Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

National Oilwell Varco (NYSE: NOV) - I oliens klondike


64750 Martin NYSE 7/4 2013 23:56
Oversigt

National Oilwell Varco (NYSE: NOV) leverer udstyr til Olie & Gas industrien globalt. Virksomheden er leveringsdygtig i alt fra borerigge til pumper og sikkerhedssystemer - Olie industriens Home Depot. Der findes ikke en rig i verden, hvor de ikke har udstyr på. Virksomheden sidder på en markedsandel på over 50% i deres hovedmarkeder. Det, at man dækker en bred vifte af kundernes behov (one-stop-shop), har skabt stor loyalitet, hvilket kan blive en katalyst i en ikke fjern fremtid. Man har været på opkøb og senest overtaget Robbins og Myers og dermed endnu mere af værdikæden. NOVs øgenavn i oliebranchen; "No Other Vendor".

Hvis man, som jeg, tror på USA står overfor en mindre renaissance, et nyt klondike, hvad angår olie og gas udvinding lokalt (fracking), så vil NOV højest sandsynligt også blive en af vinderne og opleve fornuftig vækst ud i fremtiden.

NOV ligger pt i kurs $67 og med 427m udestående aktier, giver det en markedsværdi på lidt under $30 milliarder. Indenfor de seneste 52 uger er aktien handlet mellem kurs $59 og $90. Den nuværende P/E ligger med en EPS på $5.83 lidt under 12, hvilket er pænt under sektorens gennemsnit. Det trækker ned, at NOV kun betaler en forholdsvis lille dividende. Ud af 26 analytikere, som følger aktien, har 22 'strong-buy', 5 'overweight' og 6 'hold' - ingen anbefaler salg. Teknisk set har aktien nogenlunde support omkring $66 og stærk resistance ved $69-71. Der er ikke som sådan specielt stærke bullish eller bearish signaler på den korte bane.

Ser man på historisk EPS og konsensus estimater, har NOV leveret de seneste tre år med mellem 1-3% surprise. Ser man på konsensus estimater for de kommende tre år, tror analytikerne på $6.00, $6.89 og $7.89 for henholdsvis 2013/14/15. Det indikerer en forventet årlig EPS vækst på ca. 15%, hvilket må betragtes som meget acceptabelt. Som sagt før, må man ikke bare tage analytikernes estimater for gode varer, omend historisk har konsensus og leveret EPS været meget tæt.

Et par højdepunkter, som jeg tror vil betyde en forskel:

- Mere regulering betyder oliefirmaer må henvende sig til 'trusted' leverandører

- 4/5 dele af CEO aflønning er langsigtet som optioner og grants

- Opkøb giver NOV ejerskab af en større del af værdikæden (og fjerner konkurrencen!)

- O&G eventyr i vente i USA og ligeledes øget globalt behov

- Vækst i rig teknologi segmentet (28% YoY 11/12) og order backlog >$7B. Omsætning generelt steg med 20% 10/11 og 36% 11/12

- Ekspansiv; overtog 17 virksomheder i 2012 og forventer lignende i 2013 (hvilket omvendt påvirker dividende)

- $3B i cash/equiv. giver rigelig mulighed for opkøb. Tilsvarende gæld. I øvrigt en ny $3.5B credit line, som ikke er brugt af

Jeg tror på NOV holder sin position i markedet og dermed kommer til at ride med på en kommende forventet vækst, både i USA og udenfor (ca 40% af omsætningen kommer fra USA). Behovet for energi vil blive ved med at vokse, og mens jeg ligeledes investerer i oliefirmaer, ser jeg denne som et mere stabilt play på branchen som helhed. Man bliver ved med at købe op og kommer dermed i en position til at kunne levere flere og mere komplette løsninger til industrien, noget som jeg af erfaring ved der er behov og efterspørgsel efter.

Hedgefonde har interesser i NOV og senest har Warren Buffett fordoblet sin investering, hvilket for mig altid er en form for blåstempling af management.

Ved enhver investering er der risici. De største risici jeg ser for NOV er en generel negativ holdning til spillerne i oliebranchen (som følge af BP m.fl.), dette medfører mere regulering, som kan have negative konsekvenser og ligeledes føre erstatningssager med sig. Virksomhedens salg påvirkes af aktivitets niveauet i branchen, hvilket igen påvirkes af prisen på olie og gas. Margins er faldende, hvilket dog hovedsagligt skyldes man har købt sig ind i mindre Margin forretning.

Jeg har NOV i min portefølje og har købt flere i januar. Jeg har et konservativt 12 mdr kursmål på omkring $80, hvilket giver en 20% upside fra nuværende kurs. Jeg betragter investeringen som buy-and-hold.

Jeg har tidligere skrevet om Apache (APA), som er et egentligt oliefirma. Jeg har ligeledes købt flere aktier heri og tror langsigtet meget stærkt på begge virksomheder. Begge, mener jeg, er pt i fornuftig kurs med henblik på at etablere en ny position. Af øvrige større virksomheder i samme branche er jeg long RIG, XOM.

Martin11/9 2013 16:57 Martin NYSE 066427Vi havde et godt run up og kursmål nået. Jeg har selv afhændet 40% af min position nu. Ikke fordi NOV er dårligere stillet end tidligere, men jeg tror ikke aktien rykker sig så meget den kommende tid og de penge var bedre sat i cash/andet. Der kommer en mulighed for at købe lidt billigere vil jeg tro - og muligvis også til mere favorabel USD kurs, hvis man handler som dansker (det kunne godt være om få uger).

Regnskabet var lidt værre end ventet, mest pga Margin pressure. Med nybygningsprogrammer på all-time high, er jeg dog overbevist om det er shortlived og NOV vil se bedre tider.

Jeg bliver på 'hold' nu og tror kursen vil forblive stabil +/- 7% over en længere periode, da jeg ikke tror der er mange katalyster near-term.TRÅDOVERSIGT