netop ligge en trigger i aktiverne, og aktiverne er bl.a. også grunden til, at Sjælsø ikke som sådan er i fare. Det spændende i den forbindelse er, hvorvidt Sjælsø har nedskrevet nok (de har virkeligt nedskrevet en del), og omvendt, om nedskrivninger på et tidspunkt afløses af opskrivninger. De sidste salg de har lavet fra efteråret 2012 og det netop afsluttede salg på 104 mill, har begge været til værdier over den bogførte værdi. Det forlyder desværre ikke, hvor meget over vi taler om. Jeg så tal for Sjælsø´s aktivmasse på omkring 10 milliarder, og alene det burde jo kunne hæve kursen betragteligt. På en anden kanal har jeg argumenteret for kursstigninger på omkring 35% fra kurs omkring de 2,47 inden regnskab. Fra regnskab kan alt stort set ske, men syntes pilen peger op.



26/3 2013 14:03 Martin NYSE 264576



Det var godt man ikke fulgte Knuds ellers velarbejdede analyse som en anden lykkeridder.

Fundamentals vil altid have overtaget på den lange bane.



26/3 2013 14:13 Teddyb 064577



Jeg er sgu lidt ærgerlig for umiddelbart er vi inde i en konjukturvending til fordel for Sjælsøs marked, og Sjælsøs kurs, men det er ikke slået igennem på regnskabet, og 2 spørgsmål dukker så op her. Hvornår vil de let forbedrede konkukturer slå igennem for alvor, og har Sjælsø råd til at afvente dette? Inden regnskab havde jeg et overskud på omkring 18.000 som nu er vendt til et underskud på ca. 28.000.....thats the game.



TRÅDOVERSIGT