Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aarsleff eller Arkil ?


64570 Bryan 25/3 2013 22:35
Oversigt

En sammenligning af et par selskaber som kan være interessante nu.
pdfAarsleff_eller_Arkil.pdf26/3 2013 01:43 bjarner 264571Tak for alle dine saglige artikler - Jeg nyder at læse dem, og føler, at jeg er blevet lidt klogere på aktier hver gang, jeg har læst en f dine artikler. Tak for det.

Tillad mig at kommentere din sammenligning.
Jeg har engang hørt A. Steuch sige, at PS-tallene, var bedst til at sammenligne selskaber i samme branche, og at PS-tal på 0,2 var billig. Arkil har PS 0,09 og Aarsleff har PS o,18. Selv om der næsten er dødt løb, er Arkil billigst.
Desuden er Arkil's generalforsamling det bedste, jeg har været med til. Der startes med at synge fædrelandssange akkompagneret af et flygel, for som Niels Arkil sagde til mig, da han hørte, jeg kom fra Viborg. "Vi er jo rigtige danskere, for vi har stemt os ind i riget" - I andre er jo kun født danskere ha. ha.
Traktementet bagefter var enestående suppleret med Chablis hvidvin, Saint Emilion Gran Cry og Amarone rødvin.
Det var en skam jeg skulle køre hjem bagefter.
Jeg ejer ikke aktier i Arkil mere, men overvejer at købe igen.26/3 2013 10:23 TeamGarlic 064573Jeg må istemme bjarner - en fornøjelse at læse dine analyser, Bryan. Det er flot gået og altid interessante betragtninger.26/3 2013 23:24 Kristensen 464590Tak for en fin gennemgang.

Jeg er enig i, at der er et par interessante selskaber pt., omend de allerede er steget pænt.

Jeg har aktier i begge selskaber, af flere forskellige årsager.

Begge selskaber handles væsentligt under indre-værdi, hvilket din gennemgang også indikerer, dette til trods for at de faktisk har tjent penge gennem krisen, dog havde Arkil underskud et enkelt år. Den forholdsvis billige prissætning, fortæller vel blot at markedet ikke er helt trykke ved denne branche endnu, og der fortsat vil være en del ustabilitet. Man har de seneste år har nydt godt af øgede offentlige investeringer for bl.a. at fastholde/øge beskæftigelsen, og spørgsmålet er om dette investeringsniveau kan fastholdes de kommende år.

Arkil udtrykker en hvis pessimisme herfor, idet man skriver følgende om 2013:

"Efterspørgslen på infrastruktur generelt i Danmark toppede i 2012, og selv om der stadig ventes et relativt højt niveau i 2013, vil statens investeringsniveau særligt på vejområdet falde markant i fremtiden, da der kun i ringe grad igangsættes nye projekter. Faldet kompenseres til
dels ved vækst indenfor f.eks. jernbane-, havnebygnings-, fjernvarme- og kloakområdet samt ved øget investering i landets største byer. Ikke desto mindre påvirker nedgangen forventningerne til markedet og lønsomheden i negativ retning."

PAAL har til dels garderet sig mod dette, da omsætningen i udlandet er stigende. Således fordeler omsætningen sig på 58% i DK og 42% i udlandet. Hvor imod segment udland for Arkil kun udgør 26%. Arkil er således relativ mere sårbar over for en nedgang i de offentlige investeringer.

PAAL forventer for det forskudte regnskabsår 2012/2013, et resultat før skat på 200 mio. kr., mod 166 mio. kr. i 2011/2012. Regner vi med en standard skattesats på 25%, giver det et nettoresultat på 150 mio. kr., svarende til EPS 70 kr.

Arkil forventer i 2013 en omsætning i niveauet 2,8 mia. kr. og et resultat før skat i niveauet 35-60, mod 54,8 mio. kr. i 2012. Dette svarer til et nettoresultat i niveauet 26-45, som udgjorde 40,9 i 2012.

På den baggrund ser det igen ud til at PAAL for det kommende år vil outperforme Arkil. Dog skal man selvfølgelig lige tage højde for at ovenstående kun er forventninger, og de således hurtigt kan ændre sig.

Jeg synes det er fair at Arkil handles billigere på K/I i forhold til PAAL, men Arkil's K/I 0,30 er måske også lige pessimistisk nok, hvilket så er årsagen til at jeg også har købt lidt aktier i dem. PAAL udgør en større post, da jeg på længere sigt ser mest potentiale i det selskab.27/3 2013 00:10 collersteen 164591Læg iøvrigt også mærke til hvor pænt Højgaard har gjort det i år - både før og efter nedjusteringen.
Nu er vi tilbage på niveauet før nedjusteringen, så det bliver spændende hvad der nu skal slå den tilbage til start...

Jeg ved ikke om stigningen skyldes ren branche-action eller noget andet, men i sidste ende er det måske lidt hønen og ægget. Nok mest sandsynligt at den er steget pga. de gode resultater og udsigter for PAAL, Arkil m.fl. og en generel tro på at oprydningen er overstået. I hvert fald således forstået at skabene er renset og støvsuget for lig. Så får vi at se om de også kan begynde at tjene penge igen på milliardomsætningen27/3 2013 00:12 collersteen 064592Hvis nogen ikke skulle have set det har Berlingske i sidste eller forrige uge kørt "kampagne" mod Pihl & Søn som også er i store problemer.
Det har måske også sat lidt fokus på sektoren og de selskaber der kan overleve.TRÅDOVERSIGT