Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Lifecycle Pharma kommentar


6487 troldmanden 1/4 2009 00:02
Oversigt

Kosmokrator spurgte mig om LCP i Novo tråden. Men tænke at det er bedre lige at tage en separat tråd om Lifecycle Pharma

LCP er nok en af de mest interessant biotech selskaber vi har herhjemme. Ganske enkelt fordi de har en suveræn teknologi som kan patentere forbedringer af en lang række allerede markedsførte lægemidler som har svært ved at blive optaget i kroppen. Det betyder at de kan tage et stof igennem den kliniske udvikling hurtigere og med mindre risiko end alm udvikling af NCE (nye kemiske stoffer)

Teknologien kan dog også bruges til at hjælpe andre selskaber som i udviklingen af helt nye NCE netop har problemer med optagelsen i kroppen. Og denne del af teknologien vil LCP forsøge at udnytte mere aktivt i løbet af 09. Altså simpelthen gå efter at lave partner aftaler.

Skal måske lige tilføje at hvis et stof ikke kan optages ret godt i kroppen så kræver det højere doser. Og højere doser øger også risikoen for bivirkninger. Ja og så er det selvfølgelig også billigere at kunne nøjes med f.eks 2/3 dele af ”normal” dosis ved brugen af LCPs Melt Dose teknologi

Kosmokrator spurgte til faldet i dag og den seneste tid. Jeg anser deres aktionær sammensætning som på en gang både deres største styrke og deres største svaghed.

Blandt LCPs aktionær finder vi nemlig Novo A/s med 21% (Fonden bag Novo Nordisk) og Lundbeck fonden med 28%. Derudover har ALTA 6% men retail markedet (det er os private) blot har 10%

De 3 store aktionær med specielt Novo og Lundbeck giver ro på selskabet da de til en hver tid vil hjælpe med ny kapital. Modsat så betyder den meget lille andel af retail investorer også at aktien er monstrøst illikvid. Så der skal blot et lille pust til for at aktien falder/stiger meget. Og i en periode som denne hvor markederne gennem længer tid er faldet meget, og biotech endnu mere så lægger det altså pres på aktien.

Selvom at jeg lige har redegjort for at LCP via deres største aktionær nok skal skaffe ny kapital hvis/når der er brug for det så har deres kapital status selvfølgelig stadig en stor betydning.

LCP regner med at få et underskud på 430-460 mio i år hvilket vil efterlade 150-200 mio i kassen ved årsskiftet. Og det betyder at LCP på den ene eller anden måde skal skaffe penge i år. Hvis det er via en emission så vil kapitalen blive fordoblet for at skaffe bare 300-400 mio. Og det er selvfølgelig ikke specielt attraktivt.

LCP har dog en række andre muligheder for at skaffe kapital.

1) Lave en R&D aftale med et bigpharma selskab hvor deres teknologi skal bruges til at forbedre rigtig lovende nye prækliniske stoffer som bare har det problem at de ikke optages særligt godt. LCP kan vel få $5-10 mio upfront for sådan en deal. Og hvis nu de er rigtig dygtige/heldige så sælger de et par håndfuld mio aktier med en præmie til den nye partner
2) De leder aktivt efter en partner til LCP-Artofen som er deres kombination stof mod forhøjet Kolesterol. Stoffet er klar til fase 3 og har opnået rigtig flotte fase 2 data. Bedre end noget andet kombi stof der er på markedet. Jeg tør dog ikke komme med et bud på en upfront betaling pt.
3) Salg af de amerikanske rettigheder for deres kronjuvel LCP-Tacro.

Mit bud er at de kan få mindst $50 mio upfront ved et salg af dette stof. Det vil bestemt ikke være optimalt i forhold til værdibevarelse. Men det er en mulighed de har hvis de vil undgå en kapital udvidelse der mere end fordobler kapitalen


Jeg har vedhæftet en præsentation fra sidste uge. Der er en del nye detaljer i den i forhold til tidligere præsentationer.




1/4 2009 00:29 CHjort 06502



Hej Troldmand, interessant med dit indput om LCP. Jeg vil dog lige komme med en tanke. En del af Mid-Small Cap aktierne har inden for den sidste tid været præget af en stor salgs interesse..... Kan det relateres til SP-ordningens udbetaling og at ATP sælger for at rejse kapital. Bemærk at det er bl.a. Danske og Nordea som sælger ud i blokke.

Gode hilsner
CHjort



1/4 2009 00:41 troldmanden 06509



Hej CHjort

Hmm nu skal jeg ikke lige gøre mig til ekspert på ATPs beholdninger og hvilken betydning SP ordningen vil få. Men det vil dog overraske mig meget hvis ATP vælger at sælge ud i de mest illikvide aktier for at skaffe likvider hvis det er nødvendigt. En aktie som LCP er netop så illikvid at det stort set er umuligt at handle over 500k i den uden at det flytter kursen ganske meget. Så uden at vide om ATP har aktier i LCP så tror jeg ikke det er det der ligger bag

Vh
T.



1/4 2009 00:56 CHjort 06514



Mon ikke ATP nu, (som LD der løbende må sælge af beholdningerne, for at rejse den nødvendige kapital),er blevet tvunget til at afvige fra en "normal" investeringsstrategi, netop fordi SP nu kan udbetales. Skal lige tilføje, at jeg er en af dem som følger det danske aktiemarked nøje, og jeg finder det påfaldende at en bred vifte at netop Mid- og Small Cap pt. udviser en adfærd som i den grad afviger fra det normale. Men, naturligvis, kun en observation.

CHjort



1/4 2009 10:33 kosmokrator 06559



Tak for tråden troldmanden

Intet nyt kan man sige, så mon ikke CHjorts forklaring er en mulig årsag?

Kapitaludvidelsen må de gerne trække lidt, selvom jeg typisk vil hævde at man skal være proaktiv i den henseende for ikke at blive alt for presset så er markedet lige nu ikke til det. Men mon det er bedre om 6-9 måneder?

Kunne man forestille sig at Novo A/S og Lundbeck fonden ville smide flere penge i? Begge fonde skovler vel penge ind nu (som før).



1/4 2009 14:42 CHjort 06611



Fra Børsen:

http://borsen.dk/privatokonomi/nyhed/154636/newsfeeds_rss/

De har altså solgt- sælger ud af de illikvide aktier.

CHjort



1/4 2009 14:51 troldmanden 06616



Ja det ser ud til at du har ret omend det på mig lyder direkte dumt. Spørgsmålet er så om de har aktier i LCP. I så fald er det ydest begrænset hvad de hidtil er kommet af med pga den lave likvidtet



1/4 2009 15:19 CHjort 06624



Enig i at det umiddelbart kan virke "dumt" om/hvis det er ATP som må lette på porteføljerne, men omvendt giver det da os små fisk en oplagt mulighed for at købe ind til rimelig penge. Jeg har selv samlet op i et par af de små SP Group, DLH. Dantherm bl.a. - hen i pensionen med dem.

Og husk så, at "Big Money" ikke nødvendigvis er "Smart Money". Tænk bl.a. på PFA som solgte GN tæt på bunden. (et snit lige under de 10,) Det takkede jeg naturligvis for.

Mv. CHjort



1/4 2009 14:57 troldmanden 06622



Kosmokrator

Nej intet nyt som har væltet kursen. Så det er markedsstemningen der helt af sig selv gør det. Og så måske det som CHjort nævner

Mener du om Novo og Lundeck vil øge deres andel eller blot deltage i fremtidige kap udv? Det sidste er jeg 110% sikker på. Det første må være en nødløsning


Det bedste må vel nærmest være hvis LCP kunne opnå et konvertibelt lån fra Novo og Lundbeck. På den måde bliver kapitalen ikke udvandet her og nu samt det giver mulighed for at betale dele af lånet tilbage når markederne retter sig igen og man kan hente penge på mere fornuftige niveauer






1/4 2009 23:33 kosmokrator 06689



KOnvertible lån er ikke af det gode, det kommer meget an på hvilken kurs de skal konverteres til aktier til. Er denne for lav vil man stå med to hovedinvestorer der måske kunne have en interesse i at få presset LCP ud i en situation hvor lånet konverteres til en hoben aktier til favør kurs. Jeg har selv prøvet det , godt nok i et lille firma med en mindre prof investor, men alligevel (vi blev tørret så det stod efter). Så hellere en nytegning. Dette kan så være hvor LU og Novo øger kraftigt til den lave kurs der er nu, men klarere linier. Vil selv benytte et fald i forbindelse med emission til at købe mere ind.



TRÅDOVERSIGT