Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Årets første opdatering


64506 Roedekro 20/3 2013 08:54
12
Oversigt

Hej alle sammenLæs og se plancherne på www.agrocura.dk under indlæg fra infomøderneKonjunkturbilledet (infomødemarts2013finans):

Teoretisk viser de ledende indikatorer, at USA på ingen måde kommer i recession i dette år. Men de ledende indikatorer vender pt. i topzonen og skal på vej mod ligevægtslinje. Det er først ved krydsning ligevægtslinje, at der generes et forecast på recession, som typisk 2-3 kvartaler senere indfinder sig. Derfor kan USA allertidligst være i recession i starten af 2014, hvis man tager de negative briller på. Modsat er Tyskland langt længere fremme på evt. ny recession. Ser vi på vækstplanchen er denne "højkonjunktur" en meget elendig højkonjunktur, som i vores optik, bare er en pause i langstrakt krise, som formenligt varer til år 2016-2018. De andre plancher understøtter dette, herunder evt. risiko for deflation.

Desuden har vi heller ikke fået den endelige test af mønten, EUROEN. Politikkerne vil uden tvivl redde mønten, men det er jo almindelige mennesker der driver værket. Seneste hjælpepakke til Cypern, hvor indlån brandbeskattes, er et eksempel på, hvor svært det er at styre reformer og befolkningen. Hertil kommer udfordringen, at Frankrig relativt mister meget momentum i forhold til Tyskland på vækst, arbejdsløshed, industriproduktion mv.

Renten (infomødemarts2013finans):

En bund i renten er altid en langstrakte periode på minimum 10 år. Den faldende inflation, vidner fortsat om afmatningen i vores vestlige økonomi, herunder at forbrugerne ikke gider flere penge og øget gældssætning. Der skal faktisk ikke særlig stort råvarefald til, før inflationen kan trækkes negativ, hvor et deflationær periode bliver en realitet. Det er i sådan en periode, at renten kan lave sin ultimative bund (se eksemplet fra Schweiz de sidste 2 år, hvor den 30 årige statsrente bundede i 0,9% og den 10 årige i bare 0,5%). Men der er ikke her, den optimale konvertering skal finde sted, det er først når vi kommer ud af krisen dvs. hvor centralbankerne hæver deres styringsrenter i kombination med god og stigende vækst. Det anser vi først ske mellem år 2016-2020. Læg desuden også mærke til, at Grækenlands inflation er ved at blive negativ. Hvis det sker, er det "Game Over" for Grækenland, som har den højeste statsgæld i Europa og den højeste statsrente.

Ejendomsmarkedet (infomødemarts2013finans og infomødemarts2013ejendomsmarkedetBentHolm)

Ejendomsmarkedet har vist stabilitet på det seneste. Herunder samtidigt, lidt stigende priser i USA. Det er vigtigt at holde sig for øje, at inflationen er på vej til at blive negativ, hvilket ikke er spændende for ejendomsmarkedet. Men spørgsmålet er altid, hvor bunden er? Jordprisen har tabt 42,2% i nominelle termer og det største prisfald er uden tvivl sket. Men hele ejendomsmarkedet er præget af flere nødlidende ejendomme og finansieringsinstitutter vil ikke udbyde dem til salg, eller tvangs lignende salgsvilkår, grundet markedet kan ødelægges. Ydermere viser planchen fra den Danske Nationalbank, at afdragsfriheden bliver en udfordring. Det ender formentligt med tidligere kriseperioder f.eks. 80'erne og 90'erne, at nødlidende sager hober sig op, og pludselig en dag, banker regeringen/finanstilsynet på døren til finansieringsinstituttet og bér dem om at få ryddet op = mange tvangssalg.

Råvaremarkedet (infomødemarts2013råvarer)

Råvaremarkedet indenfor fødevarer er faldet en del tilbage og har genereret en teknisk nedtrend, som typisk varer 9-18 måneder. Sidste år kom der kæmpe tørke i det største eksportland af korn, nemlig USA. Vi anser lavere priser til den kommende høst og høsten 2014, sammenlignet med høstpriserne i august måned 2012. Vi taler dog ikke om kollaps af priserne, som der skete i året 2009. Desuden forventer vi pæne svinepriser til sommer, nok ikke det man i første omgang havde sat næsen op efter, men bytteforholdet mellem korn og svin forventes forbedret væsentligt. Modsat forventer vi konstant prisstigninger på mælk de kommende 2 år og forhåbentligt kommer afregningsprisen til landmanden over 3 kr. Landbruget går en meget fin periode i møde, angående indtjening. Det ændrer selvfølgelig ikke ved de som har "overbelånt" sig.Swaps (infomødemarts2013Swaps)

Der er solgt tonsvis af finansielle forretninger, hvor landbruget generelt døjer med renteswaps. Vi er af den opfattelse at renteswaps er "oversolgt". Renteswaps er solgt til alle brancher i DK og alle segmenter i de enkelte brancher. Renteswaps har nogle gode egenskaber, men det er menneskers brug heraf som er udfordringen/problemet. Derfor er det naturligt, at der nu måske komme nogle retssager i Danmark. Det bliver spændende at følge.Det var opdateringen for denne gang.God fornøjelse med at studerer plancherneHilsen

Rødekro20/3 2013 13:28 Kristensen 064508Kanon gennemgang som altid - tak for det.

Det jeg hører dig sige er, at vi ikke er gennem krisen og der fortsat er store usikkerheder, herunder kommende recessioner i Europa, nogle steder er de indtrådt, samt formentlig i løbet af 2014 også i USA.

Så i lighed med Rkhanen, mener du også vi befinder os i et cyklisk bullmarked i et sekulært bearmarked for aktier?24/3 2013 15:37 Osteomyelitis 064555Fantastiske slides! Tusind tak!

Er det OECD composite cycle indicators eller andre? (mao., hvor kan man finde dem?) :)24/3 2013 15:41 Roedekro 064556hej

det er fra conference board. Men det koster.

Du kan finde tilsvarende på www.oecd.org som også laver ledende indikatorer, men OECD har en anden opgørelsesmetode og hvis jeg laver analyser herop, giver den falske signalel.

rødekroTRÅDOVERSIGT